Dobrý den,
mám psa z útulku a mám ho od 6 měsíců. Od té doby je podřazený. Lehá si na záda nebo když ji učím povel nebo se snažím dělat s ní Agility tak předemnou uteče pryč. Nevíte jak jí to odnaučit? Momentálně má 4 roky, od začátku se to trochu zlepšilo. Na procházkách ji mám volně puštĕnou a poslouchá na přivolání.
Předem děkuji za odpovědi.
zuzvik
napsal(a):
Dobrý den,
mám psa z útulku a mám ho od 6 měsíců. Od té doby je podřazený. Lehá si na záda nebo když ji učím povel nebo se snažím dělat s ní Agility tak předemnou uteče pryč. Nevíte jak jí to odnaučit? Momentálně má 4 roky, od začátku se to trochu zlepšilo. Na procházkách ji mám volně puštĕnou a poslouchá na přivolání.
Předem děkuji za odpovědi.
Není "podřazená", je velice bázlivá a snaží se uklidnit jakýkoliv náznak hrozícího konfliktu z vaší strany.
S takovým psem musíte pracovat naprosto v klidu a výhradně po dobrém - žádné zvyšování hlasu, žádné napřahování ruky nebo škubání vodítkem, žádný naštvaný pohled, dokonce ani žádné frustrované myšlenky! A soustřeďte se na to, ať jste pro ni pořád naprosto srozumitelná, ať ona vždycky na 150% ví, co se po ní chce.
zuzvik
napsal(a):
Chválím pohlazením, občas pamlskem, ale pamlsek si odemě větśinou zvít nechce. Klikr jsem také zkoušela a ten taky nepomohl.
Pokud si nebere pamlsek, je s největší pravdpodobností v příliš velkém stresu, než aby byla schopná přemýšlet a učit se. A pohlazení může být pro takového psa ne pochvalou, ale naopak velmi nepříjemným trestem!
Tohle by chtělo někoho, kdo se na vás podívá naživo a uvidí, kde děláte chyby (včetně toho klikru)... Odkud jste?