Zdravím,
řeším jistou situaci, , co´´ se psem, aby to pro něj bylo nejlepší možné řešení.
Nastupuji do práce, bydlím v hotelu.
Fenka (teď 2, 5roku, x LR) kdysi při delší samotě (2-5hodin) štěkala a vyla (říkali sousedi). Udělala jsem patřičná opatření (znovu postupný návyk na samotu - první pokus zřejmě nebyl úspěšný, hračky s pamlsky na zabavení hlavy, vylítání před odchodem, relaxační hudba pro psy). Ťuk, ťuk, pomohlo to.
Teď je situace jiná - nemohu se spolehnout na to, že mi někdo fenu v poledne vyvenčí - sice vydrží (od 7-16hod), ale co to je za život? Tak dlouho sama + absence čurání v poledne...
Řeším, zda ji nechat u rodičů - ale. Téměř celou zimu byla v bytě, nemá pořádnou zimní srst. Tak náhlý přechod by odnesla nějakou nemocí. Plus se bojím krmení, mají, svůj styl´´ - trocha toho je nezabije, to maj' na přilepšení atd. - což je na mě jak červený hadr na býka.
Tákže. Dotaz zní, zda je lepší mít ji v autě před prací od cca půl osmé do šesti s tím, že k ní mohu téměř pořád chodit - když nebude zákazník. Ale zase - v autě bude zima. I když si říkám, že si to tam vydýchá + bude se pravidelně hýbat (třeba co půl hodiny/hodinu aspoň na 10 minut ven protáhnout nohy). Je schopná prospat na hotelu celý den - od sedmi klidně do tří - pak ji už budím a jde se ven.
Voda, krmení, hračky, příp. Deka (jako na tělo, pod ní na sedačkách deka je) - vše samozřejmě zajištěno.
Je to moc velká blbost?
jaruha
napsal(a):
Není problém dát auto do stínu.
Pokud je to skutečně místo, kde vůbec nehrozí, že se tam slunce přesune, tak by to teoreticky možná šlo. Ale bojím se, že je jen otázka času, než nějaký kolemjdoucí aktivista zavolá policajty a ti vám vyrazí okýnko, aby fenku "zachránili"...
Nevím, já bych radši nechala fenku doma. Zdravý a dostatečně vylítaný pes deset hodin bez problémů prospí. Nebo není možnost brát si ji do práce? Nevím, co máte za zaměstnání, ale některé firmy to umožňují.
pidla
napsal(a):
Pokud je to skutečně místo, kde vůbec nehrozí, že se tam slunce přesune, tak by to teoreticky možná šlo. Ale bojím se, že je jen otázka času, než nějaký kolemjdoucí aktivista zavolá policajty a ti vám vyrazí okýnko, aby fenku "zachránili"...
Nevím, já bych radši nechala fenku doma. Zdravý a dostatečně vylítaný pes deset hodin bez problémů prospí. Nebo není možnost brát si ji do práce? Nevím, co máte za zaměstnání, ale některé firmy to umožňují.
Ano, nesvítí tam + je to v oploceném dvoře.
Možnost brát si jí dovnitř do práce zkusím vybalit při další schůzce s nadřízeným.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No klidně bych fenu nechala doma, nikdo kdo chodí do práce by nemohl mít psy, vždyt většina psů je osm hodin sama doma. V autě jí bude mnohem hůř než doma v bytě, nemůže se tam hýbat, v mrazu jí bude zima, jakmile se trošku oteplí, uvaří se tam, nespoléhejte na to že dáte auto do stínu, v uzavřeným autě je prostě vedro at je ve stínu nebo ne.Pokud by fena dělala doma problémy a řvala tak bych jí nechal u těch rodičů, pořád lepší je v mrazu běhat po zahradě než ležet v zavřeném autě, a o létě ani nemluvím, krom toho předpokládám že nemáte tak necitelné rodiče aby jí v mraze nebo v dešti nepustili alespoň někam do chodby. To krmení bych taky neřešila, je to pes, mí psi sežerou na co přijdou a nic se jim neděje.
Zkuste trochu reálně zapřemýšlet - většina normálních lidí pracuje 8 -. 9 hod. Denně plus cesta do zaměstnání a zpět. Zdravý, vychovaný, dospělý pes vydrží těch 8 - 9 hodin denně doma sám a bez problémů. Rozhodně je to pro něj lepší a pohodlnější než být tuto dobu v autě. Pokud se psovi věnujete dostatečně po návratu z práce a ráno mu dopřejete aspoň 20_30 min venku, klidně čas, který budete v práci, prospí. Dokud jsme bydleli v paneláku, stejným způsobem jsme se starali o 3 fenky a nebyl to problém. Denní režim: ráno 20-30 minut venku, pak 9-10 hodin klidu, následně delší vycházka a večer dostatečné vyvenčení, je běžný režim bytových psů. Pokud se nejedná o velmi aktivní plemeno, je to dostačující a psi si zvyknou. Jinak by přece mohla psy chovat jen velmi malá část obyvatel měst. Nenechte se znejistit a odradit lidmi, kteří se prohlašují za ochránce psů, ale nežijí v realitě. Mám doma smečku 6ti malých fen a venku obříka na hlídání, chodíme běžně do práce (jinak bychom asi těžko naší smečce zajistili řádnou péči), občas jsme v práci 9-10 hodin, kdy jsou malé zavřené v domě a nijak jim to nevadí.
Přikláním se k názoru nechat v hotelu. A pokud již neštěká a nekňučí vydrží a zvykne si.
Sama nechávám psa doma téměř 9 hodin samotného - bohužel jinak to nejde. Poslední dobou mu pouštím televizi, všimla jsem si že i přes den na ni občas zbystří jakmile tam je nějaké zvíře - tak tam hraje 4 h a pak se automaticky vypne.