Dobrý den,
zajímalo by mě kdo z vás používá dle mého názoru totálně předražené Kaytee, Nutribird a tak dále a kdo z vás si dokrmovací směs vyrábí sám nebo to nějak míchá. Pokud se podíváte z čeho se koupené značkové dokrmovací směsi vyrábí, tak výrobní cena je dle mého názoru max. 50-60 Kč za kg ....a za kolik se to prodává ?
Nechci uvádět vlastní recepty protože se to dle druhu a věku líší a nechci výrobcům kazit obchod, ale zajímal by mě váš názor.
A to jste ještě neuvedl značky Psittacus nebo Harison, to je teprve pálka. Dokrmovačky jsou předražené, ale doma tak kvalitní směs těžko vyrobíte. Pokud ale díky této směsi odchováte ptáka za více než 2-3 tis. tak se to vrátí. Mě ještě více než dokrmovačka zarazila cena stříkačky se sondou od Psittacus za 700 a více. Tak to je už vyloženě zlodějina a nenažranost nejhrubšho zrna.
Zdravím, nikdy jsem neuznával a ani nepoužíval a ani je nebudu podporovat, jsou to jen reklamní propagace a tahače peněz, zloději!
Vždy vlastní receptura a kvalitní a čerstvé suroviny - drcený piškot, strouhanka, mleté ovesné vločky, drcená oloupaná slunečnice, vařené vejce, mrkev, červená řepa, bio jogurty, dětské přesnídávky, jablka, jahody, borůvky, banány, kopřivy a pampelišky, drcený vápník, Supervit D, Roboran a vše hezky pomleté v mixéru a hustota dle potřeby - hustá - přidat ovocné šťávy, čaje a nebo řídká - přidat drcené piškoty, strouhanku. No a dávat pozor na teplotu!
Nikdy žádný problém s ničím - super trávení a přibírání na váze, super růst a opeření.
Můj názor a zkušenosti, s pozdravem Zappe