Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2022 22:08
Marcela Vágnerová

XXX.XXX.73.35

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda, když mám v akváriu Co2, jestli mám ještě rostlinám přidávat i hnojivo?

2.2.2022 17:26
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Marcela Vágnerová napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda, když mám v akváriu Co2, jestli mám ještě rostlinám přidávat i hnojivo?

Dobrý den,

jak máte velké akvárium?

3.2.2022 20:52
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Marcela Vágnerová napsal(a):
Dobrý den,

Tak rostliny potřebují i jiné prvky než jen uhlík. Pokud je nečerpají z živného dna, je dobré přihnojit.
Formu hnojiva zvolte podle parametrů vody (zejm. množství dusíku a fosforu). Někdy stačí dohnojit jen mikroprvky (třeba Tetra Plantamin), jindy u větší masy rostlin bude třeba dodávat i dusík a třeba i fosfor.
K dispozici jsou hnojiva tekutá, tablety do dna k jednotlivým rostlinám, někdo kupuje Osmocote a balí si je do kapslí, které pak dává pod rostliny, někdo má rád systém PMDD. Záleží, co vyhovuje vám.
Já užívám ten Plantamin, protože dusíku i fosforu má běžně zarybněná nádrž dost, což mám u svých nádrží i změřeno, že těchto prvků je tam dostatek. Nedostatek prvků lze bez testů pozorovat i na rostlinách - viz článek nebo obrázek, takže můžete vyčkat, až se objeví, co přesně vašemu akvárku chybí.

http://maniakva.sweb.cz/prvky.htm

Přidejte reakci

Přidat smajlík