Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2015 18:39
tiffany

XXX.XXX.215.52

Dobrý den, plánujeme v březnu kastraci fenky a stále váhám, zda klasicky nebo laparoskopicky. Klasicky by to bylo u dr.Olmové v Brně, laparoskopicky na klinice Jaggy. Normálně chodíme k dr. Olmové, tedy byly jsme tam 2x. Ale ona laparoskopie nedělá. Takže se nemohu rozhodnout, zda jít ke své, nebo zda stojí za to, si za laparoskopii připlatit a jít jednorázově na Jaggy. Jinak dotaz není o tom proč, ale kde a jak. Nadávky na kastraci si tedy nechte prosim na jindy. Děkuji za slušné názory.

30.1.2015 22:14
scylla

XXX.XXX.150.32

tiffany napsal(a):
Dobrý den, plánujeme v březnu kastraci fenky a stále váhám, zda klasicky nebo laparoskopicky. Klasicky by to bylo u dr.Olmové v Brně, laparoskopicky na klinice Jaggy. Normálně chodíme k dr. Olmové, tedy byly jsme tam 2x. Ale ona laparoskopie nedělá. Takže se nemohu rozhodnout, zda jít ke své, nebo zda stojí za to, si za laparoskopii připlatit a jít jednorázově na Jaggy. Jinak dotaz není o tom proč, ale kde a jak. Nadávky na kastraci si tedy nechte prosim na jindy. Děkuji za slušné názory.

Z jakého důvodu chcete svoji fenku nechat zbytečně operovat, vystavit bolesti a možným problémům po kastraci?

30.1.2015 23:17
mgtka

XXX.XXX.36.4

Tady se asi normální odpovědi nedočkáte, asi bych konzultovala pro a proti s oběma zvažovanými veterináři a pak se rozhodla sama, popř. Pohledat na internetu starší diskuze nebo články na toto téma.

30.1.2015 23:19
kateausten

XXX.XXX.241.203

scylla napsal(a):
Z jakého důvodu chcete svoji fenku nechat zbytečně operovat, vystavit bolesti a možným problémům po kastraci?

No po tom nám je úplně kulový, paní to tak chce, pes je její majetek, může si s ním dělat co uzná za vhodné, třeba i mrzačit, což dle mne kastrace je

ale třeba tady dojde někdo, kdo neví a není rozhodnut, a tento článek mu pomůže v rozhodnutí, že NE kastrace

http://www.psiskolafalco.cz/vycvik.htm#_kastrace.

30.1.2015 23:51
mgtka

XXX.XXX.36.4

To je zase jen další názor v tom článku, pán má vyhraněné názory(nikdo mu je nebere).
Navíc odsuzuje všemi opěvovaný klikr a považuje za nutnost aby s ním psi spali v posteli.
Stejně jako někteří koňaři pořád říká jak to bylo v divočině v původních smečkách(stádech), ale ani u těch koní to už nejde dělat tak jako by to bylo ve volné přírodě, protože už nejsou tak tvrdí jako původní nešlechtěné zvířata.
Jsem více koňař než pejskař a můžu říct že málokterý hřebec zůstane hřebcem a spousta valachů exceluje ve špičkovém sportu tak nevidím důvod proč by nemohli být úspěšní i vykastrovaní psi, jak píše pan psiskolafalco.
Opět stejně jako on jen prezentuju svůj názor, nehledě na to co jste psala, že nikdo z ás neví proč to paní chce, možná že nechce ale je to potřeba...nám se tu obhajovat nemusí.

31.1.2015 00:23
canis lupus

XXX.XXX.210.131

kateausten napsal(a):
No po tom nám je úplně kulový, paní to tak chce, pes je její majetek, může si s ním dělat co uzná za vhodné, třeba i mrzačit, což dle mne kastrace je

ale třeba tady dojde někdo, kdo neví a není rozhodnut, a tento článek mu pomůže v rozhodnutí, že NE kastrace

Vy máte opravdu zvláštní názory. Útulky se pakují na opuštěných psech, kastrovaná zvířata jsou mrzáci.. A víte, že kdyby všichni psi, s kterými se nepočítá do chovu, byli "zmrzačení", útulky by neměly skoro na čem "vydělávat"? No, je to Vaše věc, Váš názor...
Já například jsem svou fenu musela nechat vykastrovat ze zdravotních důvodů. Kdybych se pro kastraci rozhodla dřív, mohla jsem jí těch potíží ušetřit. A sebe věčného dohadování s nafrněnými majiteli psů během jejího hárání, že když je k dispozici jediný park, tak s ní prostě musím jít tam, aspoň na kraj. A že by taky někdy mohli použít vodítko.
Pro zadavatelku- kastrace oběma způsoby je dnes šetrná ke psu, poraďte se s veterinářem, co bude lepší pro Vaši fenu konkrétně.

31.1.2015 08:58
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Přímo od veterináře mám informaci, že laparoskopická kastrace je paradoxně rizikovější, protože lékař v omezeném prostoru pořádně nevidí, co dělá. Že se kastruje laparoskopicky hlavně proto, že to lidi vyžadují.
Ale je to jen názor jednoho veterináře, neberte to jako absolutně platnou pravdu.

31.1.2015 09:27
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

tiffany napsal(a):

Rozhodně laparoskopicky, je to méně zatěžující a dělají + to myslím i ve vet. Nemocnici.

31.1.2015 09:31
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):

Že by nesdílela vaše pověry?

31.1.2015 13:06
imattree

XXX.XXX.109.11

kateausten napsal(a):

Naše kastrovaná fena se teda nikomu nestraní, je mazlivá k nám i ke zbytku smečky, zkratkovitě nereaguje a ani na nikoho bezdůvodně neútočí, normálně si hraje, jako každý jiný pes. Po výkonnostní stránce nevím, ale jak už bylo zmíněno, např. Valaši bývají i úspěšnější než hřebci.

31.1.2015 13:11
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

tiffany napsal(a):

Kastrujeme klasicky a bez problémů. Osobně teda asi budu radši, když se vet pořádně koukne dovnitř a opravdu vezme všechno.

31.1.2015 16:42
kateausten

XXX.XXX.241.203

canis lupus napsal(a):
Vy máte opravdu zvláštní názory. Útulky se pakují na opuštěných psech, kastrovaná zvířata jsou mrzáci.. A víte, že kdyby všichni psi, s kterými se nepočítá do chovu, byli "zmrzačení", útulky by neměly skoro na čem "vydělávat"? No, je to Vaše věc, Váš názor...
Já například jsem svou fenu musela nechat vykastrovat ze zdravotních důvodů. Kdybych se pro kastraci rozhodla dřív, mohla jsem jí těch potíží ušetřit. A sebe věčného dohadování s nafrněnými majiteli psů během jejího hárání, že když je k dispozici jediný park, tak s ní prostě musím jít tam, aspoň na kraj. A že by taky někdy mohli použít vodítko.
Pro zadavatelku- kastrace oběma způsoby je dnes šetrná ke psu, poraďte se s veterinářem, co bude lepší pro Vaši fenu konkrétně.

Já mám názor kastrace NE, vy máte názor, že kastrace ANO. O nic jiného nejde než o dva protichůdné názory, takže nechápu proč s tím máte problém... A opakuju, dělejte si se svýma psama naprosto co chcete

Cruelty Of Castration - Barbara J. Andrews, TheDogPlace.org Publisher
http://www.thedogplace.org/Spay-Neuter/cruelty-castration_Andrews.asp.

31.1.2015 17:27
kateausten

XXX.XXX.241.203

canis lupus napsal(a):

Jinak teda ještě dodatek - útulky se /imho/ na psech nepakují, to jsem nikde nepsala ani nekritizovala. Na psech se pakují různé rádobyzachránářské organizace, které s útulkama mají pramálo společného.

Neregistrovaný uživatel

31.1.2015 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

mgtka napsal(a):
To je zase jen další názor v tom článku, pán má vyhraněné názory(nikdo mu je nebere).
Navíc odsuzuje všemi opěvovaný klikr a považuje za nutnost aby s ním psi spali v posteli.
Stejně jako někteří koňaři pořád říká jak to bylo v divočině v původních smečkách(stádech), ale ani u těch koní to už nejde dělat tak jako by to bylo ve volné přírodě, protože už nejsou tak tvrdí jako původní nešlechtěné zvířata.
Jsem více koňař než pejskař a můžu říct že málokterý hřebec zůstane hřebcem a spousta valachů exceluje ve špičkovém sportu tak nevidím důvod proč by nemohli být úspěšní i vykastrovaní psi, jak píše pan psiskolafalco.
Opět stejně jako on jen prezentuju svůj názor, nehledě na to co jste psala, že nikdo z ás neví proč to paní chce, možná že nechce ale je to potřeba...nám se tu obhajovat nemusí.

S kastrováním hřebců bych toto vůbec nesrovnávala - protože hřebec se kastruje především z bezpečnostních a "provozních důvodů". Nekastrovaný pes nemusí být tak jako hřebec v doživotní izolaci, nemá nadstandardní nároky na prostory pro odchov, a není nebezpečný pro personál.

31.1.2015 19:50
elaphka

XXX.XXX.213.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
S kastrováním hřebců bych toto vůbec nesrovnávala - protože hřebec se kastruje především z bezpečnostních a "provozních důvodů". Nekastrovaný pes nemusí být tak jako hřebec v doživotní izolaci, nemá nadstandardní nároky na prostory pro odchov, a není nebezpečný pro personál.

Nebezpečný pro personál? Panejo, to je jako předpoklad, že piťas = nekompromisní zabiják.
Omlouvám se za OT.

Zadavatelka: jak již bylo zmíněno výše, domluvte se o pro a proti s jednotlivými veterináři.

31.1.2015 19:54
canis lupus

XXX.XXX.210.131

kateausten napsal(a):
Já mám názor kastrace NE, vy máte názor, že kastrace ANO. O nic jiného nejde než o dva protichůdné názory, takže nechápu proč s tím máte problém... A opakuju, dělejte si se svýma psama naprosto co chcete

Cruelty Of Castration - Barbara J. Andrews, TheDogPlace.org Publisher
http://www.thedogplace.org/Spay-Neuter/cruelty-castration_Andrews.asp.

Mám problém s tím, že označujete kastrované psy za mrzáky. Mám (už druhou) kastrovanou fenu a je to zcela normální, zdravý, veselý a učenlivý pes. Tak jako tisíce dalších.
Shodou okolností je z jedné záchranářské organizace, která se na mě (navzdory Vašim názorům) nijak nenapakovala. Naopak, její "cena", tedy příspěvek té organizaci, byl nižší než cena veterinárních ošetření, která měla za sebou. Navíc se mnou komunikovali, vyšli vstříc podstatně víc, než běžný městský útulek. Ve kterém se při převzetí psa mimochodem také platí, a ani člověk předem neví kolik...
Nemám ráda, když někdo škatulkuje bez ověření informací, to je celé.

Neregistrovaný uživatel

31.1.2015 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

elaphka napsal(a):
Nebezpečný pro personál? Panejo, to je jako předpoklad, že piťas = nekompromisní zabiják.
Omlouvám se za OT.

Zadavatelka: jak již bylo zmíněno výše, domluvte se o pro a proti s jednotlivými veterináři.

Hodných hřebců, ke kterým může kdykoliv kdokoliv včetně dětí nebo žen když mají své dny, znám asi tolik, co piťáků, kteří se neperou se psy. Bohužel ten hřebec má většinou 500 - 800kg, a pokud není důsledně vychovaný (což se dnes moc nenosí), tak je to pro člověka dost nerovný soupeř! Nejsem žádná puberťačka, co zná "koníška" jenom přes ohradu - měla jsem na starosti všechny kategorie hřebců A1/1 od odstávčat přes koně v treninku, až po plemeníky, a za těch cca 18 let vím moc dobře o čem píšu. Tím debatu o koních tady končím.

1.2.2015 08:08
scylla

XXX.XXX.150.32

ať žijou psi napsal(a):
Že by nesdílela vaše pověry?

Možná nesdílí spíš odpovědnost.

1.2.2015 08:25
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Scyllo, jste soudná? vaše náziory a postupy by měly být závazné i pro jiné? vy zodpovědná.

1.2.2015 08:31
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Laparoskopii bych se nebránila, samozřejmě, že veterinář vyjme i tak, co vyjmout má a pro psa je to méně zatěžující, samozřejmě, pokud by bylo už bříško operované, třeba císař, pak by ji asi otevřel, a myslím, že by laparoskopii ani nenabízel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík