Harmonizující pár

Prodám Korelu chocholatou - Samice lutino, samec šedý. Cena za oba. Par har...
1000 Kč
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal na radu, z pohledu začátečníka.
V těchto dnech mi samička snesla vajíčka oplodněná:
- 13.4.2023
- 15.4.2023
- 17.4.2023
- 19.4.2023
Myslel jsem si, že od 3 týdne tedy asi 4.5.2023 jim dám do krmítka i suchou vaječnou směs před krmením
mláďat,
ale dnes jsem zjistil, že samec se samici se opět pářily, přitom v budce jsou stále nevylíhnutá vajíčka.
Asi jsem udělal chybu, začátečnickou.
Můžu Vás poprosit o radu, jestli přestat dávat vaječnou suchou směs?
Rozbije samička či samec stávající snůšku.
Některá vajička jsou "šedá" a mě připadá před vylíhnutím.
A ještě jedna maličkost, co máte jako podestýlku do budky.
Díky moc za Vaše rady.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.54
S prvním hnízděním se rozlučte, jestli máte jen jednu budku tak ji vykliďte a čekejte na zázrak druhého.
PetrStone
napsal(a):
A od kdydy tedy zacit davat opet vajecnou smes 3 tydny od posledniho vajicka? Nebo az se zacnout lihnout male korelky?
Diky moc
Samce korely pouze dráždíte tou vaj. směsí, ten vám potom na vejcích sedět nebude a samice to sama neodsedí. Jak zasednou přestat podávat, pouze suchou směs a začít jak se budou líhnout mladé. Tu snůšku máte určitě zachlazenou s mrtvými embryi. Do budky hobliny se štěpkou s trochou hrabanky příp rašelinou.
květen11
XXX.XXX.97.184
PetrStone
napsal(a):
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal na radu, z pohledu začátečníka.
V těchto dnech mi samička snesla vajíčka oplodněná:
- 13.4.2023
- 15.4.2023
- 17.4.2023
- 19.4.2023
Myslel jsem si, že od 3 týdne tedy asi 4.5.2023 jim dám do krmítka i suchou vaječnou směs před krmením
mláďat,
ale dnes jsem zjistil, že samec se samici se opět pářily, přitom v budce jsou stále nevylíhnutá vajíčka.
Asi jsem udělal chybu, začátečnickou.
Můžu Vás poprosit o radu, jestli přestat dávat vaječnou suchou směs?
Rozbije samička či samec stávající snůšku.
A ještě jedna maličkost, co máte jako podestýlku do budky.
Díky moc za Vaše rady.
A seděla samice pevně na vejcích? To je ,že vyletěla jen z budky se nažrat, nebo byla často venku?
květen11
XXX.XXX.97.184
PetrStone
napsal(a):
Samice uz vubec nesedela na vejcich. A navic se se samcem zacali znova parit.
Vy jste mě nepochopil, já myslela od začátku co nesla, jestli seděla pevně..
květen11
XXX.XXX.97.184
lavice
napsal(a):
Jste nečetl co jsem psal?...... Květen 11 ????
Nechápu, proč na mě reagujete ,co jsem napsala špatně...ptám se jestli seděla samice pevně od začátku, nebo ne... můžete mi vysvětlit co mám jako u Vás číst .....
květen11
napsal(a):
Nechápu, proč na mě reagujete ,co jsem napsala špatně...ptám se jestli seděla samice pevně od začátku, nebo ne... můžete mi vysvětlit co mám jako u Vás číst .....
Ach jo Zadavatel co založíl příspěvek, tak jasně píše že vejce byla šedá, před líhnutím, tak asi samice seděla, ne? Asi by se sama těžko inkubovala. Jasně jsem psal výše, že byla vejce zachlazená. U korel sedí samice i samec. Pokud sedí tak míchanici nedávat sames jde znovu do toku a sedět nebude.......Tak proč se ptáte zda samice seděla?
květen11
XXX.XXX.97.184
lavice
napsal(a):
Ach jo Zadavatel co založíl příspěvek, tak jasně píše že vejce byla šedá, před líhnutím, tak asi samice seděla, ne? Asi by se sama těžko inkubovala. Jasně jsem psal výše, že byla vejce zachlazená. U korel sedí samice i samec. Pokud sedí tak míchanici nedávat sames jde znovu do toku a sedět nebude.......Tak proč se ptáte zda samice seděla?
Pane Lavice, vy mě připadáte ,tak chytrej ve všech příspěvcích ,že cokoliv kdo napíše ,je podle Vás uplný negramot..............Co je vlastně potom co se kdo ptá ? Ikdybych se zeptala jestli venku prší, je to přeci jedno ne. Nebo možná Vám ne, máte hrozně těžkej život, že na každý příspěvek reaguje s takovou nechutí a negativitou...
A světe div se ,nestalo se Vám ,že papoušci byly často venku a přesto můžou být Vajíčka tmavé
a proto pán píše toto, mrkněte na jedno určité slovo ,které je ve větě důležité
jaru zdar
květen11
napsal(a):
Pane Lavice, vy mě připadáte ,tak chytrej ve všech příspěvcích ,že cokoliv kdo napíše ,je podle Vás uplný negramot..............Co je vlastně potom co se kdo ptá ? Ikdybych se zeptala jestli venku prší, je to přeci jedno ne. Nebo možná Vám ne, máte hrozně těžkej život, že na každý příspěvek reaguje s takovou nechutí a negativitou...
A světe div se ,nestalo se Vám ,že papoušci byly často venku a přesto můžou být Vajíčka tmavé
a proto pán píše toto, mrkněte na jedno určité slovo ,které je ve větě důležité
jaru zdar
Paní květen, první odstavec - ano zkušenost 45 let, co více říct, nic, tomu se člověk usměje co se tady vše napíše druhý odstavec - ano tmavé protože jsou zachlazené, mrtvé zárodky, žádné dobré vejce není šedé, ale voskově bílé, nechat tak, možná se pánovi za dva měsíce ještě vyklubou. Létu zdar