Ahoj,
chceme nechat vykastrovat naši fenu.
Zajímalo by mě, jak dlouho jste fenu hlídali?(celý den) aby si stehy nevyndala nebo podobně.
Nechali bychom ji kastrovat v pátek a následující týden by byla doma sama 2h. /přítel ma ranní ja odpolední/ ale to se mi zdá dost riskantní, protože je to třeštidlo a dost se o ní bojím. Samozřejmě bychom si museli vzít jinak volno nebo zajistit hlídání. Jen mě zajímá ta doba, kdy jste ji nespustili z očí...
Děkuji všem za odpovědi :).
Doporučuji zakoupit límec Comfy Collar a fenku na něj přes víkend naučit. Většinou s ním psi nemají žádný problém a je o dost pohodlnější, než klasický satelit. Pokud si na něj zvykne, tak podle mně ty dvě hodiny vydrží bez dozoru. Každopádně zajistit, aby nemohla nikde skákat. Tzn. Nespoléhat se na to, že neskočí, ale doopravdy odstranit z dosahu všechno, na co by vyskočit mohla.
pidla
napsal(a):
Cca týden.
Ono je vcelku pravděpodobné, že by se za ty dvě hodiny nic nestalo, ale pravděpodobnost není jistota. Radši bych si vzala dovolenou.
No právě o to jde..člověk si řekne blbé dvě hodiny, ale ono se to může stát i během 5ti minut...uvažovala jsem, že bych ji dala límec, "obleček" ze stareho trička a to by ji mohlo "zadržet" ale člověk nikdy neví..
umpa.lumpa
napsal(a):
Doporučuji zakoupit límec Comfy Collar a fenku na něj přes víkend naučit. Většinou s ním psi nemají žádný problém a je o dost pohodlnější, než klasický satelit. Pokud si na něj zvykne, tak podle mně ty dvě hodiny vydrží bez dozoru. Každopádně zajistit, aby nemohla nikde skákat. Tzn. Nespoléhat se na to, že neskočí, ale doopravdy odstranit z dosahu všechno, na co by vyskočit mohla.
Byla by zavřená na chodbě, takže to by nehrozilo...spíš už ji vidím jak skáče po dveřích jakmile uslyší klíče v zámku /nějak se to nedokáže odnaučit/.
Zdravím,
taky máme doma třeštiprdlo, cestu domů jsme si teda pobrečely (obě ), ale jakmile viděla ostatní psy doma, tak mi málem utrhla ruku a že s nima bude lítat. Na mě tedy padaly mrákoty, měla jsem strach, aby si nepotrhala stehy.
K věci: doma jsme spolu byly přes víkend, a pak jsem jí začala nechávat samotnou. :)
Až budete mít po operaci, doporučuji ránu mazat nějakým krémem na lepší hojení, my jsme měli CICATRIDINA mast 30g, je normálně lidská, dražší, ale stačí jí malinko, krásně se roztírá a já ji používám na všechno (teď s ní mažu uši králíkovi, špatně snáší přelínávání a má hrozně suchou pokožku).
Stehy si nevykousávala, ani nelízala (nijak zvlášť, jen vždy po tom, co jsem jí to namazala krémem), ale pořád jsem to kontrolovala, kdyby náhodou, že bych dojela pro límec.
Jediné co se nám stávalo bylo, že se pokoušela sundat košilku, ale většinou se jí to podařilo jen napůl, což bylo ještě horší, takže ji pak nosila spíš jenom když byla s ostatními psy.
Jestli nechcete límec kupovat, zkuste se zeptat na veterině, jestli by Vám ho třeba jen nepůjčili, že byste ho potom vrátili. ;) Je určitě lepší ho mít doma, kdyby se snažila dělat skopičiny.
Kupte si určitě límec. Fena ho musí nosit do té doby, než se vytáhnou stehy. Můžete ho sundat, pokud s ní budete a budete jí neustále hlídat - vytrhat stehy si může během minuty.. Za to to myslím nestojí, těch 10 dní nepohody s límcem.
Jinak přes noc bude fena taky bez dozoru s límcem... Takže ty dvě hodiny nevadí. Po víkendu bude z nejhoršího venku..