Odčervení koz v laktaci chemie/přírodně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2017 12:29
Alfonzajz

XXX.XXX.139.248

Ahoj,
potřěbuju odčervit kozeny s kůzlaty, kozy jsou v laktaci, některé březí.
Rada od veterináře ať to vezmu ivermectinem se mi nelíbí :D
Někdo nějakej lepší postup nemáte?
Chtěla jsem odebrat vzorky a poslat prvně na rozbor...jsou na cca hektaru jen si nejsem jistá jestli vemu 100% všehno (s vícedenním sběrem vzorku počítám). Pak jsem chtěla odčervit cíleně...jenže chemie se mi do nich moc cpát nechce a zatím sem na přírodní důvěryhodný zdroj nenarazila..
Dík moc za rady :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2017 12:33

A copak jim je?

18.8.2017 12:36
Alfonzajz

XXX.XXX.139.253

Nic, spíš přebejvá. Jen nechci něco pos*at

18.8.2017 12:37

Nerozumim :) Tak bud na kozach neco pozorujete a pak se to da resit nebo to chcete nejak preventivne a tam bych se na to vybodnul.

18.8.2017 12:49
moonika

XXX.XXX.229.114

Ja vzorky beriem iba od zvieraťa ktoré sa mi nepozdáva. Ale keď chcete mať orientačný prehľad aké parazity máte v stáde tak dajte zmesnú vzorku čerstvého trusu. a preventívne môžete dávať pravidelne palinu, kríky a pod. a sledujte farbu viečok podľa FAMACHA, trus, kondíciu srsť vitalitu https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3279875/kontrola-parazitov-prirodnymi-prostriedkami#a3323929 Ja momentálne v pravidelných intervaloch dávam EO z hrebíčka a oregana+palinu estragon alebo černobyl, kríky, cesnak).

18.8.2017 13:00

Jak píše mastnacek i moonika, pokud vypadají v pořádku, nic bych do nich necpala. To byste si spíš do budoucna tím mohla něco po..at, jak jste napsala. Ledaže mají nějaké příznaky jako trvalý průjem, rozcuchanou matnou srst, jsou slabé atd., pak bych se zajímala dál. Ale stejně bych nejdřív vyzkoušela všechny možné přírrodní prostředky na posílení a prevenci. Ony kozy si umí výborně poradit samy.

18.8.2017 13:13
Alfonzajz

XXX.XXX.35.124

Právě že mi prioritně de o ty přírodní prostředky, jen nevím z jakých důvěryhodných zdrojů čerpat... každý píše něco jiného (nemyslím tady) chemie je poslední volba kdyby nezabrala příroda a byl problém

18.8.2017 13:49
Alfonzajz

XXX.XXX.139.248

Díky už ho projíždím z odkazu nahoře :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík