Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2023 10:01
PoldaJ

XXX.XXX.197.60

Dobrý den.
Rád bych se v chovu vyhnul příbuzenské plemenitbě. Proto se chci zeptat, od kolikáté generace lze sestavit pár, aniž bych podstupoval riziko příbuznosti?
Vztáhnu-li to na lidskou populaci: bratranec - sestřenice, pra bratranec - pra sestřenice, případně ještě o generaci dál?
Je mi samozřejmě jasné, že minimální riziko příbuznosti budu mít při nákupu nového ptáka k mému odchovu

30.1.2023 11:17
vegh

XXX.XXX.45.173

PoldaJ napsal(a):
Dobrý den.
Rád bych se v chovu vyhnul příbuzenské plemenitbě. Proto se chci zeptat, od kolikáté generace lze sestavit pár, aniž bych podstupoval riziko příbuznosti?
Vztáhnu-li to na lidskou populaci: bratranec - sestřenice, pra bratranec - pra sestřenice, případně ještě o generaci dál?
Je mi samozřejmě jasné, že minimální riziko příbuznosti budu mít při nákupu nového ptáka k mému odchovu

Chovám vtáky aj inakšé zver.Príbuzenstvo sa roby brat x sestra ,cera x otec , matka x syn. nedávajťe batranec x sesternic.tedy idu kriple. To možeťe pozorovať aj pri ludí.

30.1.2023 11:26
JoPe

XXX.XXX.82.8

PoldaJ napsal(a):
Dobrý den.

Je velmi důležité o jaký druh se jedná a zda jde o "přírodní formu", nebo o zvířata vyšlechtěná člověkem. V prvním případě je na to příroda dobře vybavena a v druhém případě riziko stoupá, hlavně u nových mutací a jejich kombinací. Pro vás to znamená ověřit původ několika generací zpět. Vyhnout se jí můžete jen nákupem od spolehlivých chovatelů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík