Trubač - vedle voliery

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2023 21:04
Ka-ka

XXX.XXX.248.217

Zdravím Vás,

manželka by ráda na roh viliery zasadila "trubače", slušel by tam, ale bohuže se mi nepovedlo ověřit, jestli je vhodný nebo neškodný pro papoušky ve volieře, protože je velmi pravděpodobné, že se dostane na konstrukci voliery.

jedná se o tuto rostlinu:

https://www.semena.cz/ostatni-listnate-stromy-a-kere/871-trubac-korenujici-campsis-radicans-semena-trubace-10-ks.html

děkuji za rady, případně náměty..

kaka

23.5.2023 16:43
Ka-ka

XXX.XXX.248.217

tak se ke mě info dostalo..., mohlo by se to někomu hodit, tak dávám odkaz..

Zahrada Jedovaté rostliny :

https://www.receptyprimanapadu.cz/zahrada/jedovate-rostliny/

kaka

23.5.2023 17:47
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

ptákům vůbec nevadí, jeho květy dávám papouškům a žerou je bez problémů

23.5.2023 18:25
Ka-ka

XXX.XXX.248.217

děkuji :-))

necháváte pro ně i lusky ? po odkvětu ? předpokládám, že budou okusovat co půjde do voliery..

původně jsme chtěli zasadit na rohu voliery i kvůli zastínění...

manželka bude mít radost.. :-))

kaka

24.5.2023 14:58
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

je spousta kytek a keřů co je pro lidi nebezpečných a ptákům chutnají. Například ptačí zob nebo hlošina, jak je popisují v tom videu co máte v příspěvku. Ptáci milují bobule hlošiny, ptačího zobu i břečťanu. O tisu nemluvě. Kosi nebo brkoslavi jsou do něj úplně paf. Projde jejich trávením a neublíží. Je dobré pozorovat co berou divocí ptáci a to pak s klidem dát papouškům.

24.5.2023 20:07
Ka-ka

XXX.XXX.248.217

děkuji

už jsem info předal manželce :-)) zítra budeme sázet, tak uvidíme jaké bude konečné umístění...

kaka

25.5.2023 21:25
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

corvuscorax napsal(a):
je spousta kytek a keřů co je pro lidi nebezpečných a ptákům chutnají. Například ptačí zob nebo hlošina, jak je popisují v tom videu co máte v příspěvku. Ptáci milují bobule hlošiny, ptačího zobu i břečťanu. O tisu nemluvě. Kosi nebo brkoslavi jsou do něj úplně paf. Projde jejich trávením a neublíží. Je dobré pozorovat co berou divocí ptáci a to pak s klidem dát papouškům.

Dělám to přesně tak. Skalník, ptačí zob nebo břečťan jejichž plody jsou celou zimu k dispozici čerstvé ,žádné zamražené ,jim dávám a ptáci se po nich mohou utlouct.

Přidejte reakci

Přidat smajlík