Výsledky koprologického testu a odčervení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2015 08:37
jírab

XXX.XXX.214.91

Mám teď dilema jestli odčervit teď před porody (očekávané od konce února, březen), nebo až později na jaře. Už se to řešilo tady : https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2881580/roklance-kdy-pichnout-ivomec#a2883260. Dodávám jen že ovce (Suffolk) vypadají v pohodě, trus - bobky, někdy (hlavně beran) takové slepence bobků. Nechal jsem udělat rozbor, abych měl představu, jak vypadá výsledek, když ovce jsou "v pohodě", aby se při případných problémech bylo pak od čeho odpíchnout. Přikládám ten výsledek a moc by mě zajímalo, jak by zkušenější reagovali - odčervit, nebo ne. Poslední odčervení bylo v září (Ivomec).

5.2.2015 09:19
roklanka

XXX.XXX.45.11

V podstatě je to krásný výsledek, dva křížky ještě neřeším (ale vlasovku slezovou bych asi řešila, je to mrcha záludná, způsobuje anemii). Slepenec bobků (jako hrozen vína) je v pořádku a zvířeti se daří dobře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2015 09:52

Já osobně bych neodčervoval.
Pokud byste přesto chtěl odčervit, tak na všechno co vám to našlo je třeba helmigal, ale jak říkám, myslím si že to je naprosto zbytečné...
Kuba.

5.2.2015 09:55

Dle krmivářů ty slepence bobků co po dopadu na zem se teprv dělí na kuličky jsou prej naprosto ideální.

5.2.2015 21:01
pajca

XXX.XXX.73.177

Já bych ovce odčervila. Březost a laktační období klade na organismus ovcí
i koz zvýšené nároky. Porodem i nastupující laktací se organismus oslabí a
to je, voda na mlýn " pro všechny parazity. Jak dloho asi bude trvat, než bude
výsledek na tři nebo více křížků ? Je to ale můj názor a rozhodnutí zůstane na
Vás. Jestli se rozhodnete pro odčervení, změňte odčervovací přípravek, např.
Helmigal nebo Aldifal.

6.2.2015 21:30
jírab

XXX.XXX.214.91

Moc díky za reakce a názory. Tak před porody asi odčervovat nebudu a potom na začátku pastvy dám Aldifal (u březích se stejně nedoporučuje), taktéž jehňatům každý měsíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík