Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte fotky svého zaručeně čistokrevného štěněte a pak dospěláka, který z něj vyrostl ? Tak sem s nimi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Orionka jistě myslela těch, co vám někdo prodal jako 100% čistokrevné štěně po PP rodičích, které bylo slevněné jen proto, že bylo, až" 7 ve vrhu...
hanitchka.m
napsal(a):
Nějak se mi to tu nechce vložit, tak ještě pokus...
Chjo, že by přípona? Tak naposled a pak to vzdávám... Pardon.

Přesně tak jsem to myslela..., když si někdo nechce koupit psa s PP, ať si "koupí" křížence, ale když vidím inzerát na pudla bez PP za 7000, - (.Přidám jednoho labradorského retrívra.

napsal(a):
Přesně tak jsem to myslela..., když si někdo nechce koupit psa s PP, ať si "koupí" křížence, ale když vidím inzerát na pudla bez PP za 7000, - (.Přidám jednoho labradorského retrívra.
Je to krásný univerzální černý pes, ale kupovat ho jako LR bez PP ?
hanitchka.m
napsal(a):
Není to úplně s vědomím majitele, tak snad to tu nenajdou
Tohle je zaručeně čistokrevnej labrador za 7 000, -
No tykráso! 7000 stála moje labradorka s PP ze zahraničního krytí, oba rodiče vyšetření na RTG loktů, kyčlí i ramen, klinické vyšetření očí a genetické testy na PRA, EIC i CNM, otec (import do Německa z USA) šampion krásy, matka šampion krásy i práce. Štěně jsem dostala se slevou, protože bylo výrazně drobnější než sourozenci, ale jinak bez vad. To vážně někdo dá 7000 za bezpapíráka po nevyšetřených rodičích?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
papuchalk
napsal(a):
No tykráso! 7000 stála moje labradorka s PP ze zahraničního krytí, oba rodiče vyšetření na RTG loktů, kyčlí i ramen, klinické vyšetření očí a genetické testy na PRA, EIC i CNM, otec (import do Německa z USA) šampion krásy, matka šampion krásy i práce. Štěně jsem dostala se slevou, protože bylo výrazně drobnější než sourozenci, ale jinak bez vad. To vážně někdo dá 7000 za bezpapíráka po nevyšetřených rodičích?
Když z toho vyroste krříženec, tak to ještě jde, i když s ním majitel pak nemůže machrovat, že má konkrétní plemeno, ale já měla prvního psa dobrmanku bez PP, která vzhledově celkem jako dobrman vypadala, ale měla tak strašně labilní povahu (+ DKK, a vW syndrom), že to bych nepřála ani největšímu nepříteli - to raději vořecha, co to má v hlavě v pořádku!
"To vážně někdo dá 7000 za bezpapíráka po nevyšetřených rodičích? "
Dá. Protože od "chovatele" bez PP často slyší jak je chov s PP zdegenerovaný, psi jsou nemocní a předražení a jedině pes bez PP je ten nejzdravější a super. A lidi po tom dál nepátrají. A pokud je nějaký vrh s PP levnější (chovatel má třeba první vrh tak dá nižší cenu) než jinde, je určitě něco špatně. Ten vrh musí být zaručeně nemocný a takového nechtějí, tak koupí za stejné peníze raději bez PP.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když z toho vyroste krříženec, tak to ještě jde, i když s ním majitel pak nemůže machrovat, že má konkrétní plemeno, ale já měla prvního psa dobrmanku bez PP, která vzhledově celkem jako dobrman vypadala, ale měla tak strašně labilní povahu (+ DKK, a vW syndrom), že to bych nepřála ani největšímu nepříteli - to raději vořecha, co to má v hlavě v pořádku!
Já měla také první plemeno Dobrmanku bez PP a ta měla jen demodikózu . Povahu měla naštěstí super.

Kdyby ten labrador byl za sedm stovek tak to ještě chápu, ale jak může dát někdo za bezpapíráka sedm tisíc, to nepochopím, to bych chtěla vidět fotku toho člověka kterej ho koupil
napsal(a):
Kdyby ten labrador byl za sedm stovek tak to ještě chápu, ale jak může dát někdo za bezpapíráka sedm tisíc, to nepochopím, to bych chtěla vidět fotku toho člověka kterej ho koupil
Vždyť je jen za 7 tisíc. To ti vydřiduši co mají štěňata s PP (po vyšetřených rodičích) chtějí víc jak 10 tisíc. Tak přeci ušetří za "stejně kvalitní" štěně.
Když ono je to těžký, ona je v běžné veřejnosti fakt hrozná neinformovanost co se PP a bez PP týče. Furt potkávám lidi, co argumentujou tím, že oni přece nechcou chodit na výstavy. O nějakých množkách nemají ani páru. A docela chybu vidím i v tom, že inzeráty na PP psy mají velmi zřídkakdy uvedenou cenu a když už nějakej chudák na takovej inzerát zavolá a cenu chce zjistit, tak ho Pan chovatel s velkým P pošle do háje, že ho nic jinýho než cena nezajímá. Ono je to jedno k druhýmu a "labradorům" se furt daří.
Fotku nemam pře 10ti lety děda pořídil Dobrmana s PP, fenu. Fena měla v dospělosti 60Kg jen svalů bez zavahání skákala 2,3m plot a byla postatně větší než psi jejího plemene. Byla super složila základní poslušnost, obrany uchovnit jsme ji nechtěli ale byla teda přerostlé telátko s laskavou povahou.
awake
napsal(a):
"To vážně někdo dá 7000 za bezpapíráka po nevyšetřených rodičích? "
Dá. Protože od "chovatele" bez PP často slyší jak je chov s PP zdegenerovaný, psi jsou nemocní a předražení a jedině pes bez PP je ten nejzdravější a super. A lidi po tom dál nepátrají. A pokud je nějaký vrh s PP levnější (chovatel má třeba první vrh tak dá nižší cenu) než jinde, je určitě něco špatně. Ten vrh musí být zaručeně nemocný a takového nechtějí, tak koupí za stejné peníze raději bez PP.
A pokud je nějaký vrh s PP levnější než jinde, je určitě něco špatně.
Souhlas, cena je mnohdy problém a to i opačný. Když měla moje fena vrh (s PP), nechtěl jsem původně za štěně nic, moje představy se neslučovaly s tím, že přepočítám její štěnda na peníze. Ovšem po dalších úvahách, a to zvláště z důvodů:
1) Co je zdarma, tomu může odpovídat i pozdější vztah k psovi
2) Ten vrh musí být zaručeně nemocný, nekvalitní a vůbec divný
jsem změnil názor a prodal je za normální cenu. No, aspoň jedno štěndo šlo do rodiny, takže tam to proběhlo podle původní představy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
milannn
napsal(a):
A pokud je nějaký vrh s PP levnější než jinde, je určitě něco špatně.
Souhlas, cena je mnohdy problém a to i opačný. Když měla moje fena vrh (s PP), nechtěl jsem původně za štěně nic, moje představy se neslučovaly s tím, že přepočítám její štěnda na peníze. Ovšem po dalších úvahách, a to zvláště z důvodů:
1) Co je zdarma, tomu může odpovídat i pozdější vztah k psovi
2) Ten vrh musí být zaručeně nemocný, nekvalitní a vůbec divný
jsem změnil názor a prodal je za normální cenu. No, aspoň jedno štěndo šlo do rodiny, takže tam to proběhlo podle původní představy
A to jste na ta štěňata neměl vůbec žádné náklady, že jste je chtěl dávat zadarmo?
Já když si vezmu jenom krmení, podložky/allspan, odčervení, očkování, petpas + čip, podíl z krytí, PP, tak se jen v nákladech na jedno štěně nedostanu pod 4 tis., ani kdybych se na hlavu postavila.

Kdyby se u některých vrhů měla cena štěněte odvíjet od nákladů, tak by u některých štěňat vylezly do astronomické výše a štěnda by byla neprodejná.
Já jsem se setkala i s případem, kdy mi nový majitel nechtěl podepsat připravenou smlouvu
( neměl v ní žádné závazky, v podstatě jen moje povinnosti ), z důvodu, že je to živý tvor, že chápe, že ho musí zaplatit, ale smlouvu ?, jako na pračku ? Stálo mě to moc vysvětlování.
Tak chápu i to, že někomu je proti srsti štěňata prodávat. Má pocit, že děti se neprodávají.
Ale tím neodsuzuji nikoho, kdo štěňata prodává - aby nedošlo na kamenování mé osoby.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to jste na ta štěňata neměl vůbec žádné náklady, že jste je chtěl dávat zadarmo?
Já když si vezmu jenom krmení, podložky/allspan, odčervení, očkování, petpas + čip, podíl z krytí, PP, tak se jen v nákladech na jedno štěně nedostanu pod 4 tis., ani kdybych se na hlavu postavila.
Kalkulace ceny z nákladů + nějakého zisku se provádí u výrobků. Patrně milann bere chovatelství jako hobby a každé hobby něco stojí, a ne jako kšeft...
napsal(a):
Kalkulace ceny z nákladů + nějakého zisku se provádí u výrobků. Patrně milann bere chovatelství jako hobby a každé hobby něco stojí, a ne jako kšeft...
Pokud by to tak všichni braly a za štěnata s pp nechtěli nic tak věřte tomu tohle je jedina cesta jak zrušit množky a i utulky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Ale notak - to chcete říct, že někdo koupí kvalitní zvíře vhodné pro chov, investuje do přesentace a uchovnění feny, pak pečlivě s určitým chovatelským záměrem vybere krycího psa, investuje do uchovnění + vrhu cca 50 tisíc ze svýho,2 měsíce skáče okolo vrhu jako šaman, a nakoenec chce obdarovat chudý lid... ?
Tomuhle asi sám nevěříte

Vemte to z druhého konce : Někdo chce toho určitého príma kamaráda, tak si koupí fenu s PP. A ona z ní vyroste krasavice se špičkovou povahou. A tak jí uchovní a s největší péčí vychová dětičky. Pochopitelně, nejradši by je rozdal v rodině, mezi přáteli, aby měl jistotu...Se všemi se to nepovede a ty pak s těžkým srdcem prodá. I tenhle scénář může mít chov psů.
A pak jsou takoví, kteří kupují fenu a už kalkulují, kolik vydělají na štěňatech a počítají i čas, kdy jsou s fenou na procházce. Množitelé s PP ?
napsal(a):
Vemte to z druhého konce : Někdo chce toho určitého príma kamaráda, tak si koupí fenu s PP. A ona z ní vyroste krasavice se špičkovou povahou. A tak jí uchovní a s největší péčí vychová dětičky. Pochopitelně, nejradši by je rozdal v rodině, mezi přáteli, aby měl jistotu...Se všemi se to nepovede a ty pak s těžkým srdcem prodá. I tenhle scénář může mít chov psů.
A pak jsou takoví, kteří kupují fenu a už kalkulují, kolik vydělají na štěňatech a počítají i čas, kdy jsou s fenou na procházce. Množitelé s PP ?
Přesně tak to bylo u mě. Ale přesto jsem je nakonec prodal z výše uvedených důvodů. Do rodiny šlo jen jedno.
inspektor pišišvor: Náklady jsem samozřejmě měl, ale ty jsem nepočítal, finančně jsem vrh a věci okolo neřešil. Nešlo mi o obdarování "chudého lidu", ale měl jsem prostě k věci takový postoj, jako popisuje orionka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Jakože někdo jen tak nakryje fenu, zatíží ji rizikem porodu a laktace, vezme si na 2 měsíce dovolenou, investuje do toho nemalou částku, a pak rozdává štěňata po známých... ?
Nezlobte se, ale tohle je opravdu mimo mísu - pokud opravdový chovatel nemá určitý cíl (a nemyslím tím finanční), tak nekryje. Proč by to taky dělal? Aby namnožil další psy, kterých je všude jak sr...k ?
... btw. neumím si představit, čím bych plemeni prospěla, kdybych rozdala třeba 10 maliňáků rodině i známým?!
Moje kamarádka si před časem koupila štěně Rhodéského ridgebacka.Bylo bezPP, zaručeně čistokrevné.Nakonec z něj vyrostl kříženec Belgického ovčáka malinoise a toho Ridgebacka.Poznali to až v pěti měsících, když viděli, že má nějakou delší srst.Povaha byla příšerná.Maliňácký temperament a Ridgebackova špatná cvičitelnost z něj udělala ''vodíkového'' psa, který je velmi dominantní a neslyší ani na jméno.Když dospěl, bylo to s ním k nevydržení a tak skončil v útulku.Ano, taky nesouhlasím s kamarádčiným rozhodnutím, aby si jako nezkušená vzala takového psa a ten potom skončil v útulku, ale nic jsem s tím nemohla udělat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jakože někdo jen tak nakryje fenu, zatíží ji rizikem porodu a laktace, vezme si na 2 měsíce dovolenou, investuje do toho nemalou částku, a pak rozdává štěňata po známých... ?
Nezlobte se, ale tohle je opravdu mimo mísu - pokud opravdový chovatel nemá určitý cíl (a nemyslím tím finanční), tak nekryje. Proč by to taky dělal? Aby namnožil další psy, kterých je všude jak sr...k ?
... btw. neumím si představit, čím bych plemeni prospěla, kdybych rozdala třeba 10 maliňáků rodině i známým?!
orionka: Pochopitelně, nejradši by je rozdal v rodině, mezi přáteli...
Takto jsem uvažoval, jenže ve skutečnosti většinou není možné udat všechna štěňata mezi známými apod.
A ano - nechal jsem nakrýt fenu, protože jsem od ní chtěl mít štěně. Porod není žádné zvláštní riziko (je to pro zdravé zvíře přirozená věc), dovolenou jsem si nebral (zaměstnávám se sám) a peníze jsem u této záležitosti neřešil - nijak mimo mísu mi to nepřipadne. Žádné zvláštní vyšší chovatelské cíle jsem tím nesledoval a ani bych myslím v mých rozměrech chovu sledovat nemohl..
A že by podobných psů, odchovaných s max. péčí, a to i pozdější (se všemi novými majiteli jsem v kontaktu), bylo jako sraček, tak to si rozhodně nemyslím. Naopak, jako množírna mi připadnou NĚKTERÉ chovy, byť i s PP, které produkují XY vrhů, točí abecedy apod., a to ne proto, že by sledovaly až tak cíl finanční, ale proto, že pokud odchovám řekněme 5 vrhů za rok, už jen technicky nebudu schopen udržet tak individuální přístup. Tím ale nechci říct, že nejlepší chov je chov s jednou fenou. Není to černobílé a kritika nevyvažování štěňat penězi není až tak na místě.
Tak se omlouvám, že nesplňuji kritéria zadání, protože samozřejmě se od začátku vědělo, že to je ořech ořechovič, ale dávám fotky, jaký to bylo miništěňátečko a jak vypadá teď . Mmch, byl byste někdo ochotný napsat, jestli v něm vidíte vůbec nějaké plemeno? Tento dotaz se tady často objevuje. Tak jsem si říkala, že se taky zeptám. Co do povahy, je spíš flegmouš, kliďas, nesmírně hodný k lidem, miluje mimina, batolata a vůbec malé děti. Snášenlivý s kočkami, které jsou jejich (jde o mé příbuzné), cizí tak maximálně prožene. Takže suma sumárum trochu líný pohodář, ale pro mě milovaný psisko!
fikovnice
napsal(a):
Tak se omlouvám, že nesplňuji kritéria zadání, protože samozřejmě se od začátku vědělo, že to je ořech ořechovič, ale dávám fotky, jaký to bylo miništěňátečko a jak vypadá teď . Mmch, byl byste někdo ochotný napsat, jestli v něm vidíte vůbec nějaké plemeno? Tento dotaz se tady často objevuje. Tak jsem si říkala, že se taky zeptám. Co do povahy, je spíš flegmouš, kliďas, nesmírně hodný k lidem, miluje mimina, batolata a vůbec malé děti. Snášenlivý s kočkami, které jsou jejich (jde o mé příbuzné), cizí tak maximálně prožene. Takže suma sumárum trochu líný pohodář, ale pro mě milovaný psisko!
Jo a kvůli velikosti tlap ve štěněcím věku nám říkali, ať se připravíme na obří psisko...no a váží cca 13 kg!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Tohle je, Bobina" místního magora jako vyšitá ...takhle podobně fakt vypadá většina vořechů na vesnici Pak je ještě střední světlý pes(kříženec labrouše) a střední černý (kříženec nějakého foxe) Tohle nevím, snad dobrman, či rotvajler s jezevčíkem?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle je, Bobina" místního magora jako vyšitá ...takhle podobně fakt vypadá většina vořechů na vesnici Pak je ještě střední světlý pes(kříženec labrouše) a střední černý (kříženec nějakého foxe) Tohle nevím, snad dobrman, či rotvajler s jezevčíkem?
No teda, teď jsem se urazila... Jaká Bobina místního magora? Mně přijde rozhodně typičtější právě ten světle hnědý nebo béžový střední velikosti, spíše chlupatější - těch vídám po vesnicích hodně. Dvojníka našeho jsem viděla jen stran zbarvení a kresby.
Každopádně se přikláním od začátku k jezevčíkovi a rotvík byl také v mých úvahách. Není to pro mě důležité, spíš mi přijde zajímavé, kdo tam jaké plemeno vidí, vidí-li vůbec nějaké.
fikovnice
napsal(a):
No teda, teď jsem se urazila... Jaká Bobina místního magora? Mně přijde rozhodně typičtější právě ten světle hnědý nebo béžový střední velikosti, spíše chlupatější - těch vídám po vesnicích hodně. Dvojníka našeho jsem viděla jen stran zbarvení a kresby.
Každopádně se přikláním od začátku k jezevčíkovi a rotvík byl také v mých úvahách. Není to pro mě důležité, spíš mi přijde zajímavé, kdo tam jaké plemeno vidí, vidí-li vůbec nějaké.
Rotvajler varianta brod :-D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Bobča se jmenuje ČeZeTa ale jako každému vořechovi, co neznám jméno, jí říkám Bobino, pes je Alík. Teď už i vím, jak se jmenuje, ale už jsme si na Bobinu zvyknuli Je jen trochu tlustější, než ten váš, protože ji na náklady Obce dali vykastrovat a hodná sousedka jí přilepšuje Zrovna včera jsme ji na prochajdě potkali, škoda že jsem nevěděla dřív, že má dvojníka, mohla jsem vám ji vyfotit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
pidla
napsal(a):
Rotvajler varianta brod :-D.
fikovnice
napsal(a):
A někde jsem psala, že se nevyznám v chování různých plemen, tak rotvíci jsou jací? Hodně visící na pánečkovi? Flegmouši a pohodáři? I když samozřejmě vím, že my máme třeba jen jednu dvacetinu z rotvajlera.
Jo a má fakt fest širokej a mohutnej hrudník plus i ty přední tlapy mu zůstaly velké a ve značném nepoměru k menším zadním tlapkám.
Jo a Bobina od magora si určitě neumí sama čistit zuby, že ne?
Ahoj. Hafík je pěkný, může v sobě jakékoliv plemeno, klidně toho jezevčíka, na některé fotce mi tam naskočil i německý ovčák, zbarvením pak klidně rotvík nebo některý z pinčů. Uvedený temperament by pak mohl být blíž k basetovi nebo např. anglickému buldokovi. Ale to jsou vážně čistě spekulace. Plemena, mimo loveckých, znám velmi dobře, ale u kříženců neznámého původu se to určuje jen těžko. Krásný víkend!
tero
napsal(a):
Myslím, že když si někdo koupí " čistokrevného" psa bez PP, tak trochu počítá s tím, že ze psa nevyroste zrovna "šampion". Bylo by zajímavé, sem dát naopak fotky psů s PP, z kterých vyrostlo něco jiného.
Jenže ono z psů s PP většinou nevyroste nic jiného než zástupce daného plemene - byť třeba ne standardně vypadající.
Žaneta kocková
napsal(a):
Jenže ono z psů s PP většinou nevyroste nic jiného než zástupce daného plemene - byť třeba ne standardně vypadající.
Mohlo by se stát, kdyby fenu překryl ještě jiný pes, jen mě tak napadlo, krycí list by byl, takže papíry by byly OK a genetické testy snad nejsou povinné ne? I když jsem se s tím nikdy nesetkala, byl to jen nápad.
Bylo by krásné, kdyby ze psa s PP vyrostl VŽDY standardní jedinec, zdravý a s prima povahou. V takovém případě by si lidé rádi štěně s původem zaplatili. Bohužel to ale tak není, tudíž bude o psy bez PP stále zájem. Stejně jako o koně bez původu, mimochodem. Protože někomu (možná většině) prostě stačí vzhled a základní dovednosti zvířete, nepotřebuje super genetickou výbavu a výkonnost (která taky není u PP zvířat zaručena). Matoucí a odrazující může být i mlžení ohledně ceny štěňat mnoha chovatelů, jako cena dohodou, různé ceny štěňat, skepse k tomu, kdo se na cenu přímo zeptá... Kde má ale zjistit, kolik peněz ke koupi potřebuje?
Nejmenší procento psů v mém okolí problémových povahově nebo zdravotně v mladém věku je mezi kříženci. To není pobídka ke křížení, spíš k adopci z některého útulku. Ale pokud chce někdo psa určitého vzhledu, nic proti tomu. Jenom by měl být opatrný i u zvířete s "doloženým původem".
Psům a jejich lidem zdar.
conie
napsal(a):
Ahoj. Hafík je pěkný, může v sobě jakékoliv plemeno, klidně toho jezevčíka, na některé fotce mi tam naskočil i německý ovčák, zbarvením pak klidně rotvík nebo některý z pinčů. Uvedený temperament by pak mohl být blíž k basetovi nebo např. anglickému buldokovi. Ale to jsou vážně čistě spekulace. Plemena, mimo loveckých, znám velmi dobře, ale u kříženců neznámého původu se to určuje jen těžko. Krásný víkend!
Ahoj Conie! Děkuji, vážím si názoru těch, kteří jsou mnohem zkušenější než já. Vzhledem k tomu, že jsem na fotce viděla maminku té naší křížovky, proto se přikláním k tomu jezevci. A pak k tomu rotvíkovi. "Bobina místního magora" se mě celkem dotkla, ale ne tak, abych měla pokažený víkend. Ono to naše psisko je strašně milý a hodný, a to mi bohatě stačí!
Hezký víkend "Conie" Vám i celé Vaší smečce!
tero
napsal(a):
Myslím, že když si někdo koupí " čistokrevného" psa bez PP, tak trochu počítá s tím, že ze psa nevyroste zrovna "šampion". Bylo by zajímavé, sem dát naopak fotky psů s PP, z kterých vyrostlo něco jiného.
Ono tak toto vlákno bylo myšleno. Takže to já se omlouvám - já se sem vetřela s naším hafanem, který byl pro nás od začátkou křížovkou - přiznám se, že jsme hlavně vůbec netušili do jaké naroste velikosti, pejskaři říkali, že to bude obřík. No a má cca 13kg... Takže ještě jednou omluva, že jsem diskusi svedla trochu jinam...
conie
napsal(a):
"Conie" na křížence pinče jsem tipovala našeho minulého pana psa. Proto jsem si tehdy něco o pinčích nastudovala, a kdybych měla správné podmínky, jdu asi do něj. Foto přikládám. Rozdíl oproti současnému je hlavně v povaze - současný je flegmatik, pohodář, milující hlavně děti. Minulý - takový nervák, ale milující lidi a silně, ale opravdu silně závislý na balóncích - všech druhů, velikostí a materiálů. Dokonce i náznak závislosti na jablkách, hlavně, že to bylo kulaté a kutálelo se to po zemi .
fikovnice
napsal(a):
"Conie" na křížence pinče jsem tipovala našeho minulého pana psa. Proto jsem si tehdy něco o pinčích nastudovala, a kdybych měla správné podmínky, jdu asi do něj. Foto přikládám. Rozdíl oproti současnému je hlavně v povaze - současný je flegmatik, pohodář, milující hlavně děti. Minulý - takový nervák, ale milující lidi a silně, ale opravdu silně závislý na balóncích - všech druhů, velikostí a materiálů. Dokonce i náznak závislosti na jablkách, hlavně, že to bylo kulaté a kutálelo se to po zemi .
Btw, na tom druhém snímku drží v packách zbytky míčku - v tom byl také neskutečný - byl zároveň ničitel míčků. Bohužel ve věku asi 7let nám jej zakousl neodpovědný majitel ridgebacka, resp. pokousal, následovalo chybné a dle mě i zcela neprofesionální ošetření (dokonce na univerzitní klinice). Pitvu jsme nenechali dělat, ale jsem si ex post téměř jistá, že vnitřně vykrvácel.