Silný průjem u jehněte na flašce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jani87

16.3.2020 08:26
jani87

XXX.XXX.169.78

Dobrý den,
mám doma měsíční jehně kamerunské ovce na flašce. Od včera má silný průjem, nakonec z něj tekl už jen průsvitný hlen. V noci jsem byla už zoufalá a nacpala do něj jedno černé uhlí, které asi trochu pomohlo, ale nevím, co dál. Jehně dostává sušené mléko Mikrop Ovis, trochu zobe seno a granulky Mikrop ČOJ Komplet (granulovaný starter pro jehňata), sem tam si lízne soli. Nejsem chovatelkou ovcí, jehňátka jsem se ujala, protože jeho matka ho přestala už asi druhý až třetí den od porodu krmit a nikdo by se o něj nepostaral. Bohužel bez mleziva nemá dostatečně vyvinutou imunitu, na čumáčku má bradavice, v uchu jsem mu našla svrab a v srsti všenky. V týdnu přijela koňská vetka a ošetřila ho, když už vypadal zas pěkně, skolil ho průjem. Ovčímu veterináři se nemohu dovolat. Jinak byl dosud veselý, spokojený, ale přes časté krmení je stále malinký, nenabírá. Mohu krmit pořád mlékem i při průjmu? Za všechny rady moc děkuji!

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2020 08:35

Smrdi to po zkazenejch vejcich?

jani87

16.3.2020 08:56
jani87

XXX.XXX.169.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Smrdi to po zkazenejch vejcich?

To, myslím, ne. Přikládám aktuální foto. Je to po tom černém uhlí, vpravo je vidět ten hlen, který ho to pořád nutí tlačit ven. Bez uhlí byl jen tento hlen.

jani87

16.3.2020 09:02
jani87

XXX.XXX.169.78

jani87 napsal(a):
To, myslím, ne. Přikládám aktuální foto. Je to po tom černém uhlí, vpravo je vidět ten hlen, který ho to pořád nutí tlačit ven. Bez uhlí byl jen tento hlen.

Pardon, vlevo. I když možná máte pravdu, slabě to tak docela smrdí. Hlavně ho to pořád nutí tlačit, i když už nemá co. Vzali jsme ho předevčírem na chvilku ven na trávu, vypadalo to, že je teplo, ale možná mohl trochu prochladnout. Snědl tam sotva stéblo trávy, jinak už nevím. Děkuji.

16.3.2020 11:22

Tady me poradili. Mesicni jehne jeste travu nezpracuje, jen zdibne. Potrebuje mliko ve spravnym pomeru a teplote. Pomer mate na obalu a teplota jako u mimina. Vic neporadim.

https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3291436/jehne-ma-prujem-pri-nahlym-prechodu-matky-na-zeleny

jani87

17.3.2020 22:05
jani87

XXX.XXX.169.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tady me poradili. Mesicni jehne jeste travu nezpracuje, jen zdibne. Potrebuje mliko ve spravnym pomeru a teplote. Pomer mate na obalu a teplota jako u mimina. Vic neporadim.

https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3291436/jehne-ma-prujem-pri-nahlym-prechodu-matky-na-zeleny

Díky!

19.3.2020 12:22
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

😭😭😭vloni jsme jehně nezachránili 🙈
Nakonec se trápilo tak, že ho manžel podřezal...

Přidejte reakci

Přidat smajlík