Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2015 12:45
zuzvik

XXX.XXX.20.17

Dobrý den,
mám psa z útulku a mám ho od 6 měsíců. Od té doby je podřazený. Lehá si na záda nebo když ji učím povel nebo se snažím dělat s ní Agility tak předemnou uteče pryč. Nevíte jak jí to odnaučit? Momentálně má 4 roky, od začátku se to trochu zlepšilo. Na procházkách ji mám volně puštĕnou a poslouchá na přivolání.
Předem děkuji za odpovědi.

29.3.2015 12:49
pidla

XXX.XXX.106.11

zuzvik napsal(a):
Dobrý den,
mám psa z útulku a mám ho od 6 měsíců. Od té doby je podřazený. Lehá si na záda nebo když ji učím povel nebo se snažím dělat s ní Agility tak předemnou uteče pryč. Nevíte jak jí to odnaučit? Momentálně má 4 roky, od začátku se to trochu zlepšilo. Na procházkách ji mám volně puštĕnou a poslouchá na přivolání.
Předem děkuji za odpovědi.

Není "podřazená", je velice bázlivá a snaží se uklidnit jakýkoliv náznak hrozícího konfliktu z vaší strany.

S takovým psem musíte pracovat naprosto v klidu a výhradně po dobrém - žádné zvyšování hlasu, žádné napřahování ruky nebo škubání vodítkem, žádný naštvaný pohled, dokonce ani žádné frustrované myšlenky! A soustřeďte se na to, ať jste pro ni pořád naprosto srozumitelná, ať ona vždycky na 150% ví, co se po ní chce.

29.3.2015 12:50
kniga

XXX.XXX.128.66

Jakym stylem ho ucis? Manipulaci? Tedy treba sedni, ze zatlacis na zadek? Nebo navadenim za pamlskem? Nebo tzv. tvarovanim - tedy klikrem?
Predpokladam, ze tou manipulaci... pokud mam pravdu tak semu to pochopitelne nelibi. Doporucuji zkusit klikr :).

29.3.2015 12:51
zuzvik

XXX.XXX.20.17

To všechno dělám a vůbec to nepomáhá, nikdy jsem na ni nezvyšovala hlas, spíš se snažím na ni mluvit milým hlasem. Boužel už mi došly nápady jak to všechno napravit.

29.3.2015 12:53
zuzvik

XXX.XXX.20.17

Chválím pohlazením, občas pamlskem, ale pamlsek si odemě větśinou zvít nechce. Klikr jsem také zkoušela a ten taky nepomohl.

29.3.2015 12:56
pidla

XXX.XXX.106.11

zuzvik napsal(a):
Chválím pohlazením, občas pamlskem, ale pamlsek si odemě větśinou zvít nechce. Klikr jsem také zkoušela a ten taky nepomohl.

Pokud si nebere pamlsek, je s největší pravdpodobností v příliš velkém stresu, než aby byla schopná přemýšlet a učit se. A pohlazení může být pro takového psa ne pochvalou, ale naopak velmi nepříjemným trestem!

Tohle by chtělo někoho, kdo se na vás podívá naživo a uvidí, kde děláte chyby (včetně toho klikru)... Odkud jste?

29.3.2015 12:57
zuzvik

XXX.XXX.20.17

Jihomoravský kraj, u Moravského Krumlova.

29.3.2015 13:25
pidla

XXX.XXX.106.11

Tak tam bohužel nikoho neznám smajlík Snad někdo poradí.

29.3.2015 13:31
zuzvik

XXX.XXX.20.17

Snad ano, pokusím se někoho na internetu najít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík