Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2015 10:49
cillien

XXX.XXX.20.198

Dobrý den, mám psa, pravidelně jej krmím fitmin granulemi, podle návodu, je to 7 měsíční štěně. Minimálně 4 týdně chodíme na hodinu či víc na psí hřiště kde v jednom kuse běhá za svojí hračkou - uzlem - sice se blbě hází ale jiná ho nebaví; to se prakkticky nezastaví a když jdeme zpět domů, tak beru hračku k sobě do "úschovy" smajlík a on celou cestu asi 10 minut co krok to skočí, tkž taky to není nijaké vydýchání... Jinak chodíme na venčící procházky, či jen vypustíme na zahradu na pár minut. Chtěla bych se zeptat jak je to s jeho postavou - jdou mu citit na pohmat výrazné žebra, nejsou přímo "vypučené", ale emá na nich skoro žádnou tukovou pokrývku, na celém těle vlastně nemá ani faldíček, jen svaly, jde mu citit na pohmat páteř a kyčelní hrboly hodně, přitom je aktivní - spíše hyperaktivní. Někdy žere víc než svou dávku, když je extra vydatné blbnutí na hřišti a jindy nedojí a nebo nesní skoro nic - když je třeba liják, nebo když měl kašlíček jak začaly mrazy, tk musel být doma a to skoro nejed, když je lijíák a jde se jen na venčící "minutky" ven, tak tky nejí moc;prostě podle své potřeby asi... Mám jeho kondici řešit a začít krmit jiné granule aby nabral, nebo to nechat tak, jak se to vyvrbí? Dala bych mu více těch co má, ale on když nechce, tak si prostě víc než potřebuje (musí?) neveme. Jinak doma je schopný si sám hrát s tím uzlem celý den skoro v kuse tak, že je zadýchaný jak po nějakém dostihu... Omezovat na pohybu nějak jej nechci protože ho to baví a když se nemůže vyblbnout tk na něm jde vidět že mu lenost nesedí...

12.1.2015 11:17
tereza.128

XXX.XXX.32.60

Psa v pohybu neomezujte, proč byste to dělala? Váš pes rozhodně nemá nadbytek pohybu, spíš málo. Hodina 4x týdně fakt nestačí. Se psem je potřeba chodit ven denně a to alespoň na dvě hodiny, klidně i víc. Chodí se ven i v dešti či v mrazu, pes ten pohyb potřebuje bez ohledu na počasí a Vaši pohodlnost.
Tělesnou kondici psa jste měla řešit už dřív. Vykašlete se na chemické blivajzy, kupte mu maso a uvidíte, jaký z něj bude krásný pes.

12.1.2015 14:09
jaruha

XXX.XXX.201.128

Klidně choďte na hřiště denně. A berte ho i na jiná různá místa, nevím, nakolik jste se věnovali socializaci, hlavní období má už za sebou, ale pořád je to tvárné štěně.
Berte v potaz, že psi, se zakulacují´´ až po druhém, někdy po třetím roce života...Do té doby vypadají jako samá ruka, samá noha.:)
Zvažte jiné granule-kvalitnější, anebo maso.

13.1.2015 17:52
cillien

XXX.XXX.20.198

Na hřiště chodím co mám čas, tak se snažím nejčastěji, jinak to je malé plemeno, king charles španěl, takže ta hodka je na něj akorát, většinou odcházím, když už si s hračkou lehá na zem a chce odpočívat a nechce už házet, není to jen o tom uzlu, máme tu serii překážek za sebou, dvě takové menší áčka na přebíhání, takže a je to kopcovité takže po té hodině je fakt "hyn". Změním ty granule, zjistil ajsem že tyhlety moc nejí aninechce jíst - teda mi to tak přijde. Objednala jsem platinum lamb, tk uvidim jak mu to pojede. Máte s těmiihile granule zkušenosti? jinak s ním ještě jednou za týden jezdím na koni, kdy chodí / běží vedle mě, to jezdím tak na hodinku dvě, klusem a cvalem max tam 30 minut, tkž spíše pomaleji, takže mylíte že toho nmá moc a nemusím se bát že bych ho třeba vyčerpávala?

Neregistrovaný uživatel

13.1.2015 17:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

cillien napsal(a):
Na hřiště chodím co mám čas, tak se snažím nejčastěji, jinak to je malé plemeno, king charles španěl, takže ta hodka je na něj akorát, většinou odcházím, když už si s hračkou lehá na zem a chce odpočívat a nechce už házet, není to jen o tom uzlu, máme tu serii překážek za sebou, dvě takové menší áčka na přebíhání, takže a je to kopcovité takže po té hodině je fakt "hyn". Změním ty granule, zjistil ajsem že tyhlety moc nejí aninechce jíst - teda mi to tak přijde. Objednala jsem platinum lamb, tk uvidim jak mu to pojede. Máte s těmiihile granule zkušenosti? jinak s ním ještě jednou za týden jezdím na koni, kdy chodí / běží vedle mě, to jezdím tak na hodinku dvě, klusem a cvalem max tam 30 minut, tkž spíše pomaleji, takže mylíte že toho nmá moc a nemusím se bát že bych ho třeba vyčerpávala?

