Dobrý den, od podzimu tam mám pár Číňanů a pár Penantů.
Voliéra jde v půlce zavřít,pokud by v době hnízdění nastali problémy .
Máte někdo zkušenost s touto kombinací?
bystřičan

XXX.XXX.184.99
paradní voliéra! troufnu si řict, že v tak velkém prostoru nebudou pennanti dělat nějaké potíže. nebo jak píše kolega, nebál bych se voliéru doplnit i nějakým párem z ověřené kombinace - číňani, patagonci, mniši nebo i nandejové.
Patagonce,mníšky či více párů Číňanů by mi v okolí neprošlo,už tak je to pěkný koncert když vylétají mladí Číňani z budky.
Takto jak to je,je ideální ráno večer se ozvou 2,3 minuty že jsou a je ticho,sem tam přes den či když dojde někdo cizí.
Určitě ještě pořídím páru Královských,ale tomu už moc nevěřím že by to mohlo fungovat v té velké …
Každopádně teď mám volnou 3m voliéru tak nějak to zkusím.
Tyto dvě páry sem tam vypustil ve stejný čas a za ty 3 měsíce se zatím žádný konflikt nestal,ale ti Penanti mi přijdou dominantnějši
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Penanti se naplno projeví až v toku.Voliéra při větším osazenstvu bude mít nevíhodu,že je situovaná podélně.Ptáci budou mít malý úhybný prostor.
Jurass

XXX.XXX.232.12
Do takové voliéry bych bouchnul pár horáku cervenokridlych a nádherných.k tomu na pastvu oči nějaké andule ať to tam žije.ale klobouk dolů,že tam máte jen dva páry.ty si žijou teda.o tom se ani nemůže žádným exotum zdát z těch českých podmínek u nás...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Jurass
napsal(a):
Do takové voliéry bych bouchnul pár horáku cervenokridlych a nádherných.k tomu na pastvu oči nějaké andule ať to tam žije.ale klobouk dolů,že tam máte jen dva páry.ty si žijou teda.o tom se ani nemůže žádným exotum zdát z těch českých podmínek u nás...
Jak se bouchají papoušci do voliéry?
Tigerman
napsal(a):
Nádhera. Jak výše píše. Al. čínští, i víc párů, p. patagonský Tak jsem je měl v krychlové čtyřmetrové voliéře. U čínských může být i víc samců. Když samice sedí,někdy se 2 samci i vzájemě krmili. Rozely samci jsou nesnášenliví.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tigerman
napsal(a):
Máme od loňska vedle sebe pár číňanů a pár rosel penant. Oboje voliéra 4x1x2 m se záletem. V době toku po číňanech sem tam samec rosely (v té době roční) sekl zobákem i přes pletivo. Osobně bych byla připravená je v době toku oddělit.
V pátek sem přidal Králováky i s jejich budkou,kterou sem dal metr od Číňanů a druhé ráno už ji Královačka navštěvuje.
V právo nocují penanti a levá strana Králováci s Číňanama.
Přes den jsou různě promíchání bez náznaku problému.
Ještě přemýšlím nad rýžovník šedý a satyr teminckův.
Nejvíc by byla kachnička mandarinská,ale to jdu teprve studovat jaké nároky má na jezírko atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tigerman
napsal(a):
V pátek sem přidal Králováky i s jejich budkou,kterou sem dal metr od Číňanů a druhé ráno už ji Královačka navštěvuje.
V právo nocují penanti a levá strana Králováci s Číňanama.
Přes den jsou různě promíchání bez náznaku problému.
Ještě přemýšlím nad rýžovník šedý a satyr teminckův.
Nejvíc by byla kachnička mandarinská,ale to jdu teprve studovat jaké nároky má na jezírko atd.
Kachničky mandarínské jsme mívali u našich. V podstatě jim stačí i větší miska s vodou (naopak za mě lepší - můžete jim jí často měnit za čerstvou). 😉
Určitě dát na kraje pletivo a nemít případně jezírko tak hluboké, aby se vám v něm neutopili pak mladí papoušci (zvlášť pokud by se splašili v noci).
Sám jsem tomu moc nevěřil,ale funguje to perfektně👌
Číňani 4 mladé,Králováci 5 vajec,penanti 7 vajec.
Křepelka začíná druhou snůšku,v první měla 7 vajec ale byli ještě mrazíky tak asi prochladla,seděla 20 dní a pak sem je nacházel postupně vyhozené a rozbité,tak uvidíme teď,ještě neměli mladé,už toto si myslím že je úspěch nato že jsou z líhně.
Od Satyrů letos nic nečekám,jsou lonští,ale kohout už se pěkně předvádí,tak můžou taky překvapit🙏
Žádné šarvátky,všechno funguje
Samci penanta i králováka semtam sedí u otvoru do budky čínských a nakukují jak staří krmí mladé,či když se Číňan krmí u pultu,rozletí se k budce automaticky vyklízeji prostor🤗