Prodám výstavní andulky TCB

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky texas clear body z venk...
Mám jednu duhovou andulku, která se spářila s andulkou, která vůbec není duhová.
Fotky, pošlu.
Takže by mně pak zajímalo, jak budou vypadat od nich mladý.
Samička je ta duhová na budce a sameček na bidýlku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
LKafka
napsal(a):
Mám jednu duhovou andulku, která se spářila s andulkou, která vůbec není duhová.
Fotky, pošlu.
Takže by mně pak zajímalo, jak budou vypadat od nich mladý.
Samička je ta duhová na budce a sameček na bidýlku.
Nevím, kdo Vám samičku určil jako duhovku, ale je to "obyčejná" modrá žlutohlavá opalína (? chtělo by to foto kresby křídel, ale dle krku tipuji, že to opalína bude). Samec je zelený perlový.
Osobně jsem ze stejného spojení mívala zelené perlové, zelené opalíny, zelené perlové opalíny, modré opalíny, modré perlové a modré perlové opalíny + je otázka, na co štěpí vaše andulky dále.
Vypadá to, že už snesla vajíčka, tak počkám než se vylíhnou a pak pošlu fotku mláďat až budou mít peří. Jsem dost zvědavý, jak budou vypadat.
LKafka
napsal(a):
Vypadá to, že už snesla vajíčka, tak počkám než se vylíhnou a pak pošlu fotku mláďat až budou mít peří. Jsem dost zvědavý, jak budou vypadat.
Ona nesnese podestýlku v budce?
kubanec
napsal(a):
To je zase drama andulky nemají v budce hobliny no mě to vždy vycházely to jsou věci co
Tak dokud nejsou mladí, ještě ok. Pak je to ale problém - budou se jim moc rozjíždět nohy.
Jinak já mám andulky už 20 let. Vždy jsem měla 1-5 různých párů a za tu dobu mi podestýlku vyhazovala jedna jediná samice. Ostatní s ní problém nemají. Dávám větší hobliny.
lada123
napsal(a):
Ono záleží na jedinci zda vyhodí nebo tam ty hobliny nechá.. ale myslím že tady nebylo ani zkušeno jim ty hobliny dát
Jasně, je to o jedinci jako vše ostatní.
Dřív jsem si myslela, že to bude třeba rodové. Ale u nás to neplatilo - samice, která mi podestýlku vyhazovala, tak byla má odchovankyně. Matka nikdy nic nevyhodila. Ona jo. Až když byla mláďata cca 2 týdenní, tak tu podestýlku v budce už nechala.
Tak už se mi vylíhlo první mládě, tak uvidíme, jak bude růst a doufám, že to samička zvládne, protože byla trošku poklovaná od jiné samičky, která nemá vejce a ani mladé..
Dal jsem jim tam druhou budku a obě samičky tam šly a porvaly se mi.
Takže jsem udělal to, že ta samička, která zaútočila na samičku, která má mládě.
Tak jsem oddělil od hejna.
Teďka je odděleně od ostatních.
A až se zklidní, tak jsem uvažoval, že ji pořídím samce, který by se s ni pak spářil.
Myslíte, že je to dobrý nápad ?
Nebo bych ji měl někomu darovat ?
Aby už jiný samičce neublížila.
LKafka
napsal(a):
Tak už se mi vylíhlo první mládě, tak uvidíme, jak bude růst a doufám, že to samička zvládne, protože byla trošku poklovaná od jiné samičky, která nemá vejce a ani mladé..
Takže jsem udělal to, že ta samička, která zaútočila na samičku, která má mládě.
A až se zklidní, tak jsem uvažoval, že ji pořídím samce, který by se s ni pak spářil.
Dle fotky máte klec. Tam chov ve více párech dělá často problém - navíc to vždy chce 1 nebo 3 páry. To platí i pro prostornou voliéru.
Andulky jsou občas "potvory", chce to vždy větší prostor + více budek než je samec (+ ve stejné výšce, jinak se perou o ty výše dané).
napsal(a):
Dle fotky máte klec. Tam chov ve více párech dělá často problém - navíc to vždy chce 1 nebo 3 páry. To platí i pro prostornou voliéru.
Andulky jsou občas "potvory", chce to vždy větší prostor + více budek než je samec (+ ve stejné výšce, jinak se perou o ty výše dané).
Více budek než je samic.
jarat
napsal(a):
Více budek než je samic.
no jo, chybička se vloudila Díky za upozornění.
Nevím, jestli podle fotky jde poznat jestli jsou v budce dvě nebo jedno mládě. 🤷♂️🤔
Před týdnem a půl jsem tam měl dvě už vylihnuty, jen nevidím to druhý. Jestli ho nějak nepřekrývá to první mládě ? I to je možný, ne ? Jestli se teda nepletu.
lada123
napsal(a):
V první řadě, dát budku tak aby jste se podíval úplně do celé budky. To znamená z venku, určitě ho nepřekrývá ale může být někde mrtvé a pak vám to bude hezky smrdět v bytě.
Tak jsem zjistil, že mám pouze jedno mládě a to druhé jsem nezahlídl, možná tam někde bude mrtvé, jak píšete. Budku přesunu víc doprostřed a podívám se líp, abych viděl do celé budky.
jarat
napsal(a):
Jak máte velkou budku?
22x 13,5 x 14 Cm
Viz foto, to je ta budka, kterou mám.
LKafka
napsal(a):
Dobře, moc děkuji. Jen se o to mládě bojím. Neměl bych ho spíš ručně dokrmit ?
Nebo to zvládne samička se samcem ?
Je to můj první odchov.
Proč dokrmovat? Běžně se sem tam nějaký úhyn stane, když sedí pár poprvé. I později se to stát může - mladé muže být slabší, atd. To je prostě příroda. Dle fotky mladé vypadá už cca týdenní, takže rodiče krmí ok. 😉
Dejte jim klid, dostatek krmení (zrní + vaječná směs, atd. ) a bude to ok.
Teď už bych budku nechala tam, kde je. Ať mládě v pohodě krmí. Na příští sezení už ji dejte tak, ať do ní můžete. Většinou se věší z venku klece - máte přístup a nezabere místo v kleci.
LKafka
napsal(a):
Posílám vám zde lepší fotku mláděte.
Jj, to už je víc jak týdenní. To krmí rodiče ok. 😉
LKafka
napsal(a):
Dobrý den, jen doplním.
Někdy nepomůže ani více budek a sebevětší prostor. Měl jsem samici, která i přesto, že si vybrala svou budku a zasedla, tak po čase vejce opustila a povraždila mladé z vedlejší budky. Takové případy oddělit a odchovávat zvlášť.
Mohy
napsal(a):
Dobrý den, jen doplním.
Někdy nepomůže ani více budek a sebevětší prostor. Měl jsem samici, která i přesto, že si vybrala svou budku a zasedla, tak po čase vejce opustila a povraždila mladé z vedlejší budky. Takové případy oddělit a odchovávat zvlášť.
Spíš na takových jedincích vůbec nechovat...
LKafka
napsal(a):
Nevíte, kde bych sehnal klece, kde bych měl v každý pár. Jakože je mít vždy po dvou, protože je nechci mít všechny společně a tak mě napadlo, že každý pár bude mít klec a svoji budku. :)
Myslíte jako bednové klece?
Santi
napsal(a):
Zkuste 2GR klece např. Voliery Zelinka
To jsou ty klece 2GR ?
Chci se zeptat, zdali už jde poznat jestli to je sameček nebo samička ? A kdyžtak i mutace by byla jaká ? Dekuju :)
LKafka
napsal(a):
Chci se zeptat, zdali už jde poznat jestli to je sameček nebo samička ? A kdyžtak i mutace by byla jaká ? Dekuju :)
Vydržte tak 14 dní a dejte sem pak foto.
Jsou budky správně, aby se mi o ně neporvaly samičky ? Mám tam pouze dvě samičky. Takže by to mělo být v pořádku nebo se pletu ?
LKafka
napsal(a):
Vypadá to, že je celá po samičce.
Ale, pohlavím si nejsem jistý.
To bude sameček. Nevím tam náznak bílých kroužků kolem nozder.
LKafka
napsal(a):
Jsou budky správně, aby se mi o ně neporvaly samičky ? Mám tam pouze dvě samičky. Takže by to mělo být v pořádku nebo se pletu ?
Stejná výška je ok. Ale za mě nikdy jen 2 páry spolu. Buď 1 nebo 3. Jak jsou jen 2 páry, běžně jsou mezi nimi velké šarvátky. A to i ve voliéře, natožpak v kleci.
napsal(a):
To bude sameček. Nevím tam náznak bílých kroužků kolem nozder.
Myslím si, že to 100% sameček. A už krásně zobe sice z ruky, ale to nevadí.
Jinak už máme zase vajíčka od stejné samičky, jen si teďka nevzpomenu za jak dlouho se vylíhnou.
LKafka
napsal(a):
Moc děkuji, tak holt ty dvě budky vyndam.
A příští měsíc se vrhnu na voliéru, jen nevím, jak si ji sám vyrobím, protože nejsem moc zručný a šikovný.
To spíš zatím samičky oddělit.
Dají se koupit i hliníkové voliéry - jsou to vlastně skládačky. Dost lidí to řeší takto.
Nicméně i tak bude potřeba dokoupit ještě 1 pár. Jak jich je víc, ta agrese se víc roztříští.
LKafka
napsal(a):
Myslím si, že to 100% sameček. A už krásně zobe sice z ruky, ale to nevadí.
Ano, pěkný sameček.
Andulky se líhnou cca za 18 dní. Záleží, jak samice sedí (někdy si tam chodí sednout jen na chvilku, jindy sedí pevně od snesení prvního vejce).
Jinak ideálně nechat mladé jen 2x za rok. Když je odchovu více, samice se zbytečně vysiluje.
napsal(a):
Ano, pěkný sameček.
Andulky se líhnou cca za 18 dní. Záleží, jak samice sedí (někdy si tam chodí sednout jen na chvilku, jindy sedí pevně od snesení prvního vejce).
Jinak ideálně nechat mladé jen 2x za rok. Když je odchovu více, samice se zbytečně vysiluje.
Takže až se vylihnou mladé, tak budku odstavit ?
Ten můj sameček se chce pářit pořád a já si s nim nevím rady.
Třeba včera se mi zase pářili a dělají to obden a vůbec nevím kolik mám čekat vajíček. Zatím jsou čtyři.
LKafka
napsal(a):
Takže až se vylihnou mladé, tak budku odstavit ?
Ten můj sameček se chce pářit pořád a já si s nim nevím rady.
Třeba včera se mi zase pářili a dělají to obden a vůbec nevím kolik mám čekat vajíček. Zatím jsou čtyři.
Ano, po odchovu druhého hnízda vzít pryč budku a nestimulovat krmením ke hnízdění (tj. jen zrní a sem tam trochu ovo-zel. Už ne vaječnou směs a klíčené).
Běžně mi nesou andulky 5-8 vajec.