Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2023 11:56
vegh

XXX.XXX.113.7

Aké mladé budu po spojené,1,0šedé fuzaté černoprsé x šedé černolícé.

1.1.2023 16:21
canar

XXX.XXX.201.247

Z páru šedá vousatá černoprsá X šedá černolící získáte odchov:
Šedá vousatá/ černoprsé, černolicí a
Šedá/černoprsé, černolicí
Obojí lze odchovat samce i samice

1.1.2023 19:31
vegh

XXX.XXX.113.7

canar napsal(a):
Z páru šedá vousatá černoprsá X šedá černolící získáte odchov:
Šedá vousatá/ černoprsé, černolicí a
Šedá/černoprsé, černolicí
Obojí lze odchovat samce i samice

to znamená že vousatá je dominentná,a černolícá a černoprsá su receptívné?

1.1.2023 19:48
glanz

XXX.XXX.235.33

vegh napsal(a):

Ano.

1.1.2023 20:42
canar

XXX.XXX.201.247

vegh napsal(a):

Vousatá neúplně dominantní, černoprsá a černolící recesivní..

2.1.2023 08:34
vegh

XXX.XXX.116.226

canar napsal(a):

Dakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2023 09:52

canar napsal(a):

No já tedy nevím ale za mě je buďto dominantní nebo recesivní případně štěpitelný či vázaný na pohlaví ale pojem neúplně dominantní slyším poprvé 🤔to je podobný nešvar jako když někdo napíše polovystavni andulka 🤦

2.1.2023 10:59
JoPe

XXX.XXX.82.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já tedy nevím ale za mě je buďto dominantní nebo recesivní případně štěpitelný či vázaný na pohlaví ale pojem neúplně dominantní slyším poprvé 🤔to je podobný nešvar jako když někdo napíše polovystavni andulka 🤦

Máte pravdu - nevíte a přirovnání termínem polovýstavní andulka je to úplně mimo. Autosomální neúplná dominantní mutace existují a to že jste o nich neslyšel, není žádný argument. Mezinárodní označení je IN a jako příklad může posloužit např. mutace andulek australská dom. straka a mnoho dalších. U těchto mutací totiž existují jedinci 1f a 2f. Mrkněte na gen. kalkulačku a ve vysvětlivkách hned zjistíte o co jde.

2.1.2023 11:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

No já tedy nevím

asi jsi se ještě "neprobral z oslav ", koukni na genkal

Neúplná Dominantní - mutační gen se částečně prosadí proti nemutovanému, takže stačí přítomnost pouze jednoho mutačního genu aby se mutace projevila. Neprojeví se však zcela a jsou zapotřebí oba mutační geny aby se mutace projevila ve své vlastní podobě. Takového jedince nazýváme dvou faktorového(2f). U jedince s jedním faktorem(1f) získáme pouze jakousi meziformu mezi mutačním a normálním vzhledem.
Když koukneš jen na anduly, které si sám choval tak in - autosomální neúplná dominantní, je stukturální V , tmavomodrý D , aus. straka, hol. straka, perlová,
tmavokřídlá

2.1.2023 11:15

JoPe napsal(a):
Máte pravdu - nevíte a přirovnání termínem polovýstavní andulka je to úplně mimo. Autosomální neúplná dominantní mutace existují a to že jste o nich neslyšel, není žádný argument. Mezinárodní označení je IN a jako příklad může posloužit např. mutace andulek australská dom. straka a mnoho dalších. U těchto mutací totiž existují jedinci 1f a 2f. Mrkněte na gen. kalkulačku a ve vysvětlivkách hned zjistíte o co jde.

Ano už mi to bylo vysvětleno a tudíž se musím veřejně omluvit za moji neznalost🤦a dát canarovi za pravdu 👍chyba nastala ne mé straně 🤷

2.1.2023 11:16

lupus4 napsal(a):
No já tedy nevím

asi jsi se ještě "neprobral z oslav ", koukni na genkal

Neúplná Dominantní - mutační gen se částečně prosadí proti nemutovanému, takže stačí přítomnost pouze jednoho mutačního genu aby se mutace projevila. Neprojeví se však zcela a jsou zapotřebí oba mutační geny aby se mutace projevila ve své vlastní podobě. Takového jedince nazýváme dvou faktorového(2f). U jedince s jedním faktorem(1f) získáme pouze jakousi meziformu mezi mutačním a normálním vzhledem.
Když koukneš jen na anduly, které si sám choval tak in - autosomální neúplná dominantní, je stukturální V , tmavomodrý D , aus. straka, hol. straka, perlová,
tmavokřídlá

Lupusi už vím 😉 bylo mi to podrobné vysvětleno 😉

2.1.2023 12:08
JoPe

XXX.XXX.82.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano už mi to bylo vysvětleno a tudíž se musím veřejně omluvit za moji neznalost🤦a dát canarovi za pravdu 👍chyba nastala ne mé straně 🤷

2.1.2023 15:40
glanz

XXX.XXX.235.250

Když se to zjednoduší, tak při této neúplné dominanci v ideálním případě je 50 % v barvě otce a 50 % barva matky.
Jak již bylo zmíněno canarem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík