Prosím poraďte mi někdo.Mám korelu,ale nevím pohlaví.Ráda bych sestavila pár a tak věřím,že mi někdo pomůžete a poradíte mi jestli mám samce nebo samici.Narozen/a/ je na jaře 05.Předem moc děkuji.Můžete napsat i na email Vlkor@seznam.cz
on marek
napsal(a):
samec
Víte to prosím jistě?Podle čeho se to dá poznat?
hunt01
napsal(a):
Já bych řekl že je to samice, podle méně výrazných tváří, oproti
samci.
Dobrý den.
Podle mého názoru je již patrné, že je to sameček.Sice se asi ještě nejedná o jedince v dospělém šatu, ale již z vybarvené hlavičky, lze rozpoznat pohlaví.Samečci mají přední část hlavy (lícní skvrny, hrdlo)jasně žlutou, příuší oranžové až červené.Na přechodu mezi příuším a tmavě šedé zadní časti hlavičky je jasně bílá barva. U mladých samců není tento přechod tak patrný.Ocasní pera jsou šedá bez mramorování. Mláďata jsou podobná samičkám. Ty nejsou tak zbarvené a mají tmavší mramorování na svrchních ocasních perech.Spodní ocasní pera jsou celá nažloutlá. Vše potřebné detaily pro identifikaci pohlaví jsem zakroužkoval na fotografiích.Snad to bude čitelné.
indosh
napsal(a):
Dobrý den.
Podle mého názoru je již patrné, že je to sameček.Sice se asi ještě nejedná o jedince v dospělém šatu, ale již z vybarvené hlavičky, lze rozpoznat pohlaví.Samečci mají přední část hlavy (lícní skvrny, hrdlo)jasně žlutou, příuší oranžové až červené.Na přechodu mezi příuším a tmavě šedé zadní časti hlavičky je jasně bílá barva. U mladých samců není tento přechod tak patrný.Ocasní pera jsou šedá bez mramorování. Mláďata jsou podobná samičkám. Ty nejsou tak zbarvené a mají tmavší mramorování na svrchních ocasních perech.Spodní ocasní pera jsou celá nažloutlá. Vše potřebné detaily pro identifikaci pohlaví jsem zakroužkoval na fotografiích.Snad to bude čitelné.
sameček
Dobry den, chtel bych znat pohlavi nasi korely, mela by byt rok stara.Dekuji za odpoved.
Korelka3

XXX.XXX.251.28
Chtel bych se zeptat..mame 3 korely z toho jsou dva samci ale ten jeden furt pisti a nevime proc..Meli bychom koupit samici aby prestal piskat? chteli bysme aby prestal ale nevime jak na to..Chovame ve venkovni voliere i s andulkami.
Tygerka

XXX.XXX.19.34
Dobrý den, potřebovala bych také poradit s rozeznáním pohlaví korel. Ta první asi tak před 2 týdny vyletěla z budky a ta druhá už je starší. Myslíme si, že je to samička a sameček, ale nevíme to jistě.
simik..

XXX.XXX.213.22
Chci se zeptat v kolika měsících začíná samec zpívat, děkuji.
martasek001

XXX.XXX.96.218
Dobry den taky bychom chtela zeptat na pohlavi koreli ? dekuji za odpoved
MaverickX76

XXX.XXX.20.14
Zdravim, muzete mi prosim nekdo poradit? Jako prvni jsme koupili samicku a ted se ukazalo ze je to samec. Tak jsme vzali k nemu samicku ale po trech dnech zacala zpivat stejne melodie jako umi samec a vubec se k sobe nemaji. Tak bychom neradi aby jsme meli zase samce. Jsou mu/ji 4-5 mesicu. foto prikladam. dekujeme za kazdou odpoved.
vlkor
napsal(a):
Prosím poraďte mi někdo.Mám korelu,ale nevím pohlaví.Ráda bych sestavila pár a tak věřím,že mi někdo pomůžete a poradíte mi jestli mám samce nebo samici.Narozen/a/ je na jaře 05.Předem moc děkuji.Můžete napsat i na email Vlkor@seznam.cz
Pokud je to rok 15, píšete 05 tak je to samice.
rrrrr

XXX.XXX.13.96
barp58
napsal(a):
Pokud je to rok 15, píšete 05 tak je to samice.
Ten dotaz byl z roku 2006 !
Karolína001

XXX.XXX.140.208
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pohlaví korel. Před týdnem jsme je koupili a nějak jsme se zapomněli zeptat :-D.
Karolína001

XXX.XXX.140.208
Děkuji :) Nevím přesně jak jsou staré, ale jsou to ještě mláďata.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vlkor
napsal(a):
Znakov je mnoho od zafarbenia tej červenej škrvny na líci, čím červenšia a sýtejšia tým väčšia istota že ide o samca. Taktiež to vyzerá na mutáciu prírodnú pokiaľ má chvostové perá od prednej strany čisto čierne alebo šedé bez akejkoľvek kresby ide o samca. Samica má na chvostových perách kresbu také rebriny by som to nazval. A najľahším znakom môže byť aj ich spev. Samce už v skorom veku začínajú spievať - pískať. Ich pískanie je krajšie a výraznejšie ako keď píska samica. Samice tiež pískajú ale len jedným tónom. Samce písakájú vo viacerých tónoch. Treba si tieto znaky všímať a zistíte hneď o čo sa jedná.
U mňa je ešte jeden znak. Samce sú vždy zvedavejšie ako samice. Sú všímavejší. Aspoň u mňa to tak je.

napsal(a):
Prosím poraďte mám pocit že jsou to jen samičky.
Jedině jasnovidec z křišťálové koule!Kdy už lidi pochopí, že z mizerných fotek, bez dalších detailů(chování, zpěv, barva některých per), a u druhů s nezřetelným pohlavním dimorfismem je to nesmysl!K.

kubrt11
napsal(a):
Jedině jasnovidec z křišťálové koule!Kdy už lidi pochopí, že z mizerných fotek, bez dalších detailů(chování, zpěv, barva některých per), a u druhů s nezřetelným pohlavním dimorfismem je to nesmysl!K.
Tak to se moc omlouvám ono s jednou rukou postiženou se mizerně fotí... už nebudu NIKDY otravovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Pokud neni clovek hluchy,pozna samce od samice dle spevu a chovani uz ve veku od 4mesicu. Strasne pro nekoho slozita vec kdyz nema cas.
hunt01
napsal(a):
Já bych řekl že je to samice, podle méně výrazných tváří, oproti
samci.
12 let starý dotaz, je vidět, že stále aktuální.
Doufám, že Vy, který jste radil a nevíte jak vypadá samec a samice korely přírodního zbarvení to dnes již víte. Byl tam samec se žlutou hlavou a šedým tělem. U mutací je to složitější.
SandraK

XXX.XXX.214.108
Tarzanovajane

XXX.XXX.97.177
Dobrý den, dá se poznat pohlaví i jinak? Narodila se nám korela úplně bílá. Má teď rok. Dnes otirala ocas o tyčku. Do dnes jsme si mysleli, že je holka, teď jsme znejistili
Tarzanovajane
napsal(a):
Dobrý den, dá se poznat pohlaví i jinak? Narodila se nám korela úplně bílá. Má teď rok. Dnes otirala ocas o tyčku. Do dnes jsme si mysleli, že je holka, teď jsme znejistili
A za ten rok co ji máte,tak jste ji ještě neslyšeli zpívat? Jestli ne, tak je to samička. A její rodiče jsou jací?
Tarzanovajane

XXX.XXX.97.177
Rodiče - matka bílo šedá. Otec tmavě šedý. Nenapadlo nás ho učit cokoliv, počítali jsme s tím, že je holka. Takže zpívání opakování neprovozuje. Spíš jakoby kvoka, ťuka. Ale jak říkám, dnes ojizdela bydlo cca 1minutu a po půli dne to opakovala
Tarzanovajane
napsal(a):
Rodiče - matka bílo šedá. Otec tmavě šedý. Nenapadlo nás ho učit cokoliv, počítali jsme s tím, že je holka. Takže zpívání opakování neprovozuje. Spíš jakoby kvoka, ťuka. Ale jak říkám, dnes ojizdela bydlo cca 1minutu a po půli dne to opakovala
Podle genetiky to musí být samice. Abyste odchoval samce albino, musí být matka albino a to jak uvádíte není.
EV

XXX.XXX.218.119
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na pohlaví korel.
Za odpověď děkuji předem.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pohlaví mé korely...myslím si že je to samec ale nevím to jistě...stáří korely je 11 měsíců
Annak

XXX.XXX.225.148
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá rozeznat Pohlaví korely už kolem těch dvou měsíců a popřípadě jak. Budu ráda, když poradíte ^^
Zde je popřípadě i fotka
Alias86

XXX.XXX.62.15
Hraba1234

XXX.XXX.10.42
Alias86
napsal(a):
Dobrý den,
Pomůže mi někdo určit pohlaví? Děkuji
Řekl bych, že jsou to dva samečkové
rdit

XXX.XXX.34.52
Dobrý den, vím, ze u perleťových se to pozná těžko, ale co si myslíte, že je to za pohlaví? Kupovala jsem ho jako samce. Je 1 rok starý a stále nezpívá, jen ječí jeden jediný tón i když na něj denně pískáme. Z toho usuzuji, že máme pravděpodobně samičku 🙂 máme ještě samce andulky a ten je půl roku starý ani ne a už se krásně učí nové melodie.
Děkuji Vám za radu 🙂
P.s.: bohužel teď v mobilu nemam žádnou fotku, kde má ocas vidět zespodu. Musela bych ho pak vyfotit.
Adrian2007

XXX.XXX.88.78
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli je moje korela sameček nebo samička? Děkuji za odpovědi.
Jurke

XXX.XXX.90.26
Dobrý den chci se zaptat na pohlaví. Myslim si že je to samička ale jistý si nejsem stáří cca půl roku. Díky :)
Tropea

XXX.XXX.244.111
Dvs týdny mám korelku ze zverimexu,říkaly že je prý mládě a pohlaví nevěděly.Korelka je tichá,občas jen pískne.Nevíte náhodou jestli je sameček nebo samička?Děkuji😃
Naria

XXX.XXX.79.2
pohlaví nepoznáte dokud nepošlete na krevní testy, takto se tu můžete dohadovat kolik staletí..
rdit
napsal(a):
Dobrý den, vím, ze u perleťových se to pozná těžko, ale co si myslíte, že je to za pohlaví? Kupovala jsem ho jako samce. Je 1 rok starý a stále nezpívá, jen ječí jeden jediný tón i když na něj denně pískáme. Z toho usuzuji, že máme pravděpodobně samičku 🙂 máme ještě samce andulky a ten je půl roku starý ani ne a už se krásně učí nové melodie.
Děkuji Vám za radu 🙂
P.s.: bohužel teď v mobilu nemam žádnou fotku, kde má ocas vidět zespodu. Musela bych ho pak vyfotit.
100% Samice!
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na pohlaví těchto dvou korel, mají už přes rok. Myslím si, že je to samec a samička, ale nejsem si tím jistá.
Předem vám děkuji za radu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Zdravím, korela 4 měsíce, dá se už pohlaví poznat? Nebo zatím čekat? Děkuji 😊