Koupím papouška Královského

Prodám Papouška královského - Koupím starší pár papoušků Královských nebo k...
Dobrý den prosím o radu letošní par kralováku přepeřil a mají žlutá záda .Cotoje je to straka nebone . Kupoval jsem je jako štěpáky na žlutou. Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
arčí88
napsal(a):
kdysi se psalo že žluté peří znamená problémy s játry
No nevím, při hepatitidě zežloutnou sliznice nebo vnitřní orgány, v extrémním případě i podkoží, ale peří?
napsal(a):
No nevím, při hepatitidě zežloutnou sliznice nebo vnitřní orgány, v extrémním případě i podkoží, ale peří?
Tady je podobná diskuze.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3024779/zlute-peri-u-papouska-kralovskeho-co-to-muze-znamenat-dekuji?a=3424417#a3424417
arčí88
napsal(a):
Tady je podobná diskuze.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3024779/zlute-peri-u-papouska-kralovskeho-co-to-muze-znamenat-dekuji?a=3424417#a3424417
Nenašla jsem souvislost.
napsal(a):
Tak tomu věřte.Je to častý problém způsobený nevhodným krmením hlavně tučným zrním.U austrálie se to občas řeší i na této diskuzi.Hlavně větší ptácj jako kralováci,črrvenokřídlí,horáci,barabandi atp.Několikrát jsem to viděl i u karminových.Zapomeňte na straky,genetikou to není,je to krmením.Přeji všem pěkný Silvetr a hodně pěkných zdravých odchovů v r.2023 PB
petajz
napsal(a):
Tak tomu věřte.Je to častý problém způsobený nevhodným krmením hlavně tučným zrním.U austrálie se to občas řeší i na této diskuzi.Hlavně větší ptácj jako kralováci,črrvenokřídlí,horáci,barabandi atp.Několikrát jsem to viděl i u karminových.Zapomeňte na straky,genetikou to není,je to krmením.Přeji všem pěkný Silvetr a hodně pěkných zdravých odchovů v r.2023 PB
Dobře, nebudu zpochybňovat. Ale opravdu se tuková dystrofie jater projeví na zbarvení peří? Znám jenom od slepic a tam tomu tak není.
PapaAus
napsal(a):
Své papoušky královské krmím směsí kterou si míchám bez slunečnice. V zimě jim do té samé směsi přimíchám 5% slunečnice.
Vy krmíte čím ? Asi jen slunečnicí, jelikož u zakoupených hotových směsí by tento problém nastat neměl. Druhá věc je denní dávka krmiva.
ja krmím svoje papagáje zmesou, ktorú si sám miešam - na 10 kg dávam 40 % slnečnice pásikavá a čierna, 30% ovsa lúpaného, 20% lesknice. 10% Semenec,+ kukurica, + pšenica, + jačmeň
Senegálske proso červené v klasoch - denne
Zvlášť do misky dávam - Pestrec mariánsky
+421 905 424 735
jaro.chudacik@gmail.com
napsal(a):
ja krmím svoje papagáje zmesou, ktorú si sám miešam - na 10 kg dávam 40 % slnečnice pásikavá a čierna, 30% ovsa lúpaného, 20% lesknice. 10% Semenec,+ kukurica, + pšenica, + jačmeň
Senegálske proso červené v klasoch - denne
Zvlášť do misky dávam - Pestrec mariánsky
+421 905 424 735
Z mého pohledu je to hodně tučná směs. Já krmím dá se říci shodně jako " PapaAus". Jen s tím rozdílem, že už jsem přestal si zrní míchat ( důvod je rozdíl čistoty v balení - Deli Nature je perfektně zbavena prachu a jiných nečistot ) a používám směs Deli Nature 68 a v zimním období buď přimíchát do směsi 5-10% slunečnice.
Pochopitelně kdo má mnohem více ptáků, tak chápu, že raději si směs z ekonomického hlediska projede v čističce na zrní a míchá si svoji směs
Ja mám 8 párov papagájov : Chovám
1.1 rozela žltohlavá straka
1.1 rozela žltohlavá opalín
2.2 rozela žltohlavá lutino
2.2 rozela pestrá Golden gold opalín
1.1 rozela pestrá modrá pastel + GG
1.1 rozela čiernohlavá
Miešanku si robím sám, už veĺa rokov a podĺa potreby pridávam šrot z múčnych červou sušenú
Na základe telefonického hovoru Vám zasielame,nutričnú analízu sušených červov .
Protein 56.58% Tuk 28.20%
asparagová kyselina 4.12g/100g Threonin 1.84g
Serín 2.11g Glutamanová kyselina 7.75g
Laktamid 4.11g Cystín 0.54g
Valin 3.17g Metionin 0.82g
Izoleucín 2.53g Leucine 4.46g
Tyrozín 2.52g Fenil alanin 1.77g
Lyzín 2.67g Histidin 1.56g
Arginín 2.52g Histidin 3.00g
Glycín 2.87g Celkom 48.36g/100g
s pozdravom Mlynár telefon : 0905 231 491