Bydlíme v bytovce, v okolí cca 15 metrů jen beton a kamínky, žádná tráva. Nikdy bychom nenechali psa dělat potřebu hned u vchodu, těch patnáct metrů na trávník to vydrží. Což bohužel není přístup našich sousedů, kteří svoje jorkšíry a jacka prostě jen vynesou za dveře, popřípadě postaví na kamínky. Zdivo je zažloutlé, jak je očůrané a všude se válí bobky, jsem zvědavá na ten smrad v létě, až na to bude svítit slunko. Co s nimi? Domluva žádná. Posbírat to a postříkat místa nějakým odpuzovačem psů?
Odpuzovače nefungují.
Jestli není domluva možná, tak vidím následující možnosti:
- přednést to na schůzi družstva (či společenství vlastníků), aby uložili majitelům psů pokutu, ze které by se uhradilo vyčištění a přemalování. Ovšem hrozí, že se s tím "svezete" i vy, protože taky máte psa - těžko někdo dokáže, kteří majitelé jsou čuňata a kteří zodpovědní. Leda snad nějaký kamerový záznam, což je ale zase další náklad
- vyvěsit na nástěnku nějaké prohlášení o tom, že v domě žijí čuňata a aby se dotyční nad sebou zamysleli (veřejná ostuda často pomůže)
- posbírat bobky a naházet je viníkům do schránky.
pidla
napsal(a):
Odpuzovače nefungují.
- přednést to na schůzi družstva (či společenství vlastníků), aby uložili majitelům psů pokutu, ze které by se uhradilo vyčištění a přemalování. Ovšem hrozí, že se s tím "svezete" i vy, protože taky máte psa - těžko někdo dokáže, kteří majitelé jsou čuňata a kteří zodpovědní. Leda snad nějaký kamerový záznam, což je ale zase další náklad
- vyvěsit na nástěnku nějaké prohlášení o tom, že v domě žijí čuňata a aby se dotyční nad sebou zamysleli (veřejná ostuda často pomůže)
To " naházet do schránky " to mě tedy fakt dostalo, tečou mi slzy, jak se řechtám,
už dlouho jsem se takhle nezasmála... díky pidlo...
pidla
napsal(a):
Odpuzovače nefungují.
Tady už lepší radu těžko někdo může dát.
Škoda že nemáme možnost označit odpověď za nejlepší.
Jó... Kdybych já věděla kdo nechává ta psí hovínka kolem mé zahrady, poslala bych mu je klidně i doporučeně poštou.
Abies
napsal(a):
Tady už lepší radu těžko někdo může dát.
Škoda že nemáme možnost označit odpověď za nejlepší.
Jó... Kdybych já věděla kdo nechává ta psí hovínka kolem mé zahrady, poslala bych mu je klidně i doporučeně poštou.
Pro Abies a Pidlu,
já na tohle vlákno nemůžu normálně chodit , protože pořád smíchy slzím a dostaly jste
ode mně, obě dvě, po bodíku, kdybych mohla - tak jich dostanete těch 10...
Abies, to není špatný nápad, aby se mohlo hlasovat o nejlepším příspěvku, to není
od věci... Napište to adminovi, pokud to neuděláte, tak to za Vás napíšu já, protože je to
- ten Váš nápad - super, at se programátor snaží...
Je třeba tu diskuzi občas odlehčit a jsem ráda, že takovej ošklivej a zamračenej den,
pro mě začal tak bezvadně...doufám, že takových - příspěvků bude víc a že to nebyla
jen " bílá vrána ".
Ještě mě napadlo, jak " Pidla " psala - hodit bobky do schránky,
kdyby tohle udělal skoro každý těm, co po svých pesanech neuklízí, tak by těch bobků
po republice určitě ubylo...
Dát do schránky bobky v bubl. Obálce, přidat lístek s poznámkou - bobky vaší rodiny a dobrou chut
vám přeji - pokud si budou poštu číst u oběda či večeře, třeba by to hodně pomohlo
Abies
napsal(a):
Pro Zizalku
Já se taky válím smíchy a to osvěžení je opravdu příjemné do ponurých zimních dnů.
Napište prosím adminovi sama, umíte krásně psát a psaní bohužel není moje silná stránka.
Děkuji za pochvalu, už jsem to udělala, uvidíme, co na to admin...
Abies, nevím jestli umím krásně psát, jestli ano, tak to Vy určitě taky, tedy jako já,
ale já bych ted radši uměla vychovat a pomoci mé malé bišonce Ellince - mrkněte
na fota na profilu, mám jí tam...
Brala bych Arabely prsten, který by mi třeba problém vyřešil, ale vím, že nejsme
v pohádce a že je to bohužel realita, snad to zvládneme...
Kalousheshin
napsal(a):
Nápad možná dobrý, ale po dvou letech stále neznáme jednotlivé sousedy jmény, takže bych se nerada spletla. Třeba
Asi budu spamovat s letáky.
Taky dobrý nápad a ještě, dneska nikdo skoro nepozná, čí bobky a jak staré jsou, pokud je
" mikroskopicky " hned neprohlíží a Ti, co většinou neuklízí po psech, tak když se pes vykadí,
kde nemá, tak dělají jako by nic a jdou dál...
Bobky bych fakt posílala, nebo házela / spíš / do schránek. Je prý v Česku 2 000000 psů,
tak se prostě trefit musíte - padni, komu padni... Oblíbené rčení naších politiků,
omlouvám se - fůůj politika...