Jisikaon

XXX.XXX.122.97
Dobrý den mela bych dotaz týkající se chovu exotického ptactva. Mám dvě voliery a do jedné bych chtěla dát roselu pestrou a papouska zpevaveho. Do druhé papoušky nádherné a andulky. Myslíte že by se spolu snesli? Moc Vám děkuji.
Jisikaon
napsal(a):
Dobrý den mela bych dotaz týkající se chovu exotického ptactva. Mám dvě voliery a do jedné bych chtěla dát roselu pestrou a papouska zpevaveho. Do druhé papoušky nádherné a andulky. Myslíte že by se spolu snesli? Moc Vám děkuji.
Všechno jde pokud jsou na to dostatečně velké rozměry voliéry, což předpokládám není zrovna váš případ. Jak tedy máte velké voliéry?
Jisikaon

XXX.XXX.122.97
Dobrý den moc děkuji tak kdybych dala rozelu a andulky do jedné. Do druhé zpěváky a p. Nádherného to by šlo?
Velikost
Venkovní jedna 1 m x 2,5. Venkovni2 2 x 2,5. Vnitro 1 x 1, 60 obě.
Do první bych asi dala rozelky a do druhé nádherné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Chce to nastudovat předem-varianta rozela + zpěvavý je ta nejhorší.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jisikaon
napsal(a):
Dobrý den moc děkuji tak kdybych dala rozelu a andulky do jedné. Do druhé zpěváky a p. Nádherného to by šlo?
Velikost
Venkovní jedna 1 m x 2,5. Venkovni2 2 x 2,5. Vnitro 1 x 1, 60 obě.
Do první bych asi dala rozelky a do druhé nádherné?
Pár rosel bych nechala zvlášť v té menší voliéře a do té druhé větší bych dala po páru nádherné, zpěváky i ty andulky. Vždy to chce 1 nebo 3 a více párů, aby se případná agrese rozmělnila.
Pokud tu společnou voliéru sestavíte z mladých ptáků (ideálně mláďata po odstavu, aby spolu vyrostla).
Manžel míval pár zpěváků se 2 páry korel a pap. horskými - skupina 2,1. Všichni v pohodě odchovávali.
Pak jsme pořídili jinak barevný pár - 3 měsíční mláďata, šli do voliéry, kde byl jen pár horských a samec nám po nich šel (ano, ta chyba jen 2 páry spolu ). Tak šli asi na 2 měsíce do samostatné voliéry a pak jsme je zkusili dát s andulkami (skupina 5,1). Nakonec se spíš báli ti zpěvaví andulek. 🤭 Další podzim jsme je zkusili dát do společné voliéry právě i s těmi andulkami. Takže nyní bydlí ve společné voliéře 1 pár pap.horských, 1 pár pap.zpěvavých, 3 samci a 2 samice korel, 4 samci a 2 samice andulek a teď 2 týdny i pár neofém modrohlavých. A zatím to funguje. Uvidíme, co udělá hnízdění. Jsme připravení na případné oddělení, kdyby se něco dělo. Ale co na ně koukám i přes den z okna, panuje ve voliéře klid.
Jisikaon

XXX.XXX.122.97
Dobrý večer a co kdyby v jedné voliere byli rozelky jeden pár a 2 páry andílek. V druhé pár nádherných a 2 páry zpěváků?to by mohlo být? Přijde mi líto nechat rozelky samotné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jisikaon
napsal(a):
Dobrý večer a co kdyby v jedné voliere byli rozelky jeden pár a 2 páry andílek. V druhé pár nádherných a 2 páry zpěváků?to by mohlo být? Přijde mi líto nechat rozelky samotné.
Roselám je v sólo voliéře dobře. Aspoň ty naše (pestré i penanti) teda nijak nestrádají.
Sestřenka má pestré spolu s větším hejnem andulek a taky fungují ok.
Dva páry zpěváků určitě spolu nee. Můžete k těm nádherným a 1 páru zpěváků přidat korely. To jsou mírumilovní ptáci.