Kakadu růžový, mláďata k ručnímu dokrmení.

Prodám Kakadu růžového - Prodám mláďata k ručnímu dokrmení,různého stáří,vý...
Zdravím, mám 4 letou páru růžáku každým rokem mimo prvního mají vejce ale vždy je rozbijou. Letos poprvé v pohodě do 3tího vejce pak zas rozbili, letos 5 vajec. Voliera venek 4x2x2,5m a vnitřek 2x2x2m. Nějaká rada jak se tomu vyvarovat? Rozbíjí je asi samec. Diky za nějakou radu a typ.
Vamare
napsal(a):
Zdravím, mám 4 letou páru růžáku každým rokem mimo prvního mají vejce ale vždy je rozbijou. Letos poprvé v pohodě do 3tího vejce pak zas rozbili, letos 5 vajec. Voliera venek 4x2x2,5m a vnitřek 2x2x2m. Nějaká rada jak se tomu vyvarovat? Rozbíjí je asi samec. Diky za nějakou radu a typ.
Vejce dát do líhně a do budky nasadit podkladky. Až se mládě v líhni vyklube, tak jej vložit místo podkladku a doufat, že ho samice začne krmit. Pokud ne, musíte dokrmovat uměle. Když si netroufáte, tak oslovit někoho, kdo má víc zkušeností!
Vamare
napsal(a):
Dobry den.Chtel jsem taky napsat podobny dotaz.Urcite se to stalo spouste chovatelum a treba se najde nekdo komu se podobny nesvar podarilo vyresit.Ja mam 4 pary..vloni zahnizdili vsechny 4 pary poprve..dve pary mlade odchovaly,dve pary vajicka rozbyly.Letos ma jedna para 2 mlade a 3 pary vajicka rozbyly..Ty dve pary ktere rozbyly vloni ,tak rozbyly i letos..Pridala se k nim jedna para co vloni odchovala 3 mlade az na bydlo..Letos rozbyly.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.54
Pokud nemáte v budce kameru nezjistíte viníka,podle mne je to ovlivněno krmením.Po snesení prvního vejce nasadit dietu-normální stravu bez přilepšování.
zdravím,
v budce jsem měl 3 vajíčka, zmizely, pak samička snesla 3 ks, ty tam zatím jsou, sameček samičku pojímá a je dost nervozní a hlídá budku...
chtěl jsem se zeptat na tu změnu krmení, když jsou snesená vajíčka, tj. doopravdy dietu ?
a přilepšovat až když budou vylíhlá mláďata ??
prosím rozveďte to..
kaka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.54
Ka-ka
napsal(a):
zdravím,
v budce jsem měl 3 vajíčka, zmizely, pak samička snesla 3 ks, ty tam zatím jsou, sameček samičku pojímá a je dost nervozní a hlídá budku...
chtěl jsem se zeptat na tu změnu krmení, když jsou snesená vajíčka, tj. doopravdy dietu ?
a přilepšovat až když budou vylíhlá mláďata ??
prosím rozveďte to..
kaka
Určitě jste přilepšoval, teď bych přešel na normál krmení a před líhnutím bych začal přilepšovat-dále není co rozvádět.