Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PeViki

24.4.2023 13:53
PeViki

XXX.XXX.229.17

Zdravím, prosím, jako začátečník s chovem se chci zeptat ohledně snášení vajec u pyrury.
Samice mi 11.dubna snesla první vejce, 14.dubna druhé, pak už nic. Když vejce prosvítím, vypadá to že jedno je oplodněné, druhé prázdné. Měla jsem tedy za to, že nejspíš bude max jeden bojovníček. Dnes (24.4.) ale snesla další vejce 🤔😳 dál poctivě sedí. Není to moc velký časový rozdíl ? Myslela jsem, že várku vajec snese cca ob den. Je to běžné?
Jedná se o tříletý pár, loni měla poprvé 7vajec, ale vše čisté. To snášela obden.

27.4.2023 12:32
eli22

XXX.XXX.58.52

PeViki napsal(a):
Zdravím, prosím, jako začátečník s chovem se chci zeptat ohledně snášení vajec u pyrury.
Samice mi 11.dubna snesla první vejce, 14.dubna druhé, pak už nic. Když vejce prosvítím, vypadá to že jedno je oplodněné, druhé prázdné. Měla jsem tedy za to, že nejspíš bude max jeden bojovníček. Dnes (24.4.) ale snesla další vejce 🤔😳 dál poctivě sedí. Není to moc velký časový rozdíl ? Myslela jsem, že várku vajec snese cca ob den. Je to běžné?
Jedná se o tříletý pár, loni měla poprvé 7vajec, ale vše čisté. To snášela obden.

Zeptám se, jaký je vývoj dál?

PeViki

28.4.2023 08:48
PeViki

XXX.XXX.229.17

eli22 napsal(a):
Zeptám se, jaký je vývoj dál?

Zdravím, samice mi snesla další vejce 🤔🥴
Zatím je to tedy takto:
11.4. první (oplodněné)
14.4. druhé (prázdné)
24.4. třetí
26.4. čtvrté

Čekám co bude dnes, jestli náhodou nebude snášet ještě další. Zatím nevím co ty další dvě, ale dnes to skoro působí že i to třetí bude oplodněné, ale zatím to nevím s jistotou.
Tak nevím, nechám to mu volný průběh a uvidím co z toho nakonec (ne)bude🤔😄🤦‍♀️

28.4.2023 10:22
eli22

XXX.XXX.58.52

PeViki napsal(a):
Zdravím, samice mi snesla další vejce 🤔🥴
Zatím je to tedy takto:
11.4. první (oplodněné)
14.4. druhé (prázdné)
24.4. třetí
26.4. čtvrté

Čekám co bude dnes, jestli náhodou nebude snášet ještě další. Zatím nevím co ty další dvě, ale dnes to skoro působí že i to třetí bude oplodněné, ale zatím to nevím s jistotou.
Tak nevím, nechám to mu volný průběh a uvidím co z toho nakonec (ne)bude🤔😄🤦‍♀️

Díky za info. Mohlo by to klapnout.Na fotce moje mláďata v rozdílu více než 14 dnů. Vše bylo ok.

PeViki

28.4.2023 15:46
PeViki

XXX.XXX.229.17

eli22 napsal(a):
Díky za info. Mohlo by to klapnout.Na fotce moje mláďata v rozdílu více než 14 dnů. Vše bylo ok.

No to je úžasný 😄🙏 moc děkuju. Tak já uvidím co z toho bude u nás 🤭🥚🐣

Přidejte reakci

Přidat smajlík