mirdas
napsal(a):
Koupím 0.1barnard zelený červenočelý,nebo i celý pár.
Zkoušel jste tento inzerát;)
Po dohodě přivezu papoušek královský 1.0 přírodní a 0.1 žlutá kroužek 2022
Leona76
napsal(a):
Kdopak se chystá a co povezete?
Dovezu budky z překližky pro papoušky , různá velikost.
franta brko
napsal(a):
Kolik za budky pro korely. Děkuji.
Můžu vzít rosely, al.malý 1.1 příbuzné.
kome

XXX.XXX.61.153
Koupím Barnard límcový jižní 0.1 starší do chovu případně 5 letého samce prodám.
V případě zájmu můžu přivézt loňské Rozela Penant přírodní, dále loňský papoušek horský samec, vše kroužek 22
V případě zájmu dovezu 1,0 pastel opalín / belgický pastel,nejistě na gg,kroužek 22.
604 764 934
Mohu zítra dovést. Papoušek zpěvavý. Rok 2021-2022. tel 704097893. Cena 500 kč za kus.
Všechny 3 haly plné prodejců. Kupujících málo. Kdo potřeboval, určitě si vybral. Králíky si též kupující vybrali,bylo jich dost. Holubů opět plné klece a i zde se prodalo.Jaro se blíží. Výkup na 3 místech. Ceny proti jiným létům nízké a asi se to nezmění. Několik chovatelů se vyjádřilo,že snižují stavy, krmení je drahé a prodej špatný. čas ukáže. Fronty u výkupáka u brány byly až 50 m.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..budte radi e to ešte nekto bere a a keby ne tak vypuštate von..aj to príde a nebude trvat dlho...
Chovám papoušky skoro 25 let a před tím můj strejda dalších 25 let a vždycky byly časy dobrý na prd a hodně špatný, ale vždycky to přešlo a bylo líp jak se vším v životě. Ubyde komerčních chovatelů a ustálí se základna opravdových a zapálených chovatelů. Nakonec až ubyde papoušků a nebude taková nabídka, tak i logicky stoupne poptávka a ceny výkupáků jako vždy nesmíme klesat na mysli jinak opravdu nemá cenu nic chovat nebo pěstovat a můžem se válet u počítačů.
Obávám se, že bude brzy situace, že budeme jen chovat ptáky ve voliérách na ozdobu a bez množení.Nebude komu je prodat. Hromadit je ve voliérách pořád nejde, neboť krmivo je čím dál dražší a ceny všech životních potřeb letí do závratných výšin. Mám ve svém okolí lidi kteří s množením například andul, rozel včetně mutačních a kakariků už končí. Nelze je vůbec prodat a když vám na burze výkupčí řekne, ža za rozelu dvě nebo tři stovky a za kakarika sto korun, tak si ani za to nenakoupíte krmivo. Jestli jsme kdysi byli chovatelská velmoc, tak budeme brzy chovatelské O. Toto platí ovšem na více věcí u nás od zemědělských produktů jako chovu dobytka, drůbeže nebo produkce brambor, cukru a obilnin. O automobilovém průmyslu to bude coby dup. Neboli, svět se v "řiť" obrací.
chovatelaustralie
napsal(a):
Obávám se, že bude brzy situace, že budeme jen chovat ptáky ve voliérách na ozdobu a bez množení.Nebude komu je prodat. Hromadit je ve voliérách pořád nejde, neboť krmivo je čím dál dražší a ceny všech životních potřeb letí do závratných výšin. Mám ve svém okolí lidi kteří s množením například andul, rozel včetně mutačních a kakariků už končí. Nelze je vůbec prodat a když vám na burze výkupčí řekne, ža za rozelu dvě nebo tři stovky a za kakarika sto korun, tak si ani za to nenakoupíte krmivo. Jestli jsme kdysi byli chovatelská velmoc, tak budeme brzy chovatelské O. Toto platí ovšem na více věcí u nás od zemědělských produktů jako chovu dobytka, drůbeže nebo produkce brambor, cukru a obilnin. O automobilovém průmyslu to bude coby dup. Neboli, svět se v "řiť" obrací.
Takovejch časů, kdy se chovatelstí pohřbívalo a všechno bylo jen černý bylo habakuk a pořád existuje a lidi chovají dál. Nesdílím vaše černé názory, papoušků je bohužel moc a chovatelů není tolik, aby je skoupilo to je fakt a proto dík za výkup nehledě na ceny. Pořád poslouchám ubývá chovatelů apod, jde to do háje, ale jezdil jsem na velké burzy pravidelně a teď po pár letech jsem byl zase párkrát a za sebe můžu říct, že počet papoušků určitě neubyl a ta škála co se nabízí je daleko širší než byla, tak jak je to možné když chovatelství vymírá dle mého je to pořád omílaná fráze která se nezakládá na pravdě, chovatelství žije svým životem a žít bude dál bez ohledu na tyhle pohřební keci.
Leona76
napsal(a):
Pánové to už se zase dohadujete 🤫
Jinak ano vše je dražší,ale právě proto,že chovatele to mají jako koníček..ne byznys nemůžete přece krmení připočítávát na kus ptactva.
Ono se to snadno řekne "koníček". Ale když někdo nakoupí ptactvo třeba nějaké mutační dražší exempláře za spoustu peněz a doufá, že se mu to nějak časem vrátí v případných odchovech, tak může nastat i dost velké roztrpčení když se třeba za dva, za tři roky nemůže těch případných odchovů zbavit ani za drasticky sníženou cenu. Nedej bože neodchová nic. Cena krmiva něco stojí a manželka na něj začne ječet co jsem za to mohla mít a ten tvůj koníček nás stojí takové peníze. A teď přišel účet za plyn a za elektriku a nemáme na zaplacení. Nemusíme si nic moc vykládat, jsou mezi chovateli lidé, které jejich koníček dosti finančně rujnuje. A to nemyslím jenom chovatele exotů. Přeji všem hodně štěstí a pohody s jejich koníčky, zvláště v této bláznivé době.
chovatelaustralie
napsal(a):
Ono se to snadno řekne "koníček". Ale když někdo nakoupí ptactvo třeba nějaké mutační dražší exempláře za spoustu peněz a doufá, že se mu to nějak časem vrátí v případných odchovech, tak může nastat i dost velké roztrpčení když se třeba za dva, za tři roky nemůže těch případných odchovů zbavit ani za drasticky sníženou cenu. Nedej bože neodchová nic. Cena krmiva něco stojí a manželka na něj začne ječet co jsem za to mohla mít a ten tvůj koníček nás stojí takové peníze. A teď přišel účet za plyn a za elektriku a nemáme na zaplacení. Nemusíme si nic moc vykládat, jsou mezi chovateli lidé, které jejich koníček dosti finančně rujnuje. A to nemyslím jenom chovatele exotů. Přeji všem hodně štěstí a pohody s jejich koníčky, zvláště v této bláznivé době.
Dobre ,ale to dražší ptactvo se rozhodl každý sám za sebe,protože na to měl nejspíše finanční prostředky ,každý je rád když odchova, taky se těším u každého potomka ;) ,ale na to "zrni" prostě člověk musí mít a nestěžoval si neustále,že zdražuje. Pak je samozřejmě další otázka ok nemám na to tak hold bohužel můj koníček je passe. To by za chvíli člověk řešil nové voliery ( a že ja jich pár mám) ;) a jiné věci, kdy se to vrátí atd. To samé chovám slepice pšenice...držím palce 😇
chovatelaustralie
napsal(a):
vyměnit manželku
Uživatel s deaktivovaným účtem

chovatelaustralie
napsal(a):
He. Víte, co já už za 40 let nastrkala do koní? Nikdy jsem s návratností nepočítala.

Leona76
napsal(a):
Pánové to už se zase dohadujete 🤫
Jinak ano vše je dražší,ale právě proto,že chovatele to mají jako koníček..ne byznys nemůžete přece krmení připočítávát na kus ptactva.
Tímto směrem se mohlo přemýšlet v době kdy nebyl výkup... , v dnešní době s tímto myšlením znamená dělat výkupákom otroka...
jaja123
napsal(a):
Všechny 3 haly plné prodejců. Kupujících málo. Kdo potřeboval, určitě si vybral. Králíky si též kupující vybrali,bylo jich dost. Holubů opět plné klece a i zde se prodalo.Jaro se blíží. Výkup na 3 místech. Ceny proti jiným létům nízké a asi se to nezmění. Několik chovatelů se vyjádřilo,že snižují stavy, krmení je drahé a prodej špatný. čas ukáže. Fronty u výkupáka u brány byly až 50 m.
50 metrů fronta na vstup.....u výkupáka 2-3 lidi,pokaždé když jsem procházel.

Leona76
napsal(a):
Já otroka nikomu nedělám a ve výkupu jsem nikdy frontu nestála ;)
Nepochpila jste co jsem napsal... a určitě nejste sama... potom se není čemu divit, že se andulky prodávají za 20 Kč jako v první polovině 70. let...
No nic...
napsal(a):
Nepochpila jste co jsem napsal... a určitě nejste sama... potom se není čemu divit, že se andulky prodávají za 20 Kč jako v první polovině 70. let...
No nic...
Kto Vám káže andulky dať za 20,Nitre jeden vykupca dával 1,5 eur a jeden 3,5 eur ostatné 2-3 tak každy rozhodne komu dá.
No to jsou debaty. Tak to chovejte na nějaké úrovni a výkup nemusíte řešit prakticky vůbec. Co vyprodukuji v nějaké solidní kvalitě si lidi odvezou ode mě z domova, na burzu jedu pouze s ptáky, co jsou již přebraní, staré páry a tak. Samozřejmě tomu odpovídá cena, nicméně po tom lidi skáčou jak zjednaní, tu druhou jakost z mého pohledu přikříží ještě s těmi mrzáky, co mají už doma a pak odbyt řeší přes výkup. No ono taky jak jinak, kdo by to koupil na stole, že jo. Tak tady brečte, že vám výkup dává málo, když nejste schopní vyprodukovat nic lepšího.

Staré páry vyždímany, šup prodat dál a koupit to co letí.
Není nad to mít ke svým chovancům vztah

vegh
napsal(a):
Kto Vám káže andulky dať za 20,Nitre jeden vykupca dával 1,5 eur a jeden 3,5 eur ostatné 2-3 tak každy rozhodne komu dá.
... a vy jste jim to za tu cenu dal... ?
Venca3

XXX.XXX.29.10
Už se perou ??? Já říkal že si hubu rozbijou.😅 Ještě že je tolik chovatelů 🤔a málo kameníků.
hzp
napsal(a):
No to jsou debaty. Tak to chovejte na nějaké úrovni a výkup nemusíte řešit prakticky vůbec. Co vyprodukuji v nějaké solidní kvalitě si lidi odvezou ode mě z domova, na burzu jedu pouze s ptáky, co jsou již přebraní, staré páry a tak. Samozřejmě tomu odpovídá cena, nicméně po tom lidi skáčou jak zjednaní, tu druhou jakost z mého pohledu přikříží ještě s těmi mrzáky, co mají už doma a pak odbyt řeší přes výkup. No ono taky jak jinak, kdo by to koupil na stole, že jo. Tak tady brečte, že vám výkup dává málo, když nejste schopní vyprodukovat nic lepšího.
No vy jste tomu dal . Jako s tím začátkem by se dalo ještě docela souhlasit, ale ten zbytek . Moralizujete druhé, aby chovali kvalitu, aby nemuseli dávat do výkupu, jako jo celkem souhlas. A pak tomu dáte takovou korunu. Podle vás druhou jakost, prodáte na stole a pak se defakto smějete tomu, že vámi prodávanou druhou jakost někdo dá dohromady se stejnými ptáky co prodáváte vy . No a samozřejmě k těm starým chovným párám se raději ani vyjadřovat nebudu. Tomu se říká chovatelská čest a vztah ke svým ptákům, kteří vás roky zásobovali svými odchovy. Opravdu, klobouček . Stručně a pěkně vám to napsal ,, taranta" . Omlouvám se všem, ale na tohle nešlo nereagovat.