Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2007 23:11

mtc napsal(a):
Mutace Rosely Žlutohlavé

další

26.9.2007 06:10

mtc napsal(a):
další

U poslední fotky bych řekl,že se jedná spíše o křížence pestré lutino a žlutohlavé.Straky nemají červené oko.Možná se pletu,ale jaký názor na to máte ostatní?

26.9.2007 14:28

cik napsal(a):
U poslední fotky bych řekl,že se jedná spíše o křížence pestré lutino a žlutohlavé.Straky nemají červené oko.Možná se pletu,ale jaký názor na to máte ostatní?

Na obrázku č.1 je slámová straka poprípade kríženec slámovej straky a žltohlavej.

1.10.2007 12:19

cik napsal(a):

Ahoj, ta poslední fotka je žlutohlavá rozela v mutaci lutino, je to skutečně tažené z lutino rozel pestrých, ale vzhledem k tomu, že je to již asi šestá generace, tak je to již celkem čistá žlutohlavá. Křížením to získal jeden belgičan, ke kterému jezdím, takže jsem měl možnost sledovat vývoj této nové mutace.

Neregistrovaný uživatel

2.10.2007 09:32
Neregistrovaný uživatel

jiribene napsal(a):
Ahoj, ta poslední fotka je žlutohlavá rozela v mutaci lutino, je to skutečně tažené z lutino rozel pestrých, ale vzhledem k tomu, že je to již asi šestá generace, tak je to již celkem čistá žlutohlavá. Křížením to získal jeden belgičan, ke kterému jezdím, takže jsem měl možnost sledovat vývoj této nové mutace.

kolik pak asi může taková mutace stát, myslím že je k nezaplacení, super,,, a ceny jiných například strak, skořic? u těchto rozel???? díky

2.10.2007 11:10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kolik pak asi může taková mutace stát, myslím že je k nezaplacení, super,,, a ceny jiných například strak, skořic? u těchto rozel???? díky

Záleží na tom, pod čím si představujete k nezaplacení . Letos mi je nabízel za 1500 Euro štěpitelného samce. Je to mutace vázaná na pohlaví takže cena samičky v lutinu bude prakticky stejná a samec lutino bude stát jednou tolik co samička.

2.10.2007 11:13

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Jo a ještě cena například skořic je cca 3000 - 4000 Kč štěpitelný samec a skořicová samička a skořicový samec 6 - 7000kč. ty mám doma . Straky jsem viděl ve Zwole na burze ale nebyly nic moc, tak jsem se ani neptal na cenu.

3.7.2020 12:51
MIST

XXX.XXX.167.224

Neví někdo o chovateli těchto strak?

Děkuji
MIST

3.7.2020 13:41
joska

XXX.XXX.168.235

11.1.2021 08:58
beobeo

XXX.XXX.249.224

12.3.2021 16:51
Leby

XXX.XXX.60.65

Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno a tak se zeptám tady. Myslím si, že můj samec by mohl být slabá straka, má na hrudi pár žlutých pírek a jeden drápek je bílý (viz foto). Rodiče bohužel neznám. Poradí mi někdo prosím jestli se jedná o straku? Děkuji za odpověďi.

12.3.2021 19:06
MIST

XXX.XXX.85.243

Leby napsal(a):
Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno a tak se zeptám tady. Myslím si, že můj samec by mohl být slabá straka, má na hrudi pár žlutých pírek a jeden drápek je bílý (viz foto). Rodiče bohužel neznám. Poradí mi někdo prosím jestli se jedná o straku? Děkuji za odpověďi.

Ano, máte straku, viz. drápek. Jak je pár starý?

Neregistrovaný uživatel

12.3.2021 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Co mě už prošlo rukama žlutohlavých z bílými drápky a měly jich i více a nikdy to nebyly straky.To je škoda.

12.3.2021 19:34
joska

XXX.XXX.168.235

Já mám také na letošek připravený nějaké pary ,tak jsem zvědav.

12.3.2021 20:43
JoPe

XXX.XXX.82.6

Leby napsal(a):

Nerad bych pokazil vaše nadšení, ale bílý dráp, nebo část prstu se u žlutohlavých rosel vyskytuje běžně. Rovněž jsem se s tím osobně setkal a nikdy jsem od takových ptáků straky neviděl i když může někdo namítnout "progresivní " dobarvování, ale k tomu také nedošlo. Nezbývá než otestovat , pták je to pěkný a třeba překvapí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík