Vodítka a stopovačky z materiálu Biothane

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.7.2013 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Používáte někdo vodítko či stopovačku z materiálu Biothane? Jaké jsou do ruky? Jde mi hlavně o stopovačku (použitou na stopy, mantrailing), zda nebude řezat a pálit do ruky, když ji nechám proklouzávat mezi prsty. Bohužel neznám nikoho, kdo něco z tohohle materiálu má, abych si ho "ošahala"...

Neregistrovaný uživatel

24.9.2014 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.56

Vrátim túto tému...
Zaujal ma materiál Biothane, na obojok aj vodítko. Chcel som si to pozrieť a ošahať na vlastné oči a ruky, ale u nás v obchodoch to jednoducho nedržia. A kupovať "mačku vo vreci" cez internet nemám chuť. Prosím preto o solídne názory na pevnosť tohoto materiálu (obojok aj vodítko bude pre statného psa SAO...), pocit vodítka v ruke - či nepáli a skutočnú odolnosť voči vode, plesniam a pod.
Ďakujem za rady

Neregistrovaný uživatel

24.9.2014 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vrátim túto tému...
Zaujal ma materiál Biothane, na obojok aj vodítko. Chcel som si to pozrieť a ošahať na vlastné oči a ruky, ale u nás v obchodoch to jednoducho nedržia. A kupovať "mačku vo vreci" cez internet nemám chuť. Prosím preto o solídne názory na pevnosť tohoto materiálu (obojok aj vodítko bude pre statného psa SAO...), pocit vodítka v ruke - či nepáli a skutočnú odolnosť voči vode, plesniam a pod.
Ďakujem za rady

Vůči vodě odolné 100%. A velice trvanlivé - mám na psu na procházkách stopovačku trvale, běhá s ní houštím, plave, občas ji zadupnu na ostrém štěrku a stopovačka po cca roce pořád vypadá dobře, jen pár povrchových škrábanců.
Vlhký Biothane mezi prsty hodně klouže. Pásek je tenký a docela tuhý, takže hrany hodně tlačí do prstů. Vodítko na velkého psa bych tedy určitě volila z jiného materiálu - ideálně klasické lano o kulatém průřezu. Obojek z Biothane nám vydržel tři dny, ale nepovolil materiál, nýbrž kování. Pokud by bylo kování kvalitní, pak bych obojek z Biothane rozhodně doporučila - pevnost a odolnost vodě opravdu odpovídá popisu.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2014 09:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vrátim túto tému...
Ďakujem za rady

určitě je to hodně pevný a odolný materiál, ale je to prostě takový umělohmotný, takže neforemný, nepohodlný a vodítko bych z toho určitě nechtěla.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2014 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.7

Po výborných zkušenostech s uzdečkou na koně z biothane jsem pořídila i obojky pro psy. Je to super odolné proti mechanickému poškození, vodě, vlhku, mrazu / nepraská / stálost barvy - nevím jak je to možné, oranžová i modrá beze změn, ale žlutá úplně vybledla. Je pravda, že materiál je takový neohebný / do kapsy to nezmuchláte / ale to mi nevadí. Nemám velké psy, tak pevnost můžu posoudit jen u toho koně, tam se to přetrhlo u přezek, kde šířka po proseknutí na přezku byla ani ne půl cm, takže se to celkem dalo čekat. Na stopovačku to může být ideální, hladké, klouzavé, nikde se to nezachytne ani nezauzluje, nenasákne to vodou smajlík, vodítko - já ho nosím přes rameno, tak neohebnost nevadí a psi nějak moc netahají a obojky - tam pozor na spoje a kování, tam může být slabé místo.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2014 10:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.56

Som zadávateľ druhej otázky a všetkým ďakujem za odpovede. Teda mi to vychádza tak, že vodítko z Biothane nie - ostanem pri klasickom, pletenom z konských vlasov (žíní) z chvosta. Ale obojok z Biothane áno, ale dám si pozor na kvalitu kovania. Ešte raz ďakujem za názory

obojkomaniacka

3.11.2015 11:55
obojkomaniacka

XXX.XXX.12.157

My kupujem zde: http://www.dogs4u.cz/kategorie/obojky/biothane-obojky/biothane-glossy-obojek-klasicky

Mají jak ten lesklý, tak ty matné varianty. Lesklé jsou super, nedrží se na nic bordel a když, tak jen opláchnete /já dávám do myčky/, ty matné jsou na dotek příjemnější, podobné kůži, taky máme jeden, ale u mě vedou ty lesklé, které máme už v několika barvách, máme k nim vodítko a děcka i klíčenky. Ten obojek je nesmrtelný.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2015 12:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.53

obojkomaniacka napsal(a):
My kupujem zde: http://www.dogs4u.cz/kategorie/obojky/biothane-obojky/biothane-glossy-obojek-klasicky

Mají jak ten lesklý, tak ty matné varianty. Lesklé jsou super, nedrží se na nic bordel a když, tak jen opláchnete /já dávám do myčky/, ty matné jsou na dotek příjemnější, podobné kůži, taky máme jeden, ale u mě vedou ty lesklé, které máme už v několika barvách, máme k nim vodítko a děcka i klíčenky. Ten obojek je nesmrtelný.

Reklama?

1.5.2019 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Máte někdo z vás zkušenosti se stopovačkou z biothanu? Měla jsem vždycky obyčejnou plochou nylonovou - jenže se mi na ní dělali uzle a postupně se začala v místě uzlu "rozpadat", navíc teda když bylo morko nebo blátivo tak nic moc . Takže bych chtěla něco "lepšího", něco co by se dalo používat i u vody, ve vodě... A ten biothane nevypadá špatně. Narazila jsem na to i na wishy, kde je teda o dost levnější, ale zase těžko říct, jaká bude kvalita. Jediné co se mi teda nelíbí je to "nýtování", to "uchycení" karabiny - to mi přijde takové "nepevné", fórové. Pokud někdo máte zkušenosti tak budu ráda i za konkrétní tipy, jaké šňůry máte, díky.

1.5.2019 11:00
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
Máte někdo z vás zkušenosti se stopovačkou z biothanu? Měla jsem vždycky obyčejnou plochou nylonovou - jenže se mi na ní dělali uzle a postupně se začala v místě uzlu "rozpadat", navíc teda když bylo morko nebo blátivo tak nic moc . Takže bych chtěla něco "lepšího", něco co by se dalo používat i u vody, ve vodě... A ten biothane nevypadá špatně. Narazila jsem na to i na wishy, kde je teda o dost levnější, ale zase těžko říct, jaká bude kvalita. Jediné co se mi teda nelíbí je to "nýtování", to "uchycení" karabiny - to mi přijde takové "nepevné", fórové. Pokud někdo máte zkušenosti tak budu ráda i za konkrétní tipy, jaké šňůry máte, díky.

Já jsem o ní taky uvažovala, protože jsem vyzkoušela jak klasickej pásek, tak padákovou šňůru z provaznictví. Z obojího jsem byla na infarkt, hlavně z té šňůry, protože se neskutečně šmodrchala, uzlovala a zachytávala o vegetaci. Většinu času na vycházce jsem se mordovala se šňůrou.
Na Biothane jsem koukala, nakonec jsem pořídila kulatou tenkou kůži (prodává se i pod názvem barvářská šňůra) a nemůžu si jí vynachválit. Prakticky skoro vůbec se nezachytává, fena jí vytáhne odkudkoliv, je lehká, příjemná do ruky.
Do vody s ní lezeme taky, taháme jí rosou, občas jí promažu mazáním na sedla a je pořád krásně měkká.
Ale je fakt, že primárně do vody bude vhodnější ta biothanová.

1.5.2019 11:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Já jsem o ní taky uvažovala, protože jsem vyzkoušela jak klasickej pásek, tak padákovou šňůru z provaznictví. Z obojího jsem byla na infarkt, hlavně z té šňůry, protože se neskutečně šmodrchala, uzlovala a zachytávala o vegetaci. Většinu času na vycházce jsem se mordovala se šňůrou.
Na Biothane jsem koukala, nakonec jsem pořídila kulatou tenkou kůži (prodává se i pod názvem barvářská šňůra) a nemůžu si jí vynachválit. Prakticky skoro vůbec se nezachytává, fena jí vytáhne odkudkoliv, je lehká, příjemná do ruky.
Do vody s ní lezeme taky, taháme jí rosou, občas jí promažu mazáním na sedla a je pořád krásně měkká.
Ale je fakt, že primárně do vody bude vhodnější ta biothanová.

No mě jde hlavně o tu karabinu, že mi to přijde fakt spíš na malé psy - podle fotek teda, osobně jsem to neviděla. Jinak se mi na ní líbí právě to, že se nepromočí a když se zašpiní tak ji stačí otřít kapesníkem a hodit do batohu.

1.5.2019 11:19
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
No mě jde hlavně o tu karabinu, že mi to přijde fakt spíš na malé psy - podle fotek teda, osobně jsem to neviděla. Jinak se mi na ní líbí právě to, že se nepromočí a když se zašpiní tak ji stačí otřít kapesníkem a hodit do batohu.

Asi bude karabina vždy úmrně velká tloušťce šňůry a existujou i biothanové stopovačky - pásek. Tam mi ta karabina přijde mohutnější.
Zdá se mi, alespoň podle fotek, že nemají o nic fórovější uchycení karabiny než ostatní stopovačky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2019 11:20

do vody asi nic lepšího neseženete - mam z toho obojky.
jen pocitejte s tim, ze to mokre klouze a je to tezssi nez i třeba nasakla textilni.

karabina -tady, co prodavaji tyhle stopovačky, tak je siji -podle me není problém si domluvit nejakou jinou karabinu.

1.5.2019 11:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
do vody asi nic lepšího neseženete - mam z toho obojky.
jen pocitejte s tim, ze to mokre klouze a je to tezssi nez i třeba nasakla textilni.

karabina -tady, co prodavaji tyhle stopovačky, tak je siji -podle me není problém si domluvit nejakou jinou karabinu.

Máte konkrétní odkaz, kde je šijí, prosím? :-)

Jinak já to nechci jako primárně úplně do vody. Chci spíš něco univerzálního, co se dá použít i ve vodě . Jako doteďka jsem si vystačila s tou obyč šňůrou, ale už bych radši něco praktičtějšího. Většina procházek nám začíná u rybníka - který je blízko silnice, takže pro jistotu stopku nechávám. Tudíž se šňůra namočí hned na začátku... Pak se na ní postupně nabaluje další bordel... A pak někdy i zakončení procházky (před tím ,než jde pes na normální vodítko) bývá v řece - takže se sice stopka opláchne, trošku, ale stejně je to špinavé, mokré....

A pak bych to právě ráda používala i na písáku - takže vyloženě ve vodě...

1.5.2019 11:32
Čajda

XXX.XXX.44.117

Z Biothanu šijí např. zde www.daretex.cz . Mám od nich otěže (biothan s popruhem), kolegyně uzdečku. Moc si nedovedu představit stopovačku z tohoto materiálu. Obojek určitě, krátké vodítko jakž takž. Stopovačku ale ne.

1.5.2019 11:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Čajda napsal(a):
Z Biothanu šijí např. zde www.daretex.cz . Mám od nich otěže (biothan s popruhem), kolegyně uzdečku. Moc si nedovedu představit stopovačku z tohoto materiálu. Obojek určitě, krátké vodítko jakž takž. Stopovačku ale ne.

Aha... No já právě nevím, jestli je i víc druhů toho biothanu. Protože někde čtu, že se to krásně drží v ruce a někde naopak že to hrozně klouže. A vzhledem k ceně se mi to právě nechce jen zkoušet .

1.5.2019 12:05

1.5.2019 12:50

marcelaamax napsal(a):
Aha... No já právě nevím, jestli je i víc druhů toho biothanu. Protože někde čtu, že se to krásně drží v ruce a někde naopak že to hrozně klouže. A vzhledem k ceně se mi to právě nechce jen zkoušet .

Jeden typ, co jsem mela v ruce byl trochu "drsnejsi" a druhy uplne hladky. ty stopovacky byvaji z toho ne uplne hladkeho.

vice neporadim - nekoupila jsem to, jen jsem si je zkousela.
ale ja stopovacku pouzivam jen na stopovani a tak mam asi trosku jine pozadavky.

1.5.2019 12:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky. No ono by pro mě bylo asi ideální si to "osahat", ale nikde v kamenném obchodě jsem to neviděla.

PesBruno

16.8.2019 10:57
PesBruno

XXX.XXX.175.74

My už nic jiného, než BioThane nekupujeme. Všechny teda máme z www.dogs4u.cz, co neměli na eshopu a my si vymysleli, tak vyrobili na míru. Je to nějaká malá rodinná firma, vše dělají sami.

Kování máme jak to klasické, už 4 roky a teď nově jsme brali i nerez a mosaz a to je podle mě absolutně nezničitelné, hlavně za tu cenu ten obojek vydrží celý život, jen moje žena má neustále potřebu dokupovat další a další barvy, takže místo jednoho obojku a vodítka už jich máme asi 10. Máme i tu jejich ultra tenkou stopovačku, je výborná, lehká, relativně příjemná do ruky, pro psy, kteří víc táhnou tak vyrobí klasickou a ta má dvojnásobnou výdrž v tahu. Tu máme taky.

A nově jsme od nich brali rozlišováky pro odchov a je paráda, prostě to omyjete a ty obojky jsou jak nové, takže se dají používat na další a další vrhy. Hlavně komunikace super, nic není problém, co nemají, vyrobí, objednají. Pro chs mají slevy, fakt můžu doporučit. Jediné, co mi u nich chybělo byly širší obojky, ale podle webu už je mají taky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík