Uchovnění fenky bez PP

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2015 02:18
angahongoj

XXX.XXX.245.53

Dobrý den,
měla bych otázku ohledně uchovnění fenky bez PP. Koupila jsem si fenku Ridgebacka. Má výborné rodiče, oba s PP a otec dokonce vyhrává výstavy. Roxie je vážně nádherné 7 měsíční štěně a myslím že by stálo za to jí uchovnit. Co mám tedy udělat pro to, aby mi na ni udělali PP a uchovnili ji?
Předem děkuji za odpověď :).

13.2.2015 02:49
bohemica

XXX.XXX.168.11

Jednoduše a stručně napíšu: Vaší fenu RR bez PP nelze uchovnit a PP nelze dodatečně vydat.
To, že mají její rodiče PP a třeba i vyhrávají výstavy ještě neznamená, že také splnili podmínky
chovnosti a že jejich potomkům tedy budou vydány PP.
Na toto téma je tady jistě mnoho starších dotazů a odpovědí, tak se po nich poohlédněte.

13.2.2015 02:52
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

Každé štěně po uchovněných rodičích s PP má PP. Pokud ho Vaše fenka nemá, neprošli její rodiče (zřejmě z důvodu nějaké vady) do chovu. Fenku se Vám tedy uchovnit nepodaří.
Takže bych Vámi, ptala bych se chovatele na toto:
1) odkud mají PP rodiče,
2) proč nebyli uchovněni,
3) proč nemá fenka PP,
4) otec chodí na jaké výstavy? Kdo je pořádá a zaštiťuje?
A chtěla bych ty PP vidět.

13.2.2015 02:56
angahongoj

XXX.XXX.245.53

Papíry jsem viděla na oba, a její maminka měla moc bílou pacičku takže byla nestandartní. Jinak mi právě přijde nefér aby jen kvůli tomuhle nedostala šanci :/.

13.2.2015 03:05
bohemica

XXX.XXX.168.11

angahongoj napsal(a):
Papíry jsem viděla na oba, a její maminka měla moc bílou pacičku takže byla nestandartní. Jinak mi právě přijde nefér aby jen kvůli tomuhle nedostala šanci :/.

Když jste si chtěla pořídit čistokrevného psa s PP, tak jste si měla pořídit čistokrevného psa s PP !

13.2.2015 04:34
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

angahongoj napsal(a):

A o tom to je. Má vadu. Vám se to zdá nespravedlivé, ale pravidla se nevytvářela jen tak pro srandu králíkům. Nebo máte zato, že by se Vám líbila Vaše fenka, kdyby byla bíle kropenatá?
Vaše fenka v sobě nese vadu. Rozmnožovat by se měli pouze kvalitní jedinci. Chovatel Vaší fenky je naprosto nezodpovědný, když svoji fenu s vadou namnožil. Chcete být jako on?
Těch vad může být víc, o kterých Vás třeba ani neinformovali. Bílá barva s sebou často nese horší věci, než je jen projev bílé vady v srsti. Například hluchotu. Vady se taky moc rády přenášejí na další generace, i když třeba v té první nemají projevy.

13.2.2015 08:43
samain

XXX.XXX.152.28

angahongoj napsal(a):

Kolikrát za život jsem se s tímhle setkala. Člověk v rámci úspor zakoupí bez PP pejska, on mu z toho vyrostě krásný exemplář (proč ne, to se stát může) a on se najednou začne zajímat o PP aktivity jako jsou výstavy a chov.

Ne, nejde to!

Podfukem možná, ale legální cestou Nikdy nemůžete dostat PP na psa bez PP

Má to své důvody. Už jsem viděla křížence dvou blízkých plemen, který vypadal jako exscelentní představitel jednoho z rodičovských plemen.
Zkušení chovatelé toho plemene ho obdivovali a chtěli s ním krýt.

Taky jeden z důvodů, proč nejsou psi (ani jiná zvířata) bez doložení a potvrzení nejméně 4 generačního původu předků stejného plemene - zkráceně PP považována za čistokrevná.

Jen u málopočetných plemen, nebo plemen která potřebují osvěžení krve kvůli degeneraci, se vyjímečně povoluje příliv krve psů bez PP (obvykle ze země původu), nebo podobného plemene.

Tito jedinci jsou ovšem až do 4 generace vedení jako Registr.
Ridbacka se to ovšem netýká.

13.2.2015 09:39
angahongoj

XXX.XXX.245.53

tyrana.zvirata napsal(a):
A o tom to je. Má vadu. Vám se to zdá nespravedlivé, ale pravidla se nevytvářela jen tak pro srandu králíkům. Nebo máte zato, že by se Vám líbila Vaše fenka, kdyby byla bíle kropenatá?
Vaše fenka v sobě nese vadu. Rozmnožovat by se měli pouze kvalitní jedinci. Chovatel Vaší fenky je naprosto nezodpovědný, když svoji fenu s vadou namnožil. Chcete být jako on?
Těch vad může být víc, o kterých Vás třeba ani neinformovali. Bílá barva s sebou často nese horší věci, než je jen projev bílé vady v srsti. Například hluchotu. Vady se taky moc rády přenášejí na další generace, i když třeba v té první nemají projevy.

Myslím že nezodpovědné by bylo kdyby svou "vadnou" fenku nerozmnožil, protože pokud jsem dobře informovaná, tak fenka ridgebacka ostatně asi jako i ostatní feny, by měla mít aspon jednou za život štěnata, když se budeme bavit o dobru psa. Jinak vím že jsou nějaké standardy, ale nemyslím si že kvůli trošku víc bílé tlapce u její maminky by měla být moje Roxie vadná a už vůbec si nemyslím že bílá barva by sebou nesla i horší věci jako třeba hluchotu. to je uplně stejné jako kdyby ste tvrdila že člověk s jedním šedivým pramenem nebo jakoukoliv odlišností ve vlasech by kvůli tomu měl mít nějaké geneticky podmíněné choroby...:D pravidla samozřejmě respektuju, jen si myslím, že když má teda papírový oba rodiče, tatínek uchovněný určitě je a maminka má o půl článku víc bílé na tlapce... s tím že by se dal sehnat její celý rodokmen, že musí být nějaká možnost, když je uplně ukázková podle toho co jsem si vyčetla a zjistila.
(jinak nechci nijak oponovat, nebo se dohadovat, jen se chci dostatečně informovat).

13.2.2015 09:54
pidla

XXX.XXX.106.11

angahongoj napsal(a):
Myslím že nezodpovědné by bylo kdyby svou "vadnou" fenku nerozmnožil, protože pokud jsem dobře informovaná, tak fenka ridgebacka ostatně asi jako i ostatní feny, by měla mít aspon jednou za život štěnata, když se budeme bavit o dobru psa. Jinak vím že jsou nějaké standardy, ale nemyslím si že kvůli trošku víc bílé tlapce u její maminky by měla být moje Roxie vadná a už vůbec si nemyslím že bílá barva by sebou nesla i horší věci jako třeba hluchotu. to je uplně stejné jako kdyby ste tvrdila že člověk s jedním šedivým pramenem nebo jakoukoliv odlišností ve vlasech by kvůli tomu měl mít nějaké geneticky podmíněné choroby...:D pravidla samozřejmě respektuju, jen si myslím, že když má teda papírový oba rodiče, tatínek uchovněný určitě je a maminka má o půl článku víc bílé na tlapce... s tím že by se dal sehnat její celý rodokmen, že musí být nějaká možnost, když je uplně ukázková podle toho co jsem si vyčetla a zjistila.
(jinak nechci nijak oponovat, nebo se dohadovat, jen se chci dostatečně informovat).

Tak to jste informovaná velice špatně. Fenka nemusí mít za život štěňata ani jednou, to je jen zastaralá pověra. Nijak jí to neprospěje a jen to rozmnoží populaci psů, kterých je už teď o dost víc, než vhodných domovů. Kdyby měla každá fenka jen jednou za život štěňata, tak se nám tu populace psů každé dva tři roky ztrojnásobí až zečtyřnásobí. Kam ty statisíce, miliony psů dáte - vezmete si je všechny domů?

Že s sebou bílé zbarvení nese hluchotu, je vcelku známá věc. Můžete si o tom přečíst například tady: http://www.sherak.cz/dedicna-hluchota-a-baer-test-959.html

Jak už vám tu napsalo několik lidí, pokud matka vaší feny není uchovněná, NENÍ ŽÁDNÝM ZPŮSOBEM MOŽNÉ vystavit vaší fence PP. Koupili jste si prostě bezpapírovou fenku, bezpapírová byla, je a bude. Tečka.

13.2.2015 09:58
myjka

XXX.XXX.97.34

angahongoj napsal(a):

Evidentne nie ste informovaná vôbec, keď môžete toto napísať. Možno skôr, než začnete zisťovať, či je možné vašu fenu uchovniť, by ste si mali niečo naštudovať o chove, potažmo genetike a nerozširovať bludy a domienky.

A druhá vec, dúfam, že fenu nechcete uchovniť, odhliadnuc od toho, že to nejde, len preto, aby mohla mať šteňatá s PP a že na nej ten jede "nutný" vrh neplánujete uskutočniť.

Nabudúce budete mať ponaučenie a budete si kupovať psa s PP. Prečo ste si vlastne teraz kupovali psa bez PP?

13.2.2015 10:02
bohemica

XXX.XXX.168.11

angahongoj napsal(a):

Pověra, kterou tady uvádíte (že by měla mít fena jednou za život štěňata) je hodně rozšířena mezi laiky.
Není to pravda a potvrdí vám to každý veterinář nebo zodpovědný chovatel. Majitel matky Vaší feny se naopak zachoval nezodpovědně když nestandardního jedince nadále množil v nečistokrevném chovu.
Větší rozšířené bílé barvy nemusí být jedinou vadou (tady se jedná o vadu exteriéru), ale fena (nebo její neuchovněný partner- otec Vaší feny) mohou být nositeli dalších skrytých vad. Mohou být postiženi např. vysokým stupněm dysplazie kyčelních kloubů. Je klidně možné, že majitel feny chtěl fenu uchovnit a rentgenem byla zjištěna vada kloubů, tudíž by do čistokrevného chovu nebyla zařazena z více důvodů.
Protože jste si pořídila štěně nečistokrevné (tedy bez PP) doufejte, že se na Vaší feně neprojeví nějaké zdravotní problémy, které získala po svých rodičích.
Ten fakt, který zmiňujete (že otec Vaší feny je uchovněný pes), je velmi smutné a proti chovatelským předpisům, že svého psa používá v nečistokrevné plemenitbě.
Netvrdím, že psi s PP jsou vždy bez vad, ale právě proto, že čistokrevný chov vyžaduje
před uchovněním různé zdravotní vyšetření na dědičné choroby, tak se snaží chovatelé tato rizika snížit na co nejnižší míru.
Vy sama byste se měla zachovat zodpovědněji než majitel feny, od kterého jste si nečistokrevné štěně koupila a Vaší fenu byste nikdy neměla krýt!

13.2.2015 10:03
angahongoj

XXX.XXX.245.53

bohemica napsal(a):
Když jste si chtěla pořídit čistokrevného psa s PP, tak jste si měla pořídit čistokrevného psa s PP !

