Papoušek nádherný

Prodám Papouška nádherného - Prodám loňské papoušky nádherné, 2.0., již se...
700 Kčprosím,chci se optat jestli mám doma pár papouška nádherného děkuji všem za odpověd
exotchov
napsal(a):
Rok ktery, asi lonske a u tech to nepoznate,u me se samec zacal zbarvovat az ve 2letech.
Ono záleží i který měsíc. Já mám vyléhlé většinou duben, květen a zhruba ten únor už jim začnou vyskakovat žluté na hlavě, takže za mě do toho roku to jde poznat. Týden zpět u mě byl chovatel něco kupovat a určil mi podle červeného límce 1.0 a 0.1. Je fakt, že některé mladé už ho mají víc červené některé míň, ale chovná samice má taky té červené. Tak jsem zvědav zda to určil dobře i bez náznaku žluté.
Límec se jim zatím nedělá a žluté pírka v obličejové části taky nevidět. Ten červený nádech na peří na krku je běžný u většiny mláďat i u samic tohoto druhu. Až se samci začnou vybarvovat tak se jim v tom místě začnou objevovat jasně červená jednotlivá peříčka a v té době jim bude žlutě prokvétat i maska na hlavě.
Moc zkušeností s nimi nemám a už je to dávno, ale co si vzpomínám tak u samců začalo vybarvování zhruba v osmém měsíci a i když jsem pak následující sezonu k mladým samicím sháněl nepříbuzné samce tak i u těch, ne celý rok starých, už byla hlava žlutě prokvetlá.
Takže pokud máte na fotkách mláďata z loňského jara a jsou to aktuální fotky, tak bych to viděl na samice.
atobajus
napsal(a):
Límec se jim zatím nedělá a žluté pírka v obličejové části taky nevidět. Ten červený nádech na peří na krku je běžný u většiny mláďat i u samic tohoto druhu. Až se samci začnou vybarvovat tak se jim v tom místě začnou objevovat jasně červená jednotlivá peříčka a v té době jim bude žlutě prokvétat i maska na hlavě.
Moc zkušeností s nimi nemám a už je to dávno, ale co si vzpomínám tak u samců začalo vybarvování zhruba v osmém měsíci a i když jsem pak následující sezonu k mladým samicím sháněl nepříbuzné samce tak i u těch, ne celý rok starých, už byla hlava žlutě prokvetlá.
Takže pokud máte na fotkách mláďata z loňského jara a jsou to aktuální fotky, tak bych to viděl na samice.
Zatím to tak vypadá na samice, ale já bych ještě chvíli počkal s konečný určením. Podle mě se z nich můžou vybavit klidně 2 samci ještě. Jak já to vidím u svých do měsíce dvou by mělo být jasno.
Pro tazatele : Dejte víc informací který měsíc, můžou být třeba červen a to by bylo asi ještě brzo. To je váš složený chovný pár? Jestli to potřebujete vědět nutně tak test DNA, ale stejně jsou na chov mladí v roce, takže bych v klidu vyčkal.
vavrinecj-zak@zs2su.cz
napsal(a):
Děkuji za odpověď je to složený pár a nechvátám na to jen jsem chtěl vědět co mám
Za mě vám to s určitostí nikdo ještě neřekne, možná se někdo najde kdo je chová roky a má to vysledované. Já tam prozatím vidím 2 samice a samce jak psal Pepo84 tam nevidím ani jednoho. Spíš souhlasím s atobajus, protože ten slabý červený límec mají i samice, teprve až na něm začne vyskakovat ostré červené peří a na hlavě žlutá, tak se jedná o samce. Docela by mě zajímalo jak to Pepo84 poznal podle zobáku, že se jedná o samce, když hlavně u toho zadního není zobák ani pořádně vidět. To se všechno, ale ještě může změnit, třeba tam ten pár bude. Zajímálo by mě jak to dopadlo, tak kdyžtak dejte vědět jak se vám vybarví nebo nevybarví. Děkuju.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Stačí chytit a v tomto věku protrhnout pár peříček v místech kde má být žlutá a za 3týdny je to jasné.Je to již mnoho let zpátky, jsem poznával pohlaví mláďat z jednoho hnízda podle tvaru hlavy a celkového typu bez omylu.U jednotlivců je to horší, kde není porovnání tak to není jednoduché.