Zvracení při hárání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2015 13:30
MalinkaBoo

XXX.XXX.62.80

Dobrý den, samozřejmě jsem si něco pohledala a pogooglila, ale stejně se ještě přeptám tady. Máme osmiměsíční staffbullku a začala se nám poprvé hárat. Je celá taková zkleslá, dneska ráno nám i zvracela, může to mít souvislost? A krvácení bude probíhat celé tři týdny? Čím krmit, pokud jí bude zle celu dobu? Barfujeme, na odpoledne vařím rýži s mrkví na uklidnění po zvracení, od rána je na hladovce. Budu ráda za všechny tipy, z domova si pamatuju, že při hárání bylo vždy obtížné uhlídat fenku a odhánět psy, ale fenečka v bytě je něco jiného než ta zahradová a navíc to s ní nějak více prožívám, když je moje :) díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2015 15:18

Skleslá být může, spíš bych řekla nesvá, nervní, rozpačitá, nejistá. Ale zvracení bych s prvním háráním do souvislosti nedávala, abyste něco nepodcenili.
Krvácet by měla první týden, pak začne vyhledávat psy a bude svolná k nakrytí, třetí týden už hárání jenom dozní. Tohle rozdělení na týdny je ale jenom orientační, hlídala bych celé tři týdny, aby nedošlo k nechtěnému nakrytí, když ještě projevy feny neznáte.
Já to spolehlivě poznám podle místních milovníků. Když jen proběhnou okolo, počichají po naší stopě, tak jenom testují, jak na tom fena je. Když tady setrvávají ve dne v noci, slintají, cvakají zubama a stěží je odeženu, má fena své plodné dny. Když zmizí, máme po problémech a fena je zase volná.

18.1.2015 15:30
Abies

XXX.XXX.89.52

Netvrdím že to není možné, snad se vyjádří i další chovatelé. Já mám už třetí fenku, ale žádná z nich nikdy při hárání nezvracela.
Nemohla ta vaše něco špatného venku zhltnout? Mohlo to způsobit i jiné onemocnění, je jich hodně. Já bych zatím dávala jen tu vařenou rýži s vařeným masem a jestli se zvracení nezklidní, navštívila veta.
Krvácení nemusí trvat tři týdny, je to u každé feny jinak. Obvykle 14 – 21 dní. U mých fen byla různá délka krvácení i při každém hárání.

18.1.2015 16:07
MalinkaBoo

XXX.XXX.62.80

Díky za reakce, to zvracení jsem spojovala ještě s něčím jiným, tak to nebude háráním, ale tím, co jsem si myslela původně.Já jsem si to dala do souvislosti s tím, jak některé ženy snáší menstruaci, některým je taky zle, tak mě to napadlo. Hlídat ji budeme každopádně, ale my vlastně ani bez vodítka nevenčíme nikdy, až na delších procházkách, kde ovšem už zase nejsou psi. Děkuju za reakce.

18.1.2015 17:02

Ještě dodám : Aspoň prostřední týden bych nespoléhala na to, že někde nejsou psi. Psi jsou všude, někdy mám pocit, že snad padají z nebe. Protože při hárání mé feny obléhají náš dům neúnavní nápadníci, nakládám ji do auta a odvážím venčit "do pustin". Nevěřila byste, kde všude se psi objeví. Navíc - bude-li vaše fena "náruživá", najde si sa sama.

18.1.2015 19:36
MalinkaBoo

XXX.XXX.62.80

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě dodám : Aspoň prostřední týden bych nespoléhala na to, že někde nejsou psi. Psi jsou všude, někdy mám pocit, že snad padají z nebe. Protože při hárání mé feny obléhají náš dům neúnavní nápadníci, nakládám ji do auta a odvážím venčit "do pustin". Nevěřila byste, kde všude se psi objeví. Navíc - bude-li vaše fena "náruživá", najde si sa sama.

