Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

L55

1.4.2023 19:53
L55

XXX.XXX.190.163

Poraďte. Již druhým týdnem sedí (pravděpodobně) samice na vystlaném hnízdě. Zatím nesnesla ani jedno vajíčko. K samcům se chová agresivně. Díky za názory.

1.4.2023 22:51
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Nikdo nereaguje, nedivín se, Chcete poradit ale nic z dotazu nevím, tak neradím.
Druhým týdnem sedí (pravděpodobně) Tak stavěla hbízdo, jak dlouho, pak do něj sedla a sedí tam celé dny _To je tam s více samci, že se píšete k nim chová agresivně. Jak je stará ? V kolika stupních teploty je chovaná?
To ji máte ve voliérce, kleci nebo nebo více párů. Jak to vlastně chováte? Pak lze poradit,.

L55

2.4.2023 13:09
L55

XXX.XXX.190.163

Nemám zkušenosti, ale pokusím se napravit zadání. Kanárka jsem koupil na kladenské burze, jako samičku minulý rok v září s tím, že je z roku 2021. Ročníkový kroužek nemá.
Chovám v chovných klecích. Temperuji na cca 20 °C. Na hnízdo zasedla hned, jak
nastlala. Kromě krmení nesleze. K ostatním samičkám jsem postupně přidával samečky bez problémů.
Díky za komunikaci.
L55

2.4.2023 23:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

L55 napsal(a):
Nemám zkušenosti, ale pokusím se napravit zadání. Kanárka jsem koupil na kladenské burze, jako samičku minulý rok v září s tím, že je z roku 2021. Ročníkový kroužek nemá.
Chovám v chovných klecích. Temperuji na cca 20 °C. Na hnízdo zasedla hned, jak
nastlala. Kromě krmení nesleze. K ostatním samičkám jsem postupně přidával samečky bez problémů.
Díky za komunikaci.
L55

Tak to už je jiný dotaz. Děláte, chováte to dobře. mohla být zmínka o bílkovině v krmení.
Já bych počkal, jestli ji to nepřestane do týdne bavit.Pakliže vypadá zdravě, tak netrpí nemožností snést vajíčko, také by mohla být prodaná hodně přestárlá samice. Ale to by bylo vidět přeba na nohách, na drápcích. Jsme lidé různí. Někdo prodá starého kanára za mladého, kroužek nemá nebo samce za samici. I ten samec by mohl udělat hnízdo. Mně kdysi postavil hnézdo kardinál červený. Nikdo tomu nevěřil, protože tam staví jako u všech ppěnkavovitých hnízda samice.
A než začala stavět hnízdo, viděl jste ji dělat kolíbku, když šla do toku_

Tak Vám někdo snad poradí, proto je to diskuse.Tak diskutujme, je to lepší než číst naše zprávy s dovětkem - zdroje informací nelze ověřit
Oni ti dnešní ptáci už nejsou jak kdysi bývali. Kanáry roky nechovám, Loni jsem koupil 2 otanžové samce pro potěšení, aby doma něco v zimě zpívalo. Oni barevní kanáři spíš jačí než zpívají, ale stářím jsem nahluchlý a tak mně ten jejich "zpěv" vyhovuje. Prodávají cí se dušoval jak pořád zpívají a mně měsíc ani nepípli.už jsk myslel, že to jsou samice. Byli z posledního hnízda, dost mladí a ten "špunt na kloace byl nepatrně znatelný.Jednomu mlaskalo při dýchání- roztoči v průdušnici. Ivomec a kanár se do týdne začal ozývat.už oba zpívají,ale nic moc.Chybí jim předzpěvák.
.Kdysi se mně kanáři líhli jako vrabci bez pproblémů. Dnes je všechno samá věda.

L55

5.4.2023 20:33
L55

XXX.XXX.190.163

Otálel jsem s dalším příspěvkem, neboť jsem se snažil vypozorovat další poznatky.
Na přestárlou samičku to nevypadá. A na tu "kolíbku" jsem nepřišel. V podstatě se nehne z hnízda. Pokud jí vyženu, nakrmí se a šup na hnízdo. Tak nevím. Nechám jí ještě do pátku. Pak jí přesunu do velké klece. Tam mám loňské mladé. Dva kanárky,
u kterých si zatím nejsem jist pohlavím. Bohužel nemám časové možnosti na delší pozorování.
L55

6.4.2023 09:02
jarat

XXX.XXX.42.104

L55 napsal(a):
Otálel jsem s dalším příspěvkem, neboť jsem se snažil vypozorovat další poznatky.
Na přestárlou samičku to nevypadá. A na tu "kolíbku" jsem nepřišel. V podstatě se nehne z hnízda. Pokud jí vyženu, nakrmí se a šup na hnízdo. Tak nevím. Nechám jí ještě do pátku. Pak jí přesunu do velké klece. Tam mám loňské mladé. Dva kanárky,
u kterých si zatím nejsem jist pohlavím. Bohužel nemám časové možnosti na delší pozorování.
L55

Když nemáte na ně čas, tak proč si je pořizujete???

L55

10.4.2023 22:53
L55

XXX.XXX.190.163

Chovatelství jsem převzal po mém dědovi. Celá léta to dělám vysloveně amatérsky a pouze pro potěšeni. Nějaké odchovy mám za sebou. Poslední dobou se tomu věnuji víc. Množství času je relativní pojem, ale já doufám, že ho budu mít na kanáry stále víc.
K původnímu problému. Samička slezla z hnízda dřív než jsem ji chtěl přesunout. Teď budu vybírat vhodného samečka. Ve středu ho přidám.
L55

L55

19.4.2023 18:49
L55

XXX.XXX.190.163

Pokračuji v tématu. Samičce jsem vybral samečka. Téměř ihned se pářili bez problému. Po čtyřech dnech nesnesla ani jedno vajíčko. Každé ráno se páří, ale výsledek je nula. Celý den poctivě sedí na hnízdě. Mám pocit, že samička není v pořádku. Nebo mám ještě počkat?
L55

Přidejte reakci

Přidat smajlík