Prodám letošní papoušky zpěvavé
Prodám Papouška zpěvavého - Kroužkovaní, příbuzní od jednoho párů. Samec:...
V textu
Ahoj,
Mám doma nového papouška, který je u mě pátý den. Každé ráno, když se probudí, začne křičet a chvílemi i poletovat zběsile po kleci. Toto jeho ranní křičení trvá vždycky několik hodin, většinou celé odpoledne, takže se dle mého názoru nejedná o vítání nového dne. Snažím se ho celou dobu ignorovat a na křik nereagovat, ale i tak mě to ze zcela pochopitelných důvodů přivádí k šílenství :D situaci ještě zhoršuje to, že s ním žiju v malém bytě, kde je o to těžší jeho křik ignorovat. Většinu dne jsem s ním i v jedné místnosti. Klec má ale dostatečně velkou, snažím se být zodpovědný páníček a starat se o něho hezky a mám už zkušenosti s chováním jinačích druhů :). V odpoledních hodinách už je papoušek klidnější, ale dopoledne je to na zbláznění. Má někdo nějaké rady, jak s tímto pracovat?
Dodatečné info - papoušek vyrůstal u chovatele ve voliéře s dalšími ptáky.
Papoušci zpěvaví hnízdí v přírodě mnohdy nejenom v dutinách stromů, ale k hnízdění rádi využívají i různé prohlubně a praskliny. Za velmi dlouhou dobu...
Papoušci zpěvaví chovaní v zajetí se chovají převážně v klecích a voliérách. Vnitřní voliéru můžeme zhotovit z různých materiálů. V minulosti (do jist...
Každý, kdo chce držet živého tvora, by si měl uvědomit, že přebírá velkou osobní odpovědnost za životní podmínky, které mu bude ve svém chovatelském zařízení vytvářet po c...