No však já jsem to tak myslela, že chodíme do pustin. Potkat tam kohokoliv je zázrak v létě, natož tedka v zimě, takže to by se musela opravdu sebrat a běžet x kilometrů za nejbližším psem, což už jsem taky u feny viděla(ne u naší), ale tak to si prostě musím vypozorovat sama. Jinak venčíme na vodítku v okolí domu, protože je to ještě třeštiprdlo, rozeběhne se za kosem a už by byla pod autem, takže na volno jen tam, kde je bezpečno.
Dost mě cuká i myšlenka nechat ji pak vykastrovat, ale zase přítel by ji časem chtěl nechat uchovnit, do čehož já se teda moc nehrnu, ale to se uvidí, takže by nebylo vhodné se té možnosti zbavovat.
Jinak už nezvrací, zblajzla rýži s mrkvi, tak jí do toho k večeři přimíchame i trochu masa, zdá se, že to co měla včera k večeři nebylo nejlepší, to byla naše chyba a ona ji chudák odnesla.

19.1.2015 08:15
Arčule

XXX.XXX.243.253

Hlavně jestli jste si jisti, že opravdu hárá.Nám začala krvácet okolo devátého měsíce a tak jsem si taky myslela, že hárá.Ale pak jsme šli na procházku z kamarádkou a jejím psem a jí se zdálo divný, že ten její pes si naší ani nevšimá.Nasadila mě brouka do hlavy a zašla jsem na veterinu a ortel zněl zánět dělohy-u nás bohužel stejný příznaky jak hárání.Nevím jestli jsou ještě nějaký jiný podle kterých by se to dalo rozlišit Přeji Vám ať máte opravdu jen hárání

19.1.2015 09:17
ruru29

XXX.XXX.40.135

Mám také stafbulku a při prvním hárání se někde kolem 10. Dne dvakrát pozvracela, měla jeden den dost průjem a celý den prospala v pelechu, ač je normálně dost a Kční. Druhý den už byla ok. Předtím jsem měla tři feny a žádná tohle neudělala. Další hárání už byly v pohodě.
Uvařila jsem jí maso s rýží a mrkví.

19.1.2015 10:41
conaf

XXX.XXX.236.249

ANO, s nejvyssi pravdepodobnosti to souvisi. Moje fenka mela prvni harani prujmy, druhe zvracela a dalsi us uplne ok. Ted o nem skoro ani nevime, normalne pracuje, je v pohode. A na to zvraceni nam vet dal tabletky. Stacila 1-2 male denne a byla ok.

19.1.2015 10:44
conaf

XXX.XXX.236.249

Ze s tim nekdo nema skusenost, neznamena ze to nesouvisi, kazda fena to snasi jinak.

20.1.2015 12:37
Abies

XXX.XXX.89.52

ruru29 napsal(a):
Mám také stafbulku a při prvním hárání se někde kolem 10. Dne dvakrát pozvracela, měla jeden den dost průjem a celý den prospala v pelechu, ač je normálně dost a Kční. Druhý den už byla ok. Předtím jsem měla tři feny a žádná tohle neudělala. Další hárání už byly v pohodě.
Uvařila jsem jí maso s rýží a mrkví.

A nemohla to být jen náhoda? Možná něco špatného snědla a udělalo špatně zrovna když hárala.

20.1.2015 13:00
ruru29

XXX.XXX.40.135

Myslím že ne, jelikož hárala, tak se venčila na flexině, navíc si psy dost hlídáme v tomhle směru a od mala zakazujeme cokoliv sbírat ze země - čímž nechci říct, že se to nemůže stát, ale v tu chvíli dost nepravděpodobné. Celý den prospala, byla úplně skleslá. Když se jednou poblila z lososa, tak jako jí bylo blbě, ale ani zlomkem jí to tak nesestřelilo.

20.1.2015 13:25
conaf

XXX.XXX.239.64

Souvisí to s háráním, budte v klidniu.. Ma ted poblaznene hormony, je zmatena, nevi co se s ni deje. Je unavena a neni ji dobre. Zkratka ji nechte par dni v klidu odpocivat a za par dni bude zase normalni, uvidite.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík