Co vám dnes udělalo radost? V

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2018 00:48

Oreb: Já jsem hlava děravá. Včera jsem to přehlíd, na SZ z června jsem už dávno zapomněl, ale teď jak jsem si to přečetl a vzpomněl jsem si, že jsem ti vlastně slíbil že ti k tomu něco napíšu tak to snad už brzo splním.
Teď ale ne, padám na hubu. Od rána jsem stihnul několikrát obstarat svoje zvířata, zajet s kolegyňkou na velké stádo koz, kde jsme udělali 200 kůzlatům paznehty (ano, v tom příšernym vedru) pak jsem postavil menší pastvinu, přehnal tam ovce, z té spasené pastviny jsem smotal 5km lanek a odnosil 80 tyček, lizy žlaby, zdroj, dráty, zemnící kolíky, ... jo mezi tím jsem ještě neplánovaně porážel jednu bahnici. A fakt už dneska není energie na nic Ale že jsem dnes tohle všechno stihnul, mi udělalo moc velkou radost.

1.8.2018 05:28
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jakube díky za nové vlákno.
Kams dal bahnici chladit?

1.8.2018 06:37

Zatim do sklepa, je tam 12°C, ale mám kdyžtak možnost využít kamarádův velký chlaďák, kde mívá hovězí. Pokud by ho ale neměl zrovna zaplej, tak kvůli jedný ovci s tím otravovat nebudu.

1.8.2018 07:01

Jo a Mastňáčku, všechno nejlepší ti přeju k dnešním narozeninám!

1.8.2018 07:45
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pane Havle připojuji se s přáním zdraví, štěstí, dlouhého deště a nízkých teplot.

1.8.2018 10:31

Připojuju se i já. Hodně zdraví, ostatní zvládnete.

1.8.2018 10:39
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mastňáčku, všechno nejlepší, hodně zdravíčka štěstíčka a lásky. smajlík

1.8.2018 11:00

Tak teda diky, ale tys to Kubo vymnouk. Nemam narozeniny, byla to kachna :) A pojdme dal.
Kazdym dnem to propukne, ani ted ale nevim jestli bych radsi bejcka nebo jalovicku.

1.8.2018 11:25

mastnacku, to nevadí, že nemáte narozeniny doopravdy. My Vám to přejeme i bez nich .

1.8.2018 12:07
nitraner

XXX.XXX.30.253

Metoda plný žaludek funguje, jen jak došli zásoby šly si po svém.
Co mě potěšilo, že i v pátek dovezené ovečky přišli a nechali se pohladit. Paní je má asi dobře ochočený.

A udělal jsem radost morčatům zvětšil jsem jim pastvu. U borůvek už toho moc nebylo.

1.8.2018 13:38
Tedysek

XXX.XXX.17.125

Tak nas biglik se dnes pasoval v 7 letech na seniora. poprve si hnul de zady a sotva leze. smajlík

1.8.2018 13:46

Tedysku, spletla sis vlákno, z toho určitě radost nemáš. Upřímnou soustrast, chudák Ty i on, je asi dost těžký.

1.8.2018 13:49

Kostěji, když zapomeneš, zase se ozvu, prostě mě zajímá všechno ohledně uchování mimo mrazák. Mám ho sice, ale nemám ho v oblibě a zdá se mi, že jsem příliš závislá na někom dalším. Bouřka, výpadek atd. To se mi nelíbí.

1.8.2018 14:56
Farma Nenkov

XXX.XXX.180.126

Nejvetsi radost mi dnes udelaly mraky, pac se za ne momentalne schovala ta ohniva koule a da se trosku dychat...

1.8.2018 15:14
Tedysek

XXX.XXX.17.125

Oreb nespletla. Kdyz na psech by se to zestekalo. A vas tady mam rada. :) s biglusem snad budeme mit brzo radost ze ho to prejde. Dneska chudak ani piskotek nechtel. Tak snad mu udelam radost vecer nejakym masickem aspon. :).

1.8.2018 15:36

Tedysku, já to myslela tak, že jsi měla napsat, že se něco nepodařilo nebo jak to je nazvané. Ne že máš vypadnout na psy. Ty ne, na to jsou tu vhodnější kandidáti, jak naznačil mastnacek ve vlákně o vlcích .
Možná by mu pomohla nějaká jemná masáž.

1.8.2018 16:09
Tedysek

XXX.XXX.17.125

Oreb sotva jsem se mu dotkla tlapek tak uz jecel. Trva celou vecnost nez vstane nebo si lehne. Nez prenese vahu z jedne nohy na druhou tak to taky trva. To chce klid a hajinkat a mozna nejakou piluli proti bolesti. Byt to v zime tak ho nahrivam. Ale v tomhli hicu... ani k vetovi ho nedovezu.

1.8.2018 19:26

jeste par malejch kupicek a otava je doma a pak uz jen past a past. Vpodvecer me vystrasilo hrmeni a v dalce duha. Z nebe se snaseli dva mlzny provazy jako kdyz tam prsi ale prislo me ze to ani nedopadlo na zem protoze duha koncila na obloze, nikde se "nedotkla" zeme. Fucelo tak pul hodky, bralo me to seno z kary ale na konec nespadlo nic a je jak v pradelne. Dopiju birel a jdu to dovozit.

1.8.2018 23:53

dnes mi udělaly radost asi 5 kapek, co si dovolily spadnout poblíž mě. Jásala jsem, prší, prší, jupí...kdybych věděla, že je to všechno, tak to se mnou ani nehne. Ale za ten okamžitý pocit radosti to stálo

2.8.2018 07:39
gajdovka

XXX.XXX.221.172

jsem šťastná, kozenka samo, že počkala, až budu v práci, sama vše zvládla.
může mi někdo spočítat, kolik dní byla březí?kozla jsme měli od 12.března.díky.

2.8.2018 07:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

142?
Jejda to jsou roztomilí trpaslíci. Všichni tři.

2.8.2018 08:10
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Janinka Bosorka napsal(a):
142?
Jejda to jsou roztomilí trpaslíci. Všichni tři.

A MOHOU SE V TAKOVÉM TERMÍNU 142 NARODIT A JSOU DONOŠENÍ?MÁM NĚCO SLEDOVAT?

2.8.2018 08:19
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Průměrná doba březosti se udává 150 dní +- týden. Takže jsou na té nejspodnější hranici.

2.8.2018 08:29
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Dneska mi udělaly radost miminka. Jsou mazlivá, akční a rádi papají. :).

2.8.2018 08:31
gajdovka

XXX.XXX.221.172

přezdívka napsal(a):
Průměrná doba březosti se udává 150 dní +- týden. Takže jsou na té nejspodnější hranici.

asi tím vedrem.

2.8.2018 09:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Právě prožívám euforii.
Pod hrází rybníka je louka a na ní krásná tráva. Tak jsem nasíkla plnej žok, má to nejmín hektar. Ovce takovou trávu neviděly od května.

2.8.2018 09:53
dad

XXX.XXX.225.133

Janinka Bosorka - jen aby ta louka neměla majitele

2.8.2018 09:54

bosorka: neuschne to cestou? :) jinak gratulace. Ja furt zvazuju jestli prehnat na peknou travu taky asi 1ha nebo jim to sekat at to nepovalej zbytecne. A dalsi vec, ze tam je stin jen rano. Stin od stromoradi. Pristresek je znouzecnost.

2.8.2018 09:59

V tyhle dobe hooodne zalezi cim se to sekne - jak vysoko. Po rotacce zustane za par dni sahara. Ona zustane i kdyz to sekam ruzcni kosou, protoze me to naucili brat echt u zeme :) Japak vysoko to berete bosorko kdyz kosite?

2.8.2018 10:15
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Kosím kosou, je to poblíž letní pastviny, takže kosa, hrábě, žok. no jako vy, pane Havle, tak nízko to neberu. Sekat vcelku umím, ale naklepat kosu nedovedu a pan bosorka, no, ale snaha je. Jdu pěkně zrána za rosy. Pak na záda, ohnout se a asi 100m. Ovce čuměly jak zjara. Dokonalá výška, směs jetel, tráva atd. Pod hrází vlhko, svěží.
Což o to, majitele to má. Sekne to dvakrát za rok, sbalí a tradá. Než bude dělat druhou seč, tak to doroste. První dělal pozdě, pak tam nechal balíky válet dobu než je sebral. Seno z tech balíků bych kupovat nechtěla. Má hodně pozemků a málo zvířat.

2.8.2018 10:19
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Žrádlo pro ovce bych v týhle době nevyměnila ani za maserati. Není mi nic zatěžko.
Až bude pokácený poslední strom, až bude poslední řeka otrávená, až bude chycena poslední ryba, tehdy poznáme, že peníze se nedají jíst.
Pane Havle, když vidim, jak krávy podělaj mraky trávy, tak nevim, snad bych zatím sekala.

2.8.2018 10:31

Ja taky klepat moc neumim a naic ta moje "cimburova" kosa z yugoslavie ma uz nekolik zubu. Takze se jdu mrknout na yutub jak to napravit. Tata klepal jako mistr, taky me to vlete pekne s..tvalo kdyz me probudilo klepani. A to klepal pro tri sekace... ucil me to nekolikrat ale kdyz to clovek nepotrebuje kazdej den mit v ruce tu kosu a navic se s tim musi delat... tak zase hezky od zacatku.

2.8.2018 11:37
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pan Mikušík http://www.vianatura.cz/ borec.

2.8.2018 12:12

Dekuju mrknu na to i kdyz jsem na takovy kurzare trosku vysazenej. ALe je dobre ze se tomu nekdo venuje to zase jo.

2.8.2018 12:16

Me teda dneska udelalo radost ze ceska znacka Jolana existuje dal. Zrovna nedavno jsem se dokopal k tomu vytahnout tu moji :) Uz jen opravit kombo ktermu casem zoxidoval potak. Fuuurt neco spravovat :).

2.8.2018 12:24
nitraner

XXX.XXX.30.253

Dnes mi udělal radost Děda, dovezl poslední dřevo z píly, na dokončení střechy s přístřeškem. Pro seno a slámu.
Napřed vytahat z lesa, naložit, zavést na pilu.

2.8.2018 12:41
www.na-ovcarne.cz

XXX.XXX.32.180

Hezký den,
tak Amálka nepřežila. Příroda ví, proč to koza nechá být. Líza je teď sama, budu jí muset sehnat kolegyni nebo kolegu.
Nevíte od jakého věku musí mít kůzlata známku?

2.8.2018 12:59
dad

XXX.XXX.225.133

jestli se nepletu nahlášení je do 7 dnů od změny, navěšení je do 6ti měsíců nebo přesunu.

2.8.2018 13:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

na ovcárně to je mi líto, nějak jsem si nepovšimla, co bylo Amálce?

2.8.2018 13:38
www.na-ovcarne.cz

XXX.XXX.32.180

Narodilo se jedno kůzle v pohodě, druhé nechtělo ven. Po hodině a něco ho dcera vytáhla. Sice živé ale koza už ho nechtěla. Tak jsem jí krmil z flašky, měsíc to bylo v pohodě a pak začala chřadnout. Přitom žrala normálně. Mléko k pastvě měla od kozy stále.

2.8.2018 13:39
gajdovka

XXX.XXX.221.172

přezdívka napsal(a):

poprvé byla u kozla 10.února, tak co myslíte.z kterého skoku to může být?
1.skok-10.únor.
2.skok-12.březen.

2.8.2018 13:43
přezdívka

XXX.XXX.105.195

To bude z března.

2.8.2018 13:44
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Krásné kozlátko. A co říkal vet?

2.8.2018 13:48
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Krásné kozlátko. A co říkal vet?

proč vet?nebyl tam, máte zkušenost s trojčaty a AN kozenou, nemá 4l vemeno, zda je uživí?

2.8.2018 13:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ptala jsem se pana na ovčárně. On měl krásné kozlátko, které zemřelo.

2.8.2018 13:54
www.na-ovcarne.cz

XXX.XXX.32.180

dad napsal(a):
jestli se nepletu nahlášení je do 7 dnů od změny, navěšení je do 6ti měsíců nebo přesunu.

Děkuji za info.

2.8.2018 13:56
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Ptala jsem se pana na ovčárně. On měl krásné kozlátko, které zemřelo.

aha, pardon.

2.8.2018 14:56

Udělalo mi radost, že jsme dnes s kolegyňkou udělali paznehty 50 plemeníkům. Asi 30 kozlů a 20 beranů. Z toho tam bylo 5 sánskejch kozlů s táááákovejhlema řidítkama, kteří vypadali fakt nebezpečně. Všechno jsme ale zvládli, pot chvíli kapal ze mě na ní, pak zas její pot na mě, oči nás štípaly jak do nich tekly proudy potu, propotili jsme zkrátka všechno, že by se z nás dalo ždímat. Byl to fakt masakr. Po cestě domů jí říkám, "Hele tady zastav" zastavila a já už utíkal k Jizeře, odhazoval jsem své svršky a jak mě pán Bůh stvořil tak jsem skočil do Jizery, to byla paráda! než jsem se dostal tam, kde bylo vody aspoň po kolena, tak už i ona byla v řece. Krásně jsme se zchladili. Nechápu, že tam nikdo nebyl, zato na koupališti v Železném Brodě vzdáleném asi 2km byla hlava na hlavě a nebylo snad ani kde zaparkovat

2.8.2018 14:59

kostey: pockej, tvoje kolegyne je zaroven tvoje pritelkyne? Jinak nevim no...

2.8.2018 15:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

To zní jako erotická povídka.

2.8.2018 15:08

Není, ale moje přítelkyně jí, i naše společné pracování v práci, i na různejch kšeftech, (viz třeba teď paznehty na 1500 zvířatech), nebo že jí občas využívám na práci u mě na farmě, i večerní alkoholické dýchánky kupodivu bezproblému toleruje. Asi je potřeba, aby ve vztahu existovala nějaká důvěra, né? A přestože s kolegyňkou trávim mnohem víc času než s přítelkyní a přestože si myslím že kolegyňku znám líp než její vlastní přítel, tak nás vztah je čistě jen kamarádský a věř že to je tak mnohdy k nezaplacení.
Ty mastňáčku nemáš kamarádky?

2.8.2018 15:15

Tyjo ani Bosorce se to nezdá? Já nevim lidi, ale mně to nepříjde nějak ujetý. Jen si zkuste v tomhle vedru udělat paznehty tolika plemeníkům a pak fakt nebudete řešit, jestli zrovna máte po ruce plavky když uvidíte řeku. A jestli si někdo myslí že mě vzrušuje když na mě kape pot někoho jiného, tak jste taky vedle

2.8.2018 15:20
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Já hodnotím jen jak je to napsané. Úplně si představuju, jak jste se propotili, sami od sebe i navzájem, a pak ta koupel. A ještě tolik plemeníků.
Jinak na přátelství muže a ženy věřím a proti koupelí na Ádu nic nemám.Koupem se tak často.

2.8.2018 15:21

Bez komentariuzse...

2.8.2018 15:35

Jak je sucho tak si dokážete představit jak ty paznehty byly asi tvrdý. Nebo teda jak který. Většinu jsem dělal Felcama, ale tak 15 kusů jsem je musel nahrubo dělat dobytčíma pákovkama. Do toho sem tam nějaký ten vřed, shnilá noha, no šlo to pomalu a tak dobrejch 10 kousků jsme z chovu kvůli nohám vyřadili.
Půlroční kůzlata která jsme dělali posledních pár dní šly mnohem lépe, ty jsem dělal kleštěma od Mastňáčka, těma od Burgon & Ball, protože moje vinařský Oslavany od Bergeru si oblíbila kolegyňka. I tak to ale Burgonama šlo krásně, dvěma prsty se to dalo stříhat.

2.8.2018 22:33
Tedysek

XXX.XXX.36.159

Kostey: ja na pratelstvi muze a teny neverim. Dokonce ani neverim na vztah : zakaznik a prodejce (at uz zbozi nebo sluzeb). A to z ciste praktickych duvodu. Ale to je uz jina kapitola. Takze jestli pritelkyni "nezlobis" a vase duvera je takto silna tak vam opravdu fandim a pro me jsi vyjimka potvrzujici pravidlo. Za to tedy klobouk dolu.

No a dneska jsem se malem rozbrecela radosti.
Uz tyden mame v praci teploty 34 - 35°C. Jako fakt uzasny na praci kdyz se tam vzduch nehne a navic jsem cely den u nejakyho motoru co me uzasne hreje.
A uz treti den mi z toho vedra a sucha slusne tresti hlava. No, takze dneska po praci jsem sla na satne jeste do sprchy a pustila si ledovou vodu na hlavu. Lidi ja se malem rozbrecela tou radosti a ulevou. :) neco jako kdyby vas tyden priserne bolel zub a po tydnu ho zubar s peknou davkou injekci vyskubnul. Jeste na kresle byste vypraveli najednou vtipy.
A to nejlepsi na konec. Bezim jako vzdy rychne na bus po praci a ja ZMOKLA! Normalne tu ve meste prsi. Takovy velky mokry kapky vody padajici z nebe. Uzasne. smajlík mam ja to dneska vecer skoro vanoce.
Fakt jsem uz pomalu prestavala verit ze nekdy jeste bude padat voda z nebe a nebudu se smazit i cestou domu v noci.
Tak vam do zbytku tydne i v dalsich tydnech preji tolik radostí jako ja mela dnes vecer. smajlík

2.8.2018 23:12
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Nejdřív jsem měla starost o berana. Ráno při krmení byl takový zpomalený a stál a snažil se čůrat a místo aby to teklo, tak to jen kapalo. Manžel navrhoval zavést ho na jatka. Tak jsem mu vysvětlila, že by do pondělka taky nemusel vydržet, protože dřív to nejde. Tak ať teda zavolám veterináře. Přijel asi za 2 hodiny, ucvaknul mu červíka na pinďouru a beran dostal injekci na uvolnění, aby se případné další kameny pohnuly. Byl tam zaseknutý v konečku a na délku měl možná 5 mm. Je daný zvlášť a má naordinovanou vodu s octem. Vetrinář mě potěšil, že prý kdysi léčil kozla stejným způsobem a kozel že se kozel dožil 15 let.

3.8.2018 01:21

Tedýsku, přítelkyni mám na dovolený, objíždí kamarádky po republice a teď jsme spolu hodinu telefonovali a všechno co jsem prováděl jsem jí vyslepičil. Ptala se jen jestli teda už má začít žárlit, tak jsem jí řekl že to je na ní a ona prej že jí to příjde trapný, že žárlivá bejt nechce.
Hele ona moje kolegyňka je fakt super holka, sice má 50kg i s postelí, ale je to dříč, fakt umí vzít za práci a kdekdy já už nemůžu, už bych odpočíval a ona ne. To se mi na ní líbí. Jinak to je ale holka nalazená na uplně jinou notu než já a v některých směrech je taková jednodušší a občas se mi zdá, že žije v jiném světě. Pokud ale někdy budu mít zaměstnance, tak bude první komu práci nabídnu. Dneska večer jsme spolu přeháněli dvě stáda ovcí, a v jednom byl i jeden takovej jakoby flaškáč. Já chodím před stádem a vzadu ona stádo tlačí, aby se ovce nezastavovaly a aby se stádo nenatáhlo na velkou délku. A onen flaškáč jak je víc zvyklej na lidi, tak se ve stádě ovládanym lidma chová uplně jinak než ostatní zvířata. Dělal tam zkrátka problémy, na normální jehně uděláš huš a vyplašíš ho a ono doběhne ostatní. Tohodle flaškáče to vůbec nezajímá a bude si dál ožužlávat nějakou tu kytičku co zrovna našel. Viděl jsem, že se tam s ním kolegyňka trápí, ale nemohl jsem se nechat předběhnout stádem, protože to by pak odnesly záhony všech lidí co po cestě bydlí, tak jsem na úzkém mostku přes potok zastavil stádo, což je jediné místo kde je zastavit můžu a chvíli jsem na ní koukal co to tam s ním provádí, ale ovce už byly neklidný, chtěly mě převálcvat a jít dál, tak jsem to nechal na ní, ať si nějak poradí. Tak ho kolegyňka čapla do náruče a poctivě ho nesla přes půl kilometru až na novou pastvinu. A to ten prďola má tak 25kg.

3.8.2018 07:28
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak jsem si šel včera po dešti do lesa udělat radost

3.8.2018 08:03
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Kostey: opravdu vtah mezi tebou a tvou pritelkyni obdivuju. :) ja ac nejsem stihacka a prehnane zarliva tak mit muj pritel napad ze by s nim pracovala jina zena tak se asi vzteky preskocim. :).

3.8.2018 08:23
profesor1

XXX.XXX.192.98

Údajně 30% lidí ani tyhle vedra nedonutí se alespoň večer osprchovat.
Kubo ty jsi názorný příklad, jak jsou tyhle statistiky nepřesné. Koupel v řece se určitě nepočítala
No a mě vůbec nevadí jak a s kým ses koupal. Já mám pochopení.

3.8.2018 08:29
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Profesore takze ja se myju jeste za 2 dalsi lidi, jo? Kdyz to tak vezmu... sprcha pred odjezdem do prace, sprcha pri prichodu do prace a sprcha pred odchodem z prace... dva lidi muzou zit v techto vedrech "na hnusaka"

3.8.2018 08:34

Nechci sejckovat, ale vocad pocad Kubo :) Ted budu jak pajca :) abys pak nemel doma tu 50ti kilovou jednodussi holcinu

3.8.2018 08:41

Kubo, vsak my vime, ze zvladas i koupacky na nahato s kamoskama ve vsi pocestnosti (Kouty).

3.8.2018 08:44

No tak to ale to me reknete vy nudisti, jak ovladate ty pohl. tentononci. Heee, tohle jde uplne mimo me :).

3.8.2018 09:07
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Večer za 2 hodiny 20mm napršelo, tedy chvíli hodně rychle, ale hlavně, že něco spadlo. Tedy na mé hospodářství, já na to koukal oknem z paneláku z asi 12ti km a doma skoro nic, ale hlavně, že na louky jo. Jen aby to nebylo nadlouho poslední.
Minulý týden jsem měl dovolenou, tak jsem dřel a byl trochu offline. Za tu dobu největší radost na fotce - narodil se nám druhý kluk, tím letos končíme s rozmnožováním. Taky radost z toho, co jsem za ten týden udělal: vyvezl hnůj zpod přístřešku, dosušil poslední kousek sadu, navozil ručně nadělaný seno na místo určení (zimoviště) na palety pod plachtu a hodně dalšího.12h denně v tom vedru s pár přestávkama, jsem o dvě kila lehčí a opálenej

3.8.2018 09:28
profesor1

XXX.XXX.192.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak to ale to me reknete vy nudisti, jak ovladate ty pohl. tentononci. Heee, tohle jde uplne mimo me :).

Jaké ovládání pohledů? Každá normální ženská ví, že každý normální chlap ten pohled neuhlídá. Ale vám jde zřejmě o jinou věc - musíte rychle do vody a pak ten hendicap svést na studenou vodu. Nesmí být nablízku ale černoch. Na ty studená voda nezabírá!

3.8.2018 10:25

Mastňáčku, slibuju jí věrnost, ne moji slepotu vůči jiným. A jak říkám, já jí doma prostě nechci.
Hhippie: No vidíš to, na Kouty jsem už skoro zapomněl. Tam to bylo ale dobrý a početnější
Profesor: Voda byla studená, takže jestli mě kolegyňka zahlídla, tak mě doma určitě taky nechce.

3.8.2018 10:29
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tedysek napsal(a):
Kostey: ja na pratelstvi muze a teny neverim. Dokonce ani neverim na vztah : zakaznik a prodejce (at uz zbozi nebo sluzeb). A to z ciste praktickych duvodu. Ale to je uz jina kapitola. Takze jestli pritelkyni "nezlobis" a vase duvera je takto silna tak vam opravdu fandim a pro me jsi vyjimka potvrzujici pravidlo. Za to tedy klobouk dolu.

No a dneska jsem se malem rozbrecela radosti.
Uz tyden mame v praci teploty 34 - 35°C. Jako fakt uzasny na praci kdyz se tam vzduch nehne a navic jsem cely den u nejakyho motoru co me uzasne hreje.
A uz treti den mi z toho vedra a sucha slusne tresti hlava. No, takze dneska po praci jsem sla na satne jeste do sprchy a pustila si ledovou vodu na hlavu. Lidi ja se malem rozbrecela tou radosti a ulevou. :) neco jako kdyby vas tyden priserne bolel zub a po tydnu ho zubar s peknou davkou injekci vyskubnul. Jeste na kresle byste vypraveli najednou vtipy.
A to nejlepsi na konec. Bezim jako vzdy rychne na bus po praci a ja ZMOKLA! Normalne tu ve meste prsi. Takovy velky mokry kapky vody padajici z nebe. Uzasne. smajlík mam ja to dneska vecer skoro vanoce.
Fakt jsem uz pomalu prestavala verit ze nekdy jeste bude padat voda z nebe a nebudu se smazit i cestou domu v noci.
Tak vam do zbytku tydne i v dalsich tydnech preji tolik radostí jako ja mela dnes vecer. smajlík

ja na pratelstvi muze a teny neverim

Já taky ne, Tena je značka vložek, proč by se s ní měl muž přátelit?

3.8.2018 10:34

profesor1 napsal(a):
Jaké ovládání pohledů? Každá normální ženská ví, že každý normální chlap ten pohled neuhlídá. Ale vám jde zřejmě o jinou věc - musíte rychle do vody a pak ten hendicap svést na studenou vodu. Nesmí být nablízku ale černoch. Na ty studená voda nezabírá!

Já mám radost, že jsem v tom vedru přežila i s malými kluky dvě noci v maringotce u oveček. A zatímco tam po oba dny sprchlo, tak u nás doma nic.

Přišli jsme spokojení ale tentokrát hodně poštípaní od komárů. A protože tam chceme jet znovu, hledám nějaký přírodní prostředek, abychom se jim ubránili. Nemáme tam elektřinu. Na vratič jsem si vzpoměla až doma. Máte někdo vyzkoušené, co na ně platí, tedy bez použití repelentu a elektřiny?

3.8.2018 10:52
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Varaxi, pardon, telefon. ;).

3.8.2018 11:06
Bekkky

XXX.XXX.70.79

Aurus:
všude záclony, nebo sítě, vratič a měsíček do oken, a sebe mažem olejem s přídavkem levandulového, grapefruitového a citronového aroma oleje. A ten olej ve vysoké koncentraci jde dát i na mokrý hadr a natřít tím rámy oken a dveří. Není to tolik chemie... Dá se to dát i do aromalampy. Ale nevydrží to pochopitelně tak dlouho jako ty chemické odpuzovače. No a stará zlatá plácačka, než se jde spát.

3.8.2018 14:31

Nevětrám ani v noci a doma ve světnici udržím teplotu do 23,5°C a nikde žádná moucha ani komár. Pak mi přítelkyně začne vařit, větrat a najednou tu je hned 30°C, a k tomu mouchy, komáři, můry...

3.8.2018 15:28
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jakube my větráme jen v noci, teplota klesá i pod dvacet. Uvnitř také do 24. Letos ještě více ocenuji výhody letní kuchyně. Od jara do podzimu vařím v domku naproti, letní kuchyně nemá přední stěnu. Letní kuchyni s elektrickým sporákem jsme udělali kvůli mouchám, nemáme je rádi.. Letos blahořečím našemu rozhodnutí. Dopadli bychom stejně jako ty.

3.8.2018 18:12
profesor1

XXX.XXX.192.98

Arus, u nás komáři téměř nejsou, ale jednou dvakrát k podzimu se objeví. To si jdu hned natřít krk tvář ruce octem a taky si dám misku s octem na postel za hlavu. Do toho octu se ještě něco má přidávat. asi ten hřebíček, už nevím.

3.8.2018 19:15

profesor1 napsal(a):
Arus, u nás komáři téměř nejsou, ale jednou dvakrát k podzimu se objeví. To si jdu hned natřít krk tvář ruce octem a taky si dám misku s octem na postel za hlavu. Do toho octu se ještě něco má přidávat. asi ten hřebíček, už nevím.

Jo, našla jsem kombinaci hřebíčku s octem, bude to smrad, ale snad to s klukami přežijeme . Příští týden vyzkouším...a k tomu natrhám a pověsím vratič. Tak snad s komáry neodpudíme i případnou návštěvu.

Kostey, když se vaří, větrat se musí, horko ne horko.

3.8.2018 20:42

arus, však já jsem rád že uvaří, já jinak jim jen maso bez příloh

4.8.2018 17:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Všimla jsem si, že dnes se změnilo proudění větru. Asi před hodinou se po strašlivém smažáku zatáhlo a jemně prší. Ne že by nám napršely nádrže, ne že by se nějak zalilo, ale je to táááák příjemné. Osvěžující. Je jen 27 stupňů! A to mi dělá radost. Možná v noci ještě zaprší. Kdo ví.

4.8.2018 18:25

Tak u nás je 33°C a ani nekáplo, ale také je pod mrakem.

4.8.2018 21:08
profesor1

XXX.XXX.192.98

U nás chlazení jelo naplno, obsadili jsme se sousedy místní Sharewood nad vesnicí a...a bylo fajn

4.8.2018 21:59

profesor1 napsal(a):
U nás chlazení jelo naplno, obsadili jsme se sousedy místní Sharewood nad vesnicí a...a bylo fajn

Bouřka vás z lesa nevyhnala, nebo u vás nesprchlo?

4.8.2018 22:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nevyhnala, nesprchlo. Spadlo jen pár kapek, ale tak nějak z ničeho, protože nikde žádný mrak.

5.8.2018 10:18
marion108

XXX.XXX.72.163

Mám takovou radost. Behem sekani, prisel na Destne mirny destik, jen takove mrholeni, lezi tedy asi pulka, mela bych byt nestastna, ale je mi to jedno, hlavne, ze prsi. A doma chladek prijemne, to je paradicka.

5.8.2018 11:41
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Tak u nás po dlouhé době pršelo. Nic prudkého a jen asi 1/2 hodiny, ale díky za každou kapku!.!.!.!.!

5.8.2018 12:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

U nás také, jsme vděční za 3,9mm Už zas praží.

5.8.2018 12:54

U nás také, jsme vděční za 3,9mm Už zas praží.

K nám přichází bouřka právě teď

5.8.2018 13:16
kosta

XXX.XXX.62.170

U nás už je po dešti.Malá přeháňka. Ochladilo se je 23 stupňů. Ale už zase ta potvora začíná svítit
Moc dlouho jsme se neradovali..

5.8.2018 13:48
nitraner

XXX.XXX.30.253

Tento víkend je zas o kus ohrady více.
Včera spadlo 5mm vody.

5.8.2018 14:02
Bekkky

XXX.XXX.68.18

Tady fouká větřík a sluníčko tak nepeče, přešly jsme na pastviny s dvěma přírodními napáječkami, kde ještě teče voda. Ovce pijou jak o život, vítr je příjemný ale vysušuje. Krmení je spíš seno na stojáka, a holky se dorážejí spadaným ovocem. Nehubnou, jsem ráda, že to zatím držíme a berani skáčou. Je jasné, že největší nadílka jehňat přijde okolo vánoc. Ať dělám, co dělám, naše holky to takhle mají. Brzo půjdou berani ven ze stáda, a pak ještě jednou na ty opozdilé, ale nevím, zda nějaké zbydou. Doufám že neděláme druhé bahnění kvůli 30ti ovcím...

5.8.2018 15:36

Včera jsem po 5ti dnech dorazila domů a...bylo tu na padnutí. Byt se během noci vyvětrá na cca 28 st.... Každopádně dnes ráno lehce popršelo, tak alespoň dopoledne chvíli bylo snesitelně. Člověk si vážně užívá každou kapku. Manžel mi oznamoval, že už si přijde jako blázen, protože když začlo pršet, vytáhl foťák a fotil si, že prší... k tomu už asi není co říct.
Každopádně mi tu radost z deště zkazilo zjištění, že balíky s exkluzivním senem z min.roku, které jsem si šetřila pro ovce, manžel sice převezl na správné místo, avšak zakryl jen halabala a tak do nich při tom ranním dešti napršelo. Což byla poslední kapka při tom všem chovatelském srab*u za poslední týdny! Takže jestli mi do nich napršelo ze středů natolik, že začnou plesnivět, pak budu po tom zjištění asi rychle vdova...

5.8.2018 15:44
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Veru tohleto ti přece nemohlo udělat radost.
Snad leda ten déšť. Ale já si myslím, že balíky ti nezplesniví. Vyschnou jistě. A koncem příštího týdne tropy i léto končí.

5.8.2018 21:06
berrynator

XXX.XXX.139.247

dnes dopoledne velká radost, připomněl jsem si jak vypadá déšť, ve finále nějakých 7mm, ale každá kapka dobrá, navíc při odpolední porážce jehněte mě docela potěšilo, že přes tu saharu na pastvinách se jehňata docela drží v kondici, je sice pravda, že jsem vybral takový lepší průměr a ještě navíc dostávají nějakých 0,25 kg příkrmu, ale i tak od vážení do KU do dnešního dne tento jedinec přirůstal v průměru nějakých 0,27 kg, což považuji skoro za zázrak.

5.8.2018 23:21

Jani, vidis...ja uz ani nevim, co kam pisu.
Prepustila jsem dnes cerne na posledni travu, co mam. Sekala jsem to asi pred mesicemna seno. Vicemene to neobrazilo skoro vubec. Ale rikam si, ze co uz..neco zrat musej a dokud je "trava", tal at maji cerstve. A protoze verim, ze se brzy pocasi prehoupne a zacne byt normalni srpen, tedy destivy, jiste nejaka pastva jeste naroste

6.8.2018 06:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Veru, dávám tomu týden, nejvíce dva, a pak začne podzim. Také věřím, že tráva vyroste.

6.8.2018 08:10
Bekkky

XXX.XXX.68.18

Pokud by se měl opakovat rok 2015, tak na podzim jsme ještě dlouho měli pěknou trávu a dlouho pásli. Tím, že otavy nebyly a tráva narostla až pozdě, nepásli jsme stařinu ale pěknou travičku až do konce listopadu. Ovce se krásně srovnaly a ten rok bylo hodně velikých jedináčků.
Až to začne růst, bude velká spotřeba soli a minerálů. Ovce budou jak šílené po zeleném a bude potřeba dávat pozor na pastevní tetanii. Krizové bylo pak až jaro 2016, když jsme ovce stříhali, byla jsem zoufalá z toho jak vypadaly.

6.8.2018 08:38
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak jak ovcím sekám krmení, tak jsou stále pěkné. Koupím pro jistotu kýbl Osvior Star Bloc Printanium Z.

6.8.2018 11:38
www.na-ovcarne.cz

XXX.XXX.52.70

Nový přírůstek do rodiny. Jenže Líza je tak zlá, že by to malé snad zabila, tak šla zpátky k dceři do stáda a my jí chodíme dojit.

6.8.2018 12:54
Bekkky

XXX.XXX.68.18

Objevila jsem ve šrotu na odvezení hezký kastlík na sypkou sůl. Líbí se mi ta konstrukce, je to svařené z plechu se šikmýma nohama a na boku je navařená trubka, skrz kterou se prostrčí roxor a tím se to přibije k zemi. Ovce to nezvrhnou a má to výhodu oproti bedničkám na zemi, že když se ovce tlačí, tak ty první neupadnou, protože nemají hlavu dole.
Tyhle kastlíky bez možnosti přibití k zemi jsou strašně těžké, aby to ovce nezvrhly a já vždy měla problém je přenášet. Tenhle už je trochu děravý, ale jako mustr poslouží.

6.8.2018 13:01

Bekky, tak poprvé vidím, jak se podává sypká sůl nebo minerály. Pořád mi vrtalo hlavou, do čeho to dát. Ale nechápu jedno - vždyť se to rozmočí při dešti. Vlastně nechápu víc . Jak se tam dostanou jehňata?

6.8.2018 13:26
Bekkky

XXX.XXX.68.18

My to dáváme večer do sítě a jehňata, která už jsou ve stádě dosáhnou. Se stádem chodí tak nejdřív od dvou měsíců. Dáváme jen tolik, kolik slížou přes noc. A pak dáme novou. Jinak ve stáji a na podzim dáváme kyblíky s melasou a více selenem a solné kostky. Když prší, nevadí to, lížou to taky. Asi jako pevné stanoviště by to mohlo mít i stříšku. Každopádně je výhodou, že to může být prakticky denně čerstvé a tím víc jim chutná.

Taky si můžete namíchat sami nějakou směs. Pro menší počet zvířat by to určitě šlo i na šrot atd.

6.8.2018 13:35

Aha, tak to mě nenapadlo, že jim to dáváte každý den. Díky za odpověď.

6.8.2018 13:48
Bekkky

XXX.XXX.68.18

Dáváme v průměru tak 2-3krát týdně, ale na jaře i častěji.

6.8.2018 20:54
Farma Nenkov

XXX.XXX.180.126

Myslim, ze netreba dalsiho komentare... Snad jen, ze jsou to 2 holky a mame z nich radost OOOOBROVSKOUUUUU!

6.8.2018 21:45
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jak ta suffolka zírá, co se jí to narodilo.

6.8.2018 21:59

Jani, taky mě to napadlo
Gratulace k miminkům!

6.8.2018 22:00

Tyjo já myslel že to je spíš něco jak romanovka
Gratuluju k přírůstkům.

7.8.2018 16:10
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mě dneska udělalo radost to, že jsem udělal radost kuchařkám blízkého domova pro důchodce

7.8.2018 16:21

profesor1 napsal(a):
Mě dneska udělalo radost to, že jsem udělal radost kuchařkám blízkého domova pro důchodce

7.8.2018 19:14

Me dela posledni dobou radost jen to ze zijem, nijak extra nikdo nemarodi. Jinak lautr nic.

7.8.2018 23:01

Mastnacku, bráníte se tomu, ale stává se z Vás pomalu (velmi) optimista .

8.8.2018 00:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tyjo já myslel že to je spíš něco jak romanovka
Gratuluju k přírůstkům.

Janinka nás zkouší, jestli dáváme pozor.

8.8.2018 06:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Pan Jan nikdy nespí. Omlouvám se, je to pravděpodobně romanovka. Ale čučí jako suffolka.

8.8.2018 07:43

Mě udělalo radost, že jsem právě předala svého mladého plemeníka novým majitelům.
Trochu mě posmutnělo, že to byl nejnarostlejší beran, jakého jsem kdy měla. Ale nechávám dcery a navíc končím s KU. Tak už je to jedno.
Kamaráda napadlo, když ho viděl, jestli si fakt sama stříhám i tohohle slona... mno, měla jsem co dělat. Když ho porazím na zadek, už s ním nepohnu ani o kousek...
Pán přijel s bedýnkou, ve které vozí muflony...beran se od ní vešel jen taktak, ale nešla zavřít. Ještě, že měly asi 3 kurty, takže ho opásali, aby jim neodešel na dálnici i s bedýnkou...

8.8.2018 08:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pan Jan nikdy nespí. Omlouvám se, je to pravděpodobně romanovka. Ale čučí jako suffolka.

Ale ano, přes den hajám na gaučíku.
A to mi dělá radost každý, každičký den.

8.8.2018 14:53

Mně dnes udělalo radost, že jsem prošel při kontrole skrz ekologii a paní kontrolorka ani nemusel a moc přimhuřovat oči, protože jsem veškeré evidence měl kupodivu víceméně v pořádku

8.8.2018 15:43

Kubo, to ses sikulka
Ja ted cekam na Bodlinku, abychom osetrili ovecku se zanetem vemene, ktere nepomohly atb do struku a nabraly genotypizace. Nevim sice proc, ale kdyz jsem volala slechtiteli, ze musim vystoupit z KU, protoze to neuzivin a ze je to pro me od zacatku vic starosti nez uzitku, rekl, ze muzu zazadat stejne az k prelomu roku a krve mit musim. Takze ted budu nabirat bahnice, ktere pujdou k reznikovi... Davavam to smysl?

8.8.2018 17:24
Farma Nenkov

XXX.XXX.180.126

Dekuji za gratulace a jen potvrdim, ze je to opravdu romanovka . Ale je fakt, ze zrovna pozuje ve stylu suffolky, ty usi vodorovne a tak...

8.8.2018 17:50
přezdívka

XXX.XXX.105.195

To jsou kříženci s kameruňákem?. Máte nějaké foto jak taková jehňata vypadají, když vyrostou?

9.8.2018 00:15
marion108

XXX.XXX.72.163

Tak jsme to dohazeli nad staje. Fuska to byla. Skoto plny horal tak 50m3 ale dle mych vypoctu mame krmeni na 300 dni! A to i kdyz se nepodari zbavit kuzlat... Mam ohromnou radost i kdyz ruce plne mozolu a i po sprse me vse kouse... Jeste zitra uklidit zbytek, co nebudem krmit a nase "nadherna" louka plna sutru a parezu je sklizena.

9.8.2018 05:48
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Marion gratulace.
My máme posekáno 2000m, bylo to i suché, ale, bohužel nebo bohudík, to zmoklo. Nalilo na to 10mmkrásného deštíku, a to mi udělalo opravdu velikou radost. Dnes to proschne, uklidíme, a pro letošek sena končí. Věřím, že dneškem končí i extrémní teploty. A doufejme i sucha. Takže dnes je šťastný den.

9.8.2018 07:49

Take se k tomu upinam! Preji nam to vsem

9.8.2018 08:45
berrynator

XXX.XXX.168.105

včera jsem taky sklidil otávky, hektarový výnos žalostný (necelé 2 balíky po hektaru), dřív bych řekl škoda nafty, dneska každý balík dobrý, jinak pokud máte nějaké krmení ještě venku, tak raději snad domu pod střechu, tady v okolí ze začínají ztrácet balíky.

9.8.2018 09:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Berry všude je to stejné. Kradou to překupníci, kteří ani zvířata nemají a draze prodávají těm, kteří to nutně potřebují.
My naše tři balíky, které jsme koupili máme v bezpečí stodoly a volně ložené seno, ručně sušené, jakbysmet.
Dva chovatelé masných krav a jeden chovatel většího stáda ovcí mají také uklizeno ve svých dvorech, letos nikde nevidím stohy balíků.

9.8.2018 09:35
marion108

XXX.XXX.72.163

Marion gratulace.
My máme posekáno 2000m, bylo to i suché, ale, bohužel nebo bohudík, to zmoklo. Nalilo na to 10mmkrásného deštíku, a to mi udělalo opravdu velikou radost. Dnes to proschne, uklidíme, a pro letošek sena končí. Věřím, že dneškem končí i extrémní teploty. A doufejme i sucha. Takže dnes je šťastný den.

Nam do toho spadlo v nedeli, takove mrholeni, ale neni to ani poznat. Do hodiny to bylo suche a mohli jsme dal sekat. Byl to narez. Vynos maly, sekani peklo. Kdyz diskovka narazi na kamen nebo parez, musi se slezt a utahnout noze, pac se povoli a narazeji do sebe. Pri nahrabovani jsme malem znicili nahrabovak a ty nervy ze horal nabere kamen... Jet s necim, co ma svahovou dostupnost 10 ° za sucha do svahu pres 20 ° no neprevratilo se to a mazlik to utahl i bez zavazi, byl to mazec... Nez z toho bude hezka louka, tak to jeste potrva. A uz pul hodiny man mit podojeno a taaak me boli ruce... Jdu na to...

9.8.2018 16:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Lidi vám snad dělá radost práce, a když z ní bolí celé tělo? Jste normální ?

9.8.2018 18:29

Profesore: Radost mi dnes udělalo, že jsme dělali v lese v dost nepřístupném terénu a k baráku jsme natahali 2 tuny krásně vyschlého dříví

9.8.2018 19:08
Tedysek

XXX.XXX.49.14

A ja mam hroznou radost. Hřmí tu. Tak je nadeje ze by mohlo i pršet. smajlík ale to hlavní. Zítra večer nás navštíví místní zemědělec. Nejen že mi přiveze nejaké seno (kulaty balik) zdarma, ale ještě bude snad dlouho vyprávět. Nejlepší vyprávění jsou zážitky od krav. :) tak jsem moc zvědavá. Nějaká kráva se mu prý včera otelila, tak se musim vetřít a podívat se na telátko a trochu ho pomazlinkat. smajlík Když on má ty svoje "holky" tak rád. smajlík tak oproti jiným kravám se jich tolik nebojím. Naopak toužím po kontaktu. A to je super. Jinak už má prasátka, takže konečně po zimě vyprázdním mrazák. :D.

10.8.2018 00:01

Dnes jsem letos poprvé viděla na zahradě kudlanku.

10.8.2018 00:03

Hezká, tu já zatím nikdy naživo neviděl.

10.8.2018 02:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

Venku je právě 24°C. Dělá mě to velkou radost

10.8.2018 06:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

U nás venku 19 lehce zapršelo. Včera jsme uklidili poslední letošní seno. A mega radost mi udělal majitel farmy, kde pracuje manžel. Včera mu řekl, že si může vzít tři balíky sena, mají dost. Takže zvířata jsou v pohodě na zimu zajištěna. Zas se mi potvrdilo, že se člověk nemá předčasně stresovat. Vytvářet si katastrofické scénáře, co vše by se mohlo stát.

10.8.2018 11:57

Janinko, svatá pravda, ale připomeňte si to, až si začnete dělat starosti a už se nestresujte .

10.8.2018 12:38

U nás doma 27 stupňů a venku 31 na severní straně.

10.8.2018 13:11
nitraner

XXX.XXX.30.253

Mě dnes udělala radost cnc bruska. Pokazila se. A já dostal puldne náhradní volno. Fajných 31 stupňů ve stínu, pofukuje. Pár boruvčiček ke zmrzlince. Pěkně mi ten víkend začal.
A můžu zvesela dodělat ohradu. Hezký víkend i vám.

10.8.2018 13:53
www.na-ovcarne.cz

XXX.XXX.61.149

22 stupňů a huráááá, pršííííí

10.8.2018 15:06
Farma Nenkov

XXX.XXX.180.126

přezdívka :
Ano mam nejake fotky, jak je najdu tak vam je poslu do zprav. Vypadaji dost komicky...

10.8.2018 15:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

farma nenkov prosím fotky sem, ne do zpráv. Zajímá nás to všechny. Díky. -:).

10.8.2018 18:08
Bekkky

XXX.XXX.122.181

Udělaly jsme si s holkama radost, neb jsme dostaly dovolení k večeru pást na louce. Holky ani nezabečely a cpaly se a cpaly. Tak po 14ti dnech budou opravdu dosyta nažrane. Na louce jsem našla ocún... Trochu brzo.

10.8.2018 18:38
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mam radost. Seno je doma. :) obrovsky balik. Pan zemědělec dostal na oplátku maxi krabici plnou suchýho pečiva, tašku skořápek a ikea tašku z mrazáku (zbytky, slupky od brambor, knedliky, ryzi a pribalila jsem i 5l koziho mleka-mleziva co mi zbylo po Lízince).
Krasne povidal o vyletu do ruska a o svých kravičkách a býčkách. A příští víkend se jdu mazlit s telátkama. :D a musím podrbkat i čuníčky. :) škoda, že takových lidí tu nemám víc. Hned by se lépe žilo. :).

10.8.2018 22:01

Mám radost, že konečně dorazil snad už poslední kamion sena s 20 balíky. Balíky krásné zelené, voňavé, utažené, tvrdé jádro, prostě paráda. Jen teda kamioňák dorazil místo ve 12 až v 15:00 a s kamionem se ke mně fakt zajet nedá, tak balíky zůstaly hned vedle hlavní silnice. Sundavat z kamionu jsem to musel sám, protože pán měl prej nějakou ruku po operaci, ale i tak za hodinku jsem to měl z návěsu dole, návěs jsem mu zametl, vrátil výztuhy sajten, zpět zatáhl plachtu... No měl to chlapec docela bez práce, těma 5 cigaretama co mezitim stihnul vykouřit si doufám řádně podlomil zdraví Pak jsem šel rychle do práce dojit, bál jsem se aby mi balíky zatím nezmizely. Po směně jsem je po 2 odvozil na přívěsu k baráku a zítra s nima budu manipulovat zas, abych je dal na palety a vyskládal aspoň do 2 patrový pyramidy.
Takže mám doma 103 balíků, tak už jsem v klidu, že svůj zvěřinec uživím aniž bych musel nějak radikálně umenšovat stavy. Nicméně kozy zredukuju na polovic a radši nechám víc jehnic.
A stejně ještě navozím nějakou senáž, ať zvířata při připouštění můžu trochu víc nafutrovat.

Tedýsek: V návaznosti na tvůj příspěvek je to takové úsměvné, že stejnou radost dokáže udělat jednomu člověku jeden balík a druhému plnej kamion sena. Ale pro oba to je radost úplně stejná

10.8.2018 22:11

Jo a přes noc spalo pár kapek, srážkoměr ukazoval 2mm, takže sice se to nezalilo, ale aspoň se to trochu zavlažilo

10.8.2018 22:16

Kostěji, Ty to píšeš, jako kdybys ty balíky zvládal sám. Pěkný pevný balík má 300 kg. Jak to, prosím Tě, děláš? Já ho stěží převrátím, abych ho mohla odmotávat. A když píšeš, že je dáváš do pyramidy, to si vůbec neumím představit. Máš na to nějaký stroj?

10.8.2018 23:12

Manipulace s nima není jen o síle ale o cviku a důvtipu A s dobře slisovanýma takže i těžšíma se manipuluje líp, protože když zabereš, tak neztrácíš sílu deformovánim balíku. A když je dávám do pyramidy, tak pomocí 2 fošen si je nakulim na 1m vysokou bednu, která je vedle spodního balíku a z ní za pomoci zas dalších fošen se už dostanu s balíkem do patra. Jo takže vlastně jsem to řekl asi blbě, mám přízemní patro a pak 1. patro a dohromady jsem to nazval 2 patrovou pyramidou. Do dalšího patra bych to už asi nedostal, nebo by to bylo docela o hubu. A bavíme se tu o 120cm balíkách, s nějakým půl tunovym 160cm balíkem bych taky asi nepohnul, ale když to má 300kg tak to jde. Pak se senážema mi kdyžtak chodí pomáhat kolegyňka, protože na ty sám taky nestačím.

10.8.2018 23:16

Nehledě na to, že to tu nikde není rovný, takže si pomáhám tak abych to vždy tlačil "do kopce směrem z kopce".

11.8.2018 01:41
marion108

XXX.XXX.72.163

Dnes, vlastne vcera, mi udelalo radost peceni, pac jsem u toho nechcipala vedrem...

11.8.2018 08:20
dad

XXX.XXX.225.133

kostey, oreb1 - zlatě, když na to něco máte.

11.8.2018 09:03
profesor1

XXX.XXX.192.98

Manipulace s nima není jen o síle ale o cviku a důvtipu A s dobře slisovanýma takže i těžšíma se manipuluje líp, protože když zabereš, tak neztrácíš sílu deformovánim balíku. A když je dávám do pyramidy, tak pomocí 2 fošen si je nakulim na 1m vysokou bednu, která je vedle spodního balíku a z ní za pomoci zas dalších fošen se už dostanu s balíkem do patra. Jo takže vlastně jsem to řekl asi blbě, mám přízemní patro a pak 1. patro a dohromady jsem to nazval 2 patrovou pyramidou. Do dalšího patra bych to už asi nedostal, nebo by to bylo docela o hubu. A bavíme se tu o 120cm balíkách, s nějakým půl tunovym 160cm balíkem bych taky asi nepohnul, ale když to má 300kg tak to jde. Pak se senážema mi kdyžtak chodí pomáhat kolegyňka, protože na ty sám taky nestačím.

je to asi dva roky co jsem se tu marně snažil vysvětlit že to jde i na dvě patra. Jen trochu znát fyziku - nakloněná rovina, páka........ Nevěřili

11.8.2018 09:08
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Před vrata to sedlák položí, pak malý kopeček, doleva do stodoly, tam má pan bosorka hupcuk, a to už si to složí tak, jak potřebuje. Žádný problém.

11.8.2018 09:29
gajdovka

XXX.XXX.221.172

profesor1 napsal(a):
je to asi dva roky co jsem se tu marně snažil vysvětlit že to jde i na dvě patra. Jen trochu znát fyziku - nakloněná rovina, páka........ Nevěřili

věřím, také jsme to takhle dělali.

11.8.2018 09:53

Máte všichni můj obdiv. Já mám balíky 150 cm, jsou pevné, odhaduju je na 300 kg, ale nevím. Mám sice sílu, ale váhu 55 kg a na žádnou fošnu ho sama nenakulím. Jen ho převrátím. Na ukládání na místo musím vždycky pozvat nějaké silné lidi. Minulý rok byli jen silní, což nestačilo, balíky byly nakřivo apod. Letos to bylo skvělé. Sešli se mi 4 silní mladí inženýři, kteří mi balíky uložili na palety, podložili je a je to nádhera. Nic za to nechtěli, jen mě chtěli podpořit, abych vydržela hlavně psychicky. Díky Bohu za takové věci.

11.8.2018 10:06

Máte všichni můj obdiv. Já mám balíky 150 cm, jsou pevné, odhaduju je na 300 kg, ale nevím. Mám sice sílu, ale váhu 55 kg a na žádnou fošnu ho sama nenakulím. Jen ho převrátím. Na ukládání na místo musím vždycky pozvat nějaké silné lidi. Minulý rok byli jen silní, což nestačilo, balíky byly nakřivo apod. Letos to bylo skvělé. Sešli se mi 4 silní mladí inženýři, kteří mi balíky uložili na palety, podložili je a je to nádhera. Nic za to nechtěli, jen mě chtěli podpořit, abych vydržela hlavně psychicky. Díky Bohu za takové věci.

...pro Oreb... ...pro ty čtyři inženýry

11.8.2018 10:27
gajdovka

XXX.XXX.221.172

to není určitě práce ani pro 90-ti kilovou ženu, chlapi mají holt větší sílu.

11.8.2018 10:30

Hele kolegyňka má tak 50kg a s těma balíkama manipuluje stejně jak já. Nevymlouvejte se na to, že jste ženský, prostě jen neumíte nebo nevíte jak zabrat

11.8.2018 10:37

Hele kolegyňka má tak 50kg a s těma balíkama manipuluje stejně jak já. Nevymlouvejte se na to, že jste ženský, prostě jen neumíte nebo nevíte jak zabrat

Možná ta kolegyňka má velkou motivaci se vám vyrovnat

11.8.2018 11:04
gajdovka

XXX.XXX.221.172

ale umíme zabrat, to se nebojte, však kolegyňka to za chvíli pocítí v kříži, jestli bude sama zabírat

11.8.2018 11:47
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ale vždyť přeci nejde o to jestli to jeden zvládne druhý ne. Kdo to musí nebo chce dělat sám - dobře mu tag
Já už tomu taky pomalu nevěřím že to jde Už mám traktůrek s vidličkou a poslední dobou jsem si volal buď bandu kamarádů, nebo někoho s manipulátorem.
Už nejsem mladý a krásný... hlavně jsem lenivější
Ale je pravda, že když je motivace, tak jde zvládnout hodně

11.8.2018 12:50

Mám vyzkoušené, že balík 120, který není úplně napěchovaný, jsem schopná nějak přepravit, ale jak hezky napsal Profesor, nejsem už mladá a krásná, ubývají síly a asi i nápady. Pytel s 50 kg už taky neodnesu, ani to nezkouším, ačkoliv v 35 letech jsem to zvládla. Každopádně každý z nás tady tu fušku zná a určitě se do ní nijak nežene. Jinak Kostěj má pravdu v tom, že chlap někdy vymyslí, jak by to šlo lehčeji. Prý to dělají z lenosti, ale to nemůžu posoudit smajlík. Ale hlavně že je seno .

11.8.2018 13:24

Udělala mi radost koza, kterou jsem se zabývala asi před 14 dny ještě v minulém vlákně o nedaření se. Asi měla v důsledku zvýšené konzumace ovoce nedostatek vápníku a hořčíku a občas padala a neudržela se na nohách. Dala jsem síran hořečnatý, magnesium v tabletkách a dologran, po pár dnech přišel i CalGel, který doporučil Kostěj a Bodlinka. Koza se zdá být v pořádku, chodí s námi na pastvu a žádné nervové problémy nejsou znát. Víc ji pozoruju, ale snad to vydrží. Díky, že tu jste a radíte a máte radost i starost všichni za jednoho.

11.8.2018 13:44
gajdovka

XXX.XXX.221.172

A mě dělají radost moje štěstíčka, musíme je sice přikrmovat ráno a večer, ale vypadají zdravě.

11.8.2018 13:57
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Kostey: ja mam hlavne radost z navstevy. Pan je prostě super. Strasne rad povídá a ja ho dtrasne rada posloucham. Vzdycky me uklidni kdyz se neco deje a ledasco mi i vysvetli. Ma to jeden hacek. Ma asi 20 - 30 krav a nejaky dalsi zvirata a nema vubec cas. :(
Jinak pro ty moje usaky mam seno snad az do vanoc. A to mu zase nasbiram spoustu jidla pro zviratka. Mam radost i z toho ze co ja bych vyhodila jako odpad muze zuzitkovat nekdo jiny. Nejsem sice ekolog a nehraju si ani na bio, ale mam radost z toho ze nekdo jiny ma radost. smajlík
A k balikum... velky balik (cca 130 az 150cm) koulim taky vcelku v pohode sama. smajlík do auta jsme ho sice kouleli tenkrat tri, ale protoze auto ma kouli a pres ni to proste neslo. Na ni se napich balik a nesel ani tam a ani tam. Ale nejsem zadny drobecek a ani kdyz mi za voditka skubnou vsichni nasi psi (dohromady uz skoro 100kg) tak se mnou nehnou. Diky moji prvni fene jsem se naucila reflexivne nepoustet voditka z ruky. Radsi bych vlala za zviretem nez ho pustila. :D a foto pro radost. smajlík

11.8.2018 13:57

Oreb: no vidíš to a 50kg pytel je na mě prostě těžkej. Ano unesu ho, ale radost že ho unesu mi to fakt nedělá.

Arus: motivaci se mi vyrovnat? Popravdě na našich směnách tu směnu táhne ona, furt by makala a já jsem ten, co by pořád odpočíval.

Profesor: Ano, jen co se pořídí nějaká mechanizace, tak člověk hodně rychle zapomene, co všechno se dá zvládnout rukama.

Gajdovka: Sobecky musím říct, že když ona mi tu bude makat na brigádě a pak jí bude bolet v kříži, tak budu rád že bolí v kříži ji a né mě

11.8.2018 14:03

A udělal mi teď radost Zetor ve Švédsku
https://www.novinky.cz/auto/480177-starym-zetorem-do-svedska-traktorista-z-vysociny-podnikl-unikatni-cestu.html.

Tedýsku: krásný německý ovčák!

11.8.2018 14:11
Bekkky

XXX.XXX.102.59

K těm siláckým kouskům musím říct, že když mi bylo 35, tak jsem vůbec nepotřebovala, aby mi někdo pomáhal s těžkou prací. Teď když občas sotva lezu, tak si říkám, jak jsem byla blbá a nešetřila si trochu síly na pozdější roky. prostě dámy šetřete se trochu, ať ještě v důchodu jste čiperky. Ono nám totiž asi nic jiného nezbude...

11.8.2018 14:28

Bekkky napsal(a):
K těm siláckým kouskům musím říct, že když mi bylo 35, tak jsem vůbec nepotřebovala, aby mi někdo pomáhal s těžkou prací. Teď když občas sotva lezu, tak si říkám, jak jsem byla blbá a nešetřila si trochu síly na pozdější roky. prostě dámy šetřete se trochu, ať ještě v důchodu jste čiperky. Ono nám totiž asi nic jiného nezbude...

Bekkky, jen aby babky čiperky neposunuly důchodovou hranici na 75let!

11.8.2018 14:35

Bekky, ono často nic jiného nezbývá ani teď před důchodem. Na druhou stranu už jsme tedy na ten důchod připravené .

11.8.2018 15:00
Bekkky

XXX.XXX.102.59

Aurus, Oreb:
Simulovat je jednodušší, než být nemohoucí ale muset ještě pracovat. Tak je třeba tu čipernost maskovat.

11.8.2018 16:54

Kostey: natoc to :) ja si na 130tkach prez schod namoh vszy nebo upony na loktu.

11.8.2018 19:01

Taky se přidám k těmhle siláckým "řečem"
Jako...sílu asi na ženskou mám, ale právě už si taky říkám, že nemám za potřebí se pořád dřít. Takže když nemusím, tak se taky nepřekládám.. Pytle s obilím sama tahat odmítám, i to střihání cizích ovcí jsem si rozmyslela, protože mi to přijde "zbytečná" dřina. Baví mě to hodně, ale cítím, jak je to na hranici únosnosti pro mé tělo.
I tak mám dřiny dost a dost Takže když můžu, tak se šetřím a radši počkám na nějakého chlapa nebo alespoň ještě jedny ruce

11.8.2018 19:07

Když to tak čtu, ještě že máme synovce a maniťákem.Balíky přiveze, narovná na sebe do stodoly.Paráda.

11.8.2018 19:11
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Kostey díkysmajlík a kteryho ovcouna jsi myslel? smajlík

Jinak mam zase radost. Igouš skočil do rákosí a vytáhl si cerstve chciplou rybu. Nebyla ani hnusne oplzla, nafoukla, jakkoliv divna. :) tak si ji mohl zbastit. Na to ze ryby normalne odmita zrat, tak sezral hlavu a pry dovry. Zbytek si jen hlidal jako trofej pred prckem. smajlík

11.8.2018 19:37

Hhippi: chce to hlavne pruznost v bedrech, to bys jako zenska mela mit lepsi nez chlap? Vcera jsem strihnul 10, dneska 16 nebo 17 a jsem na odpis, zistatkova hodnota veskera zadna. Zejtra rano dalsich asi 12 a pak vam sem posle moje zena parte :) dlouho jsem nestrihal a telo odvyklo.

11.8.2018 21:09

Mastňáček: jsi borec...nebo blázen
My Ti tu kdyžtak poskládáme kytičky...

Co mi udělalo radost... že jsem vykomunikovala s pánem, co má v obci pár pozemků, že můžeme spást jeho krásně zelenou louku. Blbý je, že je to v zástavbě, takže ikdyž ta možnost byla už dřív, bránila jsem se tomu. Ono totiž...nejsme tak úplně vesnice a mezi těmi vilami za desítky milionů...se to jaksi nepatří... Tak doufám, že bude vše v klidu. Ovečky tam mají nádhernou zelenou pastvu a je jí dost alespoň na 3 týdny odhaduji. (když přehodíme sítě). Blbý je, že se jako první vrhly na jabloně... tak to už mě málem omyli... ale prostě... děláme co můžeme...jestli budu zítra řešit nějaké nafouklé ovce, tak už snad radši rovnou pod kudlu.

Nechávám to osudu. Zítra odjíždím na týden, tak jsem to chtěla manželovi ulehčit, aby byly ovce zabezpečené a nemusel se starat - jen vodu a ohrazení... tak snad jo
Ovečka se zánětem vemene se nelepší, tak to už fakt nevím.

11.8.2018 21:21

Mastňáčku pozdě, mám to složeno, dole 2x5 balíků a na tom 2x4 balíky, ale byla to makačka, ale ona ložná plocha přívesu je baj oko 40cm nad zemí z něho to nakuím na 80cm vysokou bednu, tam to otočim o 90° a pak už jen musím překonat těch 40cm abych byl v patře, což jde jde.
Stavil se tu kamarád, co mi tu posledně rovnal 60 balíků traktorem s čelákem a usoudil, že ho vlastně nepotřebuju, že mi sem s traktorem příště nepřijede
Tedysek: všichni němečtí ovčáci jsou krásní!

11.8.2018 21:41
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Velikou radost mi udělalo, že si můžu nechat jehničku Skvrnku, vzhledem k daru tří balíků sena, takže máme dost. Chuck a Skvrnka. Budoucí rodiče.

11.8.2018 22:13

Profesore není ti blbý, že vám tam za posledních pár dní spadlo víc vody než mě tady za celej půlrok? Myslíš si že to je fér? Nebylo by lepší se o nějakou tu vodu podělit? Řeky se vám vrací se svým průtokem do normálu a tady sušíme huby
Udělalo by mi radost, kdyby ses nad sebou zamyslel.

11.8.2018 22:18
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Tak jsme dnes sklidili pulku obrovske svestky driv nez nam to ocesala sousedka (vloni nam nenechala ani spadle svestky.). Tak zitra zbytek sundat a jeste male svestky z aleje a budu mit plny mrazak jen svestek, spiz plny kompotu a povidel. :D
Navic jsme s pritulem postavili dopoledne kominek a bylo moc fajn spolu pracovat po vic jak pul roce. A uplne nejlepsi je ze mi v nove praci 10.8. Skoncila zkusebka. :D jupiii.

11.8.2018 22:19
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Veru, nosím jablka bahnicím na pastvu každý den, kýbl i více. Už uvykly a vyžadují je. Koupila jsem liz http://www.znackova-krmiva.cz/ovce-kozy/solne-lizy/strana1/liz-solny-ovce-selen-v-platu-10-kg-prirodni-kamenna-lisovana-sul-mineralni-krmivo-pro-zver-ovce-kozy-code200951/ a sypké minerály. Ráno i večer jim bud nasekám trávu nebo dostanou seno. Mají ukázkové trávení.

11.8.2018 22:21
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Slivovička nebude Eli?

11.8.2018 22:21

Tedysku, úplně nejlepší je, že máš přítula .

11.8.2018 22:23
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Skvrnka je suffolkxzwartbles Chuck je zwartbles, tak jsem zvědavá na potomky. Rodina si přeje černé kožešiny.

11.8.2018 22:30

Profesore není ti blbý, že vám tam za posledních pár dní spadlo víc vody než mě tady za celej půlrok? Myslíš si že to je fér? Nebylo by lepší se o nějakou tu vodu podělit? Řeky se vám vrací se svým průtokem do normálu a tady sušíme huby
Udělalo by mi radost, kdyby ses nad sebou zamyslel.

Kostey, když se modlí...tak zaprší. Tedy nevím, jestli se profesor modlil, ale já se za déšť modlila a nejsem na suchu. Bože, děkuji.

11.8.2018 22:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ještě je také možno brnknout dědkovi kořenářovi. Za levný peníz přivolá déšt na celý den.
https://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/transvitalita-p130.html.

11.8.2018 22:40

Ještě je také možno brnknout dědkovi kořenářovi. Za levný peníz přivolá déšt na celý den.
https://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/transvitalita-p130.html.

Janinko, tak tohle jde zcela mimo mně.

11.8.2018 22:41
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dnes jsme ukládali do mrazáku beryho z trojčat. Měl pět a půl měsíce. Živá váha 40 kg, v mase a kostech 19 kg. Příkrm dostával jen coby malý, tak měsíc. Jsme spokojení.

11.8.2018 22:43
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

arus Tak mně taky připadá dědek naprosto mimo.

11.8.2018 22:49
canka

XXX.XXX.35.234

Mě dnes udělalo radost, že i přesto, že je u nás nehorázné sucho, tak se nám po několika dnech naplnila do plna tůňka, kterou jsme vykopali v mokřadu na zkoušku, jelikož studánka téměř vyschla.Voda je krásně čistá, studená a zvířata jí s chutí pijí.Možná to někomu přijde jako hloupost, že mám radost z vody, ale vzhledem k tomuhle suchu mě to dnes prostě upřímně donutilo k úsměvu a tak nějak mě to vnitřně zahřálo, když jsem je viděla pít.Někdo řeší, že nemá co krmit, my řešili, že by zvířata neměli co pít..
Jediný, co mi tu moji euforii kazilo, že jsem málem zapoměla, že kozy jsou tvorové vychcaní a vypočítavý .Tůňka je pod kopečkem, a je to samozřejmě kolem ní vlhké, když je to v mokřadu..chtěla jsem, aby se naučili ve výběhu chodit pít přímo do tůňky, abych se nemusela furt s tou vodou tahat i sem..naivně jsem si myslela, že si tím ulevím..mé kozí hééérečky tam sice jednou došli a napili se, ale po druhý už se postavili jen nahoru a řvali a řvali..přeci si nezablátí kopýtka..a tak jsem si zase nic neulehčila, a tahám vodu nahoru dámám až pod nos do plastového kalfasu..jak já je miluji

11.8.2018 22:52
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Canko tak hloupost to rozhodně není. Voda je základní předpoklad života. Jak vás chápu. Našim ovenám teče po okraji ohrady potůček z melirací, také se nemusíme o vodu starat. Veliká úleva.

11.8.2018 22:57

Canko, to jsou celé kozy, no. Musela byste je nechat řvát, dokud by se neuráčily tam jít nebo je tam na něco lákat. Třeba kdyby tam měly pivo, přišly by samy.

11.8.2018 22:59
canka

XXX.XXX.35.234

A ja Vam zase Janinko musím říct, že Vám hrozně závidím tu zelenou trávu na fotkách, co jste sem dala..je paráda, že mají oveny takovouhle mňamku, asi přijedeme na návštěvu na pohoštěnou

11.8.2018 23:09
canka

XXX.XXX.35.234

Oreb já to i zkoušela, protože vedoucí koza by za kus žvance udělala i stojku na hlavě, zbytek koz by šel zase za ní, jako když šli poprvé, ale kdepak..lákala jsem na tvrdý chleba, mrkev, sladkou hrušku, ovesný vločky(ty zbožňuje) a ani prd..stála nahoře, běhala tam ze strany na stranu jak tydýt a řvala tak, že se mě pak lidi z vesnice(a to jsme až za vesnicí)ptali, jestli nám někdo nevraždil kozy .Pivo jsem ale nezkoušela a ani ho bohužel doma nemám, protože ho nepijeme, ale kdyby za ním ty pipiny kozí šli, zašla bych pro točený do hospody..to by hospodský zíral, kdyby se ptal, pro koho to je, když já to nepiju..bych mu řekla, že je to jen normální úplatek pro kozy

12.8.2018 08:37
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Janinko, slivka nebude. My pijeme tak 2x do roka. Na Vánoce ledové víno a na silvestra sampus. smajlík jinac nic. A je nam lip. :D ale po svestkovem kolaci s makem a drobenkou se pritul muze utlouct. :D

Oreb: máš pravdu, nejlepší ze všeho je, že mám přítula. smajlík

12.8.2018 09:15

Na Silvestra nepiju už ze zásady, protože to chlastá uplně každý a nechci být součástí takové masy lidí
Nehledě na to občas se hodí někdo střízlivej za volant kdo dopraví lidi s popálenejma rukama od rachejtlí do zdejší nemocnice.

12.8.2018 09:28
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Kostey ja spatne snasim ohnostroje. Snasim je hur nez nasi psi. Takze dat si jednu sklenku nebo dve shledavam jako vhodny prostredek k prekonani populnocniho silenstvi. Navic chlastat taky neuznavame. Ale my opravdu nepijeme do nemoty. Kdyz je to jednou dvakrat do roka tak si lahvinku peclive vyvirame a klidne priplatime. A nakonec vychutname. To bych jako chlastani neoznacila ani nahodou. smajlík

12.8.2018 09:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kubo, s tou vodou se nějak určitě domluvíme. Tady jsem se motivoval u vašich podnikatelů

https://www.youtube.com/watch?v=PmG8dROyICM.

12.8.2018 11:08
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jsem abstinent, ze slivovice vyrábím švédské kapky. K nelibosti pana bosorky. A na dary je dobrá.
Pro canku jsem vyblejskla jak vypadá pastvina našich bahnic, když mi včera chválila zelenou trávu u Chucka se Skvrnkou.
Taky je tam černá máma Skvrnky, naše čtyři bahnice, louka, kterou sekám, "náš" rybník, kraví pítko a hadice v melioraci. A kytička v pustině.

12.8.2018 11:28
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Jsem abstinent, ze slivovice vyrábím švédské kapky. K nelibosti pana bosorky. A na dary je dobrá.
Pro canku jsem vyblejskla jak vypadá pastvina našich bahnic, když mi včera chválila zelenou trávu u Chucka se Skvrnkou.
Taky je tam černá máma Skvrnky, naše čtyři bahnice, louka, kterou sekám, "náš" rybník, kraví pítko a hadice v melioraci. A kytička v pustině.

krásná krajinka a vidím, že máte přesně oplocení, jak já, vám ovce nedemolují?

12.8.2018 12:12

Gajdovka, Janinka: Taky mě udivuje, že se nepostaví na zadní a nejdou dál.

12.8.2018 12:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ovce, obzvláště masných plemen, nedosahují inteligence koz. Proto kozy nechováme. Pokud prostrkují hlavy pletivem a uvolní se kolík, mohly by pletivo podlézt. Ani to nikdy neudělaly. Děkuji tímto prozřetelnosti.

12.8.2018 13:17

Profefore, znova se podívej na konec pohádky, abys věděl jak skončíš!

12.8.2018 13:38

No, nemyslela jsem zrovna, že by protáhly hlavu, ale že by přece to pletivo mohly sešlápnout, váhu na to mají. Ale asi jak píšete, jsou to ovce, z čehož pro mě vyplývá, že svou situaci nejsou zvyklé řešit a měnit samy. Pořád mi to nějak nejde do hlavy, že je mezi ovcemi a kozami takový rozdíl. Každý oceňuje něco jiného .

12.8.2018 13:52
kosta

XXX.XXX.50.98

Dnes nám udělalo radost, že jsme si po delší době pochutnali na mase z půlročního kozlíka.

12.8.2018 14:50
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pokud by se rozhodly jít proti pletivu, nezadrželo by je ani moment. Ale ovce to nedělají. Nepřeskakují, nepodlézají, nesnaží se ho prorazit. Ovce, no. Mám je moc ráda, to se nemylte, chováme je na maso i pro radost. Ale nechceme mít více problémů než je nutné, proto ovce. Kozy by utíkaly, zničily by mi zahradu atd.

12.8.2018 16:39

Janinko, to je mi jasné, že je máte rádi. Ani chvíli jsem Vás nepodezřívala, že snad ne. Máte pastvinu, kde můžou být celý den, to je pro ovce, kozy by tam být nemohly. Takže každý podle svých možností. Hlavně když nám to dělá radost .

12.8.2018 22:58
igor

XXX.XXX.128.2

Potěšil mne místostarosta, obec mi pronajme hektar pozemku, který navazuje na moje. Je to nudle mezi silnicí a kolejema, ale na seno a pak na pár dnů pastvy dobrý. Hlavně to mám blízko.
Chtějí to zastavit, ale nejsou zájemci. Alelujá

12.8.2018 23:50
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Kdo by taky chtěl mít před barákem silnici a za barákem dráhu?

13.8.2018 08:15
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Ja mam zase radost. Posledni dobou furt. :D
Vcera jsem vykydala chlivek. Z jarnich asi 60 kolecek jsem to zredukovala asi na 20. Tak to slo na jeden zatah. Pouceni pro priste. Plevy jsou super. Uzasne pohlti moc a vlhko. Ale pod ne dat jeste slabou vrstvu slamy. Jde to blbe seskrabat z tech chlivkovych podlahovych cihel. smajlík tak do chlivku pujdou kralici i s kralikarnama. Dneska tam nakoulim seno ke dverim a prehazu vidlema do toho krmelce co mela Lízinka. Vejdou se tam i plevy. Huraaaa. Vsechno bude na dosah. Přítul mi tam jeste natahne i svetlo. smajlík jupii.
No a mam otazku. Kdyz rozbalim ten krasny obrovsky kulaty balik sena... jak moc prostoru zabere jako volne lozene seno? Se mi zabaleny nevejde do dveri. smajlík

13.8.2018 08:19

Mam radost ze jsem vydrzel tri dny po sobe strihat, celkem 34 ovci ( puvodne melo bejt 45 ). Kdybych nedelal zaroven automaticky paznehty a nebyly prodelvy s vykecavanim a chytanim, tak by toho slo stihnout o jednu tretinu vic. Vysledny cislo je k dnesku 170 ovci a 15 lam.

13.8.2018 08:20
dad

XXX.XXX.225.133

Tedysek - po rozhození až 5x tolik, pak si to sedne na polovic objemu.

13.8.2018 08:29
Tedysek

XXX.XXX.49.14

dad: diky smajlík tak to bude pekna hromada. Radsi pripravim jeste "bednu" z palet. :) diky.
Bohuzel pan zemedelec teď pro me nema ty polovicni balíčky, ale nevadi. Aspon bude poradna zasoba... :D.

13.8.2018 10:53
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dáváme do ovčína na hliněnou podlahu spadané ořechové listí. Na to se přes zimu natrousí vrstva slámy a sena, silná. Ořechové listí se pod ní nerozloží, vytvoří kompaktní vrstvičku, která oddělí hlínu od podestýlky a velmi dobře se to uklidí. Dáváme i do hrabací části kurníku.

13.8.2018 11:00
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Díky Jani smajlík to me nenapadlo a to mame orechy na zahrade 3. :D.

13.8.2018 11:05
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Říká se, že ořechové listí zapuzuje parazity a různé nemoce zvířat.

13.8.2018 11:16
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mam ted kraliky pod orechem a ze by to neco odpuzovalo rict nemuzu. :( asi spatny orech.

13.8.2018 11:19

Ořechové listí je jako spodní vrstva podestýlky skvělé, pro všechna zvířata, i pro králíky, slepice, holuby. Ale u nás ho sežerou a na podestýlku moc nezbyde.
Ale neber to, Tedysku, tak, že působí jako nějaký spray, co koupíš v drogeriismajlík.

13.8.2018 11:22
Tedysek

XXX.XXX.49.14

No, zkusim to dat zitra kralikum do zachudku pod plevy. smajlík diky damy za radu. smajlík

13.8.2018 11:32

Nemáte někdo radu, jak odlákat včely o pár metrů dál? Asi mají málo pastvy, což není divu, když je sucho a nic nekvete, a při dojení lezou hromadně do kbelíku s otrubami. Jen to bzučí, musela jsem ten kbelík odnést kus dál a vzít další, abych mohla vůbec dojit. Možná jim to připadá jako pyl.

13.8.2018 12:17
igor

XXX.XXX.159.37

Trochu cukrový vody - ta by včely měla přilákat. Nebo vodu s nějakým sirupem - ale musí se to dávat pravidelně, aby si na to zvykly.

Já zas začínám přemýšlet o tom, že letos přes ty horka budu krůty z krůtníku pouštět jen pod dohledem - mají sice nasypáno, ale chybí jim pohyb a pastva. Začínají přeletovat ploty. Začaly k nám do obytné části - no, krůtincema ozdobený vysušený trávník i řeči drahé polovičky jsem přežil. Dnes ale přelítly přes plot na louku, ta jim na den dva stačí. Ale za loukou je cesta a za ní zahrádkářská kolonie a jak ji najdou, je po dobrých sousedských vztazích - jak krůty sklidí zalévané záhonky a ošetřované trávníčky... Ani si to nepředstavuju.

Zastříhávat křídla krocanovi a pěti krůtám s odchovem to je druhá možnost, ale nejsem si jistý účinkem

Ty sucha jsou hrozný.

13.8.2018 12:20

igor: Holubům se svazují letky nití, ale už přesně nevím, jak jsme to dělali. Každopádně pak lítat nemohli. Třeba byste to někde našel a mohl se inspirovat.
O té cukrové vodě jsem taky přemýšlela, asi udělám dobrý skutek a nakrmím cizí včely. Budu možná mít při dojení pokoj a včely na mě budou s láskou vzpomínat. Možná je majitel ještě nekrmí, i když by už měl, ale je nový včelař.

13.8.2018 12:27
nitraner

XXX.XXX.30.253

Nemáte někdo radu, jak odlákat včely o pár metrů dál? Asi mají málo pastvy, což není divu, když je sucho a nic nekvete, a při dojení lezou hromadně do kbelíku s otrubami. Jen to bzučí, musela jsem ten kbelík odnést kus dál a vzít další, abych mohla vůbec dojit. Možná jim to připadá jako pyl.

Asi mají žízeň. Než začnete dojit (nebo i na trvalo) kýbl s vodou postavte opodál. Ale musíte na hladinu polpžit prkénko. Jinak je to smrtící past.

13.8.2018 12:32

nitraner, ty otruby jsou suché, je to hrubé jako šrot. Nezalívám je vodou. Zkoušela jsem, jestli třeba nepůjdou na čerstvé mokré mláto, ale to nechtějí. Čili jsem usoudila, že to není žízní, zvlášť, když vodu mají okolo v různých nádobách. Hned vedle je slunečnicové pole, ale už odkvetlo, asi hledají náhradu.

13.8.2018 12:35
igor

XXX.XXX.159.37

oreb: No - možná včelaře ani nenapadlo, že by jim něco dal. Znám jednoho z okolí - trpí fixní ideou, že včely jsou naprosto samostatné. Sice nadává, že nemá skoro žádný med, a přes zimu mu prý včelstva skoro všechny vymrznou, ale jede snad pátým rokem stejným stylem - koupí z jara oddělky, usadí je, na podzim něco stočí, na jaře koupí oddělky, ...

Je to Pražák, nastěhovali se na důchod do chalupy po tchýni. Občas je zajímavý sledovat jeho sadařské a zahradnické pokusy. Radit už mu nezkouším, vždycky se urazil, že zasít záhony a sázet brambory zvládne každý blbec.

Tak sleduju, jak na jaře nakopá, zaseje a zasází, usilovně pleje a zalévá, posypává koupeným hnojivem... Vzhledem k tomu, že si na záhony vybral jiné místo než stará Pesrovka (ta tam měla trávník a ráhna na věšení prádla), nezryl to a nepohnojil, tak mu tam roste skoro jen ta tráva

Ale s ohledem na zalévání ji má jako jediný široko daleko zelenou, to mu musím uznat.

13.8.2018 12:42

igor: Je fakt, že hodně lidí si myslí, že včelám můžou sebrat med a nic jim nedat. A když je včelstvo prvním rokem, tak vzít mu med nemusí dopadnout dobře. Jak je vidět u Vašeho souseda. Atd. I ve stáří si člověk někdy musí natlouct, aby pochopil .

13.8.2018 14:27
profesor1

XXX.XXX.192.98

Radost mě udělal dneska při vysíkání můj sádek v Kučovankách Jen se ohýbá. Ještě že to piju

13.8.2018 14:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Profesore, krásná tráva. Tu vám závidím.

13.8.2018 14:34
igor

XXX.XXX.159.37

Tak na zdraví, profesore.

A také tiše závidím tu zelenou travičku...

13.8.2018 14:38
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Seno nandany do klece, to z bigbagu pujde do paletove ohradky. A o vikendu se muzou stehovat kralici. Vypada to zatim na 15 holek. Takze celkem 17! Hehe co s tim budu delat jeste nevim. :D.

13.8.2018 14:48
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Eli dáš je do mrazáku. Až se zima zeptá.

13.8.2018 14:50
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Pandy si ale necham. :D.

13.8.2018 14:53
kosta

XXX.XXX.34.217

Profesore nejste sám kdo má úrodu švestek taky máme naloženo.Už kvasí.

13.8.2018 15:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ááááá švestky ty máme taky, třicet stromů, je jich hodně, a zrají dříve. Ale ta tráva!

13.8.2018 15:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

No už se nedivím, že nejmenovaná dotyčná zapřičinila skoroztrátu sádku v Kučovankách a tím málem zapříčinila rodinnou tragédii. Ještě že ty ženské přešlapy chlap dokáže většinou zachránit

https://www.youtube.com/watch?v=p4gqNT0OGQM

13.8.2018 17:09
nitraner

XXX.XXX.30.253

nitraner, ty otruby jsou suché, je to hrubé jako šrot. Nezalívám je vodou. Zkoušela jsem, jestli třeba nepůjdou na čerstvé mokré mláto, ale to nechtějí. Čili jsem usoudila, že to není žízní, zvlášť, když vodu mají okolo v různých nádobách. Hned vedle je slunečnicové pole, ale už odkvetlo, asi hledají náhradu.

Tak prí klidně můžou lítat na malé kousky otrub. Dávala se jim prí kdysi i šrotovaná sója. Prí když byl nedostatek pilu.

13.8.2018 17:10
nitraner

XXX.XXX.30.253

Pyl

13.8.2018 17:16

nitraner: Díky za info. A taky "prý" , ale to není vada charakteru.

13.8.2018 17:18
nitraner

XXX.XXX.30.253

Mám radost s ohrady, hotovo i s odchytovou ohrádkou. To bylo něco rozebraných palet

13.8.2018 17:22
nitraner

XXX.XXX.30.253

nitraner: Díky za info. A taky "prý" , ale to není vada charakteru.

to už asi lepší nebude.

13.8.2018 17:22

nitraner: Moc pěkné.

13.8.2018 18:04

Mám radost, že malí kluci jsou na cestě k mamince a pár dní u ni pobudou...a já mám konečně volnou hlavu a ruce, abych se mohla nastěhovat k ovcím a dodělat jim tůňku a užívat si jich.
Beru s sebou i foťák, tak snad se mi podaří udělat pár fotek, bo mobilem mi to nejde.

Mějte se pěkně a dávejte na sebe pozor.

13.8.2018 19:31
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

nitraner ta odchytová ohrádka se mi obzvláště líbí. Moc pěkné a šikovné.

13.8.2018 20:24

nitraner: moc pěkné, ale jen se zeptám, jakou to má plánovanou životnost?

13.8.2018 20:34
Tedysek

XXX.XXX.52.242

Nitraner:chtelq bych vas zdroj palet. :D.

13.8.2018 20:53
nitraner

XXX.XXX.30.253

nitraner ta odchytová ohrádka se mi obzvláště líbí. Moc pěkné a šikovné.

Když jsem byl mladý a naivní, myslel jsem že ovce chytnu do lasa.
Nápad dobrý, ale nebrat. Ke kybliku přišli vždy, ale chytnout šlo jen jednu.
Tak jsem začal používat menší ohrádku.

13.8.2018 20:58
nitraner

XXX.XXX.30.253

nitraner: moc pěkné, ale jen se zeptám, jakou to má plánovanou životnost?

Zatím 5 let. Pak se uvidí. Taky se může stát, že za rok budu hledat jiný pozemek. Tohle bylo levné a bezpečné řešení. Umýte si představit, že by ovce přelezli ohradník a skončili sousedce v kytkách? to by asi nebylo ani 5 let.

13.8.2018 21:00
nitraner

XXX.XXX.30.253

Tedysek napsal(a):
Nitraner:chtelq bych vas zdroj palet. :D.

Hmm, neprozradím ani na smrtelný posteli

13.8.2018 22:19
marion108

XXX.XXX.72.163

Vykopali jsme prvni brambory, take cibule uz je skoro sklizena...je toho moc, ale dela to radost. Na to jak silene je sucho a ani cibule ani brambory nezavlazujem, je to dobry. Pro ukazku...

13.8.2018 22:58
igor

XXX.XXX.182.167

Marion, palec nahoru!
My budeme letos muset brambory přikoupit, poprvé snad po 20-25 letech

13.8.2018 23:30
marion108

XXX.XXX.72.163

igor napsal(a):
Marion, palec nahoru!
My budeme letos muset brambory přikoupit, poprvé snad po 20-25 letech

Díky. My to máme pro sebe i na prodej. Ale vždy toho sazíme víc a každý rok něco kompostujem je to škoda. Loni nadávali, ze jsou brambory moc velké, letos budou snad spokojeni.
Byl to stres, po odkvetu zacaly sena a my nestihali sbirat mandelinky, tak to vse sezrali a brambory to "zabalily". Cibule take sla mnohem driv nez leta pred tim. A o cesneku radsi pomlcet, ten vubec neudelal palicky a v zemi jen cibulky, takze jsme bez sadby a s tou je to blbe, potrebujem tak 10 kg sadby a uz se ji nedari sehnat.
Za to rajcata, nam loni na poli chytla plisen, letos se jim dari, ty tedy zavlazujem...

13.8.2018 23:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

profesor1 napsal(a):
Radost mě udělal dneska při vysíkání můj sádek v Kučovankách Jen se ohýbá. Ještě že to piju

Joj, Kačo Kačo, ty to vidíš.

14.8.2018 17:31
dad

XXX.XXX.225.133

do rána tu trochu sprchlo, každý milimetr se hodí, v srpnu už spadli 4.

Přidejte reakci

Přidat smajlík