Zelené krmení a klíčky pro papoušky

Amazónek modrohlavý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2023 13:46
constantine

XXX.XXX.167.196

Dobrý den ,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné papouškům jako zelené krmení podávat i rostliny paprik, rajčat, brokolice.... Má s tím někdo zkušenosti?

Připravuji si sazenice rostlin do záhonů a vyklíčilo mi víc rostlin, než je potřeba. Je možné přebytečné klíčky / rostliny zkrmit?

Mám zkušenosti s krmením klíčků např prosa, ale o možnosti použití paprik jsem se nikde nedočetl.

9.3.2023 14:58
exotchov

XXX.XXX.168.151

geoogle tam je vse.

9.3.2023 15:29
constantine

XXX.XXX.167.196

Právě že jsem na Googlu nic nedohledal, česky ani anglicky, proto se ptám tady.

Všude se píše o paprikách (plodech). A vhodné klíčky mungo, proso, hrách... Klíčky paprik / brokolice jsem nikde zmíněné neviděl, ani mezi vhodnými, ani mezi nevhodnými...

9.3.2023 18:42
z jarda

XXX.XXX.160.185

Zdravím, tak tam předci něco je:

https://www.rajpapousku.cz/krmiva-a-dokrmovaci-smesi/naklicovaci-smesi-pro-papousky/

S pozdravem Zappe

12.3.2023 23:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

constantine napsal(a):
Právě že jsem na Googlu nic nedohledal, česky ani anglicky, proto se ptám tady.

Všude se píše o paprikách (plodech). A vhodné klíčky mungo, proso, hrách... Klíčky paprik / brokolice jsem nikde zmíněné neviděl, ani mezi vhodnými, ani mezi nevhodnými...

Tak Vám to pan Zappe vyhledal.
Já dodám, že všechna naklíčená semena jsou zdrojem nejen vitamínů, ale i dalších látek.Podávám všechno, co mám. Samozřejmě ne naklíčená semena jedovatých rostlin. Trochu opomíjená je naklíčená pšenice a ječmen, ale je potřeba často propírat. Luštěniny by se měly povařit (blokátory vstřebávání vápníku)
Letos jsem koupil krmný hrách a jestli z jednoho litru vyklíčí několik semínek, tak je to zázrak. Nevím, co to je za hrách. Čistý, pěkný, snad klíčivost zničená přesušením.
Náhodou jsem přečetl příspěvek o zdravé výživě lidí a tam autorka varuje nepojídat naklíčené fazole, že klíčky jsou jedovaté, nevím jak pro ptáky. Mungo jsou též fazole a v pohodě.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2023 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Ten hrách bude určitě BIO ten neklíčí,aby se nedal dále pěstovat . Naklíčenou pšenici používám mnoho let ke spokojenosti mé a hlavně ptactva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík