Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2023 15:56
eddy

XXX.XXX.207.187

Zdravím potřeboval bych poradit. Mam Kralovaky 5 letý pár, vloni samice začala snášet ale na zem. Prvni 2 vajíčka jsem dal do otevřené budky kterou jsem položil na zem. Další 3 vajicka snesla zase na zem o kus dál. Nakonec seděla na zemi a vyseděla 3 mladé. Bohužel všechny 3 uhynuli asi se na zemi nachladily. Letos se to opakuje zase začala snášet na zem. Má tam 2 budky od začátku na výběr ale nejde dovnitř. Poradíte někdo jak to vyřešit!?

27.4.2023 16:45
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Já bych zkusil jen nízkou ohrádku, kterou bych vyplnil hoblinami, nebo něčím podobným. Klidně i lehce zapuštěnou, pokud to podlaha dovolí.

27.4.2023 18:53
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Vloni jsem měl stejný problém jako vy, samice 3 letá královačka mi nesla na zem, když jsem jí udělal na zemi kde nesla ohrádku a dal do ní vejce nešla tam a další dvě snesla z bydla na zem ,samozřejmě se rozbily, byl u mě kamarád a řekl mi, že mám malou budku a malý vstupní otvor tak jsem si sehnal velkou budku s velkým přírodním otvorem a hned tam vlezla, ale sezona byla v trapu, letos už chodí normálně do budky. Co nevidět začne snášet, první fotka původní budka, druhá fotka starší velká budka od kamaráda, Byl problém tam (boudu) vůbec dostat.

27.4.2023 21:19
eddy

XXX.XXX.207.187

Tak to možná bude tím dám větší budku a uvidím co se bude dít. Díky za radu

27.4.2023 21:22
Vlado1957

XXX.XXX.42.26

Zdravím Vás pán Eddy,
Takýto problém som mal aj ja. Samica znášala vajcia na zem a bolo po sezóne.
Na druhý rok som vyskúšal vložiť do klietky drevenú debničku s vrchným otvorom, vrch bol celý odokrytý. Spravil som jej hniezdo z hoblín a čakal čo spraví. Do debničky naniesla vajíčka z ktorých sa vyliahli 3 mladé, ktoré odchovala. Keby zniesla vajíčko vedľa debničky, tak ho tam vložíte a ďalšie už znesie pri to prvé.
Na druhý rok som spravil takéto opatrenie: Vložil som dostatočne veľkú búdku do klietky až po strop. Odpredu búdky som spravil vchod na celú hornú polovicu búdky. Samica búdku prijala a od vtedy znášala a chovala mladé len v búdke. Bola taká kľudná, že som sa mohol pozrieť do búdky. Ona nevyletela a môj problém bol vyriešený.
Vyskúšajte oba spôsoby. Samica si vyberie, ktorá alternatíva jej bude vyhovovať.

Prajem Vám aby ste mali takéto výsledky aj vy.
S pozdravom,
Vlado.

30.4.2023 22:06
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Dnes jsem je nachytal , samice chodí do budky.

1.5.2023 14:32
eddy

XXX.XXX.207.187

Super tak se máte na co těšit. Já sem vyměnil budku za větší a zatím se nic neděje. Na zem snesla 3 vajíčka a přestala, tak sem zvědavý jestli třeba bude pokračovat v budce.

1.5.2023 15:44
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Držím palce .

Neregistrovaný uživatel

1.5.2023 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

eddy napsal(a):
Super tak se máte na co těšit. Já sem vyměnil budku za větší a zatím se nic neděje. Na zem snesla 3 vajíčka a přestala, tak sem zvědavý jestli třeba bude pokračovat v budce.

Někdy pomůže i opak-viděl jsem zdárný odchov z budky, kde byla vidět samička při sezení ve vletovém otvoru.Pak tedy babo raď.Když jsem kdysi,už je to velmi dávno začínal byly doporučovány přírodní budky hluboké až 2m,totéž u pap.červenokřídlých a teď je všechno úplně jinak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík