Tisíckrát omílané téma, ale zřejmě resistence blech je strašná věc. Mám 4 psy, všechny doma, někdy venku (jak chtějí), kde jsou ve styku s našimi i kolemjdoucími kočkami... Jak jinak, dostali blechy. Koupila jsem Scalibor, obojek, který není levný, ale vloni mi krásně zabral, tak jej vyfasovali všichni 4. Jenže jeden ze psů se dál škrábal a já i po 4 dnech objevila 2 blechy. Tak jsem koupila Orthosan a psa vykoupala. Viděla jsem jak odpadem odplouvají asi 4 blechy. Zároveň jsem objednala Frontline Combo ve větším množství, i do zásoby, i pro kočky a pro psy pro následující sezónu. Vše (pelíšky) jsem samozřejmě vyprala. Nasadila zpět Scalibor obojek. Jeden den klid, druhý den se stále ten stejný pes škrábal. Po 3 dnech jsem tedy použila pipetu Frontline Combo a všechny kočky co jsem kde našla :) dostaly za krk také (kočičí) Frontline. Jenže pes se škrábal dál a opět jsem našla v hnědobílém kožichu blechu. Jedná se o malé plemeno, vážící 9 kg. Po vzoru velkých psů dostal ještě jednu pipetu mezi kyčle a... stále se škrábe a blechám je to zcela fuk! Jiným psům, co mám doma stačil Scalibor a na ně blechy neskáčou. Poraďte mi prosím jakoukoliv značku, nebo jinou pomoc. Já už opravdu nevím, co dělat, ani čím to může být...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě u psa zabrala tableta Comfortisu. Na 25 kg stála 288, -, přivezl mi ji veterinář, je ke spolknutí. Jediná nepříjemnost je, že to pes může vyzvracet, ale zabírá spolehlivě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zajděte si na veterinu. Tam jsou k dostání přípravky, které nejsou volně prodejné - ale které ještě fungují.
Dobrý den, taky mi pomohl nejvíc Comfortis. Tedy, zabraly všechny (celkem asi 4) přípravky, jenže ne na sto procent. Comfortis přerušil jejich vývojový cyklus (způsobí jejich neplodnost). Blechy se mi dostaly domů právě přes psa se Scaliborem. Podle návodu měl ještě působit, ale asi jsou blechy odolné. Než jsem to zjistila, přelezly na kočky a těm se nedá dát cokoliv. Tak jsem zkoušela a zkoušela. Comfortis těch potvor zabil nejvíc, ale po dvou týdnech se zase objevily. Tak kočky dostaly obojky, pes taky- Beaphar a byt jsem zamořila biokillem, ačkoli jsem se tomu chtěla původně vyhnout. Nemáme koberce, takže jsem denně luxovala a vytírala a stejně odolávaly. Ale po tomhle už od nich máme pokoj.
Dejte jim Comfortis, vystříkejte byt a po měsíci jim dejte obojky, ať nepřinesou další. Bude to sice ještě něco stát, ale zbavit se těch potvor za to stojí.
Je to nekonečné téma a zřejmě nekonečný problém, přitom zajímavá věc..
Můj pes měl také nějakou tu blechu, tak jsem z nedostatku času koupil v lékárně pipetu, která se jmenuje SPOT ON. Největší balení pro psy nad 35kg (3 ks tam jsou) a ani jsem nečekal, že to zabere, stojí to cca 200 Kč. Ale naopak, zabralo, koupil jsem to ještě 2x potom a vždy na cca 3 měsíce klid. ALE - pes od známých, menší, ta samá lokalita, nikam moc nechodí, většinou je doma a blechy má, onen přípravek mu nezabírá, šampony taky ne, obojky sporadicky. Roli hraje zřejmě více faktorů, než jen typ přípravku.
Dobrý den,
taky jsem bojovala u mé fenky dlouhosrsté kolie, takže pro blechy ráj :D zkoušeli jsem různé pipety a spoty všechno bylo hrozně drahé a účinost na měsíc. Vykašlala jsem se tedy na tyto přípravky prodávané veterinářem a koupila přírodní prostředek:
http://www.baron.cz/pes/klistata-blechy/ochrana-klistata-blechy/o-0
zabral mnohem lépe a zároveň působí i na klíšťata. Nejdříve po procházce v lese tak 3-4 klíšťata poté tak jedno za měsíc a jenom po ní lezly a nepřisály se. Takže za mě už jen tyto přípravky a žádná chemie.
U nás v okolí je hodně psů a toulavých koček, tak můj pes občas taky nějakou tu blechu chytne.
Ty potvory se rychle přizpůsobí a přípravky na hubení často používané už na ně nezabírají.
Já se vždycky poptám páníčků z okolí co dávají proti blechám a použiji něco jiného.
Tentokrát to byl obojek Kiltix a zabral na 100%.
Jsme z Prahy a většina chovatelů zde dává pipety.
Dobrý den !
Chovám psy již 65 let. Vystřídal jsem NO, knírače, jezevčíky. U všech těchto plemen jsem se potýkal s blechami. Dříve bylo k dispozici DDT a tekutý fenoform. Zabíralo to dobře, ale za nějaký čas ze zase objevily, někdy byl i rok pokoj. Od doby co mám již druhého bultriéra, první 10 let nyní 3 letého, se blechy u tohoto plemene po celou dobu nevyskytly. Nevím čím to je, asi blachám jejich krev nechutná, nebo co já vím, ale je to tak. Přeji hezký den
Dobrý den,
u blech je nejčastějším způsobem nakažení nově vylíhnutá blecha. K přenosu ze zvířete na zvíře dochází pouze minimálně - když už blecha má svého vhodného hostitele, nemá potřebu skákat na jiného.
Vzhledem k tomu, že pouze dospělci blech jsou na zvířeti a vajíčka, larvy a kukly v prostředí, je velmi podstatnou součástí boje proti blechám očista prostředí. Obávám se, že jednou vyprat pelíšky nestačí. Jedna samička blechy denně vyprodukuje až přes padesát vajíček, která odpadávají ze psa do prostředí, všude, kde se pes pohybuje. Samozřejmě, že v pelíšku jich je nejvíc, ale mohou napadat do spár v podlaze, do gauče, do koberce... Od vajíčka do nové blechy to může trvat až skoro rok a během té doby můžou být v pohodě někde zalezlé v koberci a čekat. Takže doporučuji klidně několikrát do týdne vysávat (na sucho, larvy i kukly mají rády vlhko, takže nedoporučuji čištění koberců na mokro) pelíšky, deky apod. vyprat, ideálně na 65°C, aby došlo k zabití stádií, případně vyházet.
Neméně důležité je samozřejmě i mít psa ošetřeného antiparazitiky. Tam je důležité i vědět, zda se přípravek vstřebává do krve, kdy se vlastně parazit musí napít krve, aby došlo k jeho zabití a nebo jestli se šíří kožním mazem, kdy dochází k zabití parazita již po kontaktu s kůží (Scalibor, Frontline Combo), ale vždycky parazit musí přijít do kontaktu s hostitelem. Aby se paraziti k Vašemu psovi ani nepřiblížili, musela byste použít něco s repelentním účinkem, např. BioBand od Beapharu nebo jsou na trhu i další značky. Také můžete denně psa vyčesávat hustým hřebenem - všiváčkem, tím mu taky určitě pomůžete. Píšete, že pouze jeden pes má problémy - vzhledem k tomu, kolik přípravků jste napsala, že už jste na něj použila, si myslím, že se úplně klidně může drbat kvůli nim, zejména po vykoupání v Orthosanu. Ano, uvědomuju si, že jste na něm ty blechy taky našla, ale nemusí být jedinou příčinou drbání. Mně se například fena JRT po aplikaci obojku Scalibor drbala tak, že jsem ho musela sundat a druhá byla úplně v pohodě.
Také je nutné si uvědomit, že trvá i několik dní, než se přípravek po aplikaci rovnoměrně rozšíří po celém povrchu těla. Proto je snad u každého přípravku v příbalovém letáku napsáno, že dva dny před a dva dny po aplikaci se pes nesmí koupat.
Ve Vašem případě bych pokračovala v očistě prostředí, psovi bych alespoň dva až tři týdny od poslední aplikace nedávala žádný jiný přípravek a pravidelně bych ho vyčesávala. Boj s blechami je běh na dlouhou trať a je zde mnoho faktorů, které ovlivňují výsledek.
Doufám, že se Vám brzy podaří zvítězit.
Přeji pěkný den.
Bára.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Máma má za souseda takového podivína, kterému se neustále množí doma psi a že jsou zablešení až hrůza, o tom ani nemluvím. Sama se s ním a jeho psy potkává venku za humny, takže její feňule měla blechy imrvére. Dostala už v létě za krk Frontline a je bez blech přes to, že se s nima setkává několikrát týdně...Není to reklama, ale má kocoura, tak proto Frontline. Na klíšťata už u nás nezabírá, ale blechy v pohodě.
milannn
napsal(a):
Je to nekonečné téma a zřejmě nekonečný problém, přitom zajímavá věc..
Můj pes měl také nějakou tu blechu, tak jsem z nedostatku času koupil v lékárně pipetu, která se jmenuje SPOT ON. Největší balení pro psy nad 35kg (3 ks tam jsou) a ani jsem nečekal, že to zabere, stojí to cca 200 Kč. Ale naopak, zabralo, koupil jsem to ještě 2x potom a vždy na cca 3 měsíce klid. ALE - pes od známých, menší, ta samá lokalita, nikam moc nechodí, většinou je doma a blechy má, onen přípravek mu nezabírá, šampony taky ne, obojky sporadicky. Roli hraje zřejmě více faktorů, než jen typ přípravku.
Dobrý den!
Termín "SPOT ON" je pouze způsob aplikace léčivé látky - kapkou za krk (jak píšete - pipeta).
Myslím, že jste přehlédl celý název přípravku; nedomnívám se, že by byl nějaký lék zaregistrován pouze pod tímto termínem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Přípravek Exspot zní podobně.Možná to byl on..
fikovnice
napsal(a):
Dobrý den!
Termín "SPOT ON" je pouze způsob aplikace léčivé látky - kapkou za krk (jak píšete - pipeta).
Myslím, že jste přehlédl celý název přípravku; nedomnívám se, že by byl nějaký lék zaregistrován pouze pod tímto termínem.
Měl jsem na mysli přesně toto: http://www.bioveta.sk/products/top-spot-on-stronger-dog-sol-/.
Jediné, co se mi osvědčilo je Neostomozan. Jak přímo na psy (nepoužívat na kočky!), tak i k sanaci prostředí. Působí i repelentně, blechy nejsou na tento přípravek rezistentní, je levný.
Koupíte u veterináře nebo si nechte odlít v lékárně.
http://teraplus.cz/index.php?s=product&id=323.
milannn
napsal(a):
Měl jsem na mysli přesně toto: http://www.bioveta.sk/products/top-spot-on-stronger-dog-sol-/.
Aha, díky za upřesnění. Účinnou látkou je tedy permetrin.
Moc děkuji za reakce, mnohé mě posunuli kus dál. Mimo to jsem se rozhodla pro razantní řez - koupila jsem novou sedačku a pelíšky . Koberce nemám, tak alespoň jedno plus... Zdá se mi, že se stav zlepšuje, ale nechci to zakřiknout. Možná to chtělo čas, možná pomohla výměna nábytku... Každopádně příště zkusím nějaký nový preparát, který jsem ještě neaplikovala, vyberu něco z vámi nabízených. Ještě jednou díky všem za reakce.
Taky bojuji s blechami a i když našeho pejska koupu každý týden, vše přepírám a vytírám savem, stačí aby byl chvíli venku a má je zase. Jako poslední jsme dostali od Vet tabletu. Blechy z něj padaly polomrtvé.Je to 14 dní a má je stále.
Co si myslíte o obojcích proti klíšťatům a blechám? Mě to přijde vůči psům dost hrozné.Když uvážíte, jak citlivý má čich a musí 24 hodin denně ten smrad čichat, přijde mi to jako týrání.
A co tablety a spreje? Spreje mám používat jen v rukavicích.Co to musí udělat s organismem toho psa? A ke všemu začínají být blechy odolné vůči všemu.
Slyšela jsem že když se květy luční kopretiny nějak rozdrtí a vetřou do srsti, blechy zmizí.Už aby začaly kvést, hned to vyzkouším :).
U nás zafungoval Scalibor (http://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/intervet-scalibor-antiparazitni-obojek-65cm/#!o=2)... ale zkusili jsme i spot Duowin (http://www.veterinarnipece.cz/duowin-contact-spot-on-2934.html) - ovšem bez úspěchu.
Jitules

XXX.XXX.61.26
O scaliboru jsem ted četla také positivní reference, viz článek k výběru obojků proti belchám http://pethome.cz/cs/blog/post/antiparazitni-obojek-pro-psy-foresto-scalibor. Jak dlouho ti vydrží, funguje po deklarovanou dobu?
Sabinna

XXX.XXX.89.52
Scalibor je hodně účinný, bohužel také hodně psů má na něj alergii.
Vloni jsme měli obojek Foresto.
Pes neměl ani blechy, ani klíště.
http://pet-food.cz/antiparaziticke-obojky-pro-psy/foresto-38cm-obojek-pro-male-psy-do-8kg.html.
doglover

XXX.XXX.238.109
Na blechy je dobrý sprej Immo Shield. Likviduje parazity na fyzikální bázi, takže nemůže vzniknout rezistence.