veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Dobrý den, chci se zeptat, kozenka mi 17.5 porodila kůzlátka, vše je v pořádku, akorát během týdne mi začala strašně hubnout, dneska jsem se lekla jak jí trčí kosti a pánev, je na pastvě i seno má, zda je to opravdu tím kojením pro dvojčátka, nebo mě napadlo, že by červíky, poradíte čím přikrmit na přibrání, děkuji.
A príkrm, obilie a pod nedostáva? Bez toho to nejde, teraz je to pre kozu najväčší zaberák a plus sa vedia okolo pôrodu namnožiť parazity. https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2973513/zacervenie-info-pre-novacikov-vo-forku a napr. vlasovka vie byť veľmi rýchla a nebezpečná, skontrolujte sliznice.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Děkuji mrknu na to, kozenka žere, odjakživa hodně, až se zajíká, jinak začala blinkat, hleny, přikládám to k tomu, že ji něco uvízlo v krku jak se snažila honem co nejvíc oškubávat stromy, a za chvíli zas žrala normálně, pokud by se to źhoršilo a stále hubla, budu volat veterináře, jinak děkuji za každou radu
kozenky mám na pastvě, dostávají seno, ječmen, šrot brambory, minerální krmivo, vojtěšku, nebo je to málo a mám ještě něčím přikrmovat?
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Děkuju...