Já chtěla psa jako přítele, bylo by mi jedno kdyby měla tisíc vad...jenže vady nemá. Papíry a uchovnit jsem jí chtěla aby měla pěkný potomky až je jednou bude mít. Ne kvůli výstavám, kde z toho má větší prožitek pán než pes, kterej tam musí stát jak trouba v jednom postoji skoro celej den. Jen můj názor. Všichni mi tu zpochybnujete že jsem teda vybrala špatně, přitom jsem si vybrala nejlíp na světě.

13.2.2015 10:06
pidla

XXX.XXX.106.11

angahongoj napsal(a):
Já chtěla psa jako přítele, bylo by mi jedno kdyby měla tisíc vad...jenže vady nemá. Papíry a uchovnit jsem jí chtěla aby měla pěkný potomky až je jednou bude mít. Ne kvůli výstavám, kde z toho má větší prožitek pán než pes, kterej tam musí stát jak trouba v jednom postoji skoro celej den. Jen můj názor. Všichni mi tu zpochybnujete že jsem teda vybrala špatně, přitom jsem si vybrala nejlíp na světě.

Když jste chtěla papíry a uchovnit, měla jste si koupit fenu s papíry a pak ji uchovnit. Ano, vzhledem k tomu, co píšete, jste si vybrala špatně - chcete chovat s PP a přitom jste si vybrala bezpapírovou fenu.

Na tvrzení, že nemá vady, radši ještě počkejte, dokud jí neuděláte rentgeny kyčlí a loktů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2015 10:06

"jenže vady nemá"

a to víte jak?

13.2.2015 10:08
ivulka2

XXX.XXX.155.174

angahongoj napsal(a):
Dobrý den,
měla bych otázku ohledně uchovnění fenky bez PP. Koupila jsem si fenku Ridgebacka. Má výborné rodiče, oba s PP a otec dokonce vyhrává výstavy. Roxie je vážně nádherné 7 měsíční štěně a myslím že by stálo za to jí uchovnit. Co mám tedy udělat pro to, aby mi na ni udělali PP a uchovnili ji?

Dobry den
Koupila jsem si u vietnamcu teplaky se 4 pruhama poradite jak k nim ziskat značku adidas, sice jsou z nějakeho divneho materialu, trči z nich nitě a šite sou buhvi kde ale jinak jsou moc pěkne a bylo by škoda je nenosit jako adidas a všichni mi je chválí že by chtěly ty same.Ja jsem si taky z obrazku zjistila a načetla že jsou jako adidas.

13.2.2015 10:25
bohemica

XXX.XXX.168.11

angahongoj napsal(a):

I psího přítele by si člověk měl vybírat zodpovědně!
To, jestli Vaše fena skryté vady má nebo ne nebo zda sama není nositelkou dědičných vad, to byste zjistila
až po vyšetření veterinářem.
Průkaz původu není nic jiného než průkaz původu, tedy doklad o rodičích, prarodičích...a o tom, že předci psa, na kterého byl PP vydán odpovídají požadavkům standardu, splnili podmínky k uchovnění a štěňata
byla odchována dle Chovatelskému řádu.
V žádném případě PP nezavazují majitele čistokrevného psa k účasti na kynologických akcích.
Pouze s jedinci, které chtějí jejich majitelé uchovnit, mají určité povinnosti před zařazením do chovu (bonitace, výstavy, zkouška z výkonu, zdravotní vyšetření...každé plemeno má k uchovnění jiné podmínky).
Nejlépe na světě si nevybere nikdo, ale před takovým závažným rozhodnutím, jako je pořízení psa, byste si měla zjistit předem alespoň základní informace a teprve potom důkladně vybírat mezi chovateli. Nebo jste se měla s někým poradit.
Přeji Vám i Vaší feně abyste žili dlouhý a zdravý život, ale zkuste se poučit a příště si psa vyberte opravdu nejen "nejlépe na světě", ale i zodpovědněji!

13.2.2015 10:39
aritim

XXX.XXX.19.70

angahongoj napsal(a):

Pokud jste chtěla psa jako přítele, tak PP nepotřebujete. Papíry se opravdu dodatečně nedají vystavit, a to ani u štěňat po rodičích bez vad.
Vaše fena vady nemá, ale může je předávat dál na potomstvo. Nemůžete vědět, jestli by měla pěkné potomky, nebo potomky s vadou. Jak vidíte podle matky vaší feny, která je s PP, tak i bezvadní rodiče mohou předat potomkům vady bránící v uchovnění. Proto se v další plemenitbě nevyužívají psi ani s malou vadou, aby se vadní jedinci co nejvíc eliminovali. I tak se to může objevit po x generacích. Bílé znaky u jinak jednobarevného plemene mají tu nehezkou vlastnost, že se rády rozlézají. Proto se tak přísně hlídá jejich výskyt.
Pokud máte zdravou a hezkou fenku, tak jste si vybrala dobře psa jako společníka, ale ne psa na další chov.
A mimochodem, naprostá většina psů výstavy miluje, jako čas, který může strávit společně s pánem. V kruhu se předvádí pár minut, zbytek je pro něj výlet se spoustou zážitků.

13.2.2015 10:43

angahongoj napsal(a):

Super, že jste si vybrala dobrého kamaráda a psa, který vám připadá jako nejhezčí na světě.

Ovšem to nic nemění na tom, že Roxy je bezpapírový ridgeback, kterých po světě běhají tisíce a z chovatelského hlediska mají nulovou hodnotu. Ne, tím nijak nehaním vaší fenu, nevylučuje se to s tím, že může být super psem a že se vám moc líbí, ale jestli máte psy ráda, tak jí nemnožte.

