Venca226

XXX.XXX.80.95
Zdravím, prosím o rady zkušenější chovatele jak velkou voliéru pro kakadu růžový? Vím na netu je toho hodně, ale vždy něco jiného proto se obracím sem a prosím o vlastní zkušenost děkuji.
Já mám vnitřní zálet 2,5m, venkovní 3m ,výšku 2m a šířku 1 m a v pohodě.
Venca226

XXX.XXX.80.95
Děkuji za radu
Mě bohužel prostor dovoluje udělat jen 2 metry zálet a venkovní 2-3 metry ale snad by to neměl být takový problém
Uživatel s deaktivovaným účtem

Od kamaráda vím o případu, kdy si chovatel koupil oškubané růžáky (tomu odpovídala i cena), umístnil je do valiery 4m vysoké a ptáci se přestali škubat.
Takže jak píše EXOTCHOV, je to individuální jako u všech druhů...
Venca226

XXX.XXX.80.95
Děkuji všem za rady
Venca226
napsal(a):
Zdravím, prosím o rady zkušenější chovatele jak velkou voliéru pro kakadu růžový? Vím na netu je toho hodně, ale vždy něco jiného proto se obracím sem a prosím o vlastní zkušenost děkuji.
Já mám vnitřní zálet d-2 v-2 a š-1m... A venkovní výlet d-4 v-2,5 a š-1,1 metrů...
gyor26
napsal(a):
Zdravím, stačila by voliéra venkovní výlet je kostka 2x2x2 metru a zálet 2x2x1 metru? Nebo je to malé? Díky za odpověď...
Dejte velke pruletove okno.
Venca226

XXX.XXX.80.95
chov.amazonku
napsal(a):
Já mám vnitřní zálet d-2 v-2 a š-1m... A venkovní výlet d-4 v-2,5 a š-1,1 metrů...
Zdravím vidím že máte lutina jak se pohybuje jejich cena popřípadě cena štěpitelných samců?
Jarda999

XXX.XXX.101.110
Zdravím, jaké je vhodné pletivo?
Může být síla drátu 1.6 a velikost oka 25x25?
Ludmi
napsal(a):
Víte někdo prosím, jak je to se štěpitelností? jaká budou mláďate, když budu mít štěpitelného samce a přírodní samici?
Pro dědičnost vázanou na pohlaví platí:
(místo lutina můžeme použít jakoukoliv jinou mutaci vázanou na pohlaví)
Zde je velice důležité pohlaví ptáků. Jestliže si pořídíme za drahé peníze samičku papouška v mutaci lutino a spáříme ji s přírodním samcem, výsledný efekt bude prakticky nulový, získáme pouze štěpitelné samce. Naopak stačí si pořídit samečka přírodního, pouze štěpitelného do lutin nebo přímo lutino, a získáme velké procento lutinových samiček v odchovu.
1,0 lutino x 0,1 přírodní = samci přírodní/lutino, samice lutino
1,0 přírodní x 0,1 lutino = samci přírodní/lutino, samice přírodní
1,0 přírodní/lutino x 0,1 lutino = 50% samců/lutino, 50 % samců lutino, samice lutino, samice
přírodní
1,0 přírodní/lutino x 0,1 přírodní = 50% samců/lutino, 50% samců přírodních, samice lutino,
samice přírodní
1,0 lutino x 0,1 lutino = 100% lutino obojího pohlaví