Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aleš13

15.5.2023 23:12
Aleš13

XXX.XXX.101.110

Zdravím, chystám se ke stavbě voliéry pro rozely pestré a chci se zeptat jaké rozměry voliér máte vy? A zda by rozměr 2m x 80cm x 2m (D,Š,V) bylo dostačující?

15.5.2023 23:54
alex66

XXX.XXX.102.195

Podle mě je to malé, jsou to jedni z nejlepších letců mezi papoušky a když odečtete vzdálenost bidel od stěn voliéry tak ten prolet budou mít minimální.

16.5.2023 10:16
PoldaJ

XXX.XXX.28.212

Postavil jsem si celkem patnáct volier. 13 z nich mají venkovní výlet 3m a vnitřní 1,5. Poslední dvě z prostorových důvodů jsem venku udělal jen 2m a uvnitř 1m. Používám je pro nové mladé páry u kterých až tak moc neočekávám hnízdění. Ale i přesto mi v nich občas zasednou.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 19:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.2

Aleš13 napsal(a):
Zdravím, chystám se ke stavbě voliéry pro rozely pestré a chci se zeptat jaké rozměry voliér máte vy? A zda by rozměr 2m x 80cm x 2m (D,Š,V) bylo dostačující?

Viděl jsem mnoho zdárných odchovů i v menších mimo jiné i penantů.Pokud není jiná možnost proč ne.

Aleš13

16.5.2023 22:42
Aleš13

XXX.XXX.101.110

PoldaJ napsal(a):
Postavil jsem si celkem patnáct volier. 13 z nich mají venkovní výlet 3m a vnitřní 1,5. Poslední dvě z prostorových důvodů jsem venku udělal jen 2m a uvnitř 1m. Používám je pro nové mladé páry u kterých až tak moc neočekávám hnízdění. Ale i přesto mi v nich občas zasednou.

Jakou máte šířku 80 nebo metr?

17.5.2023 04:06
exotchov

XXX.XXX.168.151

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Viděl jsem mnoho zdárných odchovů i v menších mimo jiné i penantů.Pokud není jiná možnost proč ne.

A pak jsou rozely ve velikosti korel. Voliera pro rozely co nejvetsi delka 5m. ve voliere 3metry jsem mel tak nejvýše korely.

17.5.2023 06:34
JoPe

XXX.XXX.82.8

Ve velké voliéře si roselky ráno a večer trochu víc popolétnou, ale vliv na jejich velikost to nemá, pouze na fyzickou kondici. Nejdůležitější z tohoto pohledu je množství,kvalita a skladba krmiva a také koeficient inbbreedingu.

17.5.2023 07:07
PoldaJ

XXX.XXX.28.212

Aleš13 napsal(a):
Jakou máte šířku 80 nebo metr?

Pokud se budeme bavit o těch dvou kratších, tak ta jedna, jelikož je poslední má šířku metr. Ale ta druhá už je užší má něco málo přes 80cm.

17.5.2023 09:12
pavel55

XXX.XXX.27.229

exotchov napsal(a):
A pak jsou rozely ve velikosti korel. Voliera pro rozely co nejvetsi delka 5m. ve voliere 3metry jsem mel tak nejvýše korely.

a co výstavní andulky ? ty největší ve voliéře neodchováte, pouze v malých klecích, to samé zebřičky - vše otázka selekce - klidně menší klícka, větší zebřička.
Na netu najdete videa z Pakistánu jak odchovávají alexandry velké v klecích velikosti králíkárny, nikomu to tam asi nevadí, kvalita a množství mladých možná lepší než u nás, tak že vše otázka jak se na to ta společnost dívá, v Pakistánu jsou jiné společenské normy než u nás .
Opravdu optimální podmínky by mohla být velikost revíru, nevím jak velký je revír jednoho páru rosel pestrých v austrálii třeba jeden hektar = 10000m2. Vy nemáte voliéru o velikosti 10000m2, tím pádem nemáte optimální podmínky a rosely nesmíte chovat, to je budoucí směrnice EU.

17.5.2023 10:04
alex66

XXX.XXX.102.195

pavel55 napsal(a):
a co výstavní andulky ? ty největší ve voliéře neodchováte, pouze v malých klecích, to samé zebřičky - vše otázka selekce - klidně menší klícka, větší zebřička.
Na netu najdete videa z Pakistánu jak odchovávají alexandry velké v klecích velikosti králíkárny, nikomu to tam asi nevadí, kvalita a množství mladých možná lepší než u nás, tak že vše otázka jak se na to ta společnost dívá, v Pakistánu jsou jiné společenské normy než u nás .
Opravdu optimální podmínky by mohla být velikost revíru, nevím jak velký je revír jednoho páru rosel pestrých v austrálii třeba jeden hektar = 10000m2. Vy nemáte voliéru o velikosti 10000m2, tím pádem nemáte optimální podmínky a rosely nesmíte chovat, to je budoucí směrnice EU.

Pokud se chcete srovnávat s Pakistánem tak je to vaše věc. Tak hurá budeme chovat al. velké v králíkárnách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík