Chicopee x Purina Pro Plan

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2015 18:56
zahadnytajemny

XXX.XXX.133.184

Od chovatele si za pár týdnů vyzvednu štěně trpasličího hladkosrstého jezevčíka. Chovatel má své psy na granulích Chicopee a štěňata budou navyklé na jejich puppy variantu. Štěně dostane i pytlík sebou při odběru. Já osobně nemám s těmito granulemi žádnou zkušenost. Dobrou zkušenost mám naopak s Purinou Pro Plan. Nevím, zda mám štěně nechat na těch Chicopee nebo moc neotálet a přejít postupně, ale bez zbytečného otálení na vyzkoušené a asi kvalitnější Purinu PP?
Taky by mě zajímalo kvalitativní srovnání Puriny PP a Royal Canin? Díky za názory a zkušenost.

23.5.2015 19:27
loolucy

XXX.XXX.207.245

zahadnytajemny napsal(a):
Od chovatele si za pár týdnů vyzvednu štěně trpasličího hladkosrstého jezevčíka. Chovatel má své psy na granulích Chicopee a štěňata budou navyklé na jejich puppy variantu. Štěně dostane i pytlík sebou při odběru. Já osobně nemám s těmito granulemi žádnou zkušenost. Dobrou zkušenost mám naopak s Purinou Pro Plan. Nevím, zda mám štěně nechat na těch Chicopee nebo moc neotálet a přejít postupně, ale bez zbytečného otálení na vyzkoušené a asi kvalitnější Purinu PP?
Taky by mě zajímalo kvalitativní srovnání Puriny PP a Royal Canin? Díky za názory a zkušenost.

Chicopee bych dokrmila - to co dostanete, dál už nepokračovat a postupně přejít. Ale ani Purinou nebo Royalem bych nekrmila - jsou to pouze předražená komerční krmiva. Osobně bych vybrala cokoliv odtud: http://www.krmimkvalitne.cz/krmivo-a-vitaminy-pro-psy/.

23.5.2015 19:42
Terez.z

XXX.XXX.23.71

Ani jedny granule bych nedoporučovala, souhlasím s názorem loolucy - je to jen předražené komerční krmivo. Za stejnou cenu lze najít mnohem kvalitnější granule, stačí pohledat na internetu, přehledné srovnání je např. zde http://www.psikrmivoradce.cz/znacky-krmiv-a-z. Máme doma taky trpasličího jezevčíka a krmíme bezobilnou Acanou.

23.5.2015 21:47
noemi

XXX.XXX.64.236

Na http://www.granule.cz/ můžete vybrat jakoukoli značku a nešlápnete vedle - u ostatních doporučovaných, zvláště u 1. odkazu bych byla obezřetná.

Pokud chcete krmit kvalitními granulemi a nedáte přednost masu, mrkněte na top krmiv ve světe - http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2014-whole-dog-journal/.

23.5.2015 21:52
xWine

XXX.XXX.169.29

Pokud bychom porovnávali na škále o d 1 do 10, kdy 10 je nejvíce, tak chicopee je číslo jedna a royal 1,5 a purina číslo 2. A bohužel víc ani ťuk. Zvolte prosím o něco lepší granulky. Vybírejte mezi bezobilnými.

24.5.2015 09:33
zahadnytajemny

XXX.XXX.133.184

Děkuji za tipy na alternativní krmiva. Pokud ale zůstaneme u původní otázky...je tedy lepší, co nejdříve opustit Chicopee a postupně přejít na jiné?
Pokud zůstanu a tradičních a uvedených značek...je lepší Purina Pro Plan nebo Royal canin?
Díky.

24.5.2015 09:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

Děkuji za tipy na alternativní krmiva. Pokud ale zůstaneme u původní otázky...je tedy lepší, co nejdříve opustit Chicopee a postupně přejít na jiné?
Pokud zůstanu a tradičních a uvedených značek...je lepší Purina Pro Plan nebo Royal canin?
Díky.

Ano, ideální by bylo postupně z Chicopee přejít na kvalitnější krmivo. Přechází se postupně přimícháváním nového krmiva do stávajícího a postupně se to stávající ubírá na množství. Ideální je na přechod cca týden, ale vždy se řiďte samotným psem. Pokud by mu nové krmivo nesedlo, apod. tak delší přechod či vybrat něco jiného. Nedá se říci, že by každé krmivo sedlo každému psovi. To se musí odzkoušet.

No a co se týče Purina x RC - jedno horší než druhé. To je jako byste se ptal, které zlo vybrat... v poměru cena x kvalita je to fakt propadák. Ano, dříve RC bylo kvalitní, ale po přesunu výroby do PL je to pytel navoněného obilí (kukuřice).

24.5.2015 11:14
Clayton

XXX.XXX.139.189

Za cenu Pro Planu nebo Royal Caninu máte mnohem kvalitnější granule.Do těchto krmiv se totiž přidávají levné rakovinotvorné látky a osobně znám fenku, která odmalička žrala RC a po 5 letech má rakovinu a špatné ledviny.U veterináře se prokázalo, že vlivem špatného krmení.Hodně lidí si na těchto krmivech zničilo psy.
V této cenové relaci se pohybují:
Taste od the Wild
Acana
Platinum...a další

24.5.2015 11:37
saty

XXX.XXX.10.1

ProPlan x RC no co k tomu říct
Pro Plan byl super než ho koupila ta obří společnost co vyrabí i sušenky, navíc šel teď s cenou příšerně nahoru.
RC vyráběn v PL což je jedna z věcí co hodně vadí lidem, výroba je sice přísně kontrolována stejné postupy a tak ale nikdo mi nemůže tvrdit že jsou ty vstupní suroviny na chlup stejné, navíc Rc je hodně navoněné ochucené spatně se z něj přechází jinam.
Co třeba český Brit Care, nebo jak tu píší tak TOTW
Pes sice není výhradní masožravec jako kočka ale maso potřebuje za to všechny docpávky jako pšenici kukuřici atd. fakt ku prospěchu moc nejsou.

