Dobrý den, dneska jsem zakoupila korelku,, líbilo se mi zbarvení, ale majitel mi neřekl jaké je pohlaví, bohužel ani věk. Jen vím, že je narozena letos. Prosím o určení pohlaví, abych mohla zakoupiti k novému přírůstku ženicha či nevěstu? :+D Pokud znáte mutaci můžete pro zpetření přidat i info o mutaci děkuji
pokus nafotit ocásek ze spodu, ale podotýkám neznám věk, takže nevím jestli je po nebo před přepeřením
A poslední fotečka, tady je jak panenka,ale má pěkně vybarvené lícní kvrny, tak samic nebo samička? Zatím jen skřehotá, pískání žádné, ale jak říkám mám ji doma chvilku a neznám stáří, jen na kroužku je rok 2011
3koricová perlová, pekná svetlá. Môj prvý dojem- samček. Pre porovnanie dávam fotku môjho tohoročného odchovu asi v tom istom veku- samčeka.
carmela3
napsal(a):
DĚKUJI ZA NÁZOR, JDE OPRAVDU JEN O TIP. ZÁROVEN TAK ZJIŠTUJI VAŠE NÁZORY A POMÁHÁ MI TO ZJIŠTOVATJAK ROZEZNÁVÁTE POHLAVÍ PODLE SVÝCH ZKUŠENOSTÍ.
Já bych to tipoval na samičku,ale přesně se to dovíte na jaře a možná ještě dříve,bude li to samička,zůstane perlovaná beze změny stále,v opačném případě se perlování v sedmém až osmém měsíci bude vytrácet.
pnalim
napsal(a):
Já bych to tipoval na samičku,ale přesně se to dovíte na jaře a možná ještě dříve,bude li to samička,zůstane perlovaná beze změny stále,v opačném případě se perlování v sedmém až osmém měsíci bude vytrácet.
Prý ale existuje perlový samec opálinový, který zůstane pěkně perlový i v dospělosti, Každopádně děkuji za další hezký názor. Zatím je to dva na dva. Ještě jsem si koupila další korelku snad samečka, tak přidám fotku pro srovnání :+DDD
carmela3
napsal(a):
Prý ale existuje perlový samec opálinový, který zůstane pěkně perlový i v dospělosti, Každopádně děkuji za další hezký názor. Zatím je to dva na dva. Ještě jsem si koupila další korelku snad samečka, tak přidám fotku pro srovnání :+DDD
Prý neexistuje,kde jste zas takovou kachnu slyšela,takovéto informace zatím v Klubu korel nemáme.
U korel opalína = perlová.
pnalim
napsal(a):
Prý neexistuje,kde jste zas takovou kachnu slyšela,takovéto informace zatím v Klubu korel nemáme.
U korel opalína = perlová.
Dobrý den, tak přiznávám nejsem Všeználek, taky proto jsem se ptala a možná to trochu popletla. Můj dotaz vznikl z téhlete diskuze https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/680083/mutace-korel-belohlavych
carmela3
napsal(a):
Takže opálínová perlová je prostě perlová a u samečka vždy mizí? Chápu to dobře? Není to vyjímka? V té diskuzi, kterou jsem výše uvedla je nádhernej bílej samec s perlováním, to je jaká mutace? Učím se rychle, opět chci informace
Takže pí."carmelo3",v zahraničí se říká perlovým korelám opalíni,u nás je platný a správný název perlová a opravdu většinou v 7 až 8 měsíci přepeřují do zbarvení přírodní korely,některým to může trvat i déle.
Ta světlá korela na diskuzi "mutace bělohl.korely" je bělohlavá perlová straka,má pěkné perlování v křídlech a jestli to bude sameček,též se mu bude postupně vytrácet,u strak to trvá nmohem déle a většinou nějaké perlování zůstane,ale hodně zřídne. Co tam uvádí v příspěvcích "modrá",to berte s reservou,tím je myšleno,že bělohlavá má stejnou dědičnost jako modrá,tedy recesivní. Tolik na vysvětlenou,snad jste to pochopila.
Máte-li opravdový zájem o chov korel,staňte se členem KLUBU CHOV.KOREL,kde se můžete obracet na naše přední chovatelé korel,kteří Vám kdykoliv a přesně Vaše dotazy zodpoví. Více na www.korela-klub.cz.
pnalim
napsal(a):
Takže pí."carmelo3",v zahraničí se říká perlovým korelám opalíni,u nás je platný a správný název perlová a opravdu většinou v 7 až 8 měsíci přepeřují do zbarvení přírodní korely,některým to může trvat i déle.
Ta světlá korela na diskuzi "mutace bělohl.korely" je bělohlavá perlová straka,má pěkné perlování v křídlech a jestli to bude sameček,též se mu bude postupně vytrácet,u strak to trvá nmohem déle a většinou nějaké perlování zůstane,ale hodně zřídne. Co tam uvádí v příspěvcích "modrá",to berte s reservou,tím je myšleno,že bělohlavá má stejnou dědičnost jako modrá,tedy recesivní. Tolik na vysvětlenou,snad jste to pochopila.
Máte-li opravdový zájem o chov korel,staňte se členem KLUBU CHOV.KOREL,kde se můžete obracet na naše přední chovatelé korel,kteří Vám kdykoliv a přesně Vaše dotazy zodpoví. Více na www.korela-klub.cz.
Dobrý večer, moc moc děkuji za vysvětlení. chovám andulky, rosely a papoušky pestré, ale korelky začínám teprve chovat od lonska, takže pokud vám nevadí, že o korelkách vím houby, tak se ráda připojím do klubu korel
Mohu také poprosit o určení pohlaví? V pondělí se k nám dostala korela - někomu uletěla, létala jednomu pánovi na zahradě u voliéry a nakonec skončila na OÚ, odkud ji mamka vzala domů do klidu (dělá místostarostku). Pepina (jak jí zatím pracovně říkáme) je neobyčejné kontaktní, asi ulétla nějakému důchodci, chce pořád sedět na rameni a vůbec být s člověkem. Až je mi jí líto - přece jen by bylo lepší, kdyby jí čechrala peří další korela a ne já nehtem. Aspoň že to máme doma teď tak, že s ní většinu dne někdo je. :) Ale jelikož taky nejde s ní být 24 hodin, tak bych potřebovala vědět, jakého je pohlaví, aby jsme jí pořídili kamaráda/kamarádku.
Já se kloním k tomu, že je to samička. Bohužel ale nevím jak je stará, zda už je přepeřená (i když to vypadá,že už jo). Co myslíte vy?
carmela3
napsal(a):
A poslední fotečka, tady je jak panenka,ale má pěkně vybarvené lícní kvrny, tak samic nebo samička? Zatím jen skřehotá, pískání žádné, ale jak říkám mám ji doma chvilku a neznám stáří, jen na kroužku je rok 2011
Dobrý den,
minulý týden jsem si koupil úplně stejnou samičku, ale bělohlavou. Podle intenzivně zbarvených tváří, ač nevím jací byli rodiče typuji, že máte samečka. Soudím, tak trochu i podle postoje-přijde mi takový více napřímený (samičky jsou v uvozovkách takový trošku buchtičky. Ano opravdu je to perlový kus-zesvětlený skořicí, dle perlování na břiše, které mi z fotografií přijde jako by se trošku ztrácelo (je málo intenzivní) by mohl být další znak samečka. Korely chovám již více jak 10let. Jistotu budete mít samozřejmě až podle zpěvu...z mé zkušenosti samečci začínají zpívat již po 2-3 měsíci. Jinak jste koupil opravdu pěkný kousek. Gratuluji a přeji hodně úspěchu. Až budete vědět co je tento kousek za pohlaví napište-i mě by to zajímalo. S pozdravem Kratochvíl J.
kratochvil
napsal(a):
Dobrý den,
minulý týden jsem si koupil úplně stejnou samičku, ale bělohlavou. Podle intenzivně zbarvených tváří, ač nevím jací byli rodiče typuji, že máte samečka. Soudím, tak trochu i podle postoje-přijde mi takový více napřímený (samičky jsou v uvozovkách takový trošku buchtičky. Ano opravdu je to perlový kus-zesvětlený skořicí, dle perlování na břiše, které mi z fotografií přijde jako by se trošku ztrácelo (je málo intenzivní) by mohl být další znak samečka. Korely chovám již více jak 10let. Jistotu budete mít samozřejmě až podle zpěvu...z mé zkušenosti samečci začínají zpívat již po 2-3 měsíci. Jinak jste koupil opravdu pěkný kousek. Gratuluji a přeji hodně úspěchu. Až budete vědět co je tento kousek za pohlaví napište-i mě by to zajímalo. S pozdravem Kratochvíl J.
No zatím ještě nezpívá, ale když to porovnám s druhou korelkou kterou jsem si dovezla jako samce, tak si myslím, že to opravdu samec je , protože ta druhá dovežená korelka sice byl zakoupen jako samec, ale vypadá jako samice no to jsou ty moje korelí začátky
Jeden pán chovatel mi pomohl , tipoval , tak se jen zeptám pro jistotu
Korela perlová.Tato korelka je narozená na konci června. jeho rodiče byli zbarveni do šeda, ale né jako klasické korely. . Na fotkách, které fotil ještě bývalý majitel je korelka vyfocená se sourozenci. Rodiče měli více šedivé hlavičky, asi tak jak ti dva sourozenci co jsou u sebe na poslední fotce. Korelka se narodila jako jediná perlová, zbytek sourozenců vidíte na fotkách
carmela3
napsal(a):
Korela perlová.Tato korelka je narozená na konci června. jeho rodiče byli zbarveni do šeda, ale né jako klasické korely. . Na fotkách, které fotil ještě bývalý majitel je korelka vyfocená se sourozenci. Rodiče měli více šedivé hlavičky, asi tak jak ti dva sourozenci co jsou u sebe na poslední fotce. Korelka se narodila jako jediná perlová, zbytek sourozenců vidíte na fotkách
korela perlová 2
carmela3
napsal(a):
její sourozenci
tady už je korelka focená u mě doma
carmela3
napsal(a):
samec nebo samička?
Tady jsou vyfocené obě korely pro srovnání - perlová + perlové skořice - fotky perlové skořice na začátku diskuze
carmela3
napsal(a):
Tady jsou vyfocené obě korely pro srovnání - perlová + perlové skořice - fotky perlové skořice na začátku diskuze
další společné fotečky
carmela3
napsal(a):
další
Tak která z nich je samička a kterej sameček?
Tak tato korelka bělohlavá perlová je vyletěná vyletěná 3 týdny z budky. Její sourozenci jsou vyfoceni hned na první fotce. Jinak matka byla perla otec zbarvenej jako její sourozenci
carmela3
napsal(a):
Tak tato korelka bělohlavá perlová je vyletěná vyletěná 3 týdny z budky. Její sourozenci jsou vyfoceni hned na první fotce. Jinak matka byla perla otec zbarvenej jako její sourozenci
samá aktérka- samička nebo sameček?
carmela3
napsal(a):
samá aktérka- samička nebo sameček?
samička nebo sameček,
korela bělohlavá bílá straka - je to roční korelka myslím si, že zpívá, ale pro jistotu
carmela3
napsal(a):
korela bělohlavá bílá straka - je to roční korelka myslím si, že zpívá, ale pro jistotu
Takže poslední samostatná fotka strakáče
Tak a poslední zakjoupená korelka. Korelka je 14 dní vyletěná z budky. Otec byl skoro navlas stejný jako tahle korelka, jen neměl tak výrazný pásek kolem krku, měl ho tenčí. Maminka byla perlová, ale to perlování měla takové slabší.
carmela3
napsal(a):
Tak a poslední zakjoupená korelka. Korelka je 14 dní vyletěná z budky. Otec byl skoro navlas stejný jako tahle korelka, jen neměl tak výrazný pásek kolem krku, měl ho tenčí. Maminka byla perlová, ale to perlování měla takové slabší.
.
carmela3
napsal(a):
.
Tak a ted přidám pár fotek korel bělohlavých pohromadě, snad to pomůže.
carmela3
napsal(a):
další společn foto
carmela3
napsal(a):
další společn foto
carmela3
napsal(a):
ted předposlední fotečka
A jsme ve finále. takže prosím chovatelé korelek jaké jsou pohlaví mojí miláčci?
Korelka perlová skořice - ?
Korelka perlová - ?
Korelka bělohlavá perlová - ?
Korelka bělohlavá straka - ?
Korelka bělohlavá straka s páskem kolem krku - ?
carmela3
napsal(a):
A jsme ve finále. takže prosím chovatelé korelek jaké jsou pohlaví mojí miláčci?
Korelka perlová skořice - ?
Korelka perlová - ?
Korelka bělohlavá perlová - ?
Korelka bělohlavá straka - ?
Korelka bělohlavá straka s páskem kolem krku - ?
Datum na fotkách byl špatně zadán, tak na něj neberte zřetel. Fotky jsou focené nyní