Chov psů není o tom, že máte super fenku - a vůbec vás nezajímá, jestli nemá flek navíc, špatné kyčle nebo že nemá průkaz původu - a tak seženete super psa a hurá, máme štěňátka. Tak se to prostě nedělá. Kdyby to provozoval každý, tak - počítejte se mnou. Jedna fena, která je úžasná a za život musí mít aspoň jednou štěňata. Průměrně je ve vrhu šest štěňat - u velkých plemen samozřejmě víc, ale berme průměr. Z těch šesti štěňat jsou průměrně tři holky. Za dva roky mají ty tři holky každá šest štěňat, to znamená, že za dva roky jejich devět dcer mají každá šest štěňat, a za dva roky má 27 fenek každá šest štěňat, za další dva roky má 81 fen každá šest štěňat a za další dva roky vrhne 243 fenek svá štěňata.

Ta první krásná fenka, která musela mít jednou štěňata, umírá stářím a na světě v tu chvíli běhá 6 + 18 + 54 + 162 + 486 + 1458 = 2184 jejích potomků a to počítám pouze ty v samičí linii, protože kolik pejsků si zasloužilo svatbu a krásnou fenečku?

Neregistrovaný uživatel

13.2.2015 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Všem přispěvatelům děkuju a tleskám za ty, co mají psy opravdu rádi a jak jste se snažili to vysvětlit. Bohužel mám trochu obavy, že slečna ještě toliko nedospěla, aby pochopila...

13.2.2015 11:16
Clayton

XXX.XXX.232.147

Když jste chtěla fenu bez PP, tak s ní prostě nemůžete na výstavy ani ji uchovnit.To je jedna z nevýhod bez PP.Množit štěňata bez PP je velmi nezodpovědné.Zkuste si někdy všimnout, že když se půjdete podívat do útulku, najdete tam z 99% křížence a psy bez PP, protože za a) má jak zdravotní tak povahové vady b) už je pejsek omrzel a přestali si ho vážit ( byl levný ).Zkrátka většinou pro lidi nemá pes bez PP moc velkou cenu, ale výjimky se najdou všude.V žádném případě nezavrhuji psy bez PP ( Každé zvíře je krásné ), ale jen jako mazlíčka a i tam ryskujete zdraví.Určitě bych nerozmnožovala psy bez PP už jen kvůli těm štěňatům.Přeji Vám krásný život se svojí tenkou, mějte soucit.

13.2.2015 11:33

angahongoj napsal(a):

A viete aj dôvod prečo by mala mať fena šteňatá aspoň raz život? Lebo pokiaľ si myslíte, že kvôli pyomtere( zápal maternice), či rakovine mliěnej zľazy, tak toto vám nezaručí ani jeden pôrod, ani dva pôrody a v niektorých prípadoch ani tri pôrody. Ak si myslíte, že kvôli psychike, tak sa mýlite tak isto, pretože v prírode je bežné, že suka skrátka vrh nemá za celý život.
K ostatnému... chovný pár musí byť uchovnený, krytie musí byť ohlásene. A na základe toho chovateľ môže požiadať o vydanie preukazu pôvodu svojich šteniat. Pokiaľ jeden z rodičov nezodpovedá štadardu, tak holt uchovnený nebude. Psov je na svete veľa, vy sa tu rozčuľujete kvôli jednej packe, ale za päť generácií bielych paciek by z RR bol odkznakový pes...žiaden pes nie horší, ani lepší, ale keď toho neštandardného( a nejde iba o biele znaky, občas ide o zuby, občas o zdravie) pustíte do chovu, geometrickou radou jeho nedostatky rozšírite ďalej. Nemusia sa ukázať hneď( tak ako u vašej fenky napr), ale môžu sa prejaviť ob generáciu.

13.2.2015 13:40
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

angahongoj napsal(a):
Dobrý den,

Vaše fenka může být sebekrásnější, dokonce takové, ž kdyby měla PP dala by vše fleka, ale protože není pejsek s PP, nemůže být uchovněna, uchovnují s jen psi s PP, je to administrativní opatření, mějte z ní radost i tak.

13.2.2015 13:47
Clayton

XXX.XXX.232.147

Přesně tak, buďte ráda za to, jaká je a važte si toho, že máte tak krásného psa bez PP.Buďte na ni pyšná.

13.2.2015 14:01
lev

XXX.XXX.253.186

A myslíte si, že když vám někdo ukázal kopie nějakých průkazů původu, že to jsou opravdu její rodiče ? Takových případů už bylo a bohužel i bude, pokud budou lidi kupovat napodobeniny.Myslím, že byste si měla nejdříve něco o psech nastudovat, třeba příště už takový "nákup" neuděláte.

13.2.2015 14:04
davidka

XXX.XXX.194.111

Zadavatelko, o fenotypu a genotypu jste asi nikdy neslyšela, chtělo by to si o tom něco nastudovat. Ještě doporučuji přečíst si o recesivně děděných vadách.

To, že náš pes je nejkrásnější na světě, si myslíme všichni. Bez posouzení odborníkem, tzn,. rozhodčím na výstavě, nemá takové tvrzení žádnou chovatelskou cenu. Nebo vy byste v parku řekla někomu, že má nestandardního psa? Že není nádherný? smajlík
Mějte z fenečky radost, buďte šťastná, že je i přes její nejasný původ zdravá a že zjevem i povahou odpovídá plemenu, které jste chtěla. Mnozí takové štěstí nemají, i když jim rádobychovatel ukázal PP rodičů, ze štěněte vyrostl klasický kříženec. U neregistrovaných chovů nikdy nevíte, jestli fena byla opravdu nakrytá tím popsaným psem.

13.2.2015 14:05
samain

XXX.XXX.152.28

angahongoj napsal(a):

No tak psa jako přítele máte a buďte ráda. A jestli máte ráda i jiné pejsky, tak toho svého přítele nerozmnožujte.
O výstavách máte povědomí zjevně velmi mlhavé.
Vaše fenka zkrátka štěňata s PP mít nemůže. Pokud se budete chtít věnovat chovu s PP, musíte si příště pořídit fenu s PP. To je základ.

13.2.2015 15:18

angahongoj napsal(a):
Dobrý den,

Žasnu co lidi dokážou vymyslet za kraviny. Koupila jste si psa s pp tak se s ním smiřte, dělejte s ním to co psi bez pp dělat můžou a nespekulujte o nesmyslech.Pokud chcete uchovňovat psa, tak si pořidťe štěně s pp. Každému jeho vlastní pes připadá nádherný, i kdyby byl sebevíc ošklivý. Psa bez pp prostě uchovnit nejde, a konec. Nechápu to, sama mám psa s pp, o kterém vím že má vadu, je to vada která se nikam nezapisuje, nikdo o ní neví, pes je pracovně vynikající, ale i kdyby vyhrál milion závodů a soutěží tak nikdy uchovněný nebude. nejsem na tom tak blbně abych si musela něco dokazovat tím že po mém psu zbude kvanta štěňat.

13.2.2015 16:29
kashttan

XXX.XXX.159.61

Fascinuje mě, jak si lidi pořídí vořecha, údajně proto, že nechtějí chodit na žádný blbý výstavy a chtějí mazlíka a ne psa na chov. A pak se zblázní začnou obíhat voříškiády jako vzteklí a množit na svý štěně štěňata -_-

13.2.2015 17:02
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

angahongoj napsal(a):

"pokud jsem dobře informovaná, tak fenka ridgebacka ostatně asi jako i ostatní feny, by měla mít aspon jednou za život štěnata, když se budeme bavit o dobru psa."
Jste ŠPATNĚ informovaná.

"nemyslím si že kvůli trošku víc bílé tlapce u její maminky by měla být moje Roxie vadná a už vůbec si nemyslím že bílá barva by sebou nesla i horší věci jako třeba hluchotu"
Myslet, znamená NEVĚDĚT. Opravdu se mýlíte.

"s tím že by se dal sehnat její celý rodokmen, že musí být nějaká možnost"
Ta možnost tu NENÍ.

15.2.2015 14:19
awake

XXX.XXX.115.136

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Všem přispěvatelům děkuju a tleskám za ty, co mají psy opravdu rádi a jak jste se snažili to vysvětlit. Bohužel mám trochu obavy, že slečna ještě toliko nedospěla, aby pochopila...

Já mám pocit že slečna má jen zaručeně pravdivé informace od chovatelky své feny. Ta dle mě koupila fenu s PP s tím, že již při odběru věděla že nebude na chov s PP (bílou packu již měla při odběru). Fena povyrostla a majitelce se zachtělo na ní odchovat vrh. A aby nějak "obhájila" před budoucími majiteli své rozhodnutí má fenu krásnou a zaručeně zdravou (ale nevyšetřenou takže si jen myslí že je zdravá) ten zatracený klub jí nechce uchovnit kvůli krásně zbarvené pacičce (dědičné "vadě") a dokonce by jí chtěli nutit jezdit na ty otravné výstavy jen proto, že má fena PP (naprostá blbost. Pes s PP na žádné výstavy nikdy nemusí pokud ho majitel nechce uchovnit. Některá plemena nemají dokonce do chovu výstavu povinou ani jednu). Každá fena přeci musí mít štěňata (nechápu proč když zdravotně jí to nijak nepomůže. To jsou jen výmluvy lidí co odchovávají bez PP. Ani všichni jedinci s PP navíc uchovnění a vyšetření se do chovu nikdy nedostanou) a proto ta nádherná fena musí mít vrh bez PP. A tuto svou zaručenou pravdu bude předávat majitelům svých štěňat protože ti co jí to zde vysvětlují mají určitě všichni psy s PP a ty "zatracené" bezpapíráky nemají rádi, takže jí všichni přeci zaručeně lžou a závidí jí.

15.2.2015 15:09
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

angahongoj napsal(a):

Než se začnete pouštět do tak odvážných diskuzí, nedejbože se pustíte do nějakého rozmnožování psů, zkuste si prosím nejdříve něco o chovu psů zjistit. Takovou snůšku nesmyslů v jednom příspěvku jsem hodně dlouho nečetla..

> Žádná fena nemusí mít štěňata. Tento mýtus je založený na zcela sobeckém přemýšlení člověka, který prostě musí mít nutně štěňátka..
> Vaše Roxy je vadná v tom, že nese odlišnost ve standardu ve svých genech. Maminka může mít kousek bílé tlapky, štěňata po Vaší Roxy mohou mít už všechny čtyři nohy bílé. Vady se totiž většinou během generací násobí, víte. A za pár generací takového neuváženého množení dojde k tomu, že ridgeback nebude ridgeback, ale strakatá kravička.
> Nic dohledat zpětně nepůjde, nepůjde to ani dodělat, protože fenka Vaší Roxy má vadu, kvůli které nemůže mít štěňata s PP. Čili její potomci nikdy PP mít nebudou.

15.2.2015 15:11
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

ivulka2 napsal(a):
Dobry den
Koupila jsem si u vietnamcu teplaky se 4 pruhama poradite jak k nim ziskat značku adidas, sice jsou z nějakeho divneho materialu, trči z nich nitě a šite sou buhvi kde ale jinak jsou moc pěkne a bylo by škoda je nenosit jako adidas a všichni mi je chválí že by chtěly ty same.Ja jsem si taky z obrazku zjistila a načetla že jsou jako adidas.

Normálně. Upárej jeden pruh.

15.2.2015 15:18

umpa.lumpa napsal(a):

T.j. feně uříznout tu bílou nohu ?smajlík

15.2.2015 16:00
adam77

XXX.XXX.230.6

umpa.lumpa napsal(a):

Nene, čím víc pruhů, tím lepší adidas

15.2.2015 16:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

adam77 napsal(a):

Dobrý!

15.2.2015 19:26

adam77 napsal(a):

Přesně tak, mě to taky v obchodě řekli že čtyři proužky víc adidas.A když to říká prodavač, tak to určitě je pravda.

Pro zadavatelku: Vážně by vám nevadilo, kdyby vaše Roxy měla tisíc vad? Kdybyste ji například musela nechat v roce a půl utratit kvůli zdravotním potížím, kdyby ji každý krok bolel tak, že se sotva doplíží před vchod se vyvenčit, apod.?

13.7.2015 10:54
13.7.2015 11:14
Clayton

XXX.XXX.104.9

A pak že jsou psi s PP drazí... Tady máte ''levného'' bezpapíráčka za 10 000.

13.7.2015 11:19

Clayton napsal(a):
A pak že jsou psi s PP drazí... Tady máte ''levného'' bezpapíráčka za 10 000.

Přesně, no nekupte to!

13.7.2015 11:27
atamanka

XXX.XXX.111.240

V inzerátu se píše, že matka je s PP Interšampion, šampion. Otec taky s PP, snad lze uchovnit i bez výstav? Tak proč štěňata jsou bez PP?

13.7.2015 11:49
kerrynekk

XXX.XXX.92.130

atamanka napsal(a):
V inzerátu se píše, že matka je s PP Interšampion, šampion. Otec taky s PP, snad lze uchovnit i bez výstav? Tak proč štěňata jsou bez PP?

Nevím přesně jaké jsou podmínky pro uchovnění ale určitě bude nutná výstava, výsledky DKK, DLK a OCD, bonitace.

13.7.2015 11:53
awake

XXX.XXX.115.136

Našla jsem na klubových stránkách - BONITACE - K přihlášce připojte kopii rodokmenu + kopie vyhodnocení DKK a DLK, kopie výstavních posudků min. ze dvou výstav (od třídy mladých a výše, přičemž jedna výstava musí být pořádána KCHRR na nichž vystavovaný jedinec nebude hodnocen hůře než VD. Jsou-li výsledky z výstav zapsány v rodokmenu, nemusí se dokládat. Bez těchto dokladů nebude pes připuštěn k bonitaci.

Takže bez výstavy by uchovnit neměl jít. Ale že by nedostal ani VD?
Když mám chovnou fenu stačí vybrat na krytí chovného psa. Pokud byla fena uchovněna je nesmysl na ní odchovávat bez PP. Leda by byla stará a nemohla již mít vrh s PP.

13.7.2015 12:14
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Na výstavě se nehodnotí DKK a DLK. Takže jestli neprošla...

13.7.2015 12:37
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Na tom prvním obrázku už se jeví, že má fena šediny, poslední obrázek-rodivší fena vypadá úplně jinak, nevidím světlou packu, tak tomu nerozumím...smajlík

13.7.2015 13:02
inusanka

XXX.XXX.98.58

Mám krásnou fenu s PP, která není chovná. Prostě je neplnochrupá a i když u našeho plemene je toto chybou jen u nás, opravdu jsem ji nejela uchovnit jinam, jako to udělali s její maminkou. Protože je to vada a nese s sebou i jiné problémy. Stejně jako bílá s sebou často nese poruchu sluchu, neplnochrupost může mít vliv na krácení čenichu. To bychom potom mohli uvažovat, jestli je to fakt taková vada když jí chybí jen jeden zub...
Štěňata mít nebude, už z toho důvodu, že pes s PP by ji krýt neměl a nesmí a tak by to zase musel být pes neuchovněný nebo bez PP.
Měla jsem nádherného psa bez PP, znala jsem oba rodiče, oba to byly importy s PP, majitelé si je pořídili pro radost a prostě pořídili jeden vrh. V žádném případě neměli společné předky, oba byli opravdu krásní, štěňata byla všechna bez problémů. Nebyl by problém s tím psem krýt jakoukoli domácí fenu...

13.7.2015 14:29
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Názor, že každá fena by měla mít aspoň jednou v životě štěňata, mě zvedl ze židle a chvilku jsem viděl rudě... ... a takoví lidé si pořizují psa...

13.7.2015 14:50
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Hodonak napsal(a):
Názor, že každá fena by měla mít aspoň jednou v životě štěňata, mě zvedl ze židle a chvilku jsem viděl rudě... ... a takoví lidé si pořizují psa...

Snem každé fenky je přece být matkou a ony ty slečny a paní jí chtějí ten sen o mateřství splnit, to dá rozum..

13.7.2015 14:58
mishule

XXX.XXX.99.26

Hodonak napsal(a):

Tak nějak. Sousedi nechali teď připustit fenku NO, je to krasavice, opravdu výstavní jedinec, ale samozřejmě, bez PP. Odůvodnili mi to tím, že fena by měla mít jednou za život štěňata a že já když je po svojí bezpapírové BOC nechci, tak jsem divná.

Ovšem fenka od nápadníka utekla (nechali ji u známých -majitelé psa, přes noc) a fenka se ještě podvečer vrátila sama domů. Upřímně doufám, že z toho banda malých výtržníků nebude.

13.7.2015 15:08
fawnalee

XXX.XXX.229.100

Taky fenečka, která nutně musela mít štěňátka...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/49803610/Prosim-pomozte.php

13.7.2015 15:26
Sapp

XXX.XXX.134.241

mishule napsal(a):
Tak nějak. Sousedi nechali teď připustit fenku NO, je to krasavice, opravdu výstavní jedinec, ale samozřejmě, bez PP. Odůvodnili mi to tím, že fena by měla mít jednou za život štěňata a že já když je po svojí bezpapírové BOC nechci, tak jsem divná.

Ovšem fenka od nápadníka utekla (nechali ji u známých -majitelé psa, přes noc) a fenka se ještě podvečer vrátila sama domů. Upřímně doufám, že z toho banda malých výtržníků nebude.

Já jsem taky divná:) když jsem nenechala štěňátka své předchozí feně s vadou (ale za to s PP) a ještě divnější, zvláštnější a úplně mimo , když štěňátka nejsou v plánu ani po mé standardní krásné /nejkrásnější/ současné papírové fence. Holt někteří divní si nemyslí, že každá fena potřebuje mít za život "aspoň jedna štěňátka"

13.7.2015 16:16
Dája6

XXX.XXX.40.42

Lexaurin
Podle mě jsou fotky každý jiné od někud stažené a nebo posbírané s dřívějška. Jsou úplně jiné a o jiném pejskovy. Tak se to jeví mě.
Dája.

13.7.2015 16:17
Clayton

XXX.XXX.104.9

Mou nestandardní Výmarku (s PP) chtělo nakrýt již několik majitelů psů.''Oni by byli tááák roztomilé...'' Nechápou, že takoví psi slouží jako mazlíčci a kámoši na výlety a dál se NEMNOŽÍ! Ona má sice jen žluté pálení, ale její štěňata by mohla být žlutá celá.No jak by to plemeno zachvíli vypadalo...

13.7.2015 16:18
Dája6

XXX.XXX.40.42

Fawnalee
Tohle je hrůza .
To se nedá ani slušně komentovat fuj...
Dája.

13.7.2015 17:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

fawnalee napsal(a):
Taky fenečka, která nutně musela mít štěňátka...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/49803610/Prosim-pomozte.php

Chudák fenka...a štěňata asi dají zadarmo, co?

Teda za a) by mě zajímalo, kde jim ten císař dělali - 10 tisíc u takhle malé fenky, no, nevim nevim...přijde mi to až dost. za b) opět se ukazuje, jak jsou lidi nezodpovědní a nemají nachystáno - chci-li chovat, musím se snad připravit i na to nejhorší - císař či úhyn fenky, piplání štěňata, apod. a být pak mile překvapen, že je vše v pořádku a fena to zvládla na jedničku. Za c) pochybuju, že štěňata darují, takže proč takovým lidem nějak pomáhat? ať si to poplatí z peněz, za která štěňata prodají... tohle by uměl každý napsat smutný inzerát, jak potřebuje pomoct, ať mu to nějaký blbec zacvaká a on si pak schrábne prachy za štěňata a příště třeba zas nakryje - vždyť se to pořád vyplatilo... :/.

13.7.2015 17:50
Felow

XXX.XXX.188.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Že by tazatelčina fena?
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2545196/zadam-stenatka-rhodeskeho-ridgebacka-bez-pp/.

Těžký nestandart - u všech vyfocených štěňat - té bílé je opravdu moc-ty rozlezlé náprsenky s prokvetlými vnitřky nohou.(o tlapkách nemluvě) Podle mě, jestli to byl feny první vrh-tak také těžká nezodpovědnost(evidentně ve starším věku-riziko dispozice různých onemocnění). Jestli ta jedna fotka stojícího psa(pohlaví není vidět) je otec(s největší pravděpodobností dle samčího výrazu a hlavy) tak tam se mi těžce nelíbí zuby...

13.7.2015 18:10

V té serii fotek jsou určitě dvě feny a možná i dvoje štěňata.

13.7.2015 18:15

V té serii fotek jsou určitě dvě feny a možná i dvoje štěňata.

Holt množky a ještě za desítku

13.7.2015 18:15

Holt množky a ještě za desítku

No, nekupte to !

13.7.2015 18:17

No, nekupte to !

No právě! 40tis v kapse, pecka, za vořechy!

16.7.2015 02:29
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Lexaurin napsal(a):
Na tom prvním obrázku už se jeví, že má fena šediny, poslední obrázek-rodivší fena vypadá úplně jinak, nevidím světlou packu, tak tomu nerozumím...smajlík

S tou pravou bílou přední packou je to fakt divné. U rodivší feny to bílé zbarvení na pacce fakt nevidím !

16.7.2015 02:32
fikovnice

XXX.XXX.240.1

fikovnice napsal(a):
S tou pravou bílou přední packou je to fakt divné. U rodivší feny to bílé zbarvení na pacce fakt nevidím !

Aha, "Orionka" už píše výše, že jsou na snímcích dvě feny... !

16.7.2015 22:19
jerry 22

XXX.XXX.90.135

Pěkně se tu do Vás pustili.Tak, že papíry pro svou fenku nedostanete už víte a co se týče budoucích štěňátek, tak se stejně zařídíte po svém.Ale stejně bych doporučovala zamyslet se nad tím co tu bylo napsáno.Mám psa RR bez PP je krásný a nezdá se to jen mě, byla jsem už dvakrát oslovena chovateli s PP, jestli by bylo možno s ním připustit jejich fenu, protože je prý vůbec nenapadlo, že by PP neměl.Můj pes pochází od fenky jako je ta Vaše, je po rodičích s PP, ale ona je nemá, je krásná, odpovídá standardu, má perfektní povahu a je svou rodinou milována.A tak ji její rodina vybrala krásného ženicha.
Můj pes je sice krásný, máme ho rádi a proto šetříme na umělou kyčel.Kontrolou v chovu se nedá předcházet všem nemocem, ale něco se dá předvídat.Také na tom není psychicky moc dobře, ale to nevím, jestli nemůže být tím, že než se dostal k nám vystřídal čtyři různé rodiny.
Pokud se přece jen rozhodnete pro štěňátka doporučovala bych si zájemce o štěňátka zajistit předem RR mývá početné vrhy 10 štěňat není vyjímkou a protože jednoho už máte, tak sama dobře víte kolik stojí ho živit.

17.7.2015 20:00
bilusik

XXX.XXX.168.4

...Mám psa RR bez PP je krásný a nezdá se to jen mě, byla jsem už dvakrát oslovena chovateli s PP, jestli by bylo možno s ním připustit jejich fenu, protože je prý vůbec nenapadlo, že by PP neměl... A kolik to řeklo o něm rozhodčích nebo poradců chovů, co znají do detailu co se má hodnotit podle exterieru. Že řekne nějaký jouda, co má prvního papíráka a nezná poředně do detailu standard plemene, že je hezký a nevidí na něm laickým okem žádnou vadu - to opravdu nic neznamená. Máte udělané DKK a DLK - to jsou totiž hrubé zdravotní vady, které nejsou na první pohled vidět, ale proto nemá spousrta těchto velkých plemen PP - že jsou po rodičích vyloučených pro vysoké DKK nebo DLK z chovu a tyto těžké zdravotní vady nejsou na jedinci na první pohled patrné - ale nějaký důvod, proč nemá jinak exterierově podle vás pěkný pes PP tam jistě bude a dost často jsou to právě zdravotní důvody - nevyhovující vysoký stupeň minimálně DKK. Takže nevidím důvod těmito pro vás, krásnými, jedinci krýt, když byli vyřazeni z chovu pro geneticky dědičné a přenosné vady a nemoci. Ale takhle na to asi nepohlížíte...

17.7.2015 20:20
jerry 22

XXX.XXX.90.135

A právě tak to bylo myšleno, že můj, jinak krásný pes má jak píšete hrubé zdravotní vady, které nejsou na první pohled viditelné.Narodil se proto, že se dva majitelé krásných psů bez PP rozhodli a nakryli, aniž by zjišťovali zdravotní stav jedinců.Měl to být příklad, proč psy bez PP dál nemnožit, pokud to vyznělo jinak, tak se omlouvám.

17.7.2015 20:26
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

jerry 22 napsal(a):
Pěkně se tu do Vás pustili.Tak, že papíry pro svou fenku nedostanete už víte a co se týče budoucích štěňátek, tak se stejně zařídíte po svém.Ale stejně bych doporučovala zamyslet se nad tím co tu bylo napsáno.Mám psa RR bez PP je krásný a nezdá se to jen mě, byla jsem už dvakrát oslovena chovateli s PP, jestli by bylo možno s ním připustit jejich fenu, protože je prý vůbec nenapadlo, že by PP neměl.Můj pes pochází od fenky jako je ta Vaše, je po rodičích s PP, ale ona je nemá, je krásná, odpovídá standardu, má perfektní povahu a je svou rodinou milována.A tak ji její rodina vybrala krásného ženicha.
Můj pes je sice krásný, máme ho rádi a proto šetříme na umělou kyčel.Kontrolou v chovu se nedá předcházet všem nemocem, ale něco se dá předvídat.Také na tom není psychicky moc dobře, ale to nevím, jestli nemůže být tím, že než se dostal k nám vystřídal čtyři různé rodiny.
Pokud se přece jen rozhodnete pro štěňátka doporučovala bych si zájemce o štěňátka zajistit předem RR mývá početné vrhy 10 štěňat není vyjímkou a protože jednoho už máte, tak sama dobře víte kolik stojí ho živit.

Pokud tím psem chce někdo krýt jen na základě vzhledu, tak to není chovatel, ale idiot.

17.7.2015 20:32
jerry 22

XXX.XXX.90.135

Tak se to, ale bohužel u většiny psů bez PP dělá.

17.7.2015 21:06
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

jerry 22 napsal(a):

Mám psa RR bez PP je krásný a nezdá se to jen mě, byla jsem už dvakrát oslovena chovateli s PP, jestli by bylo možno s ním připustit jejich fenu...
Mluvím o takovém "chovateli".

17.7.2015 21:17
loolucy

XXX.XXX.60.30

jerry 22 napsal(a):

Myslíte žen u psi bez PP? Já vím, že je to častá praktika i u těch s PP...

17.7.2015 21:20
Šarina

XXX.XXX.231.146

bilusik napsal(a):
...Mám psa RR bez PP je krásný a nezdá se to jen mě, byla jsem už dvakrát oslovena chovateli s PP, jestli by bylo možno s ním připustit jejich fenu, protože je prý vůbec nenapadlo, že by PP neměl... A kolik to řeklo o něm rozhodčích nebo poradců chovů, co znají do detailu co se má hodnotit podle exterieru. Že řekne nějaký jouda, co má prvního papíráka a nezná poředně do detailu standard plemene, že je hezký a nevidí na něm laickým okem žádnou vadu - to opravdu nic neznamená. Máte udělané DKK a DLK - to jsou totiž hrubé zdravotní vady, které nejsou na první pohled vidět, ale proto nemá spousrta těchto velkých plemen PP - že jsou po rodičích vyloučených pro vysoké DKK nebo DLK z chovu a tyto těžké zdravotní vady nejsou na jedinci na první pohled patrné - ale nějaký důvod, proč nemá jinak exterierově podle vás pěkný pes PP tam jistě bude a dost často jsou to právě zdravotní důvody - nevyhovující vysoký stupeň minimálně DKK. Takže nevidím důvod těmito pro vás, krásnými, jedinci krýt, když byli vyřazeni z chovu pro geneticky dědičné a přenosné vady a nemoci. Ale takhle na to asi nepohlížíte...

Bilusiku, vy jste evidentně příspěvek od "jerry22" nečetl(a) moc pečlivě...
Jerry, napsal(a) jste to moc dobře!

18.7.2015 09:50
bilusik

XXX.XXX.168.4

Šarina napsal(a):
Bilusiku, vy jste evidentně příspěvek od "jerry22" nečetl(a) moc pečlivě...
Jerry, napsal(a) jste to moc dobře!

To jsem opravdu nečetl pečlivě to se přiznávám, četl jsem jen začátek k tomu co jsem citoval. Takže na konci bych se dočetl asi to, co jsem napsal i já.

Přidejte reakci

Přidat smajlík