Odvlhčovač a pes přes den

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2015 12:21
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravím, kvůli plastovým oknům a mému dalšímu hobby - akvaristice, mám v bytě pekelné vlhko ( mám vlhkoměr, neklesám pod 70% pokud nevětrám pár hodin) velmi vážně uvažuji nad pořízením odvlhčovače.

Přístroje jsou deklarovány jako relativně hlučné, 45dB, což je jen o 10dB méně než pračka.

Problém je v tom, že pes je přes den zavřený na chodbě a v koupelně - mám dvě kočky, a přijde mi, že když je na volno v bytě, ona se nevyspí, nemůžu hlídat jestli je nešikanuje nebo oni jí nesekají a zvyšují se majetkové ztráty. Samozřejmě ale největší vlhkost v bytě je v koupelně a odvlhčovač bych potřebovala dát právě tam.

Jenže, co když bude běžet pár hodin v kuse, když tam bude sama, třeba 4 hodiny a jí to bude rušit a kvůli tomu nebude moc spát. Není to to samé jako jednou nechat zapnutou pračku, ale každý den možná pár hodin.

Je tu samozřejmě možnost, že přes den bude odvlhčovat běžet v obyváku a až přijdu domů, přepojím ho do koupelny, kde již pes nebude. Jen si nejsem jistá, jak dlouhodobě udržitelné to bude.

Má to někdo podobně? Pes má přecijen citlivé uši.
Děkuji.

10.2.2015 12:40
myjka

XXX.XXX.97.34

A co skúsiť ceresit?

10.2.2015 13:44
beastije

XXX.XXX.205.71

myjka napsal(a):
A co skúsiť ceresit?

Mám tři, v chodbě, v obýváku a v koupelně...70% vlhkost

Teď mi teda nějaký rosomák ukousal ten kabel od vlhkoměru, takže to musím spájet, ale venku je vlhko, uvnitř prádlo, 300l akvárium, koupelna bez okna, je to bez šance.

V chodbě je plíseň, nově jsem zjistila, že mi v botníku plesniví letní boty...už to opravdu nejde

Ať žijí plastová okna...

10.2.2015 13:52
myjka

XXX.XXX.97.34

Bohuzial poznam - stara zastavba. Ale nam nastastie ten ceresit zabral a z povodnych 65-70% sme na 35-50%.

Tak snad niekto poradi ohladom hluku.

10.2.2015 18:04
radivababy

XXX.XXX.69.131

Máme doma odvlhčovač, je možné ho nastaviť napríklad na jednu hodinu, resp. Na koľko potrebujete. Našim psom to nevadí, nie je mimoriadne hlučný. Dá sa pri ňom bez problémov spať.

10.2.2015 21:42
koňadra

XXX.XXX.128.51

No, naše psice spí u televize, myčce i digestoři jako zabitá. Myslím, že jakýkoliv monotónní hluk nevadí - pokud to není sbíječka. Konec konců i já nejlépe usínám u televize:(.

11.2.2015 17:28
noemi

XXX.XXX.64.236

Taky máme doma velkou vlhkost - a jestli můžu radit, na Ceresit rovnou zapomeňte, jsou to vyhozené peníze (případně Vám ty nádoby můžu věnovat, s tím, že si dokoupíte tablety).

Máme elektrický odvlhčovač - DOMO, nejlepší výkon x cena je odvlhčovač z Lidlu - jenže ten bývá v akci tak jednou za rok a byl relativně nedávno.

Důležitý je i objem nádoby - pokud bude malý, odvlhčovač se Vám sice automaticky zastaví, ale nebude po tu dobu odvlhčovat.

Pokud jste z Ostravy, jsem schopna zapůjčit na vyzkoušení náš - momentálně ho nepoužíváme, naučili jsme se větrat a zateplení domu situaci krapet změnilo - vlhkost je malinko menší, ale nevlhnou stěny, takže je to o hodně lepší. . .

Přidejte reakci

Přidat smajlík