24.5.2015 12:59
loolucy

XXX.XXX.207.245

Mám takový pocit, že chcete prostě krmit drahým módním krmivem, aby ostatní (nepejskaři) vás mohli obdivovat kolik do pejska dáváte peněz a jak moc ho máte rádi. Takových případů pár znám :) Ale opravdu, viz. předchozí komentáře, ani jedno bych nekrmila, však sama/sám mrknite na složení, pokud máte alespoň základní představu o tom, že v granulích by mělo být maso (nejlépe moučka), tak uvidíte ten rozdíl...

24.5.2015 13:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

loolucy napsal(a):
Mám takový pocit, že chcete prostě krmit drahým módním krmivem, aby ostatní (nepejskaři) vás mohli obdivovat kolik do pejska dáváte peněz a jak moc ho máte rádi. Takových případů pár znám :) Ale opravdu, viz. předchozí komentáře, ani jedno bych nekrmila, však sama/sám mrknite na složení, pokud máte alespoň základní představu o tom, že v granulích by mělo být maso (nejlépe moučka), tak uvidíte ten rozdíl...

Tak v módě je spíš už krmit právě ty kvalitní krmiva, ne? Jako orijen, acana, taste of the wold, essential, apod. ;) RC a pro plan je sice profláknutý, ale už dost lidí zjistilo, že s kvalitou to nemá už nic společného.

24.5.2015 13:38
loolucy

XXX.XXX.207.245

lavacca napsal(a):
Tak v módě je spíš už krmit právě ty kvalitní krmiva, ne? Jako orijen, acana, taste of the wold, essential, apod. ;) RC a pro plan je sice profláknutý, ale už dost lidí zjistilo, že s kvalitou to nemá už nic společného.

Opakuji, pro nepejskaře.

Nepejskaři nemají ponětí o Taste of the wild apod. V obchodech - Pro Plan, RC - mají kráásný obaly a jsou strašně drahý, takže ten, kdo tohle kupuje svýmu pejskovi je fakt kápo. Takhle to podle mě vidí ti nezasvěcení. Když jim řeknete, že krmíte Essential, tak to nikdo nebude znát, ale pokud zmíníte Purinu Pro Plan, světe div se...

24.5.2015 13:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Koupila psem si pejska. Byl na Pro Plan.
Byl v krásný kondici, měl nádhernou, lesklou srst.
U nás ty granule odmítal...
Dávám NaD, ale končím. Na těch nekvalitních vypadal líp...(ale odmítá je,
budu hledat dál).

24.5.2015 13:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

loolucy napsal(a):
Opakuji, pro nepejskaře.

Nepejskaři nemají ponětí o Taste of the wild apod. V obchodech - Pro Plan, RC - mají kráásný obaly a jsou strašně drahý, takže ten, kdo tohle kupuje svýmu pejskovi je fakt kápo. Takhle to podle mě vidí ti nezasvěcení. Když jim řeknete, že krmíte Essential, tak to nikdo nebude znát, ale pokud zmíníte Purinu Pro Plan, světe div se...

Jo, pardon, ty nepejskaře v závorce jsem v tom půdovním nějak přehlídla. Tak to pak jo.

24.5.2015 13:58
Clayton

XXX.XXX.104.9

Tak já se radši budu chlubit krásným psem s lesklou srstí, než krmivem.

24.5.2015 14:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Já bych ráda, on je vehementně odmítá...

24.5.2015 15:19
Helena15

XXX.XXX.89.52

Já se obávám, že ti začínající pejskaři nebo „nepejskaři“ o e-shopech ani nevědí, nakupují v supermarketech nebo Pet Centru, proto ani ty kvalitní granule jako je zde zmiňovaný: orijen, acana, taste of the wold, essential, apod. nikdy neviděli.
Když chtějí pro pejska to nejlepší, nechají si poradit prodavačem, nebo vyberou nejdražší z těch co vidí, jako je třeba zrovna Royal Canin.
Nevím jak u vás, ale u nás jsou v módě Jokšírové bez PP, je jich tady čím dál tím víc a všichni žerou RC.

I když sama musím přiznat, že když jsem chtěla psovi přilepšit a koupila mu Anamaet, vůbec mu nechutnal. Naštěstí žere s chutí aspoň tu Acanu a syrové maso.

24.5.2015 15:50
zahadnytajemny

XXX.XXX.59.171

Dík za tipy...vypadá to tedy, že z Chicopee přejdeme na Acanu

24.5.2015 16:31
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Dík za tipy...vypadá to tedy, že z Chicopee přejdeme na Acanu

Záhadný tajemný, to Vám chválím, prokousejte se nejlépe až k té bezobilné řadě.
Ale z Chicopee na Acanu je příliš velký skok, to byste nám tady brzo plakal, že pes má po Acaně průjem.
Zkuste jako mezistupeň třeba Brit Care a z něho už můžete na Acanu.

24.5.2015 17:13
Markéta80

XXX.XXX.73.254

Acana je super, ale raději přechod přes něco méně nabušené at to pes zvládne bez problémů

Přidejte reakci

Přidat smajlík