Kanárek
Prodám Kanára - Prodám letošní mláďata kanárků z venkovní voliéry, zatím be...
V textuLucieC.95
XXX.XXX.3.147
Dobrý den, mám dva kanárky a jsem už zoufalá. Vyzkoušela jsem už snad vše, co internet radil. Kanárky mám oddělené ve 2 klecích. Už několik měsíců přepeřují a jsou takoví smutní, nezpívají. Když jsem koupila toho mladšího, zpíval. Pak přestal a začal přepeřovat. Zkoušela jsem dávat různé směsi zrní, vajíčka, tyčinky, vitamíny ... . Něco dělám špatně, ale nevím co. Prosím o pomoc. Za rady předem děkuji.
Zdravím, nekonečné přepeřování (tzv. vleklé pelichání nebo „měkké pelichání“), ztráta zpěvu a apatie u kanárků jsou téměř vždy způsobeny nesprávnou délkou světelného dne v místnosti, nikoli špatným krmením.
Jakmile venku zapadne slunce, kanárci musí mít absolutní tmu a klid.
Zakrývání klece=pokud máte klece v obývacím pokoji nebo kuchyni, kde večer svítíte nebo běží televize, musíte klece s příchodem soumraku přikrýt tmavou, neprůsvitnou látkou. Dopřejte jim nyní 12 až 14 hodin nepřerušeného spánku ve tmě. Může trvat několik týdnů, než peří konečně zcela doroste.
Základ:
používejte pouze čistou, kvalitní směs zrní pro kanárky (např. Versele-Laga).
Proteiny:
podávejte kousek natvrdo uvařeného vajíčka (žloutek i bílek) maximálně 1–2× týdně.
Minerály:
v kleci musí být neustále sépiová kost (vápník) a ptačí grit (minerální písek na trávení).
Aminokyseliny:
v chovatelských potřebách kupte přípravek s obsahem aminokyselin a síry přímo pro podporu přepeřování exotického ptactva (např. Muta-Vit nebo Amivit).
Koupání:
nabídněte jim každý den koupelničku s vlažnou vodou. Voda pomáhá změkčit nová rostoucí brka (bodlinky), což uleví od nepříjemného svědění nebo rosení rozprašovačem. Zappe