Materiál na venkovní voliéru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2023 14:08
Flada47

XXX.XXX.195.71

Dobrý den všem,
na jaře mám v plánu vybudovat na zahradě venkovní voliéru pro australské papoušky, aby byla tato voliéra celornoční. Bohužel není možnost ani prostor pro přístavbu zděného záletu nebo boudy, tak toto budu řešit tak, že bude část voliéry ze tří stran vyplněná a vytvoří tak zálet, do kterého nebude profukovat. Moje prosba zní, zda byste mi mohli poradit tipy a vaše zkušenosti z čeho bych měl udělat plné stěny části voliéry tak, aby to bylo ok pro papoušky, bylo to trvanlivé a bylo možné třeba přidělat budky? Voliéra bude klasická kupovaná hliníková konstrukce, rozměry 150x200x300 cm (š x v x d).
Předem díky za tipy a rady.

22.1.2023 14:36
vegh

XXX.XXX.249.215

Flada47 napsal(a):
Dobrý den všem,
na jaře mám v plánu vybudovat na zahradě venkovní voliéru pro australské papoušky, aby byla tato voliéra celornoční. Bohužel není možnost ani prostor pro přístavbu zděného záletu nebo boudy, tak toto budu řešit tak, že bude část voliéry ze tří stran vyplněná a vytvoří tak zálet, do kterého nebude profukovat. Moje prosba zní, zda byste mi mohli poradit tipy a vaše zkušenosti z čeho bych měl udělat plné stěny části voliéry tak, aby to bylo ok pro papoušky, bylo to trvanlivé a bylo možné třeba přidělat budky? Voliéra bude klasická kupovaná hliníková konstrukce, rozměry 150x200x300 cm (š x v x d).
Předem díky za tipy a rady.

Mám vyše 20-rokov voliru,boxovu 20vedla seba.konštrukcia 16-ka roxor a boki a sadok pozinková pleh,priečky su pletivo do polovicu zakritu.myslím že ešťe 20-rokov vidrží.

22.1.2023 14:44
Flada47

XXX.XXX.195.71

vegh napsal(a):
Mám vyše 20-rokov voliru,boxovu 20vedla seba.konštrukcia 16-ka roxor a boki a sadok pozinková pleh,priečky su pletivo do polovicu zakritu.myslím že ešťe 20-rokov vidrží.

Mohl byste mi poslat nějaké foto pro inspiraci? Moc děkuji za odpověď.

22.1.2023 16:20
Santi

XXX.XXX.76.225

Já mám dřevěnou konstrukci z latí. Venku palubky, vevnitř OSB desky, vyplněné polystyrenem.
Ráj pro myši, ale zatím s tím problémy nemám. Asi bych zvážil, udělat to celé uzavřené. Nikdy nevíte na jaké ptactvo přesedláte.

22.1.2023 17:17
David2013

XXX.XXX.192.87

Já mám,, zálet " pro 5 voliér vystavěný z červených cihel, jen vyspárované, neomítané do U a jednotlivé voliéry přepažené OSB deskami. Tato část je nadstřešená. Na to napojené výlety z hl. profilů s pozinkovaným pletivem, bez pevné střechy, jen pletivo. Některé voliéry jsou 4m, některé trochu kratší. Zálet mám vyřešený tak, že tam kde končí pevná střecha a současně vyzdívka nebo OSB deska, tak tam osadím na zimu dveře z hl. profilů opláštěné polykarbonátem. Při větší zimě je tím uzavřu v pevném záletu. Bez průvanu a i teplota o něco lepší jak venku. Když je teplá zima dveře nechám otevřené. Chovám Austrálii, takže to stačí. Pak mám jednu samostatnou voliéru a je to úplně stejné, akorát jsem udělal zálet z cetris desek a natřel, podle rad tady a zatím spokojenost. Dobře to vypadá, je to pevné a voděodolné. Dřevo je asi nejpěknější, ale za mě moc údržby a dlouho nevydrží, hlavně pokud to není celé zastřešené. Měl jsem to ze dřeva jako kluk a už bych do toho nešel. Ale každý si chválí něco jiného, to je těžko.

22.1.2023 17:36
petr111

XXX.XXX.248.234

Ja pouzivam pur desky a titanzinek trapez plech ty to jsou 4x4x2,5m.

23.1.2023 10:40
ZBzH

XXX.XXX.8.172

Já mám dřevěné zálety i výlety. Důvodem je pro mě estetika a snadnější práce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2023 10:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

My máme OSB desky + přes to cetris desky. U většiny austrálie jsem desky natřela na hnědo. :)

U alexandrů a rosel jsme nechali cetris desky šedé, protože ti mají celokovové konstrukce. Tak to ladí víc k sobě. :)

24.1.2023 18:44
Karel1979

XXX.XXX.152.95

Dobry den,všichni vám rádi ale případně mi že nikdo nečte zadání. Voliera klasika hliník kupovana. Tak do toho bych já prodělal kompozitní desky v kombinaci s polikarbonatem.Do kompozitní na nyty prodáváte drzaky na budky včetně drzaku na větve. Poraďte se s tím kdo vám bude hlinikovou prodávat mají s tím určitě větší zkušenosti než chovatelé. Jsou zde odborníci kteří montují voliery i v zahraničí nebo pro ZOO.

Chovu zdar Karel

Přidejte reakci

Přidat smajlík