Podle mě 7 měsíční štěně dost přetěžujete

23.1.2015 08:16
jaruha

XXX.XXX.201.128

cillien napsal(a):

Nooo... Ke koni bych brala jen dospělého psa. Jako na vyjížďky v tempu, které popisujete.
Ty áčka bych taky nepřeháněla. A navíc ani padesát stejných překážek denně nepřipraví psa na život mimo hřiště...
K těm granulím - protein 23%, tuk 11%. Nepřijdou mi vhodné pro psa, který by měl přibrat. Zkuste vzít o něco více výživnější. Ale pozor na průjem. Bude to pak chtít dosti pozvolný přechod.
Pes je alergik, že vybíráte jehněčí - dietní - alternativu?

23.1.2015 08:46
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Sedmiměsíční štěně je obvykle hubený nohatý puberťák, pokud je aktivní, tak bych klidně měnila jen granule za kvalitnější nebo za maso a nijak se ho vykrmit nesnažila.
Ty vyjížďky s koněm mi přijdou tak nějak na hraně. Sama jsem brala psa od půlroka na běžky (cca 12 km) a občas po sjezdu na něm bylo vidět, že toho má plné kecky, ale štěně se prostě snaží udržet majitele. Tak jsem se ho víc sledovala a tomu přizpůsobila tempo. U koně je myslím těžší psa sledovat a zastavit třeba uprostřed cvalovky jen proto, že začal pes zpomalovat... Kámoška co má zrovna taky zhruba půlroční štěně ho bere pokud vím zatím jen na krokovky nebo se seniorem, kde ten podíl rychlé práce je přece jen menší.

23.1.2015 08:56
scylla

XXX.XXX.233.249

cillien napsal(a):
Dobrý den, mám psa, pravidelně jej krmím fitmin granulemi, podle návodu, je to 7 měsíční štěně. Minimálně 4 týdně chodíme na hodinu či víc na psí hřiště kde v jednom kuse běhá za svojí hračkou - uzlem - sice se blbě hází ale jiná ho nebaví; to se prakkticky nezastaví a když jdeme zpět domů, tak beru hračku k sobě do "úschovy" smajlík a on celou cestu asi 10 minut co krok to skočí, tkž taky to není nijaké vydýchání... Jinak chodíme na venčící procházky, či jen vypustíme na zahradu na pár minut. Chtěla bych se zeptat jak je to s jeho postavou - jdou mu citit na pohmat výrazné žebra, nejsou přímo "vypučené", ale emá na nich skoro žádnou tukovou pokrývku, na celém těle vlastně nemá ani faldíček, jen svaly, jde mu citit na pohmat páteř a kyčelní hrboly hodně, přitom je aktivní - spíše hyperaktivní. Někdy žere víc než svou dávku, když je extra vydatné blbnutí na hřišti a jindy nedojí a nebo nesní skoro nic - když je třeba liják, nebo když měl kašlíček jak začaly mrazy, tk musel být doma a to skoro nejed, když je lijíák a jde se jen na venčící "minutky" ven, tak tky nejí moc;prostě podle své potřeby asi... Mám jeho kondici řešit a začít krmit jiné granule aby nabral, nebo to nechat tak, jak se to vyvrbí? Dala bych mu více těch co má, ale on když nechce, tak si prostě víc než potřebuje (musí?) neveme. Jinak doma je schopný si sám hrát s tím uzlem celý den skoro v kuse tak, že je zadýchaný jak po nějakém dostihu... Omezovat na pohybu nějak jej nechci protože ho to baví a když se nemůže vyblbnout tk na něm jde vidět že mu lenost nesedí...

Určitě bych krmila kvalitní granule, protože tyhle nestojí opravdu za nic.

23.1.2015 09:04
pidla

XXX.XXX.106.11

Já bych (mimo krmení, o kterém tu už padlo dostatek dobrých rad) řešila následující věc:

Jinak doma je schopný si sám hrát s tím uzlem celý den skoro v kuse tak, že je zadýchaný jak po nějakém dostihu...

To není dobře. To štěně je podle popisu tak trošku hyperaktivka a neumí odpočívat, "vypnout". Jsou psi, které je nutné odpočinku cíleně učit, "donutit je" odpočívat. Pokud si pes celý den neodpočine, pořád něco řeší, pořád je v maximálních obrátkách, tak to vede v poměrně mladém věku k problémům fyzickým i psychickým. Pes potřebuje aktivitu, ale potřebuje i relaxaci.
Navíc bych řekla, že se u štěněte rozvíjí možná i závislost na tom uzlu, podobně jako mnozí sporťáci mají závislost na míčku ("vymíčkovaný mozek"). Nadšení pro hru je fajn, ale pokud jen objevení dané hračky dostane psa do totálního nekontrolovatelného adrenalinového rauše, je to špatně. Prostě ocamcaď pocamcaď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík