Se psem do Švýcarska - vlakem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2015 21:21
Neshie

XXX.XXX.80.215

Ahoj, chci se zeptat, jestli jste někdo cestovali z ČR do Švýcarska se psem vlakem? V blízké době plánuju cestu a nemám možnost auta a letadlo určitě nechci. Máte někdo nějaké zkušenosti?

3.2.2015 07:22
lev

XXX.XXX.253.186

Tuhle možnost byste si měla zjistit přímo od Švýcarů, je spousta států, kde psi do vlaků nemohou, nebo mají speciální přepravní podmínky.

3.2.2015 14:17
hunter

XXX.XXX.22.6

Nevím, jestli se něco nezměnilo, ale před pár lety byly tyto podmínky: malí psi umístění v nějakém cestovním boxu nemuseli mít ani jízdenku, berou se jako menší zavazadlo. Pokud by v boxu nebyl, platí stejná pravidla, jako pro větší psi. Větší psi musí mít svůj lístek, buď poloviční lístek do druhé třídy (pes s tímto lístkem s vámi může cestovat i v první třídě), nebo jednodenní lístky pro psi za cca 30 franků, platí i v mhd, existovali i roční jízdenky pro psi za cca 700 CHF. Psa jsem měl s náhubkem na vodítku, nevím, jestli to je povinné, protože jsem viděl psi bez vodítka i náhubku.

3.2.2015 21:28
Neshie

XXX.XXX.80.215

Samozřejmě všechno zjišťuju, kam můžou a kam ne, spíš mi šlo o osobní zkušenost :)
Obecně, co jsem zjistila, tak s klasickými denními vlaky by problém být neměl - náhubek + vodítko + jízdenka. Do autobusů vůbec (eurolines, student agency...) a noční vlaky buď taky ne, nebo myslím když se koupí celé kupé, tak potom ano, ale to by zas byl problém s čůráním apod...

4.2.2015 07:35
Zloun

XXX.XXX.77.46

hunter napsal(a):
Nevím, jestli se něco nezměnilo, ale před pár lety byly tyto podmínky: malí psi umístění v nějakém cestovním boxu nemuseli mít ani jízdenku, berou se jako menší zavazadlo. Pokud by v boxu nebyl, platí stejná pravidla, jako pro větší psi. Větší psi musí mít svůj lístek, buď poloviční lístek do druhé třídy (pes s tímto lístkem s vámi může cestovat i v první třídě), nebo jednodenní lístky pro psi za cca 30 franků, platí i v mhd, existovali i roční jízdenky pro psi za cca 700 CHF. Psa jsem měl s náhubkem na vodítku, nevím, jestli to je povinné, protože jsem viděl psi bez vodítka i náhubku.

Pes, bez psa, se psy

tzn.

platí stejná pravidla, jako pro větší psy
protože jsem viděl psy bez vodítka i náhubku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2015 08:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zloun napsal(a):
Pes, bez psa, se psy

tzn.

platí stejná pravidla, jako pro větší psy
protože jsem viděl psy bez vodítka i náhubku.

Ale no tak, nebuďte takový zloun...

Přidejte reakci

Přidat smajlík