Prosím nevíte někdo copak je tohle za rasu pejska ? mam ho z útulku a tam mi řekli že je to labradorský retrívr ale jsou mu 4 měsíce a příde mi že na toto plemeno je malý poradíte mi prosím ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tohle je labradorský retrívr. ten váš je voříšek a z retrívra nemá opravdu ani chloupeček. Spíš v něm vidím trošičku knírače.

Potkala jsem ve čtvrtek slečnu s velice podobným voříškem. Co mě na nich zaujalo, bylo to, že ho měla perfektně vychovaného. Super psík !
Nezáleží na tom, jestli je to labrador nebo knírač, když mu dáte péči a dobře ho vychováte, bude to bezvadný kamarád.
napsal(a):
Potkala jsem ve čtvrtek slečnu s velice podobným voříškem. Co mě na nich zaujalo, bylo to, že ho měla perfektně vychovaného. Super psík !
Nezáleží na tom, jestli je to labrador nebo knírač, když mu dáte péči a dobře ho vychováte, bude to bezvadný kamarád.
Jo ti vořeši mají něco do sebe. Kamarádky vořecha občas hlídám.
napsal(a):
Samozřejmě davame mu tolik lasky co jen můžeme je to naše miminko. :).

Jestli jsou mu 4 měsíce, tak ještě povyroste, tlapky se na té fotce také zdají dost mohutné.

lekvaris
napsal(a):
Tady ještě jedno foto z dneška.
Ju, na téhle fotce vypadá že by tam troška z labíka mohla být, ale možná i z nějakého ohaře, nebo dalmatina, možná i z německého ovčáka, těžko říct. Je to prostě pejsek, jak si ho vychováte takového budete mít a nechte se překvapit co z něj vyroste.
Já tam tedy labíka nevidím ani při největší fantazii, docela by mě zajímalo na základě čeho to takhle v útulku odhadli. Jinak je to moc hezký pejsek a když se mu budete věnovat bude i dobře ovladatelný. Jinak velikost se dá docela dobře odhadnout podle tlapek. Hodně štěstí s novým parťákem!

kalliope
napsal(a):
Já tam tedy labíka nevidím ani při největší fantazii, docela by mě zajímalo na základě čeho to takhle v útulku odhadli. Jinak je to moc hezký pejsek a když se mu budete věnovat bude i dobře ovladatelný. Jinak velikost se dá docela dobře odhadnout podle tlapek. Hodně štěstí s novým parťákem!
Já ho tam vidím prootže jsem podobného měla.
napsal(a):
Jestli jsou mu 4 měsíce, tak ještě povyroste, tlapky se na té fotce také zdají dost mohutné.
Ony ale ty tlapky mohou být často zavádějící. Moji příbuzní mají také "vořecha", já si jej občas půjčuji. Pro zajímavost přikládám foto, když byl ještě štěněcí miminko. Od všech varování, že podle tlap z něj vyroste nejméně 30kg-ový pes. No a dnes je mu téměř 7let, je to asi nejúžasnější pes, jakého jsme kdy měli (a že jich bylo!) a váží cca 13 kg .
Ještě 2 fotky, kde jsou vidět poměrně mohutné tlapy. On měl vůbec nepoměrně větší přední nohy a tlapy k tělu .
Jinak pes zadavatelky je hezký a milý, ale labouše v něm moc nevidím.
fikovnice
napsal(a):
Ony ale ty tlapky mohou být často zavádějící. Moji příbuzní mají také "vořecha", já si jej občas půjčuji. Pro zajímavost přikládám foto, když byl ještě štěněcí miminko. Od všech varování, že podle tlap z něj vyroste nejméně 30kg-ový pes. No a dnes je mu téměř 7let, je to asi nejúžasnější pes, jakého jsme kdy měli (a že jich bylo!) a váží cca 13 kg .
Kolik vážil na téhle fotce? Mně přijde mrňavej. Mohutné tlapy znamenají, že štěně (obvykle) hodně vyroste, ale zase se nedá očekávat, že z dejme tomu půldruhakilového štěněte vyroste čtyřicetikilový mamut. Prostě vyroste hodně vzhledem ke své aktuální štěněčí velikosti.
pidla
napsal(a):
Kolik vážil na téhle fotce? Mně přijde mrňavej. Mohutné tlapy znamenají, že štěně (obvykle) hodně vyroste, ale zase se nedá očekávat, že z dejme tomu půldruhakilového štěněte vyroste čtyřicetikilový mamut. Prostě vyroste hodně vzhledem ke své aktuální štěněčí velikosti.
Jejda, to nevím. Já jsem jej obstarávala pro příbuzné, pár dní u mě pobyl, předpokládám, že jsem jej i vážila, ale už si to bohužel nepamatuji. U něj bylo ještě zajímavé, že měl opravdu mohutný hrudník - to tam možná vidět je. No ale velikostně - on není teď v dospělosti ani velký. Vzhledově tam já vidím něco z jezevčíka, má spíše kratší nohy a takové zavalitější tělo. Naštěstí nemá povahu jezevčíka (nic proti, jen třeba rozhrabané záhony by asi příbuzní těžko nesli; on přitom v podstatě jako štěndo nenadělal žádnou škodu, jen jej strašně bavilo cokoli krást - od ponožek až třeba po osušku - pamatuji, jak jsme seděli u stolu, on "nenápadně" do koupelny, hezky pomaličku a pak trysk a osuška asi 5x větší než on vlála za ním, jak ji měl v zubech ).