Aratinga Sluneční

Prodám Aratinga slunečního - Prodám samce Aratinga sluneční. Narozen v 09 /...
2500 KčDobrý den, mám dotaz ohledně hnízdění těchto arating. Mám stoprocentní pár , kterému bude letos 5 let. Loni i předloni již hnízdili / 2x v roce /,ale kromě jedné snůšky, kdy měli 1 oplozené vajíčko, avšak nic se nevylíhlo, tak mají vždy vše čisté. Mám takový pocit, že je samec nešika. Při páření je aktivní samička, která se snaží dostat pod samečka, ale vždy má ocásek nad samečkovým a tudíž zřejmě nedochází ke spojení. Sedí vždy vedle sebe na bidle a samička se natáčí ocáskem k němu roztahuje přitom křídla a on se lehce nakloní a dál nic. Takto to probíhá i několikrát za den a vždy stejně. Může mi někdo popsat jak se páří jeho aratingy. Mám samce vyměnit nebo ho něčím ještě vyburcovat. Je mi samičky líto jak se snaží se pářit a pak poctivě sedí vždy na 4 vajíčkách a nic. Nebo ještě vydržet tento rok a pak provést výměnu. Krmení si myslím, že je v pořádku. Ale ta technika páření je nějaká divná. Díky za rady.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Tak to byla opravdová výdrž!
Dobrý den,
Aratingy se páří na bidle vedle sebe,samec nenasedá na samičku.
Jinak mám to stejné.5ti letá samice od 2let snáší 4 vejce 2x ročně a vždy čistá.V r.21 jsem vyměnila samce za jiného 5 letého,pořád dokola,ale pářit jsem je letos viděla v létě několikrát.
Chovám v nevytápěné sklepní voliéře s venkovním výletem,osvětlením,teplota v zimě neklesá pod 10°C.
2005
napsal(a):
Pro G.H. Je při tom páření aktivní sameček nebo samička. Moje samička se činí, ale sameček nic moc. Všeobecně jsou aktivnější samečci, Když jdou číňani do toku tak samec je neskutečnej co předvádí.
Teď si neuvědomuji kdo co jak,krmili se,drbali myslím samice byla víc aktivní,ale samec se také zajímal.
Mají ovoce,zeleninu každý den,směs zrnin klasická se slunečnicí ....i jsem si říkala, že jim nasadím dietu.