Míška18

XXX.XXX.58.218
Dobrý den, mám takový dotaz ohledně nutnosti mít v kleci s krotkým papouškem hračky, nemyslím dřevěné, ale ty které vydávají zvuky - zvoneček nebo zvonkohra nebo různé kuličky, které když se zavěsí vedle sebe, taky bouchají...
Máme senegálce a zdá se mi, že zvoneček ho rozčiluje a pak nás kouše. Jen s tím zvonkem mlátí o sto šest, provaz, lana, kruhy v pohodě. No a právě, když ho po tom vyvádění vezmeme ven, tak dokud se zklidní, tak je zlý!
Koukala jsem na YouTube a teda ti co mluví nebo se učí, tak v kleci toho moc nemají! A dokonce na jednom videu pán ze zvonku kleštěmi sundal to kyvadélko. A právě to mě přimělo napsat sem pro rady. Děkuji všem za normální odpovědi. Míša
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Zvoneček a jemu podobné hračky jsou to nejhorší co můžete papouškovi poskytnout.Málem jsem opomenul zrcátko to je vrchol! Pro zábavu naprosto postačí přírodní materiál.Půjčte si od papouška zvoneček do obývacího pokoje a zvoňte si,vsadím se,že nebude dlouho trvat a budete na tom jako on.
Míška18
napsal(a):
Dobrý den, mám takový dotaz ohledně nutnosti mít v kleci s krotkým papouškem hračky, nemyslím dřevěné, ale ty které vydávají zvuky - zvoneček nebo zvonkohra nebo různé kuličky, které když se zavěsí vedle sebe, taky bouchají...
Máme senegálce a zdá se mi, že zvoneček ho rozčiluje a pak nás kouše. Jen s tím zvonkem mlátí o sto šest, provaz, lana, kruhy v pohodě. No a právě, když ho po tom vyvádění vezmeme ven, tak dokud se zklidní, tak je zlý!
Koukala jsem na YouTube a teda ti co mluví nebo se učí, tak v kleci toho moc nemají! A dokonce na jednom videu pán ze zvonku kleštěmi sundal to kyvadélko. A právě to mě přimělo napsat sem pro rady. Děkuji všem za normální odpovědi. Míša
Jasnou, stručnou a docela vtipnpu odpověď jste dostala od JT 106.
Jen doplním. Nejen papoušek senegalský,ale i jiní rádi okusují kůru z větviček a pod. Dokonce opracované dřevo hlodají s oblibou.Takže bych ještě dal do klece prkénko nebo laťku třeba ze smrkového měkého dřeva..
Naštípe z toho třísky.Rozvětvenou větvičkou zapňte klec. prostor si prokouše.
Ty nesmyslné mnohdy drahé hračky mohou být pro docela silný zobák senegalce i nebezpečné.
P. senegalské odchovávám .