Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2015 23:27
Clayton

XXX.XXX.142.161

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je lepší vodítko pro velkého psa, jestli ploché nebo kulaté.A co si myslíte o reflexních vodítkách.Vybírám teď nové a nemůžu se rozhodnout.Děkuji všem.

21.2.2015 14:36
Clayton

XXX.XXX.142.161

No tak, to tady nikdo nemá na psa vodítko?

21.2.2015 14:39
kopek

XXX.XXX.236.191

Clayton napsal(a):

Ja mám dve...
Prečo nezájdete do obchodu, kde si máte možnosť pozrieť, ohmatať atď. a rozhodnúť sa podľa toho čo sedí vám ? To sa človek ozaj s každou hlúposťou musí radiť na internete ? Ako chcete potom psa vychovávať či cvičiť, keď si neviete poradiť s takto triviálnou vecou. Navyše aj tu asi bude platiť, že 100 ľudí = 100 názorov, riaďte sa tým svojim.

21.2.2015 14:42
pidla

XXX.XXX.106.11

Clayton napsal(a):

To máme, ale jaksi neznáme vašeho psa. Klidného, netahacího psa jde vodit klidně na tkaničce od bot, na temperamentního nevychovance je potřeba horolezecké lano.

21.2.2015 14:42
loolucy

XXX.XXX.60.30

My máme i ploché i kulaté, kulaté mi příjde pohodlnější, tolik neřeže, když pes náhodou zatáhne, ale většinou nosíme ploché, protože je fešnější :D :)
Já vybírám vodítka podle toho, jak se mi hodí k bundě, takže jich máme požehnaně. Po pár letech je vždy věnuji do útulku ;).

21.2.2015 14:44
Clayton

XXX.XXX.142.161

Dobře, koupím si od každého jedno, neřešte to.

21.2.2015 14:45
Clayton

XXX.XXX.142.161

loolucy napsal(a):
My máme i ploché i kulaté, kulaté mi příjde pohodlnější, tolik neřeže, když pes náhodou zatáhne, ale většinou nosíme ploché, protože je fešnější :D :)
Já vybírám vodítka podle toho, jak se mi hodí k bundě, takže jich máme požehnaně. Po pár letech je vždy věnuji do útulku ;).

Děkuji za slušnou odpověď.

21.2.2015 16:58
davidka

XXX.XXX.212.160

Kdyby byl jeden typ lepší než ten druhý, tak by se vyráběl jen ten jeden.
Každému přece vyhovuje něco jiného. My máme ploché i kulaté, já víc používám ploché, můj muž má raději kulaté.
Já se spíš dívám na materiál, vždy si vezmu před koupí vodítko do ruky. Některé vám ruku při tahavém psu spálí, ale zas je třeba lepší na údržbu.

21.2.2015 17:43
vava69

XXX.XXX.98.20

Ploché mi nevyhovuje. Spatně se mi s ním pracuje. Vhovuje mi kulaté - to co vypadá pletené jako lano. Máme ještě jedno kulaté, které má nějakou výztuhu a jakoby kolem toho je opletené a trochu se to kolem toho vnitřku hýbe. to spálí ruku a není tak ohebné.

21.2.2015 18:13
imattree

XXX.XXX.109.4

Já používám měkké ploché a lepší vodítko jsem snad ještě v životě neviděl, ale nejlepší je opravdu zkusit, protože každému sedne něco jiného, nezapomeňte, že vodítko pravděpodobně trochu změkne i se trochu vytáhne.

21.2.2015 20:18
Clayton

XXX.XXX.235.145

Všem děkuji za příspěvky.Doteď jsem měla ploché, ale to mě spálilo, tak hledám něco lepšího.Jinak můj pes není žádný nezastavitelný tahoun, ale když se těší do parku, vidí své psí kamarády nebo když hárá...prostě občas dostane vodítko pěkně zabrat.

21.2.2015 21:03
ruru29

XXX.XXX.211.52

Ploché, mám od pí.Ščučkove už asi 7 let, je lehké, udrží cokoliv, strašně příjemné do ruky, neklouze a nepali. Nekupujeme propinaci, může se stát ze v kroužku zůstane prst.

21.2.2015 21:12
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Používám odjakživa kulaté vodítka dvou karabinové přepínaci, hodí se i v situaci když potřebuji psa někam cvaknout tak zbytečně nemusím karabinu odepínat z obojku protáhnout ji ručkou a cvaknou zase zpět.

22.2.2015 12:45
Clayton

XXX.XXX.235.145

A mohla bych se zeptat, jak funguje ten posuvný systém?Všude píšou, jak je superextra pevné, tak bych ho chtěla vyzkoušet, ale nechápu, jak ho prodloužit/zkrátit.Děkuji.
PS:Nejde mi sem vložit odkaz ani fotka, takže do vyhledávače musíte napsat ''vodítka tamer''.Omlouvám se.

22.2.2015 13:42
kopek

XXX.XXX.236.191

To nie je posuvný systém v pravom slova zmysle. Je to dlhé vodítko, ktoré má karabínu na každom konci a prišitých niekoľko krúžkov. Jedna karabína ide na obojok a druhá do ľubovoľného krúžku, tým sa vodítko sktracuje/predlžuje, dá sa použiť aj na dvoch psov.

22.2.2015 15:40
Clayton

XXX.XXX.235.145

kopek napsal(a):
To nie je posuvný systém v pravom slova zmysle. Je to dlhé vodítko, ktoré má karabínu na každom konci a prišitých niekoľko krúžkov. Jedna karabína ide na obojok a druhá do ľubovoľného krúžku, tým sa vodítko sktracuje/predlžuje, dá sa použiť aj na dvoch psov.

Dvojkarabinové vodítko chápu, mám ho doma.Tam se přepíná karabina na různé kroužky a zkracuje/prodlužuje se, ale ten tamer to má jinak.Karabina NA OBOJEK je jen jedna a druhá ''horolezecká'' karabina je příplá do jakéhosi uzlu dole na vodítku.Žádné kroužky, žádná zacvakávací karabina to mě právě nejde do hlavy.

23.2.2015 08:50
Clayton

XXX.XXX.235.145

Posouvám...

23.2.2015 08:59
Kalousheshin

XXX.XXX.47.94

I mezi rovnými a hladkými nylonovými vodítky je velký rozdíl, nejlíp si to osahat v obchodě.

23.2.2015 13:41
Clayton

XXX.XXX.104.9

Jo, jo.Podle materiálu.A teď jsem si právě vybrala velmi pevné, prodlužovací, kulaté vodítko značky Tamer a nechápu, jak to mám prodloužit/zkrátit. Je tam takový uzel a s ním se má asi pohybovat po vodítku, já nevím.Potřebovala bych poradit.Všem děkuji.

23.2.2015 13:56
kopek

XXX.XXX.236.191

Clayton napsal(a):
Jo, jo.Podle materiálu.A teď jsem si právě vybrala velmi pevné, prodlužovací, kulaté vodítko značky Tamer a nechápu, jak to mám prodloužit/zkrátit. Je tam takový uzel a s ním se má asi pohybovat po vodítku, já nevím.Potřebovala bych poradit.Všem děkuji.

Skúste sem dať fotku vášho vodítka, možno sa niekto "chytí" a poradí.

23.2.2015 14:12
tapina

XXX.XXX.211.113

Tamer vodítko funguje tak, že když je vklidu, nenapnuté, posunutím uzlu můžete nastavovat Vám vyhovující délku (větší velikost ucha - kratší vodítko), když je vodítko napnuté, uzel se tahem zajistí a k posunu nedochází. Je to podobné jako přepínací vodítko, akorát nemá ty kroužky, do kterých se může skřípnout prst apod.

23.2.2015 14:15
tapina

XXX.XXX.211.113

tapina napsal(a):
Tamer vodítko funguje tak, že když je vklidu, nenapnuté, posunutím uzlu můžete nastavovat Vám vyhovující délku (větší velikost ucha - kratší vodítko), když je vodítko napnuté, uzel se tahem zajistí a k posunu nedochází. Je to podobné jako přepínací vodítko, akorát nemá ty kroužky, do kterých se může skřípnout prst apod.

To povolení provedete tak, že jakoby ten uzel zastrčíte dovnitř, jako byste jej chtěla rozplést, tím se povolí, tahem ho utáhnete, zajistíte.

23.2.2015 14:51
Clayton

XXX.XXX.104.9

Moc děkuji za vysvětlení. Koupím si toto vodítko.

23.2.2015 15:07
tapina

XXX.XXX.211.113

Clayton napsal(a):
Moc děkuji za vysvětlení. Koupím si toto vodítko.

Na sbazar.cz mají podobný typ toho vodítka, akorát na posuvné části není karabina, ale kroužek. Je to za zlomek ceny, pokud byste to třeba chtěli nejdřív vyzkoušet.

23.2.2015 16:17
Clayton

XXX.XXX.104.9

tapina napsal(a):
Na sbazar.cz mají podobný typ toho vodítka, akorát na posuvné části není karabina, ale kroužek. Je to za zlomek ceny, pokud byste to třeba chtěli nejdřív vyzkoušet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík