Dobrý den,
chtěla bych zde poprosit o pár názorů na toto krmivo.
Mám dvouměsíční štěně, které je od prodejce zvyklé na Calibru.
Pročítala jsem už nespočetné množství názorů na různé druhy krmiv pro štěňata, ale diskuzí ohledně konkrétně BH jsem moc nečetla.
Pochopila jsem, že záleží na tom co konkrétně sedne pejskovi.
Spíš bych pejskovi chtěla dopřát to nej a příjde mi, že ta calibra není složením úplně to nej, ale třeba se pletu.
Jde mi o to porovnat Calibru s BH...aby přechod z jedněch na druhé nebylo pouhé vyhození peněz z okna... Jestli kvalitativně BH předbíhá Calibru.
Počítám i s tím, že by po přechodu BH sednout nemuseli.
Moc díky za každý názor a radu.
Takové srovnání jako umí Miloš vám neudělám, ale můžeme se spolu trochu mrknout na složení (nevím, které Calibre a které Barking Heads máte na mysli, tak jsem vytáhla ze stránek granule pro štěňata).
Calibre:
drůbeží maso a produkty drůbežího původu(>35%), rýže (21%), kukuřice, drůbeží tuk, sušená jablka, kukuřičný gluten, drůbeží hydrolyzovaný protein, přírodní chuť, lososový olej (2%), pivovarské kvasnice, mannan-oligosacharidy (150 mg/kg), frukto-oligosacharidy (100 mg/kg), chelátová měď, chelátový zinek, organický selen, extrakt z juky (80 mg/kg).
Barking Heads:
Vykostěné čerstvé kuřecí maso min. 20%*, sušené kuřecí maso min. 18%*, hnědá rýže, oves, vykostěný losos min. 6%*, sušený losos min. 6%*, čerstvý pstruh, sušená vejce, kuřecí tuk 3, 5%, přírodní aroma, lososový olej 1, 5%, vojtěška, mořské řasy, sušená rajčata, sušená mrkev, prebiotika MOS + FOS, balíček péče pro klouby a vazy Hip & Joint (glukosamin 350 mg/kg, MSM 350 mg/kg, chondroitin 240 mg/kg).
Zvýraznila jsem hlavní zdroje živočišné (kurzívou) a hlavní zdroje rostlinné (tučně). Sice je v Calibře živočišné složky přes 35 %, ale drůbeží maso a produkty drůbežího původu znamenají, že nemáte jistotu, jestli je v granulích převážně namletá svalovina (maso) nebo třeba pařáty. A obsahuje 21 % rýže a ještě k tomu nespecifikovaný obsah kukuřice (je hned za rýží, takže méně než 21 %, ale asi tam bude podstatně ve větším množství než doplňkovém). A ještě je tam kukuřičný gluten (tedy lepek), což je rostlinná bílkovina. Masožravci potřebují převážně živočišné bílkoviny a rostlinné bílkoviny a rostlinné zdroje jen v menším množství.
U BH vidíte živočišné složky rozdělené do několika skupin a v součtu jich tam je podstatně víc než v Calibře. A jsou hezky jasně specifikované (kuřecí maso, losos, pstruh, sušená vejce). Hlavním zdrojem rostlinné složky je hnědá rýže a oves, hnědé rýže je tam méně než 18 % a více než 6% a to platí i pro ten oves. Je to lepší rostlinná složka než kukuřice, která je plná sacharidů a používá se ve výkrmu jatečních zvířat, aby hodně nabrala. Takže BH vycházejí podstatně lépe, co se týče složení.
Takhle si můžete sama prověřit i další krmení, jestli jsou složením vhodná nebo ne. Tam, kde jsou jasně specifikované živočišné složky v přesile, jedná se o kvalitnější krmivo, než když jsou v přesile rostlinné složky. Do granulí pro masožravce nepatří kukuřice, pšenice a jiné hlavní "výkrmné" složky pro býložravce. Kde máte napsáno "maso a vedlejší produkty masného průmyslu" nebo "rostliné cosi a vedlejší produkty rostlinného průmyslu", tak vlastně nevíte, co tam dali nebo nedali. A zbytek je pak už o tom, co vašemu psovi prostě sedne. Ne každému sedne všechno :).
Dobrý deň,
chcem sa spýtať ako ste dopadla na tých Barkingoch. Vyskúšala ste? tiež premýšľam o zmene, doteraz som kŕmila Belcandom, lenže našemu to už nejak prestáva "voňať". Je dlho na tomto druhu a čím je starčí, tým vyberavejší :D. Pozerala som aj tú radu Grein free, na to by som šla rovno. Uvažujem o tom druhu konkrétne BARKING HEADS Quackers GRAIN FREE 12kg. Výhodou mi príde, že je s kačacinou a pstruhom. To bude i krásna srsť. (tu som našla aj nejakú zľavu http://pethome.cz/cs/psi/7079-barking-heads-quackers-grain-free-12kg-5060189110797.html ), čiže aj sa niečo dá ušetriť.
Dajte vedieť prosím, či ste zmenila na barking a ako to dopadlo.
Prosím ostatných o radu, či je dobré prejsť na túto značku.
Ďakujem pekne.
Barking Heads i Carneeval jsou obě výborná krmiva. Odzkoušené jsou u nás oboje. Nejen že pesanům šmakují, ale mají po nich malá pevná hovínka a hlavně se na sluníčku blyští až to píchá do očí. Nádherná srst je asi nejlepším ukazatelem, že jsou to super granulky a chuť se kterou se vrhají na misku mluví taky za vše. Složením jsou obě značky dosti podobné, ale rozhodně neuděláte chybu když se pro ně rozhodnete.
tapinka85
napsal(a):
Barking Heads i Carneeval jsou obě výborná krmiva. Odzkoušené jsou u nás oboje. Nejen že pesanům šmakují, ale mají po nich malá pevná hovínka a hlavně se na sluníčku blyští až to píchá do očí. Nádherná srst je asi nejlepším ukazatelem, že jsou to super granulky a chuť se kterou se vrhají na misku mluví taky za vše. Složením jsou obě značky dosti podobné, ale rozhodně neuděláte chybu když se pro ně rozhodnete.
Tapinka85 a ostala ste pri ktorom druhu? Môžem sa spýtať, ktoré konkrétne ste skúsila od BH?