Psí pamlsky a péče o chrup

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2015 16:06
mishule

XXX.XXX.99.26

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jaké používáte při výcviku nebo jen tak, pamlsky. Můj žrout (BOC) je především na piškoty, ale více méně za jakýkoli pamlsek je schopná se postavit na hlavu.

Jde mi spíše o to, zda máte zkušenosti s nějakou značkou pamlsků, která by byla vyloženě špatná, či vyloženě dobrá. Vím, že každému psovi chutná něco jiného, ale vzhledem k tomu, že moje je schopna žrát vše, ráda bych jí dopřála ty lepší věci.

Zároveň jsem se chtěla zeptat, zda nevíte, od kolika jsou doporučovány různé dentální kostičky a pod. na čistění zoubků, nikde na obalech to nepíší. Fence je půl roku a už má kompletně přezubeno a bojím se, aby se jí nezačal tvořit zubní kaz. Popřípadě zda někdo máte osvědčený způsob jak předejít kažení zubů?

Mockrát děkuji.

4.3.2015 17:20
valeri

XXX.XXX.46.93

Na zubnú kaz je dobrý sušeny chleba ( nejlepši patka) když pes zakousne tal se mu odře špina. Mám doma velkého hoperaktivního jorkšira tomu musim zuby čistit protože nežere žadne kostičky. A pak křižence rotva a zlaťase a ten dostáva chleba zkoušela jsem buvolí kosti ale nefunguje to tak dobře 4 lety pes má snad uplně čisté zuby.

4.3.2015 19:23
pidla

XXX.XXX.106.11

mishule napsal(a):
Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jaké používáte při výcviku nebo jen tak, pamlsky. Můj žrout (BOC) je především na piškoty, ale více méně za jakýkoli pamlsek je schopná se postavit na hlavu.

Jde mi spíše o to, zda máte zkušenosti s nějakou značkou pamlsků, která by byla vyloženě špatná, či vyloženě dobrá. Vím, že každému psovi chutná něco jiného, ale vzhledem k tomu, že moje je schopna žrát vše, ráda bych jí dopřála ty lepší věci.

Zároveň jsem se chtěla zeptat, zda nevíte, od kolika jsou doporučovány různé dentální kostičky a pod. na čistění zoubků, nikde na obalech to nepíší. Fence je půl roku a už má kompletně přezubeno a bojím se, aby se jí nezačal tvořit zubní kaz. Popřípadě zda někdo máte osvědčený způsob jak předejít kažení zubů?

Mockrát děkuji.

Na dentální kostičky a podobné nesmysly se vybodněte. Když si přečtete složení, je to jen slisovaný odpad z obilí, nic jiného. A piškoty zrušte úplně - je to jen pšenice a cukr, to je pro psy velice škodlivé.

Z pamlsků používám nejvíc:
- doma sušené hovězí plíce - nemastí a nešpiní kapsu, jsou nízkokalorické, dlouho vydrží
- vařené hovězí či vepřové srdce, případně jiné maso (občas i syrové, ale vařeným se líp odměňuje, nelepí se)
- tvrdý sýr, kvalitní párek, kůži z uzeného apod. (to spíš jen přimíchávám k jiným odměnám pro vyšší lákavost)
- nakrájené jablíčko, okurku...
- domácí játrové pamlsky (vyhledejte si na netu "játroví")

Na zuby je ideální hovězí kloubová kost od řezníka. Jde o klouby z velkých stehenních, holenních, pažních apod. kostí, někde prodávané pod názvem "morková kost", ale pozor - tím jsou myšlené ty tvrdé špalíčky nařezané zprostředka kosti, vy potřebujete naopak ty klouby se zbytky šlach a masa, co jsou na koncích. Nic lepšího na zuby nikdo nikdy nevymyslel, všechny dentální tyčinky a patky tvrdého chleba se můžou jít zahrabat. A případně můžete do žrádla přidávat řasu "kelpa" (Ascophyllum nodosum).

5.3.2015 08:49
mishule

XXX.XXX.99.26

pidla napsal(a):
Na dentální kostičky a podobné nesmysly se vybodněte. Když si přečtete složení, je to jen slisovaný odpad z obilí, nic jiného. A piškoty zrušte úplně - je to jen pšenice a cukr, to je pro psy velice škodlivé.

- doma sušené hovězí plíce - nemastí a nešpiní kapsu, jsou nízkokalorické, dlouho vydrží
- vařené hovězí či vepřové srdce, případně jiné maso (občas i syrové, ale vařeným se líp odměňuje, nelepí se)
- tvrdý sýr, kvalitní párek, kůži z uzeného apod. (to spíš jen přimíchávám k jiným odměnám pro vyšší lákavost)

Na zuby je ideální hovězí kloubová kost od řezníka. Jde o klouby z velkých stehenních, holenních, pažních apod. kostí, někde prodávané pod názvem "morková kost", ale pozor - tím jsou myšlené ty tvrdé špalíčky nařezané zprostředka kosti, vy potřebujete naopak ty klouby se zbytky šlach a masa, co jsou na koncích. Nic lepšího na zuby nikdo nikdy nevymyslel, všechny dentální tyčinky a patky tvrdého chleba se můžou jít zahrabat. A případně můžete do žrádla přidávat řasu "kelpa" (Ascophyllum nodosum).

Děkuju moc za rady, zkusím sehnat ty sušené hovězí plíce a zaběhnu k řezníkovi pro ta srdce a kloubové kosti, doufám, že je tady u nás mají. Malé město, ale samý supermarket s vakuovaným zbožím. :-/

Jinak jablíčko, okurku a jiné taky dáváme, naše je po tom jako divá, jen co zahlédne, že si někdo bere jablko, už stepuje před ním a čeká, zda se dostane i na ni.

Jen bych se ještě zeptala, tu řasu může užívat i štěně (6 měsíců)?

Lidaas

9.12.2015 15:19
Lidaas

XXX.XXX.61.26

Ahoj, já používám pamlsky na pdoporuru zubů a hygienu dutiny ústní, jinak dáváme také ovoce či psí piškotky. Na toto téma je pěkný článek zde: http://pethome.cz/cs/blog/post/canvit-snacks-funk-ni-pamlsky-pro-psy.

15.12.2015 10:29
St23

XXX.XXX.0.50

Doporučuji http://mlsnatlapka.cz, i třeba jen jako inspiraci smajlík

15.12.2015 10:36
beastije

XXX.XXX.205.71

Nebo treba syrova veprova noha, to je taky dobre na cisteni zubu. Nebo treba pamlsky sardinky+mata+ovesne vlocky, svezi dech zarucen :) Tedy svezi sardinkovy dech.

15.12.2015 11:31
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Když jsme měli doma starého pejsu, jeho největší hračka byl starý splstnatělý smeták, se kterým si dokázal hrát hodiny. Opíral si ho o bok a štěkal na něj, pak ho shodil a, zakousl ho". Když jsme s ním přišli v patnácti letech na veterinu, že přestává chodit na zadní nožky, veterinář podle zubů(i jinak byl vitální, až na ty zadní) absolutně nevěřil, že mu je tolik let. Byl krmený odpadem z kuchyně, včetně všech kostí - vařených, pečených..dožil se 17let) Takže naučit psa na takovouhle, hračku" - vidím jako velkou výhru. U nás to byla vyloženě náhoda. Mí psi - tak ti tyhle zmíněné slisované dentální blafy nikdy nechtěli. Bohužel ani moc nehlodali kosti, samojed vůbec ne. Takovou, u které bylo předem jasné, že sežrat nepůjde, tak tu pro zábavu prostě hlodat nebude. Ani tu patku chleba nijak nezbožňuje, zato čerstvý rohlíček z Pekárny Takže u svých psů mám s čištěním zubů také trochu problém, i když jsou pravidelně krmení syrovýma kostma - není to úplně dostačující

15.12.2015 17:02
DExi

XXX.XXX.1.37

mishule napsal(a):
Děkuju moc za rady, zkusím sehnat ty sušené hovězí plíce a zaběhnu k řezníkovi pro ta srdce a kloubové kosti, doufám, že je tady u nás mají. Malé město, ale samý supermarket s vakuovaným zbožím. :-/

Jinak jablíčko, okurku a jiné taky dáváme, naše je po tom jako divá, jen co zahlédne, že si někdo bere jablko, už stepuje před ním a čeká, zda se dostane i na ni.

Jen bych se ještě zeptala, tu řasu může užívat i štěně (6 měsíců)?

Určitě muze
jo, to nas borderak nesezere nic jinyho než maso jablko si sice vezme a děla ze kouše, ale jakmile se otočím, tak plive

21.1.2016 22:52
Mireek

XXX.XXX.113.114

Také doporučuji nekupovat pro psy takzvané "pamlsky" je to pouze odpad. Když už chcete něco kupovat tak nejlépe sušené maso. Já třeba kupuji nejraději tyto http://www.nakrmbrisko.cz/psi/brit-care-dog-sus-kach-pasky/ Co se týče piškotů tak ty skutečně omezte, vím že je všichni pejsci mají rádi, ale dávat jim to opravdu jen vyjímečně.

20.2.2016 22:03
MlsnáTlapka.cz

XXX.XXX.240.27

Mireek napsal(a):
Také doporučuji nekupovat pro psy takzvané "pamlsky" je to pouze odpad. Když už chcete něco kupovat tak nejlépe sušené maso. Já třeba kupuji nejraději tyto http://www.nakrmbrisko.cz/psi/brit-care-dog-sus-kach-pasky/ Co se týče piškotů tak ty skutečně omezte, vím že je všichni pejsci mají rádi, ale dávat jim to opravdu jen vyjímečně.

Sušené maso, záušky, kosti, vazovice... když to člověk vidí, tak by si to i sám dál, jak to vypadá lákavě smajlík

Bety123

20.2.2016 22:58
Bety123

XXX.XXX.228.4

mishule napsal(a):
Dobrý den,

Mockrát děkuji.

Sušené maso nebo sušené vnitřnosti jsou skvělé, nebo třeba fit kostička, kterou si pes i vyčistí zuby http://yoggies.cz/domaci-pamlsky-pro-psy/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2016 01:00

Kdybych byla prodejce sušiček na potraviny, tak se připojím ke dvěma předchozím promo. Nejsem, takže použijte jakoukoliv značku spotřebiče, vyberte si ji sami, ale hlavně sušte. Svalovinu, srdce... Je to nejlevnější, máte jistotu a navíc totálně vyčerpáte psa při hlídání. Já osobně mám minimálně 4 h času na práci a pak táhnu ven vzpouzejícího se psa, který by radši prasknul, než by opustil 4 plata scvrkajícího se masa.

21.2.2016 02:20
marion108

XXX.XXX.175.6

pidla napsal(a):

Asi tak! A pro ty co nemají kapacitu na to cokoli sušit, tak třeba synor Pardubice prodává velký sortiment sušených věcí pro psy za pár korun. Mají i kosti, pro ty co negranulují tak veškeré maso a doplňky, jsem s nimi zatím velmi spokojená. Jezdím si osobně skoro 50 km, ale i tak se mi vzhledem k cenám a kvalitě vyplatí. Dělají i rozvoz, ale pro nás je to složitější než vzít auto a zajet kdy potřebuji.

21.2.2016 02:46
marion108

XXX.XXX.175.6

Jinak já třeba používám i ty obyčejné piškoty rozčtvrcené... Použiju jich vždy jen pár a jinak nekrmím pšenici vůbec, takže když je nouze a nic jiného doma zrovna nemám s klidem vezmu piškot a vím že psovi neublížím.

Když učím nové cviky chci používat ten nejlepší pamlsek co seženu, takže sušené maso nakrájené na malé kousky nebo i ten obyčejný levný párek či salám na kostičky, ale tam bacha aby to nebylo moc kořeněné a vysoký obsah soli taky není dobrý, zase ale záleží kolik toho člověk krmí a z čeho se celkově krmná dávka skládá...

Na zuby kosti, masité syrové, ty jsou nejlepší. Nedávno jsem byla v hospodě kde obdivovaly jakou má fena pěknou srst a jak má bílé zuby, prý čím ji krmím, když jsme řekla že maso kosti zeleninu/ovoce tak vyvalili oči a asi nechápali, protože se to tady prostě nedělá...

21.2.2016 05:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Psovi bych sojové slané párky nedala ani náhodou.

21.2.2016 07:19
Arni

XXX.XXX.46.132

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdybych byla prodejce sušiček na potraviny, tak se připojím ke dvěma předchozím promo. Nejsem, takže použijte jakoukoliv značku spotřebiče, vyberte si ji sami, ale hlavně sušte. Svalovinu, srdce... Je to nejlevnější, máte jistotu a navíc totálně vyčerpáte psa při hlídání. Já osobně mám minimálně 4 h času na práci a pak táhnu ven vzpouzejícího se psa, který by radši prasknul, než by opustil 4 plata scvrkajícího se masa.

Můžu se zeptat na jakou tloušťku maso nebo srdce v syrovém stavu krájíte? Chystám se sušit hovězí srdce.

21.2.2016 09:20

Arni napsal(a):
Můžu se zeptat na jakou tloušťku maso nebo srdce v syrovém stavu krájíte? Chystám se sušit hovězí srdce.

Cca do těch 5 mm, ještě ve zmrzlém stavu. Jdem dnes taky na srdce, ale kachní.

21.2.2016 09:26
Arni

XXX.XXX.111.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cca do těch 5 mm, ještě ve zmrzlém stavu. Jdem dnes taky na srdce, ale kachní.

Děkuji za odpověď, mám hovězí. Vezmu to na pásové pile. to půjde už sem tak řezal lososa na podkovy.

25.9.2019 20:55
azrael

XXX.XXX.39.20

Dobrý den, máte někdo zkušenost s pamlsky Functional snack od